MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
θεατρική performance

Violence / Βία της Μαρί Μπρασάρ στην Πειραιώς 260

Το έργο Violence / Βία της Μαρί Μπρασάρ έρχεται στην Πειραιώς 260 για δύο παραστάσεις, στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Monopoli Team

Πώς μετασχηματίζεται η παιδική αθωότητα στο σκοτάδι της ενηλικίωσης; Μέσα από το νέο, έντονα παραμυθένιο και ονειρικό έργο της, η Καναδή Μαρί Μπρασάρ αναστοχάζεται πάνω στην έννοια του χρόνου και τη σταδιακή εξοικείωση του ανθρώπου, καθώς μεγαλώνει, με την έκθεση στη βία.

Εκκινώντας από μια ευφάνταστη παρατήρηση της δίχρονης βαφτισιμιάς της, η σκηνοθέτις συνθέτει μια υβριδική παράσταση, που συνδυάζει στοιχεία από τον κινηματογραφικό ρεαλισμό και το εξπρεσιονιστικό θέατρο, τις ηχητικές τέχνες και τα εικαστικά.

Violence / Βία της Μαρί Μπρασάρ στην Πειραιώς 260

Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους.

Νέοι θεατρολόγοι και ειδικοί του Χορού μάς εισάγουν στο πνεύμα της παράστασης

Μια φεστιβαλική παράσταση είναι για πολλούς από εμάς ένα παράξενο κι ανεξερεύνητο σύμπαν που ανυπομονούμε ν’ ανακαλύψουμε. Πού εντάσσεται αισθητικά και ποια η αφετηρία της; Τι αποκαλύπτει για την καλλιτεχνική διαδικασία και τις μυστικές της διαδρομές ο ερμηνευτικός της κώδικας;

Violence / Βία της Μαρί Μπρασάρ στην Πειραιώς 260

Με μια νέα πρακτική, που εγκαινιάζεται το καλοκαίρι του 2021, το Φεστιβάλ Αθηνών, σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών μετά το Εκπαίδευση” του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών «Ελληνικό και Παγκόσμιο Θέατρο: Δραματουργία, Παράσταση, Εκπαίδευση», του ΠΜΣ – θεατρολόγους και ειδικούς του Χορού – να «βουτήξουν» με φρέσκια ματιά στον δημιουργικό κόσμο των παραστάσεων της Πειραιώς 260, για να μας προσφέρουν πολύτιμα κλειδιά εισόδου. Οι νεαροί «ανάδοχοι» κάθε παράστασης τροφοδοτούν την περιέργειά μας και μας εξοπλίζουν θεωρητικά για την κατανόηση και την απόλαυση των παραστάσεων που θα παρακολουθήσουμε.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Marie Brassard
Σκηνοθεσία: Marie Brassard

Σκηνικά: Antonin Sorel
Μουσική: Alexander MacSween
Φωτισμοί: Mikko Hynninen
Χορογραφία: Miwa Okuno

Παίζουν: Marie Brassard, Miwa Okuno, Kyoko Takenaka

Τιμές Εισιτηρίων: ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΖΩΝΗ 40€ • ΖΩΝΗ Α΄ 30€ – ΦΟΙΤΗΤΙΚO / 65+ / ΚΑΛΛ. ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 24€ • ΖΩΝΗ Β΄20€ – ΦΟΙΤΗΤΙΚO / 65+ / ΚΑΛΛ. ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 16€ • ΑΜΕΑ / ΑΝΕΡΓΩΝ / ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚO ΚΑΛΛ. ΣΧΟΛΩΝ 5€
Μοντάζ: Nicolas Dufour-Laperrière, Sabrina Ratté, Shingo Ota
Παραστάσεις: Παρασκευή 24 και Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021
Link Εισιτηρίων: http://aefestival.gr/festival_events/violence-via/
Πληροφορίες Χώρου: Πειραιώς 260, Ταύρος, τηλ: 2109282900
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b