MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΟ

Πού να πάμε σήμερα; 11 παραστάσεις για τη Δευτέρα 2 Αυγούστου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σε διάφορα θέατρα της χώρας σήμερα Δευτέρα 2 Αυγούστου.

Monopoli Team

1. «Ορέστης» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα στο Αρχαίο Θέατρο Δίου

Ο Γιάννης Κακλέας καταθέτει την πρώτη του σκηνοθεσία αρχαίας ελληνικής τραγωδίας με τον «Ορέστη» του Ευριπίδη, στη μετάφραση του Γιώργου Χειμωνά. Η παράσταση θα περιοδεύσει σε επιλεγμένα θέατρα της Αττικής και στην υπόλοιπη Ελλάδα ολοκληρώνοντας τον κύκλο της στις 4 και 5 Οκτωβρίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Στο ρόλο του Ορέστη ο Άρης Σερβετάλης. Συμμετέχουν: η Μαίρη Μηνά, ο Πάνος Βλάχος, ο Γιώργος Ψυχογιός, ο Αιμιλιανός Σταματάκης, η Νικολέτα Κοτσαηλίδου , ο Ζερόμ Καλουτά.
Δευτέρα 2/8, 21:30
Εισιτήριο: Από 17€. Προπώληση: viva.gr.
Αρχαίο Θέατρο Δίου, Αρχαίο Θέατρο, Δίον 601 00

2. «Τραχίνιες» του Σοφοκλή στο Αρχαίο Θέατρο Δημητριάδος

Οι «Τραχίνιες», του Σοφοκλή, έργο αινιγματικό και βαθιά υπαρξιακό αλλά ταυτόχρονα καινοτόμο και σύγχρονο συμπυκνώνουν την αέναη σύγκρουση του ανθρώπου με την αναπότρεπτη μοίρα του.  Μέσα σε ένα πλαίσιο ψυχαναλυτικών αποχρώσεων «κλειστού χώρου», οι συναισθηματικές εξάρσεις, οι άλλοτε βροντώδεις δονήσεις των ηρώων συμπορεύονται με το αδιαμφισβήτητο κύρος των Θεών.
Δευτέρα 2/8, 19:30
Εισιτήρια: Είσοδος: 10€ Προπώληση: ticketservices.gr.
Αρχαίο θέατρο Δημητριάδος, Λεωφόρος Αθηνών, Δημητριάδος 125, 383 34, Τηλέφωνο: 2421 088091

3. «Ανθισμένες Μανόλιες» του Ρόμπερτ Χάρλινγκ στο Θέατρο Χυτήριο

Το θεατρικό έργο «Ανθισμένες Μανόλιες» του Ρόμπερτ Χάρλινγκ παρουσιάζεται στο  καλοκαιρινό Θέατρο Χυτήριο – Σημείο Πολιτισμού κάθε Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη, σε απόδοση και σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Κυριακού. Μια κωμική τραγωδία για την φιλία, την μητρότητα, την απώλεια, την οικογένεια και τον έρωτα, όλες οι γυναίκες θα βρούν κάτι από την δική τους ζωή. Οι χαρακτήρες και οι διάλογοι μεταφέρουν μηνύματα, πέρα από οποιαδήποτε στενά κοινωνικά στερεότυπα.
Δευτέρα 2/8, 21:00
Εισιτήριο: 15 και 12 ευρώ φοιτητικό, ανέργων και τρίτης ηλικίας. Προπώληση: 10€. Ticketplus.gr
Θέατρο Χυτήριο – Σημείο Πολιτισμού, Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός. Τηλ: 210-341-2313.

4. «Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες», του Leonard Gershe στο Αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών

Ελευθερία, έρωτας, αυτοπροσδιορισμός, θάρρος, αφοσίωση, αγάπη. Έννοιες αναλλοίωτες μέσα στον χρόνο και πάντοτε επίκαιρες, τις οποίες πραγματεύεται με μοναδική μαεστρία ο Αμερικανός θεατρικός συγγραφέας Leonard Gershe στο πολυβραβευμένο έργο του «Οι Πεταλούδες είναι ελεύθερες» (Butterflies Are Free, 1969). Η σκηνοθεσία είναι της Ρέινας Εσκενάζυ παραγωγή της Erofili Productions, ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε την Πέμη Ζούνη, τον Αναστάση Ροϊλό, την Εριέττα Μανούρη και τον Κωνσταντίνο Ελματζίογλου. Το τραγούδι της παράστασης υπογράφει ο Σταμάτης Κραουνάκης.
Δευτέρα 2/8, στις 21:15
Εισιτήριο: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Δημοτικό θέατρο Νέων Μουδανιών, Διόδωρου, Νέα Μουδανιά 632 00, Τηλέφωνο: 2373 350107

5. «Αντιγόνη», του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη στο 3ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας

Η Εταιρεία Τέχνης «Αrs Aeterna» επαναλαμβάνει για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων την παράσταση «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, το κορυφαίο κείμενο της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη.
Κυριακή 2/8, στις 21:30
Εισιτήριο: Από 14€. Προπώληση: viva.gr
3ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας, Κύρβεια – Ιεράπετρα, Λασίθι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFrancesca: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της ταινίας του D. Channsin Berry με τη Δωροθέα Μερκούρη12.09.2018

6. «Η Γυναίκα της Ζάκυθος», του Διονύσιου Σολωμού, στο Μον Ρεπό Θέατρο Ρένα Βλαχοπούλου

Το έργο γράφτηκε στη Ζάκυνθο, με αφορμή τα φοβικά αισθήματα που κατέκλυσαν τον Σολωμό, όταν είδε κάποιες Γυναίκες από το πολιορκημένο Μεσολόγγι να αντιμετωπίζουν κατάμουτρα τη λεκτική βία από μια δύσμορφη, εμπαθή Γυναίκα του νησιού, επειδή της ζητούσαν τρόφιμα για τους έγκλειστους άνδρες τους. Γεγονός που προκάλεσε αρχικά τρόμο και απογοήτευση στον Ποιητή που δεν μπόρεσε να υπερασπισθεί επί τόπου αυτές τις Μεσολογγίτισσες. Μ’ αυτό το έργο του όμως λυτρώθηκε, γιατί ανίχνευσε το δικό του αίσθημα του φόβου για το «κακό», και φέρνοντας στο φως τις αιτίες του, μας άφησε μια διαχρονική παρακαταθήκη ανθρωπισμού και αυτογνωσίας.
Δευτέρα 2/8, 21:30
Εισιτήρια: Είσοδος: 10€ Προπώληση: ticketservices.gr.
Μον Ρεπό Θέατρο Ρένα Βλαχοπούλου, Γεωργίου Θεοτόκη 49100, Κέρκυρα, Τηλέφωνο.: 2661040136

7. «Η Πόρνη από Πάνω» στο θέατρο στο Τριανόν Cinemax

Σήμερα, πιο επίκαιρη από ποτέ, «Η Πόρνη από Πάνω», ο αριστουργηματικός μονόλογος του Αντώνη Τσιπιανίτη, με την εξαιρετική Κατερίνα Διδασκάλου, ετοιμάζεται να συμπληρώσει δέκα ολόκληρα χρόνια συνεχούς θεατρικής παρουσίας και να ολοκληρώσει τον κύκλο της με μια τελευταία καλοκαιρινή περιοδεία. Για όσους δεν κατάφεραν να την δουν και για όσους θελήσουν να ξαναζήσουν την εμπειρία.
Δευτέρα 2/8 21:15
Εισιτήρια: Από 12€. Προπώληση: viva.gr
ΤΡΙΑΝΟΝ Cinemax – Θερινός, Κεφαλληνίας 8 Σαρωνίδα 19013, 8 Kefallinias Str., Σαρωνίδα 190 13, Τηλέφωνο: 2291 054931

8. «Το Νυφικό Κρεβάτι», σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου

Την κωμωδία «Το Νυφικό Κρεβάτι» του Ολλανδού συγγραφέα Jan de Hartog (Γιαν Ντε Χάρτογκ) παρουσιάζει φέτος σε μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα η εταιρεία θεατρικών παραγωγών «Μέθεξις» του Χρήστου Τριπόδη, σε διασκευή – απόδοση Αλέξανδρου Ρήγα – Δημήτρη Aποστόλου και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα, με πρωταγωνιστές την Πηνελόπη Αναστασοπούλου και τον Ορέστη Τζιόβα.
Δευτέρα 2/8 21:15
Εισιτήρια: Από 12€. Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, Ακτή Ενώσεως & Πλατεία Κατεχάκη, Τ.Κ. 73132 – Χανιά

9. «Φιλική εταιρεία Φιλίας Ελληνικός Δεσμός Άλυτος» στο θέατρο Αθήνα παραστάσεις

Οδησσός, 1814. Τρείς διανοούμενοι, ο Αθανάσιος Τσακάλωφ, ο Νικόλαος Σκουφάς και ο Εμμανουήλ Ξάνθος προσπαθούν να προσφέρουν στον σκλαβωμένο Ελληνικό λαό. Αποφασίζουν να ιδρύσουν την Φιλική Εταιρεία. Καταφύγιο τους η αποθήκη του δημάρχου της Οδησσού Γρηγορίου Μαρασλή, ανθρώπου που προσέφερε πολλά στην πολιτική κατάσταση του τόπου του και τιμήθηκε πολλάκις στην Ιστορία. Συζητήσεις, συγκρούσεις, προτάσεις, μυστικοί χαιρετισμοί και ο διάσημος όρκος της Φιλικής Εταιρείας είναι μερικά απ τα πράγματα που γνωρίζουμε για τις μαζώξεις που γίνονταν μυστικά, σε εκείνη την αποθήκη. Αποτέλεσμα εκείνης της ιστορικής βραδιάς; Τα θεμέλια για την επανάσταση του 1821.
Δευτέρα 2/8, 21:30
Εισιτήρια: Από 12€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο «Αθηνά», Δεριγνύ 10, Αθήνα 104 34, Τηλ: 21 0823 7330

10. Όλη η Ελλάδα Ένας Πολιτισμός: «Αναζητώντας τον χαμένο χώρο ή Σαλιγκάρια» στο Φρούριο του Αντιρρίου παραστάσεις

Η ομάδα No Man’s Land Rabbits – NMLR εμπνευσμένη από το συγγραφικό έργο του αρχιτέκτονα Σταύρου Σταυρίδη συνδημιουργεί μια πρωτότυπη δραματουργία με πυρήνα το κατώφλι ως μηχανισμό αλλαγής. Η παράσταση «Αναζητώντας το Χαμένο Χώρο ή Σαλιγκάρια» παρουσιάζεται, 2-3 Αυγούστου, στο πλαίσιο του «Όλη η Ελλάδα Ένας Πολιτισμός», στο Φρούριο Αντιρρίου.
Δευτέρα 2/8, 20:30
Ελεύθερη είσοδος. Προκράτηση θέσεων: https://digitalculture.gov.gr/=
Κάστρο Αντιρρίου, Αντίρριο

11. Παιδικό Θέατρο: «Μύθοι του Αισώπου» στον Θερινό Κιν/φο Εξωραϊστική παραστάσεις

Το Θέατρο Μαριονέττας Γκότση παρουσιάζει την παράσταση «Μύθοι του Αισώπου», σε σκηνοθεσία Θανάση Γκότση και διασκευή Παναγιώτας Μωυσιάδου. Τέσσερις μύθοι του Αισώπου που με την απλότητα τους έχουν την ικανότητα να συγκινήσουν να ψυχαγωγήσουν, να διδάξουν, ειδικά τους μικρούς μας φίλους, την αλήθεια πάντα με χαμόγελο.
Δευτέρα 2/8, 19:30
Εισιτήρια: Είσοδος: 7€, κάρτα ανέργων/πολυτέκνων: 5€, ηλ. προπωληση: 6€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Εξωραϊστική, Δημητριάδος 263, Βόλος 382 21, Τηλέφωνο: 2421 030303

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο…χαριτωμένο tweet της ΕΛ.ΑΣ για να μάς υπενθυμίσει την σημασία της οδικής ασφάλειας12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b