MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΔΡΑΣΕΙΣ

Online εκδηλώσεις, σεμινάρια, διαλέξεις: 20 προτάσεις για την εβδομάδα 14-20 Ιουνίου

Online σεμινάρια, διαλέξεις, βιβλιοπαρουσίασεις… συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο αξιόλογες online δράσεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε την εβδομάδα 14-20 Ιουνίου.

Αριστούλα Ζαχαρίου

Βιβλίο

Public: Online Εκδηλώσεις Εβδομάδας 14-20 Ιουνίου: Online
  • Το Public και οι εκδόσεις Μεταίχμιο μας προσκαλούν, τη Δευτέρα 14/6 στις 19:00, στη διαδικτυακή παρουσίαση του νέου βιβλίου του Δημήτρη Σίμου
  • .Το Public και οι εκδόσεις Key Books σας προσκαλούν, την Τρίτη 15/6 στις 19:00, σε μια διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου «Πώς θα ζήσουμε στον Άρη» του Stephen Petranek.
  • Την Τετάρτη 16/6 στις 19:00, ο Στέφανος Αλεξιάδης θα συνομιλήσει με τους Ευθύμιο Σαββάκη και Δημήτρη Παπαδημητριάδη για το νέο του βιβλίο «Τα φτερωτά σανδάλια» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Υδροπλάνο.
    Παρακολουθήστε τις εκδηλώσεις εδώ

Διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου «Contested Antiquity» – Ομάδα «Culture through Politics» Online

Η ομάδα «Culture through Politics» σας προσκαλεί την Τετάρτη 16 Ιουνίου, στις 8:00 μ.μ. στη δημόσια παρουσίαση του βιβλίου «Η αρχαιότητα υπό αμφισβήτηση: αρχαιολογική κληρονομιά και κοινωνικές συγκρούσεις στην Ελλάδα και την Κύπρο» που επιμελήθηκε η Εσθήρ Σολομών και κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Indiana University Press. Οι συγγραφείς του βιβλίου Δημήτρης Πλάντζος, Μάρλεν Μούλιου, Νίκη Σακκά, Αλεξάνδρα Μπούνια, Πωλίνα Νικολάου, Θεοπίστη Στυλιανού- Lambert, Κατερίνα Κωνσταντίνου, Στυλιάνα Γκαλινίκη, Άρης Αναγνωστόπουλος, Ανδρομάχη Γκαζή, Λένα Στεφάνου, Ιωάννα Αντωνιάδου, Ελεάνα Γιαλούρη και Ελπίδα Ρίκου θα συμμετέχουν στη συζήτηση που θα ακολουθήσει και θα απαντήσουν στις ερωτήσεις του κοινού.
Τετάρτη 20/6, 20:00
Δωρεάν | Γλώσσα: Αγγλικά
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣοφία Αδαμίδου: Έφυγε από τη ζωή η συγγραφέας που υπέγραψε τις μεγάλες θεατρικές επιτυχίες12.09.2018

Σεμινάρια

Εκδόσεις Μεταίχμιο: Open Webinar με τον διατροφολόγο-διαιτολόγο Ευάγγελο Ζουμπανέα Online

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο και το Κέντρο Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών σας προσκαλούν σε open webinar με τον διατροφολόγο-διαιτολόγο Ευάγγελο Ζουμπανέα, Master Practitioner on Eating Disorders, με θέμα: «Τεχνικές στη διαχείριση και σταθεροποίηση της απώλειας σωματικού βάρους» την Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021, στις 7 μ.μ., με αφορμή τα βιβλία: «Αναζητώντας το μαγικό βάρος των ονείρων σου» του Ευάγγελου Ζουμπανέα και «Η καλύτερη δίαιτα του κόσμου» της Δάφνης Δ. Γαλάνη.
Τετάρτη 16/6, 19:00
Δωρεάν | Μέσω zoom
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Αποφασίζω γιατί γνωρίζω: Online κύκλος σεμιναρίων από το «Άλμα Ζωής» Online

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», γνωρίζοντας πόσο σημαντικό είναι κάθε γυναίκα με καρκίνο μαστού να είναι ενημερωμένη για όλα τα θέματα που αφορούν στην υγεία της, πραγματοποιεί, 12 Μαΐου – 16 Ιουνίου, τα εκπαιδευτικά σεμινάρια για τον καρκίνο του μαστού «Αποφασίζω γιατί Γνωρίζω». Τα σεμινάρια απευθύνονται σε κάθε γυναίκα με εμπειρία καρκίνου μαστού και η παρακολούθηση είναι εντελώς δωρεάν. Τα webinars θα πραγματοποιηθούν επιλεγμένες Τετάρτες & Σάββατα, με μέγιστη διάρκεια 2 ώρες.
12 Μαΐου – 16 Ιουνίου
Δωρεάν | Εγγραφή εδώ
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.   

Ερμηνείες των Σημαντικότερων Έργων στην Ιστορία της Τέχνης: Διαδικτυακό σεμινάριο  με τον Γιώργο Καραταράκη

Ο Γιώργος Καραταράκης θα είναι εισηγητής του σεμιναρίου «Ερμηνείες των Σημαντικότερων Έργων στην Ιστορία της Τέχνης», το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 16 Ιουνίου, στις 21:00, διαδικτυακά. Σκοπός του εργαστηρίου θα είναι η παρουσίαση, η ανάλυση και η ερμηνεία των πιο χαρακτηριστικών ζωγραφικών έργων τέχνης τα οποία διαμόρφωσαν την τέχνη της εποχής τους και συνεχίζουν να θαυμάζονται μέχρι σήμερα.
Τετάρτη 16/6, 21:00 – 23:00
Κόστος συμμετοχής: 20 € ανά άτομο.
Πληροφορίες: 6975973970, email: [email protected].
Περισσότερα εδώ

6η Διεθνής Ημέρα Γιόγκα – Σύλλογος Γιόγκα Ελλάδος

O Σύλλογος Γιόγκα Ελλάδος μάς προσκαλεί στη φετινή γιορτή για την 6η Διεθνή Ημέρα της Γιόγκα, με τίτλο «Η συμβολή της Γιόγκα στην εποχή του κορονοϊού» που θα πραγματοποιηθεί  διαδικτυακά την Κυριακή 20 Ιουνίου 2021. Σκοπός της παγκόσμιας αυτής δράσης είναι η γνωριμία του κοινού με τη φιλοσοφία, τις πρακτικές και τις αρχές της Γιόγκα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μαθήματα, διαλογισμούς και ομιλίες διαφορετικών συστημάτων της Γιόγκα που θα πραγματοποιηθούν μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Zoom.
Κυριακή 20/6 | 10:00 – 20:30
Εγγραφές εδώ
Αναλυτικό πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ10 ταινίες που θα σας βάλουν αμέσως σε… καλοκαιρινή διάθεση12.09.2018

Διαλέξεις

Παιδί και σεξουαλική ταυτότητα: Ποιος ο ρόλος σου ως γονέας; – Parent Coach LAB – Afroditi Kondyli

Τη Δευτέρα 14 Ιουνίου στις 22:00, η Αφροδίτη Κονδύλη, μας καλωσορίζει στο Parents’ Lab, με τη Μαργαρίτα Γερούκη, Σχολική Σύμβουλο, Εκπαιδευτικό, και τον Γιάννη Αθανασόπουλο ΜΒΑ, Global NLP Trainer, όπου θα πραγματοποιήσουν μια ενδιαφέρουσα κουβέντα για τη συμπερίληψη, τον σεβασμό στη μοναδικότητα, στον σεξουαλικό προσανατολισμό, για το πώς θα σταθούμε στα παιδιά μας ώστε να είναι πάντα ο εαυτός τους.
Δευτέρα 14/6, 22:00
Δωρεάν
Παρακολουθήστε την εκδήλωση εδώ

«Curing the Limbo 2018-2021: Η Αθήνα μαθαίνει και μοιράζεται» – Δήμος Αθηνάιων

Με αφορμή την ολοκλήρωσή του έπειτα από 3 χρόνια λειτουργίας, το ευρωπαϊκό πιλοτικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων «Curing the Limbo» ανακοινώνει τη διοργάνωση εκδήλωσης, «Curing the Limbo 2018-2021: Η Αθήνα μαθαίνει και μοιράζεται», που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 16 Ιουνίου 2021, 17:00-19:00. Στόχος του προγράμματος ήταν να δοκιμάσει ένα δυναμικό και καινοτόμο μοντέλο ένταξης που επιτρέπει στους πρόσφυγες να γίνουν κοινωνικά ενεργοί και να τους υποστηρίξει στη μετάβασή τους από το καθεστώς έκτακτης ανθρωπιστικής βοήθειας σε μια αυτόνομη ζωή στην Αθήνα.
Τετάρτη 16/6, 17:00 – 19:00
Για εγγραφές εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

«Ένα ταξίδι στο χρόνο, μακριά από τα μινωικά ανάκτορα»: Διαδικτυακή ομιλία από τη Στέγη Βιτσέντζος Κορνάρος

Η Στέγη Βιτσέντζος Κορνάρος παρουσιάζει την Τετάρτη 16 Ιουνίου, στις 20:00, τη διαδικτυακή ομιλία με θέμα «Ένα ταξίδι στο χρόνο, μακριά από τα μινωικά ανάκτορα» και εισηγήτρια Χρύσα Σοφιανού, Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου (ΕΦΑΛΑΣ). Η παρουσίαση πραγματεύεται τις αρχαιολογικές έρευνες που έγιναν σε μια απομονωμένη περιοχή της Σητείας. Οι ανασκαφές έφεραν στο φως αρχαιολογικές θέσεις και οι μελέτες που ακολούθησαν έδωσαν στοιχεία για την αρχιτεκτονική της περιοχής στους προϊστορικούς χρόνους, την οικονομία των οικιστικών εγκαταστάσεων, τις θρησκειολογικές πεποιθήσεις και τις διατροφικές συνήθειες των κατοίκων, τις σχέσεις τους με τον υπόλοιπο γνωστό τότε κόσμο.
Τετάρτη 16/6, 20:00
Δωρεάν
Παρακολουθήστε την εκδήλωση εδώ

Climate Culture – Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
Online

©Μαρίνα Γιώτη, As to Posterity

Δύο μέρες μετά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου), η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση ανοίγει την κουβέντα για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα και τη θέση των πολιτιστικών οργανισμών σε αυτό τον αγώνα, στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση, με το υβριδικό συμπόσιο Climate Culture, από τις 7 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου 2021. Το ψηφιακό συμπόσιο περιλαμβάνει 4 κεντρικές ομιλίες με τη συμμετοχή σημαντικών μορφών από τα πεδία των τεχνών, του πολιτισμού και της περιβαλλοντικής πολιτικής, 4 πάνελ συζητήσεων καθώς και ένα οπτικοακουστικό πρόγραμμα, στο οποίο θα παρουσιαστούν σχετικές με το θέμα ταινίες, ντοκιμαντέρ, βίντεο και ηχητικά καλλιτεχνικά έργα.
7 Ιουνίου – 4 Ιουλίου
Δωρεάν
Δείτε το συμπόσιο εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑνδριάνα Μπάμπαλη: Αν ξεκινούσα από την αρχή ίσως δοκίμαζα την τύχη μου σε άλλη χώρα12.09.2018

Άλλες εκδηλώσεις

«Δελφίνοι ή Καζιμίρ και Φιλιντόρ» – Αθήνα 9.84

Το θεατρικό έργο «Δελφίνοι ή Καζιμίρ και Φιλιντόρ» κάνει την πρεμιέρα του στην «Πλατεία Θεάτρου», τη θεατρική εκπομπή του Αθήνα 9.84, τη Δευτέρα 14 Ιουνίου, στις 21:00. Τους ρόλους ερμηνεύουν ο Γιώργος Χρυσοστόμου, ο Θάνος Λέκκας και ο Θανάσης Δήμου. Το κείμενο και τη  σκηνοθεσία υπογράφει ο Θωμάς Μοσχόπουλος. Κάπου… ας πούμε σε μια πολυτελή αλλά εντελώς άδεια αίθουσα ενός περίλαμπρου ανακτόρου… Κάποτε… ας πούμε παλιά… Συναντιούνται δύο… ας πούμε νόμιμοι διεκδικητές του βασιλικού θρόνου… δύο Δελφίνοι δηλαδή… υπό το άγρυπνο βλέμμα ενός υπηρέτη.

«Παντρολογήματα» – Θεσσαλικό Θέατρο

Το Θεσσαλικό Θέατρο διαθέτει, έως τις 26 Ιουνίου, για on demand προβολές μέσω viva.gr, την παράσταση «Παντρολογήματα» του Νικολάι Γκόγκολ, σε σκηνοθεσία Νάνσυς Σπετσιώτη. Η κάμερα μπαίνει επί σκηνής, ακολουθεί τους ηθοποιούς, μεταφέρει το ρυθμό τους και δίνει την αίσθηση παρακολούθησης κινηματογραφικής ταινίας. H ξεκαρδιστική αυτή κωμωδία του Νικολάι Γκόγκολ μας μιλάει για το μαζί και τις σχέσεις ανδρών και γυναικών. Μέσα από ένα κωμικό παιχνίδι ανταγωνισμού, με μπλόφες και τεχνάσματα.
Διαθέσιμη έως 26/6
Εισιτήριο: 5€
Αγοράστε εισιτήριο και δείτε την παράσταση εδώ

The Lullaby Project: Η μουσική γιορτή της πιο μεγάλης αγάπης – ΚΠΙΣΝ Online

Το Lullaby Project επιστρέφει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σε σύμπραξη με το μουσικό πρόγραμμα κοινωνικής ένταξης El Sistema Greece και το Carnegie Hall της Νέας Υόρκης. Στη φετινή εκδοχή οι καταξιωμένοι Έλληνες συνθέτες Γιώργος Δούσης, Αλέξανδρος Δρόσος, Θοδωρής Οικονόμου, Γιώργος Μανωλάκης, Κατερίνα Ντούσκα, Κατερίνα Πολέμη, Έλενα Χούντα και ο Jorge Diaz από τη Βενεζουέλα αφουγκράζονται αφηγήσεις και συναισθήματα και αναλαμβάνουν να τα μεταγράψουν σε νότες, δημιουργώντας πρωτότυπες μουσικές ιστορίες που θα παρουσιαστούν στο κοινό τη Δευτέρα 14 Ιουνίου.
Δευτέρα 14/6, 19:30
Δωρεάν
Δείτε την εκδήλωση εδώ

«Βικτόρ ή τα παιδιά στην εξουσία» – ομάδα Σφάλμα Χ Γκοντώ

Η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα Σφάλμα Χ Γκοντώ με έδρα της τα Ιωάννινα παρουσιάζει το έργο του Roger Vitrac «Βικτόρ ή τα παιδιά στην εξουσία», για on demand προβολές, από τις 16 έως τις 28 Ιουνίου. Ο Βικτόρ Πωμέλ κλείνει σήμερα τα εννέα του χρόνια. Φυσικά, η μητέρα του, ο πατέρας του, οι οικογενειακοί τους φίλοι και ένας σεβάσμιος στρατηγός του Ιππικού του Έθνους παρίστανται προκειμένου να τον τιμήσουν με την παρουσία τους. Οι κρυφές τους σχέσεις, οι «προτιμήσεις» και τα μυστικά τους δε θα μπορούσαν να κρύβονται για πολύ ακόμα κάτω από τα ακριβά χαλιά της οικίας Πωμέλ. Γιατί ο Βικτόρ ξέρει…
Τετάρτη 16/6, 09:00
Διαθέσιμη έως 28/6, 23:59
Εισιτήριο: 6€
Για αγορά εισιτηρίου και περισσότερες πληροφορίες εδώ

«Ο Κολοκοτρώνης ατενίζει το μέλλον Γυναίκες προετοιμάζονται για την επανάσταση κι εγώ, κάτι θα σκέφτομαι» – Εθνική Λυρική Σκηνή

Φώτο: Ε. Ζαχαροπούλου

Η νέα παράσταση των Μιχαήλ Μαρμαρινού και Ακύλλα Καραζήση «Ο Κολοκοτρώνης ατενίζει το μέλλον Γυναίκες προετοιμάζονται για την επανάσταση κι εγώ, κάτι θα σκέφτομαι» έρχεται αποκλειστικά στην GNO TV για περιορισμένο χρονικό διάστημα, από τις 18 Ιουνίου έως και τις 18 Ιουλίου 2021. H παράσταση επιδιώκει να προσεγγίσει την Ελληνική Επανάσταση ως ένα πολυσχιδές πεδίο διαρκούς κριτικής και αυτοκριτικής, και να προτείνει μια σκηνική ανάγνωση που διαπραγματεύεται το θέμα με παιγνιώδη, ποιητικό αλλά και ιστορικά τεκμηριωμένο τρόπο.
18 Ιουνίου – 18 Ιουλίου
Εισιτήριο: 5€ | Αγοράστε εισιτήριο εδώ
Δείτε την παράσταση εδώ

«Ιστορία της Ελλάδας του 20ού αιώνα» Μια σειρά συζητήσεων από το ΠΙΟΠ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει όψεις της ιστορίας της Ελλάδας στον 20ό αιώνα, σε μια σειρά σύντομων συζητήσεων (podcasts) με μελετητές της ιστορίας και του πολιτισμού της. Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Αρχείων (9/6), στο τέταρτο επεισόδιο της σειράς ο ΠΙΟΠ συνομιλεί με τον κ. Νίκο Καραπιδάκη, καθηγητή Ιστορίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και Πρόεδρο της Εφορείας των Γενικών Αρχείων του Κράτους.
14-20 Ιουνίου
Δωρεάν
Ακούστε το 4ο podcast εδώ

Onassis Podcasts – Ίδρυμα Ωνάση

Τα Onassis Podcasts μάς προκαλούν να βυθιστούμε στον υπέροχο κόσμο δημιουργικών και ανήσυχων μυαλών, να ανακαλύψουμε τομείς γνώσης που δεν γνωρίζουμε, να αμφισβητήσουμε προκαταλήψεις και ιδέες, σε όποιο σημείο του πλανήτη κι αν βρισκόμαστε. Καλλιτέχνες, φιλόσοφοι, πανεπιστημιακοί, ακτιβιστές, άνθρωποι από όλα τα πεδία της ζωής, της τέχνης, των επιστημών, του σήμερα, πρωταγωνιστούν σε συζητήσεις που αξίζουν να ακουστούν.
14-20 Ιουνίου
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

«Istorima»: Οι συναρπαστικές ιστορίες πραγματικών ανθρώπων σε μια ιστοσελίδα

Η νέα δωρεάν online πρωτοβουλία των Katherine Fleming και Σοφίας Παπαϊωάννου, «Istorima», με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, μας καλεί να ακούσουμε, να μοιραστούμε τις δικές μας ιστορίες και να έρθουμε όλοι πιο κοντά. Στο www.istorima.org  θα βρείτε επιλεγμένες ιστορίες σε μορφή podcast, video και γραπτές. ‘Όλες οι συνεντεύξεις που συλλέγουν οι Ερευνητές του Istorima θα βρίσκονται σε ένα μεγάλο αρχείο προφορικών ιστοριών ανοικτό και προσβάσιμο σε όλους.
14-20 Ιουνίου
Δωρεάν
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

«Ψηφιακό παιχνίδι για μεγάλους» – Ίδρυμα Β. και Ε. Γουλανδρή

Φώτο: Pinelopi Gerasimou

Στο πλαίσιο της πρωτότυπης online δράσης «Ψηφιακό παιχνίδι για μεγάλους», η οποία είναι ειδικά σχεδιασμένη για άτομα άνω των 65 ετών, το Ίδρυμα Β. & Ε. Γουλανδρή και η seveneleven παρουσιάζουν την τρίτη και τελευταία θεματική ενότητα των εβδομαδιαίων διαδικτυακών ξεναγήσεων, με τίτλο «Καλλιτεχνικά ρεύματα»κάθε Πέμπτη στις 19:00. Στο πλαίσιο της τρίτης ενότητας της δράσης επιλέγονται έργα μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης από τη συλλογή του Ιδρύματος, πραγματοποιείται συζήτηση για καλλιτεχνικά ρεύματα του 19ου και 20ου αιώνα, και εξετάζεται η επίδρασή τους στη σημερινή εποχή.
Πέμπτη 17/6 | 19:00
Ελεύθερη συμμετοχή μέσω ηλεκτρονικής προεγγραφής στο goulandris.gr
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧόρχε Λουίς Μπόρχες: 35 χρόνια χωρίς τον άνθρωπο που μάς δίδαξε ότι “με κάθε αντίο μαθαίνεις”12.09.2018

Με αφορμή το ‘21 –  Ίδρυμα Μποδοσάκη

Τo Ίδρυμα Μποδοσάκη θα αναρτά, κάθε εβδομάδα του 2021 στο BLOD.gr, μια ολιγόλεπτη παρέμβαση μιας προσωπικότητας από τους χώρους της υποκριτικής, της ιστορίας, της λογοτεχνίας, της γαστρονομίας, της οικονομίας, της σκηνοθεσίας, της φιλοσοφίας, της κοινωνιολογίας, της μουσικής, της θεωρητικής πληροφορικής, του αθλητισμού και της κοινωνίας των πολιτών, «Με αφορμή το ‘21». Μικρές ψηφίδες σύγχρονης σκέψης, που θα δημοσιοποιούνται σε σύντομα βίντεο κάθε Τρίτη του ’21. Το «Με αφορμή το ‘21» εγκαινιάζει ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος σε ένα 3λεπτο βίντεο που μπορείτε να δείτε στο BLOD.
14-20 Ιουνίου
Διαθέσιμο όλο το 24ωρο

Δωρεάν
Δείτε το 21ο βίντεο εδώ.

Περισσότερα από Σεμινάρια / Διαλέξεις
VIMA_WEB3b