MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΟΛΗ

Ο Πειραιάς μάς αρέσει πολύ: Παλιά και νέα αγαπημένα στέκια που πρέπει να επισκεφτείτε

Τρία νέα και τρία παλιά στέκια με καλό φαγητό και ποτό, για όλα τα γούστα, που σίγουρα πρέπει να επισκεφτείτε αν βρεθείτε ποτέ στον Πειραιά.

Ο Πειραιάς είναι στα καλύτερά του, Photo by Ralph (Ravi) Kayden on Unsplash
Ο Πειραιάς είναι στα καλύτερά του, Photo by Ralph (Ravi) Kayden on Unsplash
author-image Τατιάνα Γεωργακοπούλου

Όσο κι αν αγαπά κανείς το κέντρο της Αθήνας, δεν μπορεί να αρνηθεί ότι ο Πειραιάς είναι από τις πιο όμορφες περιοχές της πόλης μας. Ένας λόγος είναι σίγουρα η θάλασσα -μία από τις πιο όμορφες βόλτες με τα πόδια που μπορεί να κάνει κάποιος είναι από το Μικρολίμανο, τα Βοτσαλάκια, το Πασαλιμάνι, την παραλία της Φρεαττύδας και πάλι πίσω. Άλλος ένας λόγος όμως είναι και τα αμέτρητα στέκια του. Και όταν μιλάμε για στέκια, εννοούμε τα πραγματικά στέκια, εκείνα με τους πιστούς θαμώνες και το παρεΐστικο κλίμα, που σε κάνουν αμέσως να νιώθεις άνετα.

Σίγουρα με μια βόλτα στον Πειραιά θα ανακαλύψει κανείς πολλά τέτοια μέρη, εμείς όμως σήμερα σας προτείνουμε τα αγαπημένα μας, που επισκεπτόμαστε ξανά και ξανά και δεν τα βαριόμαστε ποτέ. Τρία νέα στέκια, λοιπόν, και τρία παλιά με καλό φαγητό και ποτό, για όλα τα γούστα, που σίγουρα πρέπει να επισκεφτείτε αν βρεθείτε ποτέ στον όμορφο Πειραιά.

Τα καινούρια

Nazare Surf Bar
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nazaré (@nazare_surf_bar)


Η Μαρίνα Ζέας είναι ίσως ο αγαπημένος μας προορισμός στον Πειραιά -για πολλούς λόγους. Από τη μία έχει θεά στο πανέμορφο Πασαλιμάνι, όπου ρίχνουν άγκυρα υπερσύγχρονα σκάφη και όμορφες, μικρές βάρκες -ένα θέαμα που δεν έχουμε συνηθίσει οι Αθηναίοι. Και από την άλλη, φιλοξενεί το Nazare Surf Bar, που άνοιξε πέρσι και το έχουμε ήδη αγαπήσει πολύ. Για το Nazare, που όπως δηλώνει και το όνομα του είναι surf bar -και μάλιστα το πρώτο στην Ελλάδα!- έχουμε ξαναμιλήσει. Και μπορεί να μην πάμε για surfing, αλλά το Nazaré, με το άκρως καλοκαιρινό design του και τα καταπληκτικά cocktails του μάς χαρίζει κάθε φορά υπέροχες αναμνήσεις.
Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς

Uncle Tan’s Drinking House


Παραμένουμε στη Μαρίνα Ζέας και μεταφερόμαστε λίγο πιο κάτω από το Nazare,όπου βρίσκεται ένα μπαράκι που μοιάζει πραγματικά βγαλμένο από κάποιο στενό της Σιγκαπούρης, το Uncle Tan’s Drinking House. Ο “θείος Tan” αποτελεί δημιουργία της ομάδας που βρίσκεται πίσω από το Nazare, έτσι για ακόμα μια φορά τα ποτά του είναι εγγύηση. Στο Uncle Tan’s θα δοκιμάσετε cocktails που σίγουρα δεν έχετε ξαναπιεί στη ζωή σας (τουλάχιστον όχι στην Ελλάδα), όπως για παράδειγμα το πολύ ιδιαίτερο umeshu (ιαπωνικό λικέρ από δαμάσκηνα), αλλά και κλασικά ποτά και cocktails με ένα ασιατικό twist. Όσο για το φαγητό, μάλλον επιβάλλεται να συνοδεύσετε το ποτό σας με τα πεντανόστιμα ασιατικά noodles στιγμής που προσφέρουν.
Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς

Kitschen


Φεύγουμε για λίγο από την Μαρίνα Ζέας, αλλά δεν πάμε μακριά. Στην οδό Κανάρη εδώ και ένα μήνα έχει κάνει την εμφάνιση του το Kitschen, ένα μικρό αλλά πολύ cozy dim sum bar, που αμέσως μας τράβηξε την προσοχή με την όμορφη pop αισθητική του και φυσικά το ενδιαφέρον μενού του. Στο Kitschen θα δοκιμάσετε μια σειρά από ασιάτικες συνταγές και φυσικά πεντανόστιμα dumplings (εμείς δοκιμάσαμε με γαρίδα και ήταν καταπληκτικά, έρχονται όμως και με παντζάρι ή χοιρινό). Πρέπει όμως να δοκιμάσετε και τα cocktails, τα οποία εκτός από ευφάνταστους τίτλους (όπως το λεγόμενο Kobra Kai), έχουν και τεράστιο ενδιαφέρον.
Κανάρη 5-7, Πειραιάς

Τα παλιά και αγαπημένα

Che Cocina y Barra Sudamericana


Στον Πειραιά βρίσκεται και μία από τις αγαπημένες μας αυλές, εκείνη του Che. Γεμάτη φοίνικες και ατελείωτο πράσινο, δεν γίνεται να μην ξεχαστείς έστω και λίγο, νομίζοντας ότι βρίσκεσαι σε κάποια εξωτική γωνιά της Λατινικής Αμερικής, ενώ φυσικά δεν μπορούμε να ξεχάσουμε το εντυπωσιακό γκράφιτι της Φρίντα Κάλο σε έναν από τους τοίχους. Σε αυτό το ειδυλλιακό κλίμα λοιπόν έρχεται και προστίθεται η μεξικάνικη κουζίνα και τα καλοκαιρινά cocktails. Στο Che θα δοκιμάσετε tacos με σιγομαγειρεμένο black angus, χοιρινό iberico ή γαρίδες, φανταστική chimichanga και αξεπέραστο ceviche, ενώ θα πιείτε «κλασικά» ποτά, αλλά και ευφάνταστα, πολύχρωμα cocktails.
Καραΐσκου 151, Πειραιάς

Μπαρ Μπεε Κιου


Άλλο ένα διαμάντι του Πειραιά, σε ένα απόμερο στενάκι του Πειραιά, στην οδό Φρεαττύδος, βρίσκεται το Μπαρ Μπεε Κιου. Εδώ και οχτώ χρόνια σερβίρει ίσως τα καλύτερα burgers της πόλης -σύμφωνα με τις εγχώριες και διεθνείς διακρίσεις του, αλλά και όπως προδίδει η αμείωτη αγάπη των θαμώνων του. Ό,τι και να πούμε για τον “ναό του μπιφτεκόψωμου” είναι λίγο, μία επίσκεψη όμως θα σας πείσει -ειδικά όταν αντικρίσετε για πρώτη φορά τις τεράστιες μερίδες του! (Να σημειωθεί ότι πλέον μπορείτε να βρείτε το Μπαρ Μπεε Κιου στην Νέα Σμύρνη και στο Χαλάνδρι).
Λεωφ. Φρεάττυδος 13
Λεωφ. Αλ. Παπαναστασίου 116

Οινομπύραμα

Ας είμαστε ειλικρινείς, μία βόλτα στον Πειραιά χωρίς μία στάση από το Οινομπύραμα (ή σκέτο Μπύραμα όπως το λένε πολλοί) δεν είναι ολοκληρωμένη. Όπως είπαμε στον Πειραιά θα βρείτε ένα στέκι για όλα τα γούστα και προφανώς το Μπύραμα είναι το ιδανικό στέκι για ένα χαλαρό βράδυ με άφθονη μπύρα και κρασί (σε απίστευτα καλές τιμές) και καλό φαγητό -πάντα σε γενναιόδωρες μερίδες! Δεν είναι τυχαίο πως όσα χρόνια κι αν περάσουν, το στέκι αυτό, αν και καλά κρυμμένο σε ένα στενό πίσω από την πλατεία Κανάρη, δεν είναι ποτέ άδειο.

Περισσότερα από Βγαίνουμε έξω
VIMA_WEB3b