MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Μίκης Θεοδωράκης: Σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα η σορός του στη Μητρόπολη

Σύμφωνα με την οικογένεια του Μίκη Θεοδωράκη, οι Έλληνες θα έχουν τελευταία ευκαιρία να τον αποχαιρετήσουν, αφού η σορός του θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών.

Monopoli Team

Ο Μίκης Θεοδωράκης έφυγε χθες από την ζωή σε ηλικία 96 ετών, σκορπίζοντας τη θλίψη σε όλη τη χώρα.

Προς τιμήν του, ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος. Πρόκειται για την 7η φορά που κηρύσσεται εθνικό πένθος στη χώρα μας, κάτι που σημαίνει ότι οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες στην Ακρόπολη και στα δημόσια κτίρια. Άλλες συμβολικές κινήσεις περιλαμβάνουν την τήρηση ενός λεπτού σιγής σε συναθροίσεις.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικογένειάς του, οι Έλληνες θα έχουν τελευταία ευκαιρία να αποχαιρετήσουν τον Μίκη Θεοδωράκη, αφού η σορός του θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών από την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, όπου και θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στις 3 το μεσημέρι στον ίδιο ναό.

Μια από τις τελευταίες επιθυμίες του Μίκη Θεοδωράκη που έγιναν γνωστές στο ευρύ κοινό ήταν αυτή που είχε μεταφέρει στον Δημήτρη Κουτσούμπα, τη γραμματέα του Ρένα Παρμενίδου και τον πρόεδρο του “Παγκρητίου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη”, Γιώργο Αγοραστάκη, ήταν η νεκρώσιμη ακολουθία και η ταφή να πραγματοποιηθούν στην πατρίδα του, τον Γαλατά Χανίων. Έτσι, ο σπουδαίος συνθέτης θα κηδευτεί εκεί, στο κοιμητήριο που βρίσκονται οι γονείς και ο αδερφός του.

Λίγο μετά την είδηση για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη, χθες το πρωί της Πέμπτης 2 Σεπτεμβρίου, η Βουλή τίμησε τη μνήμη του με ενός λεπτού σιγή, ενώ στη συνέχεια οι άνθρωποι που βρέθηκαν έξω από το σπίτι του στον Λυκαβηττό φώναζαν “αθάνατος”. Φυσικά και ο καλλιτεχνικός χώρος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔύο χρόνια χωρίς τον Μίκη Θεοδωράκη: 10 soundtracks που άφησαν εποχή12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b