MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Σύγχρονος

Pasionaria / Το λουλούδι του πάθους στην Πειραιώς 260

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2021, παρουσιάζεται η παράσταση χορού ”Pasionaria” / «Το λουλούδι του πάθους» του Marcos Morau στην Πειραιώς 260 στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου.

Monopoli Team

Ο κύκλος Layers of Street συνόδευσε το κοινό καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβαλικού καλοκαιριού, παρουσιάζοντας καινούργιες γλώσσες, υπόγεια ρεύματα και σύγχρονες τάσεις της διεθνούς και εγχώριας χορευτικής σκηνής. Το συναρπαστικό ταξίδι του Φεστιβάλ στην underground χορευτική πραγματικότητα κλείνει δυναμικά όπως και άρχισε, με μια ακόμα διεθνή παραγωγή, αυτή την φορά από την Ισπανία.

Η ισπανική La Veronal και ο πολυβραβευμένος χορογράφος Μάρκος Μοράου (Marcos Morau) έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με μια ρετρό-φουτουριστική παράσταση-ταξίδι σε έναν φαινομενικά μακρινό, αλλά παράλληλα οικείο, πλανήτη.

Pasionaria / Το λουλούδι του πάθους στην Πειραιώς 260

O πλανήτης Pasionaria

O πλανήτης Pasionaria του Marcos Morau κατοικείται από αντίγραφα ανθρώπων, τέλεια σχεδιασμένα για να μας μιμούνται. Άνθρωποι που κινούνται σαν ρομπότ ή στέκονται σαν μηχανικά αγάλματα σε μια κοινωνία ιδανικά οργανωμένη, τεχνητή ρέπλικα της πραγματικής ζωής, όπου όμως κάτι λείπει: αυτό που μας κάνει ανθρώπους.

Οι οκτώ χορευτές, Àngela Boix, Jon López, Alba Barral, Núria Navarra, Lorena Nogal, Shay Partush, Marina Rodríguez, Sau-Ching Wong συμπράττουν επί σκηνής σε μια υβριδική παράσταση, εξόχως εικαστική, στο μεταίχμιο θεάτρου και χορού. Μια παράσταση που σχολιάζει, με τρόπο αιχμηρό, την συναισθηματική αποξένωση, τον ατομικισμό, και την έννοια της «στρεβλής προόδου» στην οποία οι σημερινές κοινωνίες στοχεύουν.

Pasionaria / Το λουλούδι του πάθους στην Πειραιώς 260

Λίγα λόγια για τον Μάρκο Μοράου (Marcos Morau)

Ο Ισπανός Marcos Morau σπούδασε Χορογραφία στο Theatre Institute της Βαρκελώνης, το Dance Conservatory της Βαλένθια και το Movement Research της Νέας Υόρκης. Η καλλιτεχνική του δραστηριότητα εκτείνεται πέραν του χορού, καθώς καταπιάνεται τόσο με την φωτογραφία όσο και με τη δραματουργία. Το 2005 ίδρυσε την La Veronal, πολυσυλλεκτική ομάδα καλλιτεχνών με ετερόκλητες καταβολές: από τον χορό και την φωτογραφία, στον κινηματογράφο και την λογοτεχνία. Στόχος της La Veronal είναι η διαρκής αναζήτηση νέων εκφραστικών δρόμων, μέσω του διακαλλιτεχνικού, συλλογικού πειραματισμού.

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος δημιουργός έχει βραβευτεί, μεταξύ άλλων, με το National Dance Award από το Υπουργείο Πολιτισμού της Ισπανίας και Sebastià Gasch Award από το Spanish Foundation for Arts and Design.

Η La Veronal μετρά πολυάριθμες βραβεύσεις σε χορογραφικούς διαγωνισμούς διεθνώς, ενώ οι περφόρμανς – χορογραφίες του Marcos Morau για την ομάδα έχουν συνεχή παρουσία στα σημαντικότερα διεθνή φεστιβάλ.

Pasionaria / Το λουλούδι του πάθους στην Πειραιώς 260

Pasionaria / Το λουλούδι του πάθους στην Πειραιώς 260

Στην παράσταση γίνεται χρήση στροβοσκοπικών φωτισμών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑWakatt: Μια χορευτική έκρηξη στην Πειραιώς 26012.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σκηνικά: Max Glaenzel, GADGET Efectos Especiales
Κοστούμια: Silvia Delagneau, Goretti Puente, GADGET Efectos Especiales, Ricardo Vergne, Martí Doy, Mª Carmen Soriano, Natalio Martín, Mª Carmen Soriano
Μουσική: Juan Cristóbal Saavedra
Φωτισμοί: Bernat Jansà
Χορογραφία: Marcos Morau, Lorena Nogalσε συνεργασία με τους χορευτές

Παίζουν: Àngela Boix, Jon López, Alba Barral, Núria Navarra, Lorena Nogal, Shay Partush, Marina Rodríguez, Sau-Ching Wong

Τιμές Εισιτηρίων: Διακεκριμένη Ζώνη 30€ • Ζώνη Α΄ 20€ – Φοιτητικό / 65+ / Καλλ. Σωματείων 16€ • Ζώνη Β΄ 15€ – Φοιτητικό / 65+ / Καλλ. Σωματείων 12€ • ΑΜΕΑ / Ανέργων / Σπουδαστικό Καλλ. Σχολών 5€
Πληροφορίες: Για την είσοδο του κοινού στην παράσταση απαιτείται η επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης, σύμφωνα με τις διατάξεις της ΚΥΑ υπ’ άρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.50907 (ΦΕΚ 3793/Β/ 13-08-2021). Για την παρακολούθηση της παράστασης, δίνεται η δυνατότητα μεταφοράς των θεατών με πούλμαν προς και από την Πειραιώς 260
Μοντάζ: Esterina Zarrillo
Παραστάσεις: Δευτέρα 20 και Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021 στις 21:00
Link Εισιτηρίων: http://aefestival.gr/festival_events/pasionaria/
Πληροφορίες Χώρου: Πειραιώς 260, Ταύρος, τηλ: 2109282900
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b