MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ο σκηνοθέτης Κεν Λόουτς διεγράφη από τους Εργατικούς

Τη διαγραφή του από το βρετανικό Εργατικό Κόμμα ανακοίνωσε ο βετεράνος σκηνοθέτης Κεν Λόουτς.

Monopoli Team

Τη διαγραφή του από το βρετανικό Εργατικό Κόμμα ανακοίνωσε ο βετεράνος σκηνοθέτης Κεν Λόουτς. Όπως ανέφερε ο ίδιος σε δηλώσεις του, οι λόγοι της διαγραφής του αφορούν την άρνησή του να «αποκηρύξει» πρώην μέλη και στελέχη του κόμματος που έχουν ήδη διαγραφεί, με πρώτον ανάμεσά τους τον προηγούμενο ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν.

Ο 85χρονος σκηνοθέτης χαρακτήρισε «κυνήγι μαγισσών» την τακτική αυτή της καινούργιας ηγεσίας του Εργατικού Κόμματος, υπό τον Κιρ Στάρμερ, που επιδιώκει τον αποκλεισμό από το κόμμα μελών και ομάδων που υποστήριζαν την προηγούμενη ηγεσία.

Αναφερόμενος στη διαγραφή του, ο βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες σκηνοθέτης έγραψε στο Twitter: «Η ηγεσία των Εργατικών αποφάσισε τελικά ότι δεν μπορώ να ανήκω στο κόμμα τους, καθώς δεν πρόκειται να καταδικάσω όσους έχουν ήδη διαγραφεί. Ε, λοιπόν, είμαι περήφανος που βρίσκομαι πλάι σε καλούς φίλους και συντρόφους, θύματα των εκκαθαρίσεων. Πρόκειται για κυνήγι μαγισσών… Ο Στάρμερ και η κλίκα του ποτέ δεν θα ηγηθούν ενός κόμματος λαϊκού. Είμαστε οι πολλοί, είναι οι λίγοι. Αλληλεγγύη», κατέληξε.

Ο Κεν Λόουτς είχε εγκαταλείψει το Εργατικό Κόμμα τη δεκαετία του 1990, αν και μέλος του για τριάντα χρόνια, αηδιασμένος από την πολιτική του Τόνι Μπλερ, και είχε συμμετάσχει σε αριστερότερα ριζοσπαστικά σχήματα. Επανεντάχθηκε στους Εργατικούς όταν την ηγεσία του κόμματος ανέλαβε ο Τζέρεμι Κόρμπιν.

Ο πρώην σκιώδης υπουργός των Εργατικών Τζον Μακντόνελ χαρακτήρισε «ντροπή» τη διαγραφή ενός αγωνιστή «που έκανε τόσα πολλά για την υπόθεση του σοσιαλισμού». «Οι ταινίες του Κεν ανέδειξαν τις ανισότητες στην κοινωνία μας, μας γέμισαν ελπίδες για αλλαγή και μας ενέπνευσαν στον αγώνα μας. Εκφράζω την αλληλεγγύη μου στον φίλο και σύντροφό μου».

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b