MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Covid Free GR: Η νέα εφαρμογή για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού – Πώς θα λειτουργεί

Από σήμερα θα είναι διαθέσιμη η εφαρμογή επαλήθευσης ευρωπαϊκών πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Monopoli Team

Σήμερα παρουσιάστηκε η λειτουργία της εφαρμογής επαλήθευσης των ευρωπαϊκών πιστοποιητικών «Covid Free GR» από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, ο οποίος τόνισε πως, η διαδικασία που θα πρέπει κάποιος να ακολουθήσει, για να εγκαταστήσει την εφαρμογή και να μπορεί να ελέγχει την γνησιότητα του ψηφιακού πιστοποιητικού, είναι εύκολη και απλή.

Η εφαρμογή θα λειτουργεί με τρία διαφορετικά επίπεδα επαλήθευσης, ανάλογα με την πιστοποίηση που θα έχει ο κάθε πολίτης.

Το πράσινο χρώμα θα αποδεικνύει την ύπαρξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης. Το κίτρινο χρώμα θα δηλώνει την ύπαρξη αρνητικού τεστ, μοριακό ή rapid. Τέλος, αν το χρώμα που εμφανίζεται είναι το κόκκινο, τότε ο κάτοχος του διαθέτει μη έγκυρο ή λανθασμένο πιστοποιητικό.

Χρονική ισχύς πιστοποιητικών

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα έχει ισχύ 14 μέρες μετά την τελευταία δόση του εμβολίου. Το PCR test θα είναι έγκυρο για 72 ώρες από την συλλογή του δείγματος, με την διάρκεια να μετράει από τις 00:01 από την ημερομηνία συλλογής, ενώ το Rapid test θα είναι έγκυρο για μόλις 48 ώρες από την συλλογή του δείγματος.

Η εφαρμογή θα δείχνει μόνο το όνομα του κατόχου του πιστοποιητικού, ενώ δεν κρατά ούτε αποθηκεύει προσωρινά ή μόνιμα προσωπικά δεδομένα ή ιστορικό επαληθεύσεων. Ακόμα, η εφαρμογή επαλήθευσης των ευρωπαϊκών ψηφιακών πιστοποιητικών δε θα χρειάζεται σύνδεση στο διαδίκτυο, ενώ για τις ελληνικές βεβαιώσεις θα απαιτείται.

Η εφαρμογή Covid Free GR εγκαινιάζεται σήμερα, για κινητά τηλέφωνα και tablet με λογισμικό iOS ή Android και θα μπορεί να εγκατασταθεί δωρεάν, μέσω του επίσημου λογαριασμού της Ελληνικής Δημοκρατίας, στο App Store και στο Google Play.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜόνο εμβολιασμένοι σε κλειστούς χώρους εστίασης, ψυχαγωγίας12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b