MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Κλιματική αλλαγή: Εξώφυλλο – «κραυγή αγωνίας» από τη γαλλική εφημερίδα Liberation

Την στιγμή που ο υδράργυρος χτυπάει «κόκκινο» σε πολλές περιοχές του πλανήτη, αλλά και στη χώρα μας, τις τελευταίες ημέρες, οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής.

Monopoli Team

Η γαλλική εφημερίδα Liberation, αποφάσισε να εκφράσει την έντονη ανησυχία της για όλα όσα συμβαίνουν στον πλανήτη μας, αφιερώνοντας την πρώτη σελίδα της στο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής!

Δεν παρέλειψε, φυσικά, να αναφερθεί στους καύσωνες με θερμοκρασίες… ρεκόρ που σημειώνονται στον Καναδά, γράφοντας: «Καναδάς 49,6 oC». Απόλυτα ρεκόρ θερμοκρασίας που πλησιάζουν τους 50 βαθμούς Κελσίου. Τα δυτικά της χώρας, παγιδευμένα σε έναν «θόλο ζέστης», ασφυκτιούν εδώ και αρκετές ημέρες. Έρχεται και η σειρά της Γαλλίας;».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι νέοι λένε «όχι» στη γρήγορη μόδα – Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα12.09.2018

Την ίδια στιγμή στη χώρα μας, ο κ. Χρήστος Ζερεφός, Γενικός Γραμματέας Ακαδημίας Αθηνών, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», αναφέρθηκε στον βαθμό που η κλιματική αλλαγή έχει αλλάξει πλέον τις ζωές μας και θα συνεχίσει να το κάνει. «Έχουν πειστεί όλοι ότι κάτι δεν πάει καλά. Έχουν πειστεί ότι τα ακραία φαινόμενα κοστίζουν ζωές και χρήματα», είπε επισημαίνοντας πως τα ακραία αυτά φαινόμενα αναμένεται να επιδεινωθούν κι άλλο μέσα στα επόμενα χρόνια.«Κάθε χρόνο θα είμαστε πιο ζεστά, πιο ξηρά, με περισσότερες πλημμύρες», είπε μεταξύ άλλων.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b