MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 10 παραστάσεις την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σε διάφορα θέατρα της Αθήνας, σήμερα, Πέμπτη 11 Νοεμβρίου.

«Η παγίδα» του Ρομπέρ Τομά στο Θέατρο Ζίνα
Monopoli Team

1.«Άγονη Γη» των Ραφίκα Σαουίς και Μιχάλη Αργυρού στο Metaphor Athens

H Lab for Arts, η Greece in USA και η Daydreams παρουσιάζουν την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου, την «Άγονη Γη» των Ραφίκα Σαουίς και Μιχάλη Αργυρού, μια σωματική περφόρμανς μακράς διάρκειας (4 ημερών), στο Metaphor Athens. Οι καλλιτέχνες θέτουν το ερώτημα σε τέσσερις ετερόκλητους ανθρώπους και τους ζητούν να αναμετρηθούν με τη δική τους προσωπική μετάβαση, τη δική τους «άγονη γη». Η σωματική και εικαστική εικονοποίηση της ποιήματος του Τ.Σ Έλιοτ είναι μια πολυφωνική σύνθεση τεσσάρων ημερών, στην οποία κάθε περφόρμερ παρουσιάζεται σε διαφορετική μέρα.
Πέμπτη 11/11 στις 16:30 – 21:30.
Είσοδος Ελεύθερη.
Metaphor Athens, Δορυλαίου 10, Αθήνα (πλατεία Μαβίλη).

2. «Φουέντε οβεχούνα», του  Λόπε δε Βέγα, στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου

Η Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου υποδέχεται το κοινό για τη νέα σεζόν, με την παράσταση του αριστουργήματος του Λόπε δε Βέγα, «Φουέντε οβεχούνα», σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου. Το έργο καταδεικνύει ένα εξαιρετικά επίκαιρο θέμα: την κοινή συνείδηση και την αλληλεγγύη, σε μια κοινωνία που την χαρακτηρίζει η ατομικότητα. Ένα δραματικό γεγονός και πιο συγκεκριμένα η αυταρχική συμπεριφορά ενός μονάρχη αναδεικνύει σε ήρωα ένα ολόκληρο χωριό τη Φουέντε οβεχούνα.
Πέμπτη 11/11 στις 20:30.
Εισιτήρια: 5-25€. Προπώληση: ticketservices.gr .
Εθνικό Θέατρο – Κεντρική Σκηνή (Κτίριο Τσίλλερ), Αγίου Κωνσταντίνου 22, Αθήνα. Ταμεία: 210 5288170-171

3.Μακμπέθ του William Shakespeare στο θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν

Το θέατρο Τέχνης παρουσιάζει την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου τον Μακμπέθ σε σκηνοθεσία Θανάση Δόβρη. Ο πολεμιστής Μακμπέθ γυρνώντας νικητής μετά από σπουδαίες μάχες στοιχειώνεται από μια προφητεία μαγισσών που τον θέλει να γίνεται Βασιλιάς της Σκωτίας. Επηρεασμένος από τον χρησμό και την αλαζονεία του που τροφοδοτεί η Λαίδη Μακμπέθ, αποφασίζει να σκοτώσει τον Βασιλιά Ντάνκαν και να γίνει αυτός Βασιλιάς στη θέση του. Στην συνέχεια διαπράττει και άλλα εγκλήματα ώστε να μην κινδυνεύσει η βασιλεία του. Η τιμωρία του όμως δεν αργεί να επέλθει.
Πέμπτη 11/11 στις 20:30.
Εισιτήρια: 14€ – 18€. Προπώληση: viva.gr .
Διεύθυνση: Φρυνίχου 14, Πλάκα 105 58. Τηλέφωνο: 21 0322 2464

4. «Ο Κουρέας της Σεβίλλης», με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στο Θέατρο Ακροπόλ

Η «Θέαμα Ακροπόλ» παρουσιάζει τον «Κουρέα της Σεβίλλης» του Μπομαρσέ, με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, σε σκηνοθεσία Σοφίας Σπυράτου, στο Θέατρο Ακροπόλ. Ο περίφημος Φίγκαρο εμφανίζεται για πρώτη φορά στη θεατρική πινακοθήκη ως ένας μυθικός χαρακτήρας τυχοδιώκτη πονηρού καταφερτζή αλλά και ονειροπόλου ο οποίος ήταν προάγγελος μιας επανάστασης που έμελλε να αλλάξει τον κόσμο.
Πέμπτη 11/11 στις 21:ο0.
Εισιτήρια: 45, 35, 25, 20 ευρώ και φοιτητικό – ανέργων 15 ευρώ. Δεκτά εισιτήρια ΟΓΑ. Ειδικές τιμές για group. Προπώληση: viva.gr .
Θέατρο Ακροπόλ, Ιπποκράτους 9-11, Αθήνα, τηλ. 2103648 303

5.«Πάρτυ Γενεθλίων» του Χάρολντ Πίντερ στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πάρτυ Γενεθλίων, του Χάρολντ Πίντερ, στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πάρτυ Γενεθλίων, του Χάρολντ Πίντερ, στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το αριστούργημα του Χάρολντ Πίντερ, «Πάρτυ Γενεθλίων» έρχεται στην Αίθουσα Θεάτρου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη. Στο Πάρτυ Γενεθλίων ο Χάρολντ Πίντερ παρασύρει τον θεατή σε έναν κόσμο πολύ οικείο και ταυτόχρονα πολύ επικίνδυνο. Τίποτα δεν είναι σίγουρο, τίποτα δεν μένει ανακουφιστικά σταθερό. Οι χαρακτήρες συστήνονται με κάποια δεδομένα τα οποία στη συνέχεια αναιρούνται. Γεγονότα, ονόματα, τόποι και χρόνοι του παρελθόντος φαντάζουν όλα ρευστά.
Πέμπτη 11/11 στις 21:00.
Εισιτήρια: Α’ ζώνη: 20€, 25€, Β’ ζώνη: 15€, 20€. Προπώληση: viva.gr .
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος 17778, 2103418550.

6. «Φαίδρας Έρως», της Σάρα Κέιν σε σκηνοθεσία Άντζελας Μπρούσκου στο Θέατρο Σφενδόνη

Το δεύτερο έργο της αγγλίδας συγγραφέως Σάρα Κέιν με τίτλο Φαίδρας Έρως,  ανεβαίνει τον Νοέμβριο στο θέατρο Σφενδόνη, σε σκηνοθεσία Άντζελας Μπρούσκου. Μια τολμηρή και προκλητική αναθεώρηση του μύθου μέσα από το εμμονικό και καταστροφικό πάθος της Φαίδρας για τον θετό γιο της Ιππόλυτο. Το έργο αποκαλύπτει την βίαιη φύση του έρωτα μέσα από τη δυσλειτουργία μιας σεξουαλικά διεφθαρμένης βασιλικής οικογένειας σε μια κοινωνία που έχει ως θρησκεία την λατρεία διασημοτήτων.
Πέμπτη 11/11 στις 21:00.
Εισιτήρια: 15 ευρω, 10 ευρώ μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων). Προπώληση: viva.gr .
Διεύθυνση: Μακρή 4, Αθήνα

7. «Συμφορά από το πολύ μυαλό» σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού στο Θέατρο Οδού Κυκλάδων-Λευτέρης Βογιατζής

Με το έργο «Συμφορά από το πολύ μυαλό» σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού περνά στη νέα του εποχή το ιστορικό Θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής από τον πολιτιστικό οργανισμό «Λυκόφως». Η νέα σύγχρονη προσέγγιση του Στάθη Λιβαθινού πάνω στην κλασική αυτή ρώσικη κωμωδία επιχειρεί να αναδείξει τις -σχεδόν σκανδαλώδεις- αναλογίες του με το δικό μας “σήμερα” και συνομιλεί με τη δηκτική ανατομία των αρχών του ρωσικού 19ου αιώνα που έχει φιλοτεχνήσει ο Γκριμπογέντοφ αξιοποιώντας τα μοτίβα της κλασικής ευρωπαϊκής κωμωδίας κάτω από τα οποία αναδύονται συνεχώς η ανελέητη κριτική και η πικρή επίγνωση.
Πέμπτη 11/11 στις 20:30.
Εισιτήρια: 18 ευρώ Ανέργων/Φοιτητικό/ΑΜΕΑ: 15 ευρώ. Προπώληση: ticketservices.gr.
Κυκλάδων 11 & Κεφαλληνίας, Κυψέλη, 2108217877

8.«Η αδελφή μου» του Σταύρου Ζουμπουλάκη σε σκηνοθεσία Περικλή Μουστάκη στο Bios

Το βιωματικό αφήγημα του Σταύρου Ζουμπουλάκη, «Η αδελφή μου», σε σκηνοθεσία Περικλή Μουστάκη στο Bios.Μέσα από την επιληψία της αδερφής του, που σφράγισε τη ζωή της και, με έναν άλλο τρόπο, και τη δική του, ο Σταύρος Ζουμπουλάκης, θέλησε να μας μιλήσει για την αρρώστια, τον πόνο, τη χαρά, την πίστη και πάνω από όλα για την καλοσύνη και την αγάπη. Ένα κείμενο τελικά παρηγορητικό.
Πέμπτη 11/11 στις 21:00.
Εισιτήρια: 15€ γενική είσοδος, 12€ φοιτητικό- ανέργων, 8€ ΑΜΕΑ και ατέλειες. Προπώληση: viva.gr .
Bios, Πειραιώς 84, Γκάζι | Τηλ: 21 0342 5335

9. «Η παγίδα» του Ρομπέρ Τομά στο Θέατρο Ζίνα

Το κλασικό αριστούργημα του Ρομπέρ Τομά «Η παγίδα» ανεβαίνει στο θέατρο Ζίνα, σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια. Σε αυτή την τόσο γοητευτική και παράδοξη ισορροπία μεταξύ δυο θεατρικών κόσμων, στέκει και ο σημερινός σκηνοθετικός στόχος του ανεβάσματος. Θέλει να αναδείξει το τόσο διαφορετικό ύφος και τις μεθόδους, που κάνουν το έργο αξιαγάπητο και αξεπέραστο στο χρόνο. Ο Τομά θέλει το κοινό απόλυτα συμμέτοχο στη σκηνική του δημιουργία.
Πέμπτη 11/11 στις 20:00.
Εισιτήρια: 23€, 20€ και 15€ (φοιτητικό, ανέργων, παιδιά έως 12 ετών, ΑΜΕΑ). Προπώληση: viva.gr .
Θέατρο Ζίνα, Λεωφ. Αλεξάνδρας 74, Αθήνα

10.«Οι Μάγισσες του Σάλεμ» του Άρθουρ Μίλερ, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη στο θέατρο Δημήτρης Χορν

Η καλλιτεχνική εταιρεία Μυθωδία, σε συνεργασία με τα Αθηναϊκά Θέατρα και την People Entertainment Group παρουσιάζουν την πολυσυζητημένη παράσταση «Οι Μάγισσες του Σάλεμ» (The Crucible) του Άρθουρ Μίλερ, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη. «Η Δοκιμασία» ή «Οι Μάγισσες του Σάλεμ» αποτελούν μια διαχρονική καταγγελία των δεισιδαιμονιών, των προκαταλήψεων και του φανατισμού. Ο Μίλερ μέσα από το έργο του κατακρίνει την καταπάτηση πολιτικών ελευθεριών και εισάγει τον όρο «κυνήγι μαγισσών» στον 20ο αιώνα.
Πέμπτη 11/11 στις 20:15.
Εισιτήρια: Γενική είσοδος 15€. Προπώληση: viva.gr .
Θέατρο Δημήτρης Χορν, Αμερικής 10, Κολωνάκι | Τηλ: 2118005141

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓιώργος Καπουτζίδης: Πρέπει να σκοτώσουμε μέσα μας τη νοοτροπία της χλεύης12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b