MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
24
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΔΡΑΣΕΙΣ

Online εκδηλώσεις, σεμινάρια, διαλέξεις: 20 προτάσεις για την εβδομάδα 22-27 Ιουνίου

Online σεμινάρια, διαλέξεις, βιβλιοπαρουσίασεις… συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο αξιόλογες online δράσεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε την εβδομάδα 22-27 Ιουνίου.

Athens Music Week 2021
Αριστούλα Ζαχαρίου

Βιβλίο

Public: Online Εκδηλώσεις Εβδομάδας 22-127 Ιουνίου

Παρακολουθήστε τις εκδηλώσεις εδώ

Ianos: Διαδικτυακές εκδηλώσεις εβδομάδας 22-27 Ιουνίου

Το Πατάρι του GUTENBERG – Online Συζήτηση: Jack Fairweather «Ο εθελοντής. Η αληθινή ιστορία του ήρωα της αντίστασης που διείσδυσε στο Άουσβιτς»

Το Πατάρι του GUTENBERG επιστρέφει ξανά μαζί μας online. Παρακολουθήστε την Τετάρτη 23 Ιουνίου, στις 19:00, διαδικτυακή συζήτηση με τους Σταύρο Ζουμπουλάκη και Θανάση Τριαρίδη, με αφορμή το βιβλίο του Jack Fairweather «Ο εθελοντής. Η αληθινή ιστορία του ήρωα της αντίστασης που διείσδυσε στο Άουσβιτς».
Τετάρτη 23/6, 19:00
Δωρεάν
Παρακολουθήστε τη συζήτηση εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAthens Music Week και 10 «στάσεις» για να το απολαύσετε12.09.2018

Σεμινάρια

 Athens Music Week 2021

Το Athens Music Week (AMW) επιστρέφει για τρίτη συνεχή χρονιά, από τις 22 έως τις 26 Ιουνίου 2021, σε hybrid εκδοχή και παρουσιάζει τις νέες τάσεις στη Μουσική Βιομηχανία μέσα από επιλεγμένες ομιλίες, παρουσιάσεις, εργαστήρια, σεμινάρια, showcases και μία συναυλιακή βραδιά στην κεντρική σκηνή της Τεχνόπολης. Για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.
22-26 Ιουλίου
Κάνε την εγγραφή σας δωρεάν και απόκτησε πρόσβαση σε όλες τις θεματικές ενότητες του AMW, στο online networking event και στο Live stage που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Ιουνίου. 
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

AGORA: Forum Πολιτιστικής Διπλωματίας για το νεανικό κοινό από το Ελληνικό Ινστιτούτο

Την Πέμπτη 24 Ιουνίου και ώρα 19.00, το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζει το «AGORA Cultural Diplomacy Youth Forum». Πρόκειται για το πρώτο Forum Πολιτιστικής Διπλωματίας στην Ελλάδα που απευθύνεται στο νεανικό κοινό. H θεματική της διαδικτυακής εκδήλωσης σκοπό έχει να εισάγει τους φοιτητές και τους νέους στην Πολιτιστική Διπλωματία, εξετάζοντας τις πτυχές της. Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.
Πέμπτη 24/6, 19:00
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ10 ταινίες που θα σας βάλουν αμέσως σε… καλοκαιρινή διάθεση12.09.2018

Διαλέξεις

Φεστιβάλ Ολυμπίας – Διαδικτυακή συζήτηση: «Η Παραγωγή του Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους στην Ελλάδα: προκλήσεις και δυνατότητες»

Με αφορμή τη δημοσίευση της πρόσκλησης ενδιαφέροντος για το 4ο Olympia «Creative Ideas» Pitching Lab, το Φεστιβάλ Ολυμπίας διοργανώνει, την Τετάρτη 23 Ιουνίου, διαδικτυακή συζήτηση με θέμα «Η Παραγωγή του Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους στην Ελλάδα: προκλήσεις και δυνατότητες». Στην εκδήλωση συμμετέχουν: Δημήτρης Σπύρου, σκηνοθέτης καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, Γιώργος Αγγελόπουλος, Διευθυντής Ανάπτυξης και Παραγωγής, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Ιωάννα Σουλτάνη, παραγωγός, Soul Productions, Άρτεμις Αναστασιάδου, σκηνοθέτιδα, βραβευμένη στο Olympia “Creative Ideas” Pitching Lab.
Τετάρτη 23/6, 18:30
Δωρεάν
Παρακολουθήστε την εκδήλωση εδώ

«Οι κοινωνικές διαστάσεις της έμφυλης βίας και του έμφυλου τραύματος» – Hellenic Youth Participation

Οι ΜΚΟ «H.U.G – Healthy and Unique we Grow» και Hellenic Youth Participation διοργανώνουν την Τετάρτη 23 Ιουνίου, στις 18:00, συζήτηση με θέμα «Οι κοινωνικές διαστάσεις της έμφυλης βίας και του έμφυλου τραύματος». Θέματα που θα συζητηθούν: «Έμφυλη Βία και ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα» και «H Πυροδότηση του Τραύματος και η Αναβίωση της Σεξουαλικής Παραβίασης: Πώς η Κοινωνία μπορεί να επανατραυματίσει». Θα συζητηθούν οι μορφές της έμφυλης βίας με έμφαση σε αναφορές στα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα.
Τετάρτη 23/6, 18:00 
Εγγραφές εδώ. Παρακολούθηση εδώ
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

«1821. Τομές και συνέχειες»: Online συζήτηση από την Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος

Η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος συμμετέχει στον εορτασμό της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση οργανώνοντας ένα πλαίσιο συζήτησης τόσο για όσα συνέβησαν την εποχή της Επανάστασης, όσο και για όσα μεσολάβησαν έως σήμερα, με στόχο την αποτίμηση των ιστορικών γεγονότων στην πραγματική τους κλίμακα. Στο πλαίσιο αυτό, η δεύτερη online εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Ιουνίου στις 18:00, με τίτλο «1821. Τομές και συνέχειες» και προσκεκλημένη ομιλήτρια την Μαρία Ευθυμίου, Καθηγήτρια Ιστορίας στο ΕΚΠΑ.
Τετάρτη 23/6, 18:00
Δωρεάν
Παρακολουθήστε την εκδήλωση εδώ

Public: Online διάλεξη με θέμα «Αιφνίδιοι θάνατοι αθλητών στα γήπεδα»

Την Πέμπτη 24/6 στις 19:00 τα Public μας προσκαλούν σε μια διάλεξη-συζήτηση με θέμα «Αιφνίδιοι θάνατοι αθλητών στα γήπεδα» με τον διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, καρδιολόγου και ειδικού αθλητικής καρδιολογίας Παναγιώτη Σταματόπουλου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσα από τις σελίδες του Public στο Facebook και στο Youtube. Με αφορμή το αιφνίδιο καρδιακό επεισόδιο που υπέστη ο Κρίστιαν Έρικσεν στον αγώνα της Δανίας με τη Φινλανδία, ο Παναγιώτης Σταματόπουλος συντονίζει τη διάλεξη-συζήτηση με επιφανή μέλη της Ιατρικής Κοινότητας για να ενημερώσουν και να εξηγήσουν τι είναι ο αιφνίδιος καρδιακός θάνατος.
Πέμπτη 24/6, 19:00
Δωρεάν
Παρακολουθήστε τη διάλεξη εδώ

Η Πόλη Ανταπαντάει (The City Talks Back): Assembly 2: Διήμερη ραδιοφωνική αναμετάδοση από τη Στέγη

Αρχιτέκτονες, πολεοδόμοι, ακτιβιστές, καλλιτέχνες και ανθρωπολόγοι, εξερευνούν για δεύτερη χρονιά τις πολίτικες φωνές της σύγχρονης Αθήνας, 26-28 Ιουνίου. Περφόρμανς, μεταφράσεις, ταινίες και συζητήσεις, διερευνούν τον πολιτικό λόγο της πόλης, με τη μορφή μιας διήμερης ραδιοφωνικής αναμετάδοσης, συνοδευόμενης από δυο νέες ταινίες. Ένα συνεργατικό πρότζεκτ που ξεκίνησε από μια πρωτοβουλία του Theatrum Mundi και φιλοξενείται από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.
26-28 Ιουνίου
Για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

Climate Culture – Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
Online

©Μαρίνα Γιώτη, As to Posterity

Δύο μέρες μετά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου), η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση ανοίγει την κουβέντα για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα και τη θέση των πολιτιστικών οργανισμών σε αυτό τον αγώνα, στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση, με το υβριδικό συμπόσιο Climate Culture, από τις 7 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου 2021. Το ψηφιακό συμπόσιο περιλαμβάνει 4 κεντρικές ομιλίες με τη συμμετοχή σημαντικών μορφών από τα πεδία των τεχνών, του πολιτισμού και της περιβαλλοντικής πολιτικής, 4 πάνελ συζητήσεων καθώς και ένα οπτικοακουστικό πρόγραμμα, στο οποίο θα παρουσιαστούν σχετικές με το θέμα ταινίες, ντοκιμαντέρ, βίντεο και ηχητικά καλλιτεχνικά έργα.
7 Ιουνίου – 4 Ιουλίου
Δωρεάν
Δείτε το συμπόσιο εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑνδριάνα Μπάμπαλη: Αν ξεκινούσα από την αρχή ίσως δοκίμαζα την τύχη μου σε άλλη χώρα12.09.2018

Άλλες εκδηλώσεις

Αθήνα 9.84: «Καληνύχτα Μαργαρίτα» του Γεράσιμου Σταύρου

Η ερτζιανή θεατρική σκηνή του Αθήνα 9.84 (στη συχνότητα 9.83) άνοιξε την αυλαία της με την εκπομπή «Πλατεία Θεάτρου» για να φιλοξενήσει ένα μικρό θησαυρό από νεοελληνικά έργα. Συνέχεια τη Δευτέρα 21 Ιουνίου, με το εμβληματικό έργο του Γεράσιμου Σταύρου«Καληνύχτα Μαργαρίτα», σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη. Ερμηνεύουν oι Έλλη Φωτίου, Στέφανος Ληναίος, Χρήστος Κελαντώνης και ο Τάσος Ιορδανίδης, Μαρία Παπαφωτίου, Αγνή Χιώτη, Αντωνίνα Παπαθανάσογλου, Νατάσα-Φαίη Κοσμίδου, Σαράντος Γεωγλερής, Δημήτρης Κατσώνης, Τζούλι Τσόλκα.
Δευτέρα 21/6, 21:00
Δωρεάν
Ακούστε την παράσταση εδώ

«Η Μπαγιαντέρα» – Christmas Theater Online

Το θέατρο Μαριίνσκι της Αγίας Πετρούπολης έρχεται στο Christmas Theater On Line, 25-28 Ιουνίου, με την παράσταση μπαλέτου «Μπαγιαντέρα», σε μουσική Λούντβιχ Μίνκους. Η παράσταση μας μεταφέρει στην ατμόσφαιρα ονείρου και παραμυθιού στη μακρινή Ινδία. Η Νικία, ιέρεια του ναού, ερωτεύεται τον πολεμιστή Σολόρ και ανταλλάσσει μαζί του όρκους αιώνιας αγάπης και αφοσίωσης. Ο μαχαραγιάς όμως προσφέρει στον νέο ως σύζυγο την κόρη του Γκαμζάτι.
25-28 Ιουνίου
Τιμή εισιτηρίου: 12€
Αγοράστε εισιτήριο και δείτε την παράσταση εδώ

Θέατρο Σταθμός – Podcasts καλοκαιριού: Κωνσταντίνος Μάρκελλος «Ἐπί τῆ ἐκλείψει τοῦ Κόσμου τοῦ αὐθάδους…»

Ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Μάρκελλος συνεργάζεται ξανά με το Θέατρο Σταθμός, με αφορμή την «Ραδιοφωνική» εκδοχή της πρωτότυπης δραματουργικής σύνθεσής του, «Ἐπί τῆ ἐκλείψει τοῦ Κόσμου τοῦ αὐθάδους…», βασισμένης σε τέσσερα διηγήματα του Ν. Επισκοπόπουλου. Τους ρόλους ερμηνεύουν ο Γιάννης Βογιατζής, η Αλεξάνδρα Παντελάκη, η Ελένη Στεργίου και ο Γιάννης Στεφόπουλος.
22-27 Ιουνίου
Δωρεάν
Ακούστε το podcast εδώ

«Παντρολογήματα» – Θεσσαλικό Θέατρο

Το Θεσσαλικό Θέατρο διαθέτει, έως τις 26 Ιουνίου, για on demand προβολές μέσω viva.gr, την παράσταση «Παντρολογήματα» του Νικολάι Γκόγκολ, σε σκηνοθεσία Νάνσυς Σπετσιώτη. Η κάμερα μπαίνει επί σκηνής, ακολουθεί τους ηθοποιούς, μεταφέρει το ρυθμό τους και δίνει την αίσθηση παρακολούθησης κινηματογραφικής ταινίας. H ξεκαρδιστική αυτή κωμωδία του Νικολάι Γκόγκολ μας μιλάει για το μαζί και τις σχέσεις ανδρών και γυναικών. Μέσα από ένα κωμικό παιχνίδι ανταγωνισμού, με μπλόφες και τεχνάσματα.
Διαθέσιμη έως 26/6
Εισιτήριο: 5€
Αγοράστε εισιτήριο και δείτε την παράσταση εδώ

«Βικτόρ ή τα παιδιά στην εξουσία» – ομάδα Σφάλμα Χ Γκοντώ

Η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα Σφάλμα Χ Γκοντώ με έδρα της τα Ιωάννινα παρουσιάζει το έργο του Roger Vitrac «Βικτόρ ή τα παιδιά στην εξουσία», για on demand προβολές, από τις 16 έως τις 28 Ιουνίου. Ο Βικτόρ Πωμέλ κλείνει σήμερα τα εννέα του χρόνια. Φυσικά, η μητέρα του, ο πατέρας του, οι οικογενειακοί τους φίλοι και ένας σεβάσμιος στρατηγός του Ιππικού του Έθνους παρίστανται προκειμένου να τον τιμήσουν με την παρουσία τους. Οι κρυφές τους σχέσεις, οι «προτιμήσεις» και τα μυστικά τους δε θα μπορούσαν να κρύβονται για πολύ ακόμα κάτω από τα ακριβά χαλιά της οικίας Πωμέλ. Γιατί ο Βικτόρ ξέρει…
Διαθέσιμη έως 28/6, 23:59
Εισιτήριο: 6€
Για αγορά εισιτηρίου και περισσότερες πληροφορίες εδώ

«Ο Κολοκοτρώνης ατενίζει το μέλλον Γυναίκες προετοιμάζονται για την επανάσταση κι εγώ, κάτι θα σκέφτομαι» – Εθνική Λυρική Σκηνή

Φώτο: Ε. Ζαχαροπούλου

Η νέα παράσταση των Μιχαήλ Μαρμαρινού και Ακύλλα Καραζήση «Ο Κολοκοτρώνης ατενίζει το μέλλον Γυναίκες προετοιμάζονται για την επανάσταση κι εγώ, κάτι θα σκέφτομαι» έρχεται αποκλειστικά στην GNO TV για περιορισμένο χρονικό διάστημα, από τις 18 Ιουνίου έως και τις 18 Ιουλίου 2021. H παράσταση επιδιώκει να προσεγγίσει την Ελληνική Επανάσταση ως ένα πολυσχιδές πεδίο διαρκούς κριτικής και αυτοκριτικής, και να προτείνει μια σκηνική ανάγνωση που διαπραγματεύεται το θέμα με παιγνιώδη, ποιητικό αλλά και ιστορικά τεκμηριωμένο τρόπο.
18 Ιουνίου – 18 Ιουλίου
Εισιτήριο: 5€ | Αγοράστε εισιτήριο εδώ
Δείτε την παράσταση εδώ

Onassis Podcasts – Ίδρυμα Ωνάση

Τα Onassis Podcasts μάς προκαλούν να βυθιστούμε στον υπέροχο κόσμο δημιουργικών και ανήσυχων μυαλών, να ανακαλύψουμε τομείς γνώσης που δεν γνωρίζουμε, να αμφισβητήσουμε προκαταλήψεις και ιδέες, σε όποιο σημείο του πλανήτη κι αν βρισκόμαστε. Καλλιτέχνες, φιλόσοφοι, πανεπιστημιακοί, ακτιβιστές, άνθρωποι από όλα τα πεδία της ζωής, της τέχνης, των επιστημών, του σήμερα, πρωταγωνιστούν σε συζητήσεις που αξίζουν να ακουστούν.
22-27 Ιουνίου
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

«Istorima»: Οι συναρπαστικές ιστορίες πραγματικών ανθρώπων σε μια ιστοσελίδα

Η νέα δωρεάν online πρωτοβουλία των Katherine Fleming και Σοφίας Παπαϊωάννου, «Istorima», με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, μας καλεί να ακούσουμε, να μοιραστούμε τις δικές μας ιστορίες και να έρθουμε όλοι πιο κοντά. Στο www.istorima.org  θα βρείτε επιλεγμένες ιστορίες σε μορφή podcast, video και γραπτές. ‘Όλες οι συνεντεύξεις που συλλέγουν οι Ερευνητές του Istorima θα βρίσκονται σε ένα μεγάλο αρχείο προφορικών ιστοριών ανοικτό και προσβάσιμο σε όλους.
22-27 Ιουνίου
Δωρεάν
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧόρχε Λουίς Μπόρχες: 35 χρόνια χωρίς τον άνθρωπο που μάς δίδαξε ότι “με κάθε αντίο μαθαίνεις”12.09.2018

Με αφορμή το ‘21 –  Ίδρυμα Μποδοσάκη

Τo Ίδρυμα Μποδοσάκη θα αναρτά, κάθε εβδομάδα του 2021 στο BLOD.gr, μια ολιγόλεπτη παρέμβαση μιας προσωπικότητας από τους χώρους της υποκριτικής, της ιστορίας, της λογοτεχνίας, της γαστρονομίας, της οικονομίας, της σκηνοθεσίας, της φιλοσοφίας, της κοινωνιολογίας, της μουσικής, της θεωρητικής πληροφορικής, του αθλητισμού και της κοινωνίας των πολιτών, «Με αφορμή το ‘21». Μικρές ψηφίδες σύγχρονης σκέψης, που θα δημοσιοποιούνται σε σύντομα βίντεο κάθε Τρίτη του ’21. Το «Με αφορμή το ‘21» εγκαινιάζει ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος σε ένα 3λεπτο βίντεο που μπορείτε να δείτε στο BLOD.
22-27 Ιουνίου
Διαθέσιμο όλο το 24ωρο

Δωρεάν
Δείτε το 24ο βίντεο εδώ.

Περισσότερα από Σεμινάρια / Διαλέξεις