MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις: 6 προτάσεις για τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο αξιόλογες εκδηλώσεις που αφορούν τα εικαστικά και τον κινηματογράφο και μπορείτε να παρακολουθήσετε τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021.

εκδηλώσεις
«monologues» Vassilis Pantelidis | Τhessaloniki Photobiennale 2021
Monopoli Team

1. Λίγες «Νύχτες» ακόμη!: Οι 27ες Νύχτες Πρεμιέρας συνεχίζουν με επαναληπτικές προβολές στον Ιντεάλ
εκδηλώσεις

«Πικροδάφνες» της Πάολας Ρεβενιώτη

Τέσσερις ταινίες που έκαναν sold out προβολές στη φετινή διοργάνωση, επιστρέφουν την Δευτέρα για ρίξουν την αυλαία των 27ων Νυχτών Πρεμιέρας στον κινηματογράφο Ιντεάλ. Συγκεκριμένα οι ταινίες: Στις 18:15 «Που να Βρίσκεται η Άννα Φρανκ;» του Άρι Φόλμαν. 20:30 «Χτίστες, Νοικοκυρές και η Οικοδόμηση της Σύγχρονης Αθήνας» των Τάσου Λάγγη και Γιάννη Γαϊτανίδη. 22:30 «Μπέττυ» του Δημήτρη Σταύρακα. Και «Πικροδάφνες» της Πάολας Ρεβενιώτη.
Δευτέρα 4/10
Για περισσότερες πληροφορίες και αγορά εισιτηρίων εδώ
Ιντεάλ, Πανεπιστημίου 46, Αθήνα. Τηλ.: (+30) 2103826720. | https://www.aiff.gr/

2. Ολύμπιον: Αφιέρωμα στο ελληνικό σινεμά με δωρεάν προβολές κορυφαίων ταινιών εκδηλώσεις

Το Ολύμπιον, στη Θεσσαλονίκη, γιορτάζει το ελληνικό σινεμά και προβάλλει δωρεάν για το κοινό επτά ταινίες που άλλαξαν την ιστορία του από ισάριθμους σκηνοθέτες που αγαπήθηκαν από τους θεατές. Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, στις 21:00, προβάλλεται η ταινία «Δοκιμή» του Ζιλ Ντασέν. Καθώς η αντίσταση κατά της Χούντας κορυφωνόταν, ο Ζιλ Ντασέν μαζί με τη Μελίνα Μερκούρη σε εξορία από την Ελλάδα συνέχιζαν την επί σειρά ετών αντιδικτατορική τους εκστρατεία σε Ευρώπη και Αμερική. 
Δευτέρα 4/10, 21:00
Ελεύθερη είσοδος με σειρά προτεραιότητας
Για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα δείτε εδώ.
Κινηματογράφος Ολύμπιον, Πλ. Αριστοτέλους 10, Θεσσαλονίκη.

3. «Τηρώντας της Αποστάσεις: Ομαδική έκθεση στο Attilio Οικεία Τέχνη

Το Attilio Οικεία Τέχνη προσκάλεσε 14 καλλιτέχνες να δώσουν μορφή, σχήμα, χρώμα, υφή… στις λέξεις «Τηρώντας της Αποστάσεις». Από τις 4 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του αφιερώματος «Μια βιτρίνα, ένα παράθυρο», τα έργα τους, εκτεθειμένα στο περαστικό ανθρώπινο βλέμμα, τηρώντας μα και καταλύοντας τις αποστάσεις, θα αναζητήσουν το δικό τους ταξίδι.
Διάρκεια έκθεσης: 4-31 Οκτωβρίου
Βιτρίνες, Attilio Οικεία Τέχνη,  Σοφ. Βενιζέλου 99 Ηλιούπολη. | attilio.gr

4. Τhessaloniki Photobiennale 2021: Η τέχνη της φωτογραφίας ξανά στο επίκεντρο μέσα από 19 εκθέσεις

«monologues» Vassilis Pantelidis

Η Thessaloniki PhotoBiennale 2021 υποδέχεται το κοινό έως τις 20 Φεβρουαρίου 2022 μ’ ένα πρόγραμμα 19 εκθέσεων ελληνικής και διεθνούς φωτογραφίας, με τη συμμετοχή 94 καλλιτεχνών από 18 χώρες, σε 13 χώρους στη Θεσσαλονίκη, βάζοντας ξανά τη φωτογραφία στο επίκεντρο, προτείνοντας ταξίδια, προκαλώντας αναρωτήσεις και προβληματισμούς, με… ήχους και πολλές εικόνες. Δευτέρα 4/10 : «Ruins Reversed» (Οpen Call) της Εύας Σταματίου, στο ΙΕΚ ESP, και «μονόλογοι» (Open Call) του Βασίλη Παντελίδη, στη Stereosis.
Δευτέρα 4/10
Για αναλυτικό πρόγραμμα δείτε εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες: https://www.photobiennale-greece.gr/

5. Έκλειψη: Η 7η Μπιενάλε «ζωντανεύει» το ιστορικό κέντρο της Αθήνας
εκδηλώσεις

Zuzanna Czebatul, Their New Power (Head), 2020. Πολυαιθυλένιο, ακρυλικό και άμμος, 150 x 240 x 170 εκ. Άποψη από την έκθεση “The Singing Dunes of Zuzanna Czebatul”, CAC-La synagogue de Delme, 2020. Φωτογραφία: O.H. Dancy. Παραχώρηση της καλλιτέχνιδας.

Έπειτα από αναβολή ενός έτους, λόγω της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία, η Μπιενάλε της Αθήνας ετοιμάζεται να παρουσιάσει την 7η έκδοσή της, με τίτλο «Eclipse», ζωντανεύοντας τρία ιστορικά εγκαταλειμμένα κτίρια στο κέντρο της πόλης. Aφηγήσεις από σύγχρονες μαύρες, κουήρ, μελλοντολογικές και ριζοσπαστικές φωνές συνδιαλέγονται με πρακτικές τελετουργίας, κατασκευής κόσμων και αλληλοσυνδέσεων. H «Eclipse» παρουσιάζει ένα διατοπικό κεφάλαιο σύγχρονης σκέψης που προασπίζει την επαναδιερεύνηση των ταυτοτήτων και τον μετασχηματισμό της ιστορίας.
24 Σεπτεμβρίου – 28 Νοεμβρίου
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις και αναλυτικό πρόγραμμα δείτε στο https://eclipse.athensbiennale.org/.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤζάνις Τζόπλιν: Η ιέρεια της ροκ που έζησε με τους δικούς της όρους12.09.2018

6. Απογεύματα ποίησης στο Café Merlin: Σύγχρονοι ποιητές διαβάζουν τα ποιήματά τους στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Σύγχρονοι ποιητές που έχουν διαμορφώσει το ποιητικό προφίλ τους, αλλά που πάντα αναζητούν μέσα από τον αγώνα της γλώσσας την ειλικρινή έκφραση των ιδεών, των προβληματισμών, των αισθημάτων τους, διαβάζουν ποιήματα από όλη την ποιητική τους παραγωγή και απαντούν στις ερωτήσεις που τους θέτει το κοινό. Τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, στις 18:00, συνάντηση με τον Γιώργο Μαρκόπουλο.
Δευτέρα 4/10, 18:00
Ελεύθερη είσοδος
Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9 και Μέρλιν 1, Αθήνα. Τηλ: 210 3611206. Ε: [email protected] | https://thf.gr/el/

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b