MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 9 παραστάσεις για τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σε διάφορα θέατρα της χώρας, σήμερα Δευτέρα 4 Οκτωβρίου.

«Οι κάτω από τα αστέρια» του Τηλέμαχου Τσαρδάκα, στο Σύγχρονο Θέατρο
Monopoli Team

1. «Οι κάτω από τα αστέρια» του Τηλέμαχου Τσαρδάκα, στο Σύγχρονο Θέατρο

Η θεατρική παράσταση «Οι κάτω απ’ τ’ αστέρια» του Τηλέμαχου Τσαρδάκα, με τη Λίλα Μπακλέση και τον Κωνσταντίνο Μπιμπή, επιστρέφουν για 4η χρονιά την Δευτέρα 4 Οκτωβρίου στο Σύγχρονο Θέατρο. Μια ιστορία αγάπης και ενηλικίωσης, για τις πολύ μεγάλες προσδοκίες και την πολύ σκληρή πραγματικότητα, με φόντο τη μικρή κοινωνία της επαρχίας, τις παραλίες του καλοκαιριού και την ξέγνοιαστη εποχή της αθωότητας. Είναι μια τελική αναμέτρηση ενός μεγάλου εγκλωβισμένου έρωτα και αυτή είναι η συνάντηση που χρωστούσαν ο ένας στον άλλο, σε σκηνοθεσία Άρτεμις Γρύμπλα, Λίλας Μπακλέση και Κωνσταντίνου Μπιμπή.
Δευτέρα 4 και Τρίτη 5/10, 21:15
Εισιτήριο: Γενική είσοδος 15 ευρώ, 12 ευρώ φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ. Προπώληση: viva.gr
Σύγχρονο Θέατρο: Ευμολπιδών 45, Αθήνα 118 54. Τηλέφωνο: 21 0346 4380

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις: 6 προτάσεις για τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου12.09.2018

2. «Η Γυναίκα της Ζάκυθος» του Διονύσιου Σολωμού, σε σκηνοθεσία Άτζελας Μπρούσκου στο Μπάγκειον
παράσταση

«Η Γυναίκα της Ζάκυθος»

Ένα από τα κορυφαία έργα του νεοελληνικού λόγου «Η Γυναίκα της Ζάκυθος» του Διονύσιου Σολωμού σε σκηνοθεσία Άντζελας Μπρούσκου, από την Δευτέρα 4 Οκτωβρίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο Ξενοδοχείον Μπάγκειον. Τρεις γυναίκες – η Άντζελα Μπρούσκου, η Παρθενόπη Μπουζούρη και η Δανάη Κατσαμένη – έγκλειστες σ’ ένα ασφυκτικό πατριαρχικό περιβάλλον αφηγούνται τoν λόγο του Διονύσιου Σολωμού στον απόηχο της πτώσης του Μεσολογγίου. Το σύμπαν της σύγχρονης Κόλασης αποτυπώνεται στο γυναικείο σώμα που στοιχειώνεται μέσα από μια γεωγραφία εικόνων που συνθέτουν το προσωπείο της γυναίκας δαίμονα. Όταν μπορεί να βασιλεύει η ρητορική του μίσους, ο ρατσισμός και ο εθνικισμός, αντικαθιστούν την όποια ανθρώπινη αλληλεγγύη.
Δευτέρα 4 και Τρίτη 5/10, 19:00
Εισιτήριο: Γενική είσοδος 12 ευρώ, 8 ευρώ φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ. Προπώληση: viva.gr
Μπάγκειον: Πλ. Ομόνοιας 18, Αθήνα 105 52

3. Η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή από την Δραματική Σχολή Ωδείου Αθηνών, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

”Αντιγόνη”

Η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή θα παρουσιαστεί από την Δραματική Σχολή Ωδείου Αθηνών την Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Είκοσι νέοι σπουδαστές και καλλιτέχνες θα γίνουν ένα σύνολο πολιτών και θα αφηγηθούν από κοινού το τέλος του βασιλικού οίκου. Ο Σοφοκλής άνοιξε μια πύλη της ελληνικής φιλοσοφίας που εκφράζεται μέσα από την τραγωδία. Ένα αίνιγμα που στο πέρασμα των αιώνων ενσαρκώνεται στη φιλοσοφική δύναμη της επαναστατικής σκέψης, μέσω της Αντιγόνης. Θα προσδιορίσουν και θα διαμορφώσουν το πολίτευμα της Δημοκρατίας προτάσσοντας το ‘’χορό’’ και την Πόλη ως κύριο πρόσωπο του δράματος. Δοκιμάζουν να ανακαλύψουν τη δική τους, σύγχρονη θεατρική γλώσσα διατηρώντας ακέραιη τη δομή του έργου.
Δευτέρα 4 και Τρίτη 5/10, 21:00
Εισιτήριο: Εισιτήριο: Γενική είσοδος 15 ευρώ, 10 ευρώ φοιτητικό, νέοι έως 25, ανέργων, πολύτεκνοι, ΑμεΑ, 65+. Προπώληση: megaron.gr, καταστήματα Public, 210 72 82 333
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Βασ. Σοφίας, Αθήνα 115 21. Τηλέφωνο: 21 0728 2000

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις: 6 προτάσεις για τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου12.09.2018

4. «Η Τριλογία των Λήμαν Μπράδερς» του Στέφανο Μασσίνι, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, στο Θέατρο Ιλίσια
παράσταση

«Η Τριλογία των Λήμαν Μπράδερς»

Το Θέατρο του Νέου Κόσμου παρουσιάζει το πολυβραβευμένο έργο «Η Τριλογία των Λήμαν Μπράδερς» του Στέφανο Μασσίνι, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, ο οποίος γιορτάζει φέτος τα 30 χρόνια του στη σκηνοθεσία. Ένα πολυβραβευμένο έργο που έχει μεταφραστεί σε 24 γλώσσες έρχεται απόψε, Δευτέρα 4 Οκτωβρίου για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, στο Θέατρο Ιλίσια. Το 2008 είναι η χρονιά της θεαματικής κατάρρευσης της τράπεζας επενδύσεων Λήμαν Μπράδερς, που δίνει το έναυσμα της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης, με συνέπειες που θα αργήσει ακόμα να ξεπεράσει η ανθρωπότητα. Ο μυθιστοριογράφος δημιουργεί μια τοιχογραφία, όπου συμπλέκονται τα μεγάλα γεγονότα της ιστορίας με την πορεία των αδελφών Λήμαν και των απογόνων τους, η άνοδος και η πτώση, ο θρίαμβος μαζί με τα χάσματα και τις αμφιβολίες. Πρωταγωνιστούν ο Μάκης Παπαδημητρίου, ο Αργύρης Ξάφης και ο Μιχάλης Οικονόμου.
Δευτέρα 4/10, 20:00
Εισιτήριο: Εισιτήριο: Γενική είσοδος 15 ευρώ, 10 ευρώ φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ, 65+. Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Ιλίσια: Παπαδιαμαντοπούλου 4, Αθήνα 115 28. Τηλέφωνο: 21 0721 0045

5. «Ορέστης» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού
παράσταση

«Ορέστης»

Η θεατρική παράσταση «Ορέστης» επιστρέφει στο Ηρώδειο για να ολοκληρώσει τον κύκλο της με τις δύο τελευταίες παραστάσεις, Δευτέρα 4 και Τρίτη 5 Οκτωβρίου. Ο σκηνοθέτης Γιάννης Κακλέας παρουσιάζει ένα έργο γεμάτο ανατροπές και συγκρούσεις που έρχονται στο προσκήνιο, από έναν εκπληκτικό θίασο ηθοποιών. Ο Ευριπίδης μέσω του «Ορέστη» δημιουργεί το μύθο των δύο αδερφών, του Ορέστη (Άρη Σερβετάλη) και της Ηλέκτρας (Μαίρη Μηνά). Μετά την δολοφονία της Κλυταιμνήστρας και του εραστή της, τα δύο αδέρφια έρχονται αντιμέτωποι με την σκληρή πραγματικότητα και την επιβίωση. Σε έναν κόσμο που οι συνθήκες και τα ανθρώπινα μέτρα τους κατακλύζουν, ψάχνουν μέσα στο απόλυτο σκοτάδι, το φως και την αλήθεια.
Δευτέρα 4 και Τρίτη 5/10, 21:00
Εισιτήριο: Διακεκριμένη Ζώνη 60 ευρώ, Ζώνη Α’ και Β’ 50 ευρώ, Ζώνη Γ’ 40 ευρώ. Προπώληση: viva.gr, ticketservices.gr
Ωδείο Ηρώδου Αττικού: Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα 105 55. Τηλέφωνο: 21 0324 1807

6. «Double Impact» του Ηλία Φουντούλη και του Άγγελου Σπυλιόπουλου, στο Τριανόν
παράσταση

Ηλίας Φουντούλης

Ο Ηλίας Φουντούλης έρχεται μαζί με τον Άγγελο Σπυλιόπουλο να ενώσουν τις χιουμοριστικές δυνάμεις τους σε μια μοναδική παράσταση stand-up comedy. Έχοντας διανύσει και οι δύο χιλιόμετρα σε αυτόν τον χώρο θα παρουσιάσουν τα καλύτερα κείμενα τους από solo παραστάσεις τους και εννοείται καινούριο υλικό προσαρμοσμένο για το «Double Impact», την Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, στο Τριανόν Film-Center.
Δευτέρα 4/10, 21:00
Εισιτήριο: Προπώληση 10 ευρώ, ταμείο 12 ευρώ. Προπώληση: viva.gr
Τριανόν: Κοδριγκτώνος 21, Αθήνα 104 34. Τηλέφωνο: 21 0821 5469

7. «Η Ποντικοπαγίδα» της Αγκάθα Κρίστι, σε σκηνοθεσία Κίρκης Κάραλη, στον Νέο Ακάδημο
παράσταση

”Ποντικοπαγίδα”

Το επιτυχημένο έργο «Ποντικοπαγίδα» της Αγκάθα Κρίστι επιστρέφει σε σκηνοθεσία και δραματουργική επεξεργασία Κίρκης Καραλή στον Νέο Ακάδημο Δευτέρα 4 Οκτωβρίου. Η υπόθεση του έργου εκτυλίσσεται στις αρχές της δεκαετίας του ’90, σε μια απομονωμένη πανσιόν μιας επαρχίας, oκτώ ήρωες(Βαλέρια Κουρούπη, Μιχάλης Λεβεντογιάννης, Τζένη Μπότση, Ράνια Οικονομίδου, Νίκος Πολυδερόπουλος, Σήφης Πολυζωίδης, Στάθης Σταμουλακάτος, Χάρης Τζωρτζάκης), που όλοι τους κρύβουν ένα μυστικό, βρίσκονται αντιμέτωποι με σκληρές αλήθειες και επικίνδυνα ψέματα. Ο φόβος τους κυκλώνει και ένας δολοφόνος βρίσκεται ανάμεσά τους. Μια ιστορία εκδίκησης με μεγάλες ανατροπές, έξυπνα τεχνάσματα και μια ποντικοπαγίδα που περιμένει το επόμενο θύμα της!
Δευτέρα 4/10, 19:00
Εισιτήριο: Α’ Ζώνη 15-20 ευρώ, Β’ Ζώνη 15-18 ευρώ, Γ’ Ζώνη 15 ευρώ. Προπώληση: viva.gr
Νέος Ακάδημος: Ακαδημίας και, Ιπποκράτους 17, Αθήνα 106 79. Τηλέφωνο: 21 0362 5119

8. «Η Πανούκλα» του Αλμπέρ Καμύ, σε σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη, στο Θέατρο 104
παράσταση

”Η Πανούκλα”

Το βραβευμένο αριστούργημα του Αλμπέρ Καμύ «Πανούκλα» σε σκηνοθεσία της Σοφίας Καραγιάννη θα παρουσιαστεί την Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, στο Θέατρο 104. Η Πανούκλα ξετυλίγει ένα παράλογο χρονικό τρόμου και επιβίωσης. Η ‘’εξωπραγματική’’ πόλη που περιγράφει ο Καμύ, ζωντανεύει στα μάτια μας καθώς ταυτιζόμαστε με τον εγκλεισμό και την απελπισία του φόβου για το αύριο. Ένα λογοτεχνικό έργο που βασίζεται στη φιλοσοφική κρίση, ένα αλληγορικό τοπίο που καθιστά τον άνθρωπο παρατηρητή στην ίδια του τη ζωή. Η ελπίδα μας κρατάει ζωντανούς ή μετατρέπεται σε Πανούκλα και μας σκοτώνει;
Δευτέρα 4/10, 21:15
Εισιτήριο: Γενική είσοδος 12 ευρώ, 10 ευρώ φοιτητικό, ανέργων, 5 ευρώ Ατέλεια Δρ. Σχολής. Προπώληση: viva.gr
Θέατρο 104: Ευμολπιδών 41, Αθήνα 118 54. Τηλέφωνο: 695 126 9828

9.«Κάποιος θα έρθει» του Γιον Φόσσε, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά, στον Θόλο του ΚΠΙΣΝ
παράσταση

«Κάποιος θα έρθει»

Το πολυβραβευμένο έργο «Κάποιος θα έρθει» του Νορβηγού συγγραφέα Γιον Φόσσε παρουσιάζεται απόψε Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, στον Θόλο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), σε συνεργασία με τον καταξιωμένο σκηνοθέτη Γιάννη Χουβαρδά. Ένα υπαρξιακό, ερωτικό και ψυχολογικό θρίλερ που συνδυάζει ποίηση, κωμωδία, δράμα και σασπένς. Ο Φόσσε αναπτύσσει όλες τις δυνητικές αποχρώσεις μιας αιωρούμενης απροσδιόριστης απειλής, έτσι ώστε κάτι που υποθετικά δεν μπορεί να αποκλειστεί, μετατρέπεται σε κακό οιωνό, και από την απλή διαίσθηση, προκύπτει η βεβαιότητα. Η ιστορία εκτυλίσσεται με το πρωταγωνιστικό ζευγάρι που αγοράζει το νέο του απομονωμένο σπίτι, πάνω στην θάλασσα. Αυτός που θα έρθει θα είναι ο κακός οιωνός;
Δευτέρα 4/10, 20:30 
Εισιτήριο: Α’ Ζώνη κανονικό 15 ευρώ, 10 ευρώ μειωμένο και Β’ Ζώνη. Προπώληση: ticketservices.gr
Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα 176 74. Τηλέφωνο: 21 6809 1000.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑTV Guide: Τι θα δούμε στην τηλεόραση τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b