MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ταξίδι στη Πόλη: Summer Camp 2021 από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Αυτό το καλοκαίρι τα παιδιά θα κάνουν ένα αξέχαστο…«Ταξίδι στην Πόλη», με αφετηρία το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης.

Summer Camp 2021
Monopoli Team

Δημιουργικές και βιωματικές δράσεις για παιδιά

Το καλοκαίρι είναι εδώ και ήρθε η ώρα να κάνουμε ένα αξέχαστο «Ταξίδι στη Πόλη», να συναντήσουμε ξανά τους φίλους μας και να περάσουμε δημιουργικά το χρόνο μας! Αυτό το καλοκαίρι μια ομάδα παιδιών θα κάνει αξέχαστες διακοπές στο κέντρο της Αθήνας, παίζοντας και συμμετέχοντας σε δημιουργικές και βιωματικές δράσεις, πάντα με προτεραιότητα την υγεία και την ασφάλεια όλων.

Μέσα από μουσικοκινητικά παιχνίδια, επισκέψεις σε γειτονικά μουσεία και πάρκα, κατασκευές, μουσικοκινητικά και θεατρικά παιχνίδια, μαγικά πειράματα, stem, τεχνολογία, μαγειρική και πολλά άλλα θα κάνουμε μια δροσερή βουτιά στον κόσμο της γνώσης, της τέχνης και της δημιουργίας.

Με αφετηρία το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης τα παιδιά θα κάνουν εκδρομές και περιηγήσεις, θα ξεναγηθούν δημιουργικά σε γειτονικά Μουσεία και χώρους Τέχνης, θα εξερευνήσουν τις γειτονιές της Πλάκας, θα κάνουν πικ νικ στου Φιλοπάππου, θα ζωγραφίσουν σε μυστικές γωνιές του Εθνικού Κήπου, θα κάνουν περιβαλλοντικές εξορμήσεις, θα μάθουν παραδοσιακά παιχνίδια.

Στο Μουσείο τα παιδιά θα έχουν δημιουργικό χρόνο με δραστηριότητες ειδικά διαμορφωμένες ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις: εικαστικά, κατασκευές, μουσικοκινητικά δρώμενα, θεατρικό παιχνίδι, stem, δημιουργική κίνηση, εργαστήρια μαγειρικής και υγιεινής διατροφής, προβολές, αφηγήσεις παραμυθιών και λογοτεχνικής παιδείας, εκπαιδευτικά παιχνίδια.

Φέτος μαζί σας θα είναι και ο Ντετέκτιβ Δαιμόνιος που θα σας συντροφεύσει σε παιχνίδια μυστηρίου και escape streets δίνοντάς σας τη δυνατότητα να περάσετε δημιουργικό χρόνο στις γειτονιές της Πλάκας, εξερευνώντας τα δρομάκια της, ανακαλύπτοντας την ιστορία της και βέβαια διασκεδάζοντας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟΠΑΝΔΑ: Με ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων ανοίγει τους κήπους και τις αυλές των πολιτιστικών του χώρων12.09.2018

Το πρόγραμμα είναι διαμορφωμένο σε 8 εβδομαδιαίους κύκλους.

Ειδικότερα, γι’ αυτό το καλοκαίρι το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
  • Περίοδος 28/6-2/7: Ήθη, ήχοι, μύθοι. Ταξίδι στη μυθολογία μέσα από τις τέχνες
  • Περίοδος 5/7-9/7: Ο γύρος του κόσμου, σε μια εβδομάδα. Πολυπολιτισμικά, διαδραστικά παιχνίδια, γνωριμίας των παιδιών με τον κόσμο.
  • Περίοδος 12/7-16/7: Φύση και περιβάλλον. Καλλιεργώντας οικολογική συνείδηση στα παιδιά, μέσα από το παιχνίδι. Τα παιδιά είναι το μέλλον.
  • Περίοδος 19/7-23/7: Ολυμπιακοί αγώνες. Αθλητικές δραστηριότητες και γνωριμία με την ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων.
  •  Περίοδος 26/7-30/7: Καλοκαίρι και τέχνη. Η όμορφη εποχή μέσα από τα μάτια μεγάλων καλλιτεχνών.
  •  Περίοδος 2/8-6/8: Μια βόλτα στο φεγγάρι. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσα από διαδραστικά και εικαστικά παιχνίδια, το διάστημα και τους πλανήτες και να κατακτήσουν νέες γνώσεις, με τρόπο διασκεδαστικό και ευφάνταστο.
  • Περίοδος 23/8-27/8: Τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις; Μια εβδομάδα αφιερωμένη σε επαγγέλματα σύγχρονα αλλά και παλιάς εποχής. Μέσα από συζητήσεις, παιχνίδια και χειροτεχνίες, τα παιδιά γνωρίζουν τα επαγγέλματα από το χθες, ως το σήμερα.
  •   Περίοδος 30/8-3/9: Ο θαυμαστός κόσμος των ζώων. Με οδηγό μας τη δραματοποιημένη αφήγηση, αφιερώνουμε αυτή την εβδομάδα, στους φίλους μας τα ζώα. Καλλιέργεια φιλοζωικής συνείδησης κι αγάπη για τα ζώα, πλάθουν ένα όμορφο κομμάτι του χαρακτήρα κάθε παιδιού. Μια φοβερή παρέλαση κι ένα τρελό καρναβάλι, ολοκληρώνουν την πιο αστεία εβδομάδα!

Όλοι οι κύκλοι περιλαμβάνουν μοναδικούς περιπάτους σε σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και πολιτιστικούς χώρους της ευρύτερης περιοχής με βιωματικές δράσεις και δημιουργικές δραστηριότητες ειδικά σχεδιασμένες για τα παιδιά

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος συμπληρώστε τη φόρμα εδώ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Xρήση της μάσκας και γαντιών από το προσωπικό κατά την ετοιμασία ή/και επιμέλεια φαγητού.

Τήρηση της κοινωνικής απόστασης σε όλες τις δράσεις εντός και εκτός του Μουσείου.

Διασφάλιση επάρκειας ειδών ατομικής υγιεινής (π.χ. σαπούνι, χειροπετσέτες, αντισηπτικό κ.ά.) σε αίθουσες δραστηριοτήτων και τουαλέτες.

Προσφορά ατομικού σετ γραφικής ύλης (μαρκαδόροι, μολύβια κτλ) και υλικών για τα εικαστικά εργαστήρια.

Κάθε περίοδος είναι μοναδική και δεν επαναλαμβάνεται, όλες οι περίοδοι περιλαμβάνουν εικαστικές και μουσικοθεατρικές δράσεις, επισκέψεις σε γειτονικά Μουσεία και εξορμήσεις στη φύση.

Περίοδοι διεξαγωγής:  28/6-2/7, 5/7-9/7, 12/7-16/7, 19/7-23/7, 26/7-30/7, 2/8-6/8, 23/8-27/8, 30/8-3/9.

Κάθε περίοδος έχει διάρκεια πέντε (5) εργασίμων ημερών (από Δευτέρα έως Παρασκευή ) από 8:30 έως 13:00 ή από 8:30 έως 16:00 

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για παιδιά ηλικίας 5 έως 10 ετών.

Στην τιμή δεν περιλαμβάνεται το δεκατιανό και το μεσημεριανό γεύμα που πρέπει να το έχουν από το σπίτι σε κατάλληλη συσκευασία).

Τα παιδιά πρέπει να έχουν μαζί τους: σακίδιο, παγούρι, καπέλο και άνετα ρούχα.

Το κόστος συμμετοχής είναι εκατόν δέκα ευρώ (110€) για το πρόγραμμα από 8:30 έως 13:00 και εκατόν σαράντα ευρώ (140€) για το πρόγραμμα από 8:30 εως 16:00. Επίσης προβλέπεται έκπτωση στα αδέλφια και στη συμμετοχή σε περισσότερες από μία περιόδους.

Το ημερήσιο κόστος συμμετοχής είναι 30 ευρώ (30€)

Το πρόγραμμα διατίθεται σε πακέτα προσφοράς ειδικά διαμορφωμένα για οργανωμένες ομάδες παιδιών καθώς και από ομίλους εταιρειών.

Τα εργαστήρια διεξάγονται από έμπειρους και καταξιωμένους συνεργάτες του μουσείου.

Υπεύθυνο προσωπικό φροντίζει για την ομαλή ροή του προγράμματος και την ασφάλεια των παιδιών.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στο κτίριο που στεγάζεται το Mουσείο, στο κέντρο της Πλάκας (Τριπόδων 23).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει περιπάτους σε σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και πολιτιστικούς χώρους της ευρύτερης περιοχής με βιωματικές δράσεις και δημιουργικές δραστηριότητες.

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b