MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΒΟΛΕΣ

SNF Nostos: Η μαγεία του σινεμά επιστρέφει…από κοντά, στις κινηματογραφικές προβολές του ΚΠΙΣΝ

Στο φετινό SNF Nostos θα ταξιδέψουμε σε κόσμους περιπετειώδεις, δυστοπικούς αλλά και ανθρώπινους και θα στοχαστούμε για τη σχέση του ανθρώπου με την τεχνολογία και την Τεχνητή Νοημοσύνη (A.I.), μέσα από κλασικές ταινίες και δημοφιλή blockbusters.

SNF Nostos: Αυγουστιάτικες κινηματογραφικές προβολές
SNF Nostos: Αυγουστιάτικες κινηματογραφικές προβολές
Monopoli Team

Τον Αύγουστο του 2021 θα γιορτάσουμε την επιστροφή στις αγαπημένες μας συνήθειες και τη χαρά της κινηματογραφικής μαγείας από κοντά! Αυτό το καλοκαίρι, το SNF Nostos του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) παρουσιάζει δεκάδες ταινίες και ντοκιμαντέρ γύρω από τη θεματική του φετινού φεστιβάλ Ανθρωπότητα και Τεχνητή Νοημοσύνη (Α.Ι.), διερευνώντας μέσα από την τέχνη του σινεμά τη θέση του ανθρώπου μέσα σε έναν κόσμο τεχνολογίας, που δεν σταματά να εξελίσσεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι ΜΕΛΙSSES στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ12.09.2018

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα προβολών;

Από τις πιο εμπορικές blockbuster ταινίες, μέχρι τις πιο κλασικές και διαχρονικές. Από τις πιο περιπετειώδεις και δυστοπικές, μέχρι τις πιο ποιητικές και πολιτικές. Έργα επικά που κόβουν την ανάσα, αλλά και έργα τρυφερά και ανθρώπινα που εξερευνούν το νόημα των σχέσεων και της επικοινωνίας σε μια εποχή που διαρκώς αλλάζει. Από A Space Odyssey, Interstellar, Mad Max: Fury Road, I, Robot, Bicentennial Man μέχρι THX 1138, το πρόγραμμα προβολών περιλαμβάνει τίτλους που έχουμε αγαπήσει, έχουμε δει αρκετές φορές και στο μέλλον θα ξαναδούμε ακόμα τόσες.

Απολαύστε επίσης στο φετινό SNF Nostos την επική Γερμανική εξπρεσιονιστική ταινία του Φριτς Λανγκ, Metropolis, με τη συνοδεία πρωτότυπης μουσικής από τους The Anvil Orchestra, ένα σύνολο που ντύνει κλασικές ταινίες του βωβού κινηματογράφου με πρωτότυπη μουσική σύνθεση που στηρίζεται στα κρουστά. Για την πρεμιέρα του Metropolis για τη Βόρεια Αμερική, το 2010, το Pop Culture World News έγραψε σχετικά με: «Όταν η ταινία τελείωσε και οι μουσικοί υποκλίθηκαν, και οι 1.100 θεατές στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα είχαν σηκωθεί όρθιοι, χειροκροτούσαν και ζητωκραύγαζαν».

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών στον Φάρο εδώ.
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών στα Πανοραμικά Σκαλιά εδώ.
Για τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις απαιτείται η απόκτηση του SNF Nostos ID.

SNF Nostos του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)
-SNF Nostos Κινηματογραφικές Προβολές Ανθρωπότητα και Τεχνητή Νοημοσύνη
Φάρος & Πανοραμικά Σκαλιά (Όλες τις μέρες)

-Προβολή του Metropolis με μουσική από τους The Anvil Orchestra
Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, ΕΛΣ (Σάββατο 28 Αυγούστου)

25-29.08.2021, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)

Για τη συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτείται η απόκτηση του SNF Nostos ID.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

www.snfnostos.org
Είσοδος ελεύθερη

*Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί με βάση τα υγειονομικά μέτρα που θα ισχύουν εκείνην την περίοδο σχετικά με την εξάπλωση της COVID-19.

 

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b