MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
18
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  ΦΕΣΤΙΒΑΛ

  1ο Hidrant Festival: Το Φεστιβάλ Ρεματιάς αναβιώνει το Αδριάνειο Υδραγωγείο με μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων

  Το Φεστιβάλ Ρεματιάς παρουσιάζει το πρωτοποριακό πρόγραμμα του Δήμου Χαλανδρίου UIA Cultural Hidrant για την αναβίωση του Αδριάνειου Υδραγωγείου ως κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός.

  Φωτογραφία από την παράσταση
  Φωτογραφία από την παράσταση "Ο κάτω Εαυτός-Ένα αρχαίο υδραγωγείο δρόμος", photo: UrbanDig Project
  Monopoli Team

  Το πρωτοποριακό πρόγραμμα του Δήμου Χαλανδρίου UIA Cultural Hidrant για την αναβίωση του Αδριάνειου Υδραγωγείου ως κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός για τον πόλη – και όχι μόνο – παρουσιάζει το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2021 – Νύχτες Αλληλεγγύης, φιλοξενώντας το 1ο Hidrant Festival.

  Κατά τη διάρκειά του, θα παρουσιαστούν ποικίλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και δράσεις για την ανάδειξη της επανένταξης του μνημείου στην κοινωνική αλληλεπίδραση και την πολιτιστική ζωή. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εγκαινιάστηκε στις αρχές Ιουλίου στο θέατρο της Ρεματιάς με την παρουσίαση του προγράμματος UIA Cultural Hidrant, πρωτότυπη μουσικοθεατρική παράσταση από το συγκρότημα Αλληλέγγυες Νότες, καθώς και εικαστική έκθεση στην περιοχή του Συνοικισμού Χαλανδρίου, ενώ συνεχίζεται από τις 10 έως και τις 12 Σεπτεμβρίου με ποικίλες δράσεις εντός και εκτός Ρεματιάς.

  Ακολουθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 1ου Hidrant Festival:

  10 Σεπτεμβρίου

  Η δική μας δεξαμενή! – Γάργαρα Παραμύθια | Commonspace, 16:00-19:00

  Στον χώρο δίπλα στο κυλικείο του Θεάτρου Ρεματιάς. Δράση για ενήλικες και παιδιά. Ολοκληρώνουμε/διακοσμούμε μαζί τη μακέτα μιας δεξαμενής που σχεδίασαν και κατασκεύασαν οι μαθητές/τριες του 12ου Δημοτικού Χαλανδρίου ενώ η αφηγήτρια – παιδαγωγός, Ελεάνα Χατζάκη, αφηγείται «Γάργαρα παραμύθια».

  Ο κάτω εαυτός – Θέατρο Ρεματιάς UrbanDig Project | Όχι Παίζουμε, 21:30

  Μενίδι – Κολωνάκι: Ένα αρχαίο υδραγωγείο δρόμος

  «Ο Κάτω Εαυτός» ακολουθεί τα χνάρια του νερού του Αδριάνειου Υδραγωγείου σε μία διαδρομή 20 χιλιομέτρων που διατρέχει υπογείως την πόλη. Ο Θάνος Κοσμίδης στα συνθεσάιζερ και άλλα όργανα, η Ειρήνη Αλεξίου στον χορό και η Φένια Σχοινά στο μικρόφωνο, μας προ(σ)καλούν να ανακαλύψουμε τι βρίσκεται κάτω από τα πόδια μας.
  Διάρκεια: 70’

  11 Σεπτεμβρίου

  Εγκατάσταση: Εργαστήρια Συμμετοχικού Σχεδιασμού| Commonspace, 17:00-20:00

  Στον χώρο δίπλα στο κυλικείο του Θεάτρου Ρεματιάς

  Οι μαθητές και οι μαθήτριες των 6 ου Γυμνασίου, 7 ου Γυμνασίου και 4 ου Λυκείου Χαλανδρίου, μας παρουσιάζουν σε μία εγκατάσταση που έχουν σχεδιάσει τη διαδικασία και τα αποτελέσματα των Εργαστηρίων Συμμετοχικού Σχεδιασμού που παρακολούθησαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς στο πλαίσιο του προγράμματος Cultural Hidrant. Η εγκατάσταση περιλαμβάνει έντυπο υλικό, τελικά σχέδια, προβολές video, quiz γνώσεων και άλλα διαδραστικά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους σχετικά με το πράσινο, το νερό αλλά και με το πολιτιστικό μνημείο του Αδριάνειου Υδραγωγείου.

  Demos the game, Πλατεία Ελ Αλαμείν UrbanDig Project | Όχι Παίζουμε, 17:30

  Ένα διαδραστικό παιχνίδι ανάπτυξης δεξιοτήτων συμμετοχικής λήψης αποφάσεων.  Οχτώ ομάδες, μια διαδρομή πάνω από το Αδριάνειο Υδραγωγείο στην πόλη του Χαλανδρίου, μια live-art εμπειρία. Ο χάρτης της πόλης αποτελεί το ταμπλό του επιδαπέδιου παιχνιδιού, όπου οι παίκτες κινούν τα πιόνια τους. Το ταμπλό μετασχηματίζεται σε μια τρισδιάστατη σπείρα που ορίζει τον τρόπο κίνησης μέσα στην πόλη.
  Διάρκεια: 3 ώρες

  Ιστορικός Περίπατος : “Παλιός” και Nέος Προσφυγικός Συνοικισμός – Ποταμός Καλαμάς – Αδριάνειο Υδραγωγείο, Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Δήμου Χαλανδρίου (ΟΠΙΔΗΧ), 18:00-20:00

  Συνάντηση: Πλατεία Ελευθερωτών (Άγιος Νικόλαος) στις 18:00.

  Η Ομάδα Προφορικής Ιστορίας του Δήμου Χαλανδρίου (ΟΠΙΔΗΧ), πραγματοποιεί ένα μικρό “ταξίδι ”στον χρόνο και στον τόπο που ξεκίνησαν τη νέα, δύσκολη ζωή τους οι περίπου 150 οικογένειες Μικρασιατών προσφύγων, όταν εγκαταστάθηκαν στο Χαλάνδρι των 6.882 κατοίκων το 1926-27. Ο περίπατος θα ολοκληρωθεί στην οδό Ελ Αλαμέιν, όπου βρίσκεται η κεντρική δεξαμενή και φρεάτια του Αδριάνειου Υδραγωγείου, για το οποίο μαθαίνουμε μέσα από τις προφορικές μαρτυρίες των αφηγητών της ΟΠΙΔΗΧ, σχετικά με την ύπαρξη και χρήση του στα χρόνια της Κατοχής και αργότερα.

  12 Σεπτεμβρίου

  Δραματοποιημένη ημερίδα, Πλατεία Ελ Αλαμείν, UrbanDig Project | Όχι Παίζουμε, 17:30

  Τρεις πράξεις με τελετάρχη έναν θεατρικό χαρακτήρα: ένα φανταστικό πρόσωπο που έχει καταδυθεί και διανύσει το Αδριάνειο υδραγωγείο και θέλει να μας προετοιμάσει για να κάνουμε το ίδιο. Ο ταξιδιώτης αυτός, μαζί με την παρέα του, μυεί τους συμμετέχοντες στον αόρατο κόσμο του Αδριάνειου. Το τρίπτυχο μνημείο-νερό-δίκτυο διαπερνά το πρόγραμμα της ημερίδας και οδηγεί σε έναν οργανωμένο διάλογο με εκλεκτούς καλεσμένους, όπου θα συνδιαμορφωθεί το κοινό όραμα για την αξιοποίηση του “κοινού” αδριάνειου κεφαλαίου.
  Διάρκεια: 3 ώρες

  Περισσότερες πληροφορίες για το Hidrant Festival εδώ.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Ρεματιάς–Νύχτες Αλληλεγγύης: Προσβάσιμες παραστάσεις για όλους από την Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών12.09.2018

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  Για τις παραστάσεις στις 11 Σεπτεμβρίου

  Απαραίτητη η κράτηση θέσεων με email στο [email protected] ή τηλεφωνικά στο 6985 069 300 (μέγιστος αριθμός 40 άτομα).

  Για την παράσταση στις 12 Σεπτεμβρίου

  Απαραίτητη η κράτηση θέσεων με email στο [email protected] ή τηλεφωνικά στο 6985 069 300 (μέγιστος αριθμός 80 άτομα)

  Ελεύθερη είσοδος μόνο με δελτίο εισόδου από το viva.gr.

  Ώρα έναρξης ανάλογα με την εκδήλωση (όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα)

  Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς.Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου

  Περισσότερα από Φεστιβάλ
  Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
  προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ