MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Παρατείνεται η απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση, εθνικούς δρυμούς και περιοχές Natura

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Νίκου Χαρδαλιά, απαγορεύεται σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση και παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, άλση και περιοχές Natura.

Photo by Malachi Brooks on Unsplash
Photo by Malachi Brooks on Unsplash
Monopoli Team

Σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η μετακίνηση, διέλευση και παραμονή σε δάση, άλση, εθνικούς δρυμούς και περιοχές Natura απαγορεύεται σε ολόκληρη τη χώρα, έτσι ώστε να αποφευχθούν νέες πυρκαγιές στην επικράτεια.

Όπως ανακοίνωσε χτες, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που τέθηκε σε ισχύ στις 6 Αυγούστου παρατείνεται έως την Παρασκευή 13 Αυγούστου, ώρα 06:00 το πρωί.

Σύμφωνα με αυτήν, απαγορεύεται σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση.

Ταυτόχρονα, για το ίδιο χρονικό διάστημα απαγορεύεται κάθε δραστηριότητα ή εργασία που μπορεί να προκαλέσει φωτιά, όπως για παράδειγμα οξυγονοκόλληση, ή καύση εύφλεκτης ύλης.

Για κάθε παράβαση, εκτός από τις σοβαρές ποινικές κυρώσεις, προβλέπεται στην πρώτη περίπτωση πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ και στη δεύτερη, πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓια τους σκύλους που σώζονται από τις φλόγες12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b