MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
  ΗΘΟΠΟΙΟ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
  ΘΕΑΤΡΟ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
  ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
  Παιδική παράσταση

  Γύρω Γύρω Μήνες, από τον Μικρό Νότο, σε καλοκαιρινή περιοδεία

  Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος παρουσιάζει την μουσικοπαιδαγωγική παράσταση «Γύρω Γύρω Μήνες» με ελληνικά παραδοσιακά έθιμα του καλοκαιριού, τραγούδια και παιχνίδια της αυλής

  Γύρω Γύρω Μήνες. Φωτογραφία: Τάσος Βρεττός
  Γύρω Γύρω Μήνες. Φωτογραφία: Τάσος Βρεττός
  Monopoli Team

  «Γύρω γύρω μήνες», μία μουσικοπαιδαγωγική διαδραστική παράσταση για παιδιά από 3 ετών, με παιχνίδια, παραδοσιακά έθιμα και τραγούδια, που αλλάζει, όπως αλλάζουν οι εποχές, με αφορμή το παραμύθι «Η κυρά-Καλή και οι 12 μήνες» από τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος.

  Η κυρά Καλή συναντά τον κάθε έναν από τους 12 μήνες, ζει την κάθε εποχή με τα έθιμά της και τα ζωντανεύει σε μια γιορτή, όπως εκείνες που απλά και παραδοσιακά έστηναν οι παρέες των παιδιών στις γειτονιές, σε κάθε περιοχή της Ελλάδας.

  Γύρω Γύρω Μήνες. Αγγελική Παναγιωτοπούλου και Ναυσικά Πύρρου. Φωτογραφία: Τάσος Βρεττός

  Γύρω Γύρω Μήνες. Αγγελική Παναγιωτοπούλου και Ναυσικά Πύρρου. Φωτογραφία: Τάσος Βρεττός

  Η παράσταση γεννήθηκε από μία ιδέα της Χρύσας Διαμαντοπούλου– ηθοποιός και καλλιτεχνική υπεύθυνη της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος, ειδικευμένη στο θέατρο στην εκπαίδευση, η οποία επέλεξε, συνέθεσε και σκηνοθέτησε το εκτός παραμυθιού υλικό. Ο σκηνοθέτης και μουσικός Πέτρος Δαμουλής έγραψε σε έμμετρο λόγο και σκηνοθέτησε το παραμύθι, δένοντάς το με παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα ακούσματα.

  Η μουσικοπαιδαγωγός Ελένη Τσούτσια-Λουλάκη συνέλεξε και επιμελήθηκε το λαογραφικό υλικό, η Φλώρα Σπύρου, φιλόλογος-ειδικευμένη στο Drama in Education, σχεδίασε τα έθιμα ως θεατρικά παιχνίδια και μαζί με τη Χρύσα Διαμαντοπούλου φρόντισαν ώστε η συμμετοχή των παιδιών να είναι ουσιαστική και άμεση.

  Η ιστορία

  Δρόμο παίρνει, δρόμο αφήνει η κυρά Καλή και φτάνει στο παλάτι του γέρο-Χρόνου, όπου γνωρίζει και συστήνει μήνες και εποχές, με παινέματα, με βλέμμα ξύπνιο και ανοιχτή καρδιά, με έμφαση στα ξεχωριστά χαρίσματα. Αναδεικνύει τα καλούδια σε κάθε έναν από τους μήνες που συναντά, τον ευχαριστεί για τα δώρα που προσφέρει και για τις ομορφιές του.

  Λίγα λόγια για τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος

  Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος δημιουργεί από το 2012 διαδραστικές παραστάσεις με ζωντανή μουσική από γνωστά, παραδοσιακά αλλά και πρωτότυπα μουσικά όργανα, ενώ αντλεί τα θέματά της από ιστορίες, μύθους, παραδόσεις και παραμύθια από τη λαϊκή παράδοση.

  «Σχεδιάζουμε από καρδιάς παραστάσεις με ευθύνη και σεβασμό, που έχουν στο κέντρο το παιδί και την ουσιαστική διάδραση και σχέση του με τους ηθοποιούς», τονίζει η Χρύσα Διαμαντοπούλου, ηθοποιός – ειδικευμένη στο Θέατρο στην Εκπαίδευση, καλλιτεχνική διευθύντρια στη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος. «Εστιάζουμε σε παραμύθια του παππού και της γιαγιάς και, μαζί με συνεργάτες που διακρίνονται για τον επαγγελματισμό τους, σχεδιάζουμε την κάθε επιμέρους δράση, από τα σκηνικά αντικείμενα και τα κοστούμια μέχρι τις δραστηριότητες, τα παιχνίδια και τα εκπαιδευτικά εργαλεία που προτείνουμε στους δασκάλους, οι οποίοι μας εμπιστεύονται, στο χώρο του θεάτρου ή στο σχολείο» προσθέτει.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠοιες θεατρικές παραστάσεις ταξιδεύουν αυτό το καλοκαίρι;12.09.2018

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
  Σκηνοθεσία: Χρύσα Διαμαντοπούλου και Πέτρος Δαμουλής

  Σκηνικά: Μαρία Νικολαϊδου, Μαργαρίτα Τζαννέτου, Ανδριάνα Βλάχου, Kέλλυ Κουλουριώτου
  Κοστούμια: Μαρίνα Πολυμέρη
  Μουσική Διεύθυνση: Πέτρος Δαμουλής
  Μουσική: Ομάδα Μικρός Νότος

  Παίζουν: Αγγελική Παναγιωτοπούλου και Ναυσικά Πύρρου

  Διάρκεια: 60'
  Διάρκεια Παραστάσεων: Από 11 έως 14 Ιουλίου 2021
  Παραστάσεις: Κυριακή στις 19:30, Τρίτη στις 20:00 και Τετάρτη στις 19:30
  Φωτογραφίες: Τάσος Βρεττός
  Διασκευή: Πέτρος Δαμουλής
  Link Εισιτηρίων: www.ticketservices.gr
  Πληροφορίες Χώρου: Στον Κινηματογράφο «ΑΒ» (πίσω από το ΠΑΡΚΟ ΦΙΞ, Θεοτοκοπούλου 36) στα Πατήσια και στο MODUS VIVENDI by Krateros Katsoulis στα Βριλήσσια, Τροίας 1, 210 689 2276
  Περισσότερα από Showtimes
  Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
  προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ