MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις: 14 προτάσεις για τo Σάββατο 6 Νοεμβρίου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο αξιόλογες εκδηλώσεις που αφορούν τα εικαστικά και τον κινηματογράφο και μπορείτε να παρακολουθήσετε το Σάββατο 6 Νοεμβρίου.

Έκθεση προς τιμή του Ρενάτο Μόρντο, συνιδρυτή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στη Γερμανική Σχολή Αθηνών | Ο Ρενάτο Μόρντο με παρέα φίλων στον Παρθενώνα, 26 Ιουνίου 1939
Monopoli Team

1. 62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις: 14 προτάσεις για τo Σάββατο 6 Νοεμβρίου

«Ευδοκία» του Αλέξη Δαμιανού

Το 62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης επιστρέφει στο σπίτι του, τις κινηματογραφικές αίθουσες, από την Πέμπτη 4 έως την Κυριακή 14 Νοεμβρίου. Στο 62ο ΦΚΘ, θα προβληθούν 197 ταινίες στην ιστορική έδρα του θεσμού, στις αίθουσες Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας, στις αίθουσες του Λιμανιού, Φρίντα Λιάππα, Τώνια Μαρκετάκη, Τζον Κασσαβέτης, Σταύρος Τορνές, καθώς και στον κινηματογράφο Μακεδονικόν. Παράλληλα, παρακολουθούμε 144 ταινίες και διαδικτυακά, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του Φεστιβάλ online.filmfestival.gr.
4-14 Νοεμβρίου 
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ εδώ
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

2. ItalyOnStage: Διαδικτυακό Φεστιβάλ Σύγχρονου Ιταλικού Πολιτισμού Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις: 14 προτάσεις για τo Σάββατο 6 Νοεμβρίου

Η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Ελλάδα και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο της Αθήνας, προσκαλούν τους σινεφίλ, φιλότεχνους και θιασώτες της ιταλικής κουλτούρας και γαστρονομίας που ζουν στην Ελλάδα, στο Διαδικτυακό Φεστιβάλ Σύγχρονου Ιταλικού Πολιτισμού ItalyOnStage -ένα πλούσιο πρόγραμμα με online προβολές που πραγματοποιείται από το Νοέμβριο του 2021 έως τον Ιανουάριο του 2022. Πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή της ιταλικής τέχνης που περιλαμβάνει 93 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ αλλά και επεισόδια επιλεγμένων τηλεοπτικών ή διαδικτυακών σειρών ποικίλης διάρκειας.
5 Νοεμβρίου – 16 Ιανουαρίου
Δωρεάν | Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ
Για παρακολούθηση εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Πειραιάς μάς αρέσει πολύ: Παλιά και νέα αγαπημένα στέκια που πρέπει να επισκεφτείτε12.09.2018

3. Έκθεση προς τιμή του Ρενάτο Μόρντο, συνιδρυτή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στη Γερμανική Σχολή Αθηνών
Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις: 14 προτάσεις για τo Σάββατο 6 Νοεμβρίου

Ο Ρενάτο Μόρντο με παρέα φίλων στον Παρθενώνα, 26 Ιουνίου 1939

Η Γερμανική Σχολή Αθηνών παρουσιάζει την έκθεση «Ρενάτο Μόρντο. Εβραίος, Έλληνας και Γερμανός. Η ζωή ενός καλλιτέχνη την εποχή των άκρων», η οποία πραγματοποιείται στην ελληνική και τη γερμανική γλώσσα. Στην έκθεση παρουσιάζονται σταθμοί στη ζωή του σκηνοθέτη του θεάτρου και της όπερας Ρενάτο Μόρντο. Ο Μόρντο υπήρξε συνιδρυτής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και προώθησε τη νεαρή τραγουδίστρια της όπερας Μαρία Κάλλας. Την έκθεση πλαισιώνει Ημερίδα με παρουσιάσεις επιστημόνων ελληνικών και γερμανικών πανεπιστημίων. Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 6 Νοεμβρίου 2021 από τις 10:00 έως τις 16:00 στη DSA.
Διάρκεια έκθεσης: 6-26 Νοεμβρίου (ανοιχτή για το κοινό)
Ωράριο λειτουργίας: Δευτ.-Παρ. 15:30-18:00 και Σάβ. 10:00-14:00.
Ελεύθερη είσοδος με προεγγραφή στο: https://www.dsathen.gr/el/anakoinoseis/online-registration-tool-2.
Γερμανική Σχολή Αθηνών, Δημοκρίτου 6, Μαρούσι, Τηλ: 210.6199260-5

4. Cockroaches – Κατσαρίδες: Ατομική έκθεση του Capten στο «Πολύτροπον» Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις: 14 προτάσεις για τo Σάββατο 6 Νοεμβρίου

Ο Χώρος Τέχνης της Πολιτιστικής Εταιρείας Σαρωνικού «Πολύτροπον» παρουσιάζει, από τις 6 Νοεμβρίου, την ατομική έκθεση του Capten, με τίτλο «Cockroaches – Κατσαρίδες» και ελεύθερη είσοδο. Στην ατομική του έκθεση ο Capten παρουσιάζει μια μεγάλη εγκατάσταση. Δηλώνει η εικαστικός και επιμελήτρια της έκθεσης Μαρία Παπαδημητρίου για τον Capten: «Στα έργα του οι κατσαρίδες παίρνουν ιερατικές διαστάσεις είτε είναι επιθετικές σαν στρατός σε εξόρμηση είτε είναι τεράστιες και εμφατικές. Παράλληλα, παρουσιάζει μια σειρά από επίχρυσες κατσαρίδες, κόσμημα φτιαγμένο με πολύ μαεστρία, σήμα κατατεθέν του έργου του».
Εγκαίνια: 6 και 7 Νοεμβρίου και ώρες 12:00μμ – 9:00μμ
Διάρκεια Έκθεσης:6 Νοεμβρίου έως 6 Δεκεμβρίου
Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη/Πέμπτη/Παρασκευή: 17:00 – 21:00 και Σάββατο/Κυριακή: 12:00 – 20:00
Είσοδος Ελεύθερη
Χώρος Τέχνης Πολιτιστικής Εταιρείας Σαρωνικού «Πολύτροπον», Προκοπίου Γκίνη 5, Καλύβια Αττικής. Τ (+30) 2299 301466. email: [email protected].

5. Απόπλους: Ατομική έκθεση φωτογραφίας της Αντιγόνης Παγώνα στην Γκαλερί του Νότου (Πειραιάς)

Εγκαινιάζεται το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021, στις 11 το πρωί στην Γκαλερί του Νότου στον Πειραιά, η ατομική έκθεση φωτογραφίας της Αντιγόνης Παγώνα, με τίτλο “Απόπλους”. Όπως αναφέρει η ιστορικός Τέχνης Άννα Χασανάκου που επιμελείται την έκθεση: «Η Παγώνα στρέφεται και πάλι στην φωτογραφία τοπίου και πιο συγκεκριμένα στην θαλασσογραφία. Η ίδια, εργαζόμενη επί 20 και πλέον χρόνια στον τομέα της ναυτιλίας με έδρα την πόλη του Πειραιά, μας προσφέρει τις εικόνες των δικών της θαλασσινών περιπλανήσεων, επιστρέφοντας στο ίδιο το σημείο αφετηρίας της, στο λιμάνι του “Απόπλου” της, στον Πειραιά».
Εγκαίνια: Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021, 11.00 π.μ.

Διάρκεια έκθεσης: 06-27 Νοεμβρίου
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη Πέμπτη Παρασκευή 10.00 – 14.00 & 17.00 – 21.00. Τετάρτη, Σάββατο: 10.00 – 15.00.
Γκαλερί του Νότου, Κουντουριώτου 152, Πειραιάς. Τ. 2104122912 – 6977895900. Ε. [email protected] | www.gallerytounotou.gr

6. Art Athina Virtual 2021

H Art Athina επιστρέφει διαδικτυακά μέσω της online πλατφόρμας της. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν δωρεάν στις 58 γκαλερί και project spaces, να συναντήσουν τους καλλιτέχνες και το έργο τους, 24 ώρες το 24ωρο έως τα τέλη Νοεμβρίου. Το Art Athina Virtual 2021 θα συνοδεύεται από ένα παράλληλο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με Live Talks & Art Athina Podcast, στο φουαγιέ του Θεάτρου Παλλάς, καθώς και άλλες δράσεις.
Διαθέσιμη δωρεάν έως 30/11

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις και το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

7. Τhessaloniki Photobiennale 2021: Η τέχνη της φωτογραφίας ξανά στο επίκεντρο μέσα από 19 εκθέσεις
Εκδηλώσεις

«Society doesn’t fit me but my little black dress does»

Η Thessaloniki PhotoBiennale 2021 υποδέχεται το κοινό έως τις 20 Φεβρουαρίου 2022 μ’ ένα πρόγραμμα 19 εκθέσεων ελληνικής και διεθνούς φωτογραφίας, με τη συμμετοχή 94 καλλιτεχνών από 18 χώρες, σε 13 χώρους στη Θεσσαλονίκη, βάζοντας ξανά τη φωτογραφία στο επίκεντρο, προτείνοντας ταξίδια, προκαλώντας αναρωτήσεις και προβληματισμούς, με… ήχους και πολλές εικόνες.
Διάρκεια εκθέσεων έως 20/2/2022
Για αναλυτικό πρόγραμμα δείτε εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες: https://www.photobiennale-greece.gr/

8. Έκλειψη: Η 7η Μπιενάλε «ζωντανεύει» το ιστορικό κέντρο της Αθήνας
Εκδηλώσεις

Zuzanna Czebatul, Their New Power (Head), 2020. Πολυαιθυλένιο, ακρυλικό και άμμος, 150 x 240 x 170 εκ. Άποψη από την έκθεση “The Singing Dunes of Zuzanna Czebatul”, CAC-La synagogue de Delme, 2020. Φωτογραφία: O.H. Dancy. Παραχώρηση της καλλιτέχνιδας.

Έπειτα από αναβολή ενός έτους, λόγω της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία, η Μπιενάλε της Αθήνας ετοιμάζεται να παρουσιάσει την 7η έκδοσή της, με τίτλο «Eclipse», ζωντανεύοντας τρία ιστορικά εγκαταλειμμένα κτίρια στο κέντρο της πόλης. Aφηγήσεις από σύγχρονες μαύρες, κουήρ, μελλοντολογικές και ριζοσπαστικές φωνές συνδιαλέγονται με πρακτικές τελετουργίας, κατασκευής κόσμων και αλληλοσυνδέσεων. H «Eclipse» παρουσιάζει ένα διατοπικό κεφάλαιο σύγχρονης σκέψης που προασπίζει την επαναδιερεύνηση των ταυτοτήτων και τον μετασχηματισμό της ιστορίας.
24 Σεπτεμβρίου – 28 Νοεμβρίου
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις και αναλυτικό πρόγραμμα δείτε στο https://eclipse.athensbiennale.org/.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα πολλά πρόσωπα του Ίθαν Χοκ: Οι ρόλοι-σταθμοί της καριέρας του πάντα γοητευτικού ηθοποιού12.09.2018

9. #RevoltingBodies // Benito Cereno: Βίντεο-εγκατάσταση – performance της Αγγελικής Μπόζου στον Atopos

Ο ATOPOS προσκαλεί την καλλιτέχνη Αγγελική Μπόζου με τη δράση «Benito Cereno». Πρόκειται για μια βίντεο-εγκατάσταση – performance η οποία αντλεί αφηγηματικό υλικό από τη νουβέλα του Herman Melville με τίτλο Benito Cereno. Πρόκειται για μια εγκατάσταση από φρέσκο πηλό, ζυμάρι και κεραμικά στοιχεία, η οποία μεταβάλλεται συνεχώς καθώς παράλληλα ακούγεται η ανάγνωση αποσπασμάτων του βιβλίου, συνοδεία ζωντανής μουσικής.
Σάββατο 6/11, 18:00 
Είσοδος ελεύθερη
ATOPOS cvc, Σαλαμίνος 72, Αθήνα. Τηλ: +30 210 8838151 και e: [email protected].

10. Ίχνη: Το ανθρώπινο αποτύπωμα στον χώρο και τον χρόνο, μέσα από ένα ηχητικό installation στο Μουσείο Μπενάκη Εκδηλώσεις

Η ιδιαίτερη performance με τίτλο «Ίχνη» παρουσιάζεται τον Νοέμβριο στο Μουσείο Μπενάκη/ Πειραιώς 138 από την Ομάδα Σύγχρονη Χορού της Πέρσας Σταματοπούλου. Το project διαπραγματεύεται την καταγραφή του ανθρώπινου αποτυπώματος, στο χώρο και το χρόνο, μέσα από ένα ηχητικό installation, αντλώντας υλικό από γεγονότα της παγκόσμιας ιστορίας. Ένα κολλάζ ακουστικών ερεθισμάτων γίνεται η αφορμή να στηθεί μία γέφυρα ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν, συναρμολογώντας το αφήγημα ενός κόσμου που μοιάζει να προχωράει μέσα από την επανάληψη του.
Παρασκευή 5 και Σάββατο 6 Νοεμβρίου, 19:30
Εισιτήριο: 10€ | Εισιτήρια διατίθενται στα ταμεία του Μουσείου, Πέμπτη και Κυριακή 10.00 – 18.00, Παρασκευή και Σάββατο 10.00 – 22.00 (Τηλεφωνικές κρατήσεις δεν γίνονται) και στο tickets.benaki.org.
Μουσείο Μπενάκη – Πειραιώς 138, Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου, Αθήνα. Τηλ: 210 345 3111. Ε: [email protected] | www.benaki.org

11. The New Infinity Athens 2021: Τριήμερο Φεστιβάλ για τον τεχνο-οπτικό πολιτισμό από το Onassis Culture Εκδηλώσεις

Το Onassis Culture φέρνει για πρώτη φορά στην πόλη το φεστιβάλ The New Infinity Athens 2021, σε συνεργασία με την Μπιενάλε της Αθήνας, το Berliner Festpiele και το Ίδρυμα Ευγενίδου. Ένα τριήμερο φεστιβάλ που διερευνά τις άπειρες δυνατότητες του τεχνο-οπτικού πολιτισμού μέσα από μια σειρά εμβληματικών έργων που παρουσιάζονται στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου. Κινηματογραφιστές, σχεδιαστές παιχνιδιών, εικαστικοί, μουσικοί εμπνέονται από τα χθες, το σήμερα και το αύριο και μας προσκαλούν σε τρεις μέρες γεμάτες αστρική σκόνη.
4-6 Νοεμβρίου | Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ
Είσοδος ελεύθερη με προκράτηση θέσης εδώ
Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, Λεωφ. Συγγρού 387 | https://www.eef.edu.gr/

12. «Σάββατο στο Μουσείο με 20 +1 αριστουργήματα»: Παρουσίαση στο Μουσείο Ακρόπολης

Θέλετε να ζήσετε ένα διαφορετικό πρωινό Σαββάτου; Το Μουσείο Ακρόπολης σας προσκαλεί να ανακαλύψετε μαζί με τους αρχαιολόγους τις κρυφές ιστορίες 20+1 αριστουργημάτων. Μύθοι και θρύλοι, δοξασίες και παραδόσεις, ιστορικά ορόσημα και ανθρώπινες ιστορίες μετουσιώνονται σε τέχνη και υφαίνουν μία βιωματική εμπειρία σε έναν ξεχωριστό περίπατο στους εκθεσιακούς του χώρους.
Σάββατο 6/11, 12:30 μ.μ.
Συμμετοχή: Εγγραφές γίνονται την ημέρα της παρουσίασης στο Γραφείο Πληροφοριών του Μουσείου. Έως 30 επισκέπτες ανά παρουσίαση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
Κόστος συμμετοχής: Η συμμετοχή στην παρουσίαση είναι ελεύθερη. Απαραίτητη προϋπόθεση η έκδοση εισιτηρίου ημέρας (5 ευρώ).
Μουσείο Ακρόπολης, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Αθήνα | Τηλ: 210 900 09 00. Ε: [email protected] | https://www.theacropolismuseum.gr/

13. 13ο Φεστιβάλ «Λογοτεχνία Εν Αθήναις»

Η μαγεία των γραμμάτων έρχεται με το 13ο Φεστιβάλ «Λογοτεχνία Εν Αθήναις». Εξέχοντες συγγραφείς, κριτικοί λογοτεχνίας και δημοσιογράφοι από την Ελλάδα, τη Λατινική Αμερική, την Ισπανία και την Πορτογαλία θα δώσουν ραντεβού στο ΛΕΑ για να προσεγγίσουν, να αξιολογήσουν και να ορίσουν ζωτικά ζητήματα σχετικά με τον πολιτισμό, και ειδικά με τη λογοτεχνία και τον ρόλο της στα νέα δεδομένα και στον τρόπο ζωής που φαίνεται να αλλάζει. Σάββατο 6/11, 19:00: Παρουσίαση βιβλίου: Άδεια Σπίτια» της Μπρέντα Ναβάρο. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση ζωντανά στο YouTube ή  Facebook.
11 Οκτωβρίου έως 18 Νοεμβρίου
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις και το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

14. 5η Γιορτή Μελιού στο Ζάππειο

Η 5η Γιορτή Μελιού έρχεται, από την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου έως την Κυριακή 7 Νοεμβρίου, στο Ζάππειο. Στην 5η Γιορτή του Μελιού θα έχετε την ευκαιρία να γευτείτε περισσότερες από 400 ποικιλίες μελιού, να ενημερωθείτε για τις μοναδικές ιδιότητες τους από τους ίδιους τους παραγωγούς.
Σάββατο/11, 10:00 – 21:00
Προαύλιος Χώρος, Ζάππειο, Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας, Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFamily Weekend: 15 προτάσεις διασκέδασης με τα παιδιά12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b