MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Η Βασίλισσα της Ομορφιάς, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη στο Σύγχρονο Θέατρο

«Η Βασίλισσα της Ομορφιάς» του Μάρτιν ΜακΝτόνα από την Ομάδα Νάμα, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη, επιστρέφει για τρίτη χρονιά, αυτή τη φορά στο Σύγχρονο Θέατρο.

Monopoli Team

«Η Βασίλισσα της Ομορφιάς» του Μάρτιν ΜακΝτόνα από την Ομάδα Νάμα, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη, μετά από μια σειρά συνεχόμενων sold out παραστάσεων στο Επί Κολωνώ, επιστρέφει για τρίτη χρονιά, αυτή τη φορά στο Σύγχρονο Θέατρο.

Η Βασίλισσα της Ομορφιάς σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη στο Σύγχρονο Θέατρο

«Η Βασίλισσα της Ομορφιάς» (Beauty Queen of Leenan), ένα από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας σύγχρονης δραματουργίας του Ιρλανδού συγγραφέα Μάρτιν ΜακΝτόνα, που ανέβηκε με εξαιρετική επιτυχία στο θέατρο Επί Κολωνώ από το δημιουργικό επιτελείο της Ομάδας Νάμα (Ελένη Σκότη, Γιώργος Χατζηνικολάου, Μαρία Αναματερού), θα συνεχίσει και φέτος τις παραστάσεις της στη σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου. Η παράσταση απέσπασε 3 βραβεία κοινού του Αθηνοράματος (1ο βραβείο Καλύτερης Παράστασης, 1ο Σκηνοθεσίας και 1ο Γυναικείου ρόλου ενώ είχε υποψηφιότητα σε άλλες 5 κατηγορίες).

Το έργο

Μια τραγωδία για την ανθρώπινη μοναξιά, με μαύρο, διαβρωτικό χιούμορ, με έντονο σασπένς και μεγάλες ανατροπές. Μια βαθιά τομή στη σύγχρονη ζωή, μια ανατομία των σχέσεων με επιθετικό και βίαιο τρόπο αλλά και βαθιές ανθρώπινες ρωγμές, ένα έργο ωμού ρεαλισμού αντίστοιχο του in yer face theatre που αναπτύχθηκε στη Μεγάλη Βρετανία τη δεκαετία του ‘90.

Σε μια μικρή επαρχιακή πόλη της Ιρλανδίας στις αρχές της δεκαετίας του ’90 δύο γυναίκες ζουν μόνες τους: η ηλικιωμένη αυταρχική Μαγκ Φόλαν και η 40χρονη κόρη της Μωρήν, η οποία την φροντίζει. Η σχέση τους είναι μια σχέση αγάπης και μίσους, που κάνει τη συμβίωσή τους σχεδόν αφόρητη σε έναν ανελέητο αλληλοσπαραγμό. Τη ζωή τους θα ανατρέψει η εμφάνιση του Πάτο Ντούλυ, ενός άνδρα που επιστρέφει για λίγο στην πόλη του και έχει πάντα στο μυαλό του, είκοσι χρόνια τώρα, την Μωρήν ως τη βασίλισσα της ομορφιάς της μικρής τους πόλης. Είναι ουσιαστικά η τελευταία ευκαιρία της Μωρήν να αγαπήσει και να αγαπηθεί.

Η Βασίλισσα της Ομορφιάς σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη στο Σύγχρονο Θέατρο

Η παράσταση της Ομάδας Νάμα αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την αξία του αριστουργήματος τού Μάρτιν ΜακΝτόνα που θέτει θεμελιώδη ζητήματα με την έντονη, ασυμβίβαστη και εξαιρετικά γοητευτική γραφή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤσέρνομπιλ – Ένα χρονικό του μέλλοντος: Η συγκλονιστική ιστορία της Σβετλάνα Αλεξίεβιτς στο Θέατρο του Νέου Κόσμου12.09.2018

Τελευταίες παραστάσεις έως 17/04

Πέμπτη & Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο & Κυριακή στις 18:15 και από 16/3 έως 17/4 Tετάρτη & Πέμπτη στις 21:00, Σάββατο στις 21:15 & Kυριακή στις 19:00

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Μετάφραση: Η ομάδα των συντελεστών
Σκηνοθεσία: Ελένη Σκότη

Σκηνικά: Γιώργος Χατζηνικολάου
Κοστούμια: Γιώργος Χατζηνικολάου
Μουσική: Στέλιος Γιαννουλάκης
Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος

Παίζουν: Σοφία Σεϊρλή, Αγορίτσα Οικονόμου, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Γιώργος Κατσής

Διάρκεια: 110' χωρίς διάλειμμα
Τιμές Εισιτηρίων: 10 - 18 ευρώ
Διάρκεια Παραστάσεων: Έως 17 Απριλίου 2022
Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/h-vasilissa-tis-omorfias/
Πληροφορίες Χώρου: Ευμολπιδών 43-45, Κεραμεικός. Τηλ. 2103464380
Φωτογραφίες: Μαρία Αναματερού, Γιώργος Χατζηνικολάου
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b