MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 10 παραστάσεις την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σε διάφορα θέατρα της Αθήνας, σήμερα, Παρασκευή 12 Νοεμβρίου.

Λεωφορείον ο Πόθος, του Τενεσί Ουίλιαμς στο Εθνικό Θέατρο
Monopoli Team

1. Λεωφορείον ο Πόθος, του Τενεσί Ουίλιαμς στο Εθνικό Θέατρο

Το κορυφαίο έργο του  Αμερικανού θεατρικού συγγραφέα, Τενεσί Ουίλιαμς, με τίτλο Λεωφορείον ο Πόθος, κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου στο Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου. Η ματαίωση, η αποτυχία και ο χρόνος που περνά αδυσώπητα στοιχειώνουν το πολυδιάστατο έργο του Ουίλιαμς, που αντανακλά έναν σκληρό κόσμο ο οποίος αποβάλλει ή καταστρέφει όποιον δεν μπορεί να ενσωματωθεί.
Παρασκευή 12/11 στις 21:00.
Εισιτήρια: 13€ γενική είσοδος. Προπώληση: ticketservices.gr .
Εθνικό Θέατρο Κτίριο Τσίλλερ Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» Αγ. Κωνσταντίνου 22-24 (Ομόνοια) (είσοδος από οδό Μενάνδρου).

2. «U(R)Topias» σε σύλληψη-χορογραφία Πατρίσιας Απέργη στο Θέατρο Θέατρο Ολύμπια

Photo by Tasos Vrettos

Το έργο «U(R)Topias» από την ομάδα σύγχρονου χορού Αερίτες, σε σύλληψη-χορογραφία Πατρίσιας Απέργη, κάνει παγκόσμια πρεμιέρα, την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου, στο Θέατρο Θέατρο Ολύμπια. Η Ελληνική Επανάσταση ήταν μια ουτοπία που έγινε πραγματικότητα 200 χρόνια μετά. Σήμερα μας φαίνεται αδιανόητη. Έχοντας λοιπόν ως άξονα την ουτοπία και τα συστατικά της, το έργο επιδιώκει να ανακαλύψει τις ιδέες αυτές, βασιζόμενο όμως στην γνώση του παρελθόντος. Και σε αυτό το σημείο, η ουτοπία γίνεται «Ur-topia».
Παρασκευή 12/11 στις 21:00.
Εισιτήρια: Προεδρικό θεωρείο: €25. Διακεκριμένη Ζώνη: €25. Α Ζώνη: €20. Β Ζώνη: €20. Γ Ζώνη: €20. Δ Ζώνη (Φοιτητικό, πολύτεκνοι, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, άνω των 65 ετών): €12. Θέσεις περιορισμένης ορατότητας: €5. Προπώληση: ticketservices.gr .
Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», Ακαδημίας 59, Αθήνα. Τηλέφωνο:210 3642540

3.Van Gogh – Χαλεπάς: Ιδιοφυΐα και Τρέλα, σε σκηνοθεσία Πηνελόπης Φλουρή στο Μπάγκειον Ξενοδοχείο

Η θεατρική ομάδα Abnormal παρουσιάζει από 12 Νοεμβρίου 2021 και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο Μπάγκειον Ξενοδοχείο, την performance «Van Gogh – Χαλεπάς. Ιδιοφυΐα και Τρέλα», σε σύλληψη, σκηνοθεσία και δραματουργία της Πηνελόπης Φλουρή. Η ζωή και το έργο του Van Gogh και του Γιαννούλη Χαλεπά ζωντανεύουν μέσα από την αφηγηματική και ποιητικά ιδωμένη δράση, για να πάρουν νέα μορφή. Κυρίαρχο μέσο για να ειπωθεί αυτή η ιστορία αποτελεί το σώμα. Το σώμα ως μεταφορά μνήμης, συναισθήματος, σκέψεων. Το σώμα που αλλάζει συνεχώς σχήμα και μορφή για να μεταφέρει τα έργα τέχνης: γλυπτά και πίνακες, λέξεις και εικόνες.
Παρασκευή 12/11 στις 21:00.
Εισιτήρια: Γενική είσοδος 14 ευρώ, Μειωμένο 10 ευρώ. Προπώληση: viva.gr .
Διεύθυνση: Πλ. Ομόνοιας 18, Αθήνα 105 52

4. H Λίμνη των Κύκνων – Μπαλέτο στον πάγο, στο Christmas Theater

Για πρώτη φορά η τεράστια σκηνή του Christmas Theater μεταμορφώνεται σε μια παγοπίστα 250 τετραγωνικών μέτρων και υποδέχεται τους καλύτερους αθλητές καλλιτεχνικού πατινάζ της Ρωσίας που παρουσιάζουν την παραμυθένια παράσταση «Η Λίμνη των Κύκνων». 40 χορευτές – αθλητές, όλοι διακεκριμένοι στο καλλιτεχνικό πατινάζ, παρουσιάζουν μια εντυπωσιακή παράσταση για όλη την οικογένεια. Η Λίμνη των Κύκνων, το αριστούργημα του Τσαϊκόφσκι, είναι πιθανότατα το πιο αγαπημένο μπαλέτο όλων των εποχών. Το παραμύθι στο οποίο είναι βασισμένο το μπαλέτο αφηγείται τις αισθηματικές περιπέτειες ενός νέου πρίγκιπα και μιας όμορφης κοπέλας, την οποία ένας κακόβουλος μάγος μεταμορφώνει σε λευκό κύκνο.
Παρασκευή 12/11, 20:00
Εισιτήριο: Από 5€ | Προπώληση: viva.gr.
Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου Βεϊκου 137, Γαλάτσι, Τηλ: 211 77 01 700, https://ct.gr/=

5. Δον Καμίλο, σε σκηνοθεσία Γιώργος Ματαράγκας στο θέατρο Broadway

Μια κωμωδία – σάτιρα του πολιτικού φανατισμού , ο συγγραφέας εμπνέεται από τα ευθυμογραφήματα του Ιταλού συγγραφέα Ζοβάνι Γκουαρέσκι. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα αγαπητό έργο στο ελληνικό κοινό και από τα πιο γνωστά έργα του Σωτήρη Πατατζή. Κυρίαρχα πρόσωπα δύο παιδικοί φίλοι, ο Δον Καμίλο και ο Πεπόνε.Η μεταξύ τους σχέση, αγάπης και μίσους, η έντονη πολιτική αντίθεση του αιδεσιμότατου Δον Καμίλο με τον κo Πεπόνε. Oλη η πλοκή του έργου, από το οποίο δεν λείπει ο έρωτας, δημιουργεί απίστευτες καταστάσεις, που θα κάνουν τον θεατή να γελάσει με την καρδιά του, να συγκινηθεί και να προβληματιστεί.
Παρακευή 12/11 στις 21:00.
Εισιτήρια: Α’ ζώνη: 18 ευρώ, Β’ ζώνη 15 ευρώ, Γ’ ζώνη 10 ευρώ. Προπώληση: viva.gr .
Διεύθυνση: Αγίου Μελετίου 61, Αθήνα 112 57.Τηλέφωνο: 21 1012 5784

6. Μακμπέθ του William Shakespeare σε σκηνοθεσία Θανάση Δοβρή στο θέατρο Τέχνης

Το θέατρο Τέχνης παρουσιάζει τον Μακμπέθ του Σαίξπηρ την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου σε σκηνοθεσία Θανάση Δόβρη. Ο πολεμιστής Μακμπέθ γυρνώντας νικητής μετά από σπουδαίες μάχες στοιχειώνεται από μια προφητεία μαγισσών που τον θέλει να γίνεται Βασιλιάς της Σκωτίας. Επηρεασμένος από τον χρησμό και την αλαζονεία του που τροφοδοτεί η Λαίδη Μακμπέθ, αποφασίζει να σκοτώσει τον Βασιλιά Ντάνκαν και να γίνει αυτός Βασιλιάς στη θέση του. Στην συνέχεια διαπράττει και άλλα εγκλήματα ώστε να μην κινδυνεύσει η βασιλεία του. Η τιμωρία του όμως δεν αργεί να επέλθει.
Παρασκευή 12/11 στις 20:30.

Εισιτήρια: 14€ – 18€. Προπώληση: viva.gr .
Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν – Υπόγειο, Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα. | Τηλέφωνο: 2103222760, Τηλέφωνο ταμείου: 2103228706

7. Ο Ποπολάρος, του Γρηγορίου Ξενόπουλου στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν

Ο Ποπολάρος, του Γρηγόριου Ξενόπουλου, σε διασκευή Έλσας Ανδριανού, ανεβαίνει φέτος το φθινόπωρο, σε συμπαραγωγή με την ομάδα Θεάτρου Οπεra, στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν. Οι ιδιαιτερότητες της επτανησιακής κοινωνίας επιτρέπουν μέσα από μια δροσερή ιστορία αγάπης δυο νέων παιδιών και την ταξική σύγκρουση στην οποία εμπλέκονται θείοι και πατεράδες, να αποτυπωθεί η καθήλωση σωμάτων και ψυχών σε ό,τι τους υπαγορεύουν τα κοινωνικά στεγανά.
Παρασκευή 12/11 στις 21:15.
Εισιτήρια: 15€ / 10€ (μειωμένο) / 8€ (άνεργοι). Προπώληση: viva.gr .
Φρυνίχου 14, Πλάκα 10558, 2103222464

8. «Άγονη Γη» των Ραφίκα Σαουίς και Μιχάλη Αργυρού στο Metaphor Athens

H Lab for Arts, η Greece in USA και η Daydreams παρουσιάζουν την «Άγονη Γη» των Ραφίκα Σαουίς και Μιχάλη Αργυρού, μια σωματική περφόρμανς μακράς διάρκειας (4 ημερών), στο Metaphor Athens. Οι καλλιτέχνες θέτουν το ερώτημα σε τέσσερις ετερόκλητους ανθρώπους και τους ζητούν να αναμετρηθούν με τη δική τους προσωπική μετάβαση, τη δική τους «άγονη γη». Η σωματική και εικαστική εικονοποίηση της ποιήματος του Τ.Σ Έλιοτ είναι μια πολυφωνική σύνθεση τεσσάρων ημερών, στην οποία κάθε περφόρμερ παρουσιάζεται σε διαφορετική μέρα. Παρασκευή 12/11 στις 16:30 – 21:30.
Ελεύθερη είσοδος.
Metaphor Athens, Δορυλαίου 10, Αθήνα (πλατεία Μαβίλη).

9.«Κοινή ησυχία», με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και τον Οδυσσέα Ιωάννου στο θέατρο Διάνα, σε σκηνοθεσία Ελένης Ράντου

Η προφητική παράσταση «Κοινή ησυχία», με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και τον Οδυσσέα Ιωάννου, ανεβαίνει στο θέατρο Διάνα, σε σκηνοθεσία Ελένης Ράντου. Στην πρώτη του θεατρική συνάντηση με την Ελένη Ράντου ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ερμηνεύει σπουδαία τραγούδια, κάποια από το προσωπικό του ρεπερτόριο και άλλα από την ακριβή κληρονομιά του ελληνικού τραγουδιού, ενώ το κείμενο του Οδυσσέα Ιωάννου είναι ένα καινούριο ταξίδι που αναζητάει τα χαμένα μας όνειρα, τις ματαιωμένες προσδοκίες μας.
Παρασκευή 12/11 στις 20:30.
Σημεία προπώλησης: Στο ταμείο του Θεάτρου, Ιπποκράτους 7 (εντός στοάς), Τρίτη ως Κυριακ 10:00 – 14:00, 17:00 – 21:30, τηλ 210 3626596. Στο viva.gr.  Τηλεφωνικά στο 11876 & προσφορά στην προπώληση 2€ έκπτωση για κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Κυριακή. (ισχύει ως και 2 ώρες πριν την έναρξη των παραστάσεων).
Θέατρο Διάνα, Ιπποκράτους 7 (εντός στοάς), Αθήνα 10679, 210 3626596

10. «Συναίνεση» σε σκηνοθεσία Φάνιας Νταλιάνη στο Θέατρο Μοντέρνοι Καιροί

Το Θέατρο Μοντέρνοι Καιροί παρουσιάζει το επίκαιρο όσο ποτέ έργο της Νίνα Ρέιν «Συναίνεση» σε σκηνοθεσία Φάνιας Νταλιάνη. Με τη συναίνεση ως πυρήνα, η συγγραφέας επεκτείνεται σε καίρια θέματα της ζωής μας. Διότι η συναίνεση δεν έχει να κάνει μόνο με τη σεξουαλική πράξη, αλλά και με κάθε άλλη πράξη μας, κάθε πράξη που πιθανόν κάνουμε -εκβιαζόμενοι-για χάρη κάποιου άλλου. Από ενοχή, από το φόβο της απώλειας, από αγάπη.
Παρασκευή 12/11 στις 21:00.
Εισιτήρια: Κανονικό: 15€, Μειωμένο (Φοιτητικό/Ανέργων/ΑμεΑ): 10€, Γκρουπ άνω των 3 ατόμων: 12€. Προπώληση: ticketservices.gr .
Θέατρο Μοντέρνοι Καιροί, Δαμοκλεους 8, Γκάζι. Τηλέφωνο: 21 0347 0670

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ φόνισσα, του Γιώργου Κουμεντάκη επιστρέφει στην Εθνική Λυρική Σκηνή12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b