MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΔΡΑΣΕΙΣ

Online εκδηλώσεις, σεμινάρια, διαλέξεις: 25 προτάσεις για την εβδομάδα 7-13/6

Online σεμινάρια, διαλέξεις, βιβλιοπαρουσίασεις… συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο αξιόλογες online δράσεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε την εβδομάδα 7 έως 13 Ιουνίου.

Online
©Μαρίνα Γιώτη, As to Posterity
Αριστούλα Ζαχαρίου

Βιβλίο

Public: Online Εκδηλώσεις Εβδομάδας 7-13 Ιουνίου: Online

Ianos: Διαδικτυακές Εκδηλώσεις εβδομάδας 7-13 Ιουνίου: Online

Εκδόσεις Μεταίχμιο: Online εκδηλώσεις εβδομάδας 7-13 Ιουνίου: Online

«Η αγωγή του πολίτη. Η γαλλική παρουσία στο Ιόνιο (1797-1799) και το έθνος των Ελλήνων» – ΠΕΚ Online

Οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης μας προσκαλούν στη διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου «Η αγωγή του πολίτη. Η γαλλική παρουσία στο Ιόνιο (1797-1799) και το έθνος των Ελλήνων» του Δημήτρη Δ. Αρβανιτάκη, την Πέμπτη 10 Ιουνίου, στις 19:30. Την έκδοση θα παρουσιάσουν οι: Νίκος Καραπιδάκης, Ιστορικός, καθηγητής Ιονίου Πανεπιστημίου, πρ. Πρόεδρος Εφορείας ΓΑΚ. Αντώνης Λιάκος, Ιστορικός, ομότιμος καθηγητής ΕΚΠΑ και Δημήτρης Δ. Αρβανιτάκης, συγγραφέας του βιβλίου.
Πέμπτη 10/6 | 19:30
Δωρεάν
Παρακολουθήστε την εκδήλωση εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΛόρενς Ολίβιε: Οι σαιξπηρικές «διαδρομές» ενός εμβληματικού μύθου12.09.2018

Σεμινάρια

«Ανθρώπινα δικαιώματα και εκπαίδευση» –  Αντιγόνη-Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης Online

Με μια διαδραστική online εκδήλωση σηματοδοτείται η ολοκλήρωση του προγράμματος «Εκπαίδευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα για τη Βιωσιμότητα μιας Πολυπολιτισμικής Κοινωνίας», την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021 και ώρα 17:30- 19:00. Η εκδήλωση απευθύνεται σε επαγγελματίες, φοιτητές και νέους που ασχολούνται επίσημα ή ανεπίσημα με την εκπαίδευση και τα παιδιά.
Τετάρτη 9/6 | 17:30 – 19:00
Εγγραφές εδώ
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

«Αν Ήμουν Δέντρο»: Online βιωματικό εργαστήρι για ενήλικες από το ΠΙΟΠ
Online

Φώτο: Johann Siemens/ unsplash

Την Παρασκευή 11 Ιουνίου (ώρες 11:00-13:00) παρουσιάζεται από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς το βιωματικό εργαστήρι με τίτλο «Αν ήμουν δέντρο», με τη θεατροπαιδαγωγό Μαρία Τερζάκη. Οι συμμετέχοντες, με αφετηρία ποιήματα, κείμενα, πίνακες ζωγραφικής και τραγούδια και αξιοποιώντας τη ζωγραφική, το θεατρικό παιχνίδι και τη δημιουργική γραφή, θα εξερευνήσουν τη σχέση τους με τη φύση.
Παρασκευή 11/6 | 11:00 – 13:00
Δωρεάν
Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες εδώ

Αποφασίζω γιατί γνωρίζω: Online κύκλος σεμιναρίων από το «Άλμα Ζωής» Online

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», γνωρίζοντας πόσο σημαντικό είναι κάθε γυναίκα με καρκίνο μαστού να είναι ενημερωμένη για όλα τα θέματα που αφορούν στην υγεία της, πραγματοποιεί, 12 Μαΐου – 16 Ιουνίου, τα εκπαιδευτικά σεμινάρια για τον καρκίνο του μαστού «Αποφασίζω γιατί Γνωρίζω». Τα σεμινάρια απευθύνονται σε κάθε γυναίκα με εμπειρία καρκίνου μαστού και η παρακολούθηση είναι εντελώς δωρεάν. Τα webinars θα πραγματοποιηθούν επιλεγμένες Τετάρτες & Σάββατα, με μέγιστη διάρκεια 2 ώρες.
12 Μαΐου – 16 Ιουνίου
Δωρεάν | Εγγραφή εδώ
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.   

«Μουσική για όλους» – Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση Online

Η Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση και το Singing Fish μας καλούν στο ανοιχτό webinar «Μουσική για όλους – Ίσες ευκαιρίες, διά βίου μάθηση και η ευζωία του εκπαιδευτικού» με εισηγητές τους: Αρετή Καμηλάκη, Βασιλική Ψύρρα και Χρήστο Νούλη, την Κυριακή 13 Ιουνίου (11:00-12:30).
Κυριακή 13/6 | 11:00 – 12:30
Εγγραφές εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι ελληνικές ταινίες με τις μεγαλύτερες διεθνείς διακρίσεις στην ιστορία του σινεμά12.09.2018

Διαλέξεις

Climate Culture – Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
Online

©Μαρίνα Γιώτη, As to Posterity

Δύο μέρες μετά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου), η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση ανοίγει την κουβέντα για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα και τη θέση των πολιτιστικών οργανισμών σε αυτό τον αγώνα, στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση, με το υβριδικό συμπόσιο Climate Culture, από τις 7 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου 2021. Το ψηφιακό συμπόσιο περιλαμβάνει 4 κεντρικές ομιλίες με τη συμμετοχή σημαντικών μορφών από τα πεδία των τεχνών, του πολιτισμού και της περιβαλλοντικής πολιτικής, 4 πάνελ συζητήσεων καθώς και ένα οπτικοακουστικό πρόγραμμα, στο οποίο θα παρουσιαστούν σχετικές με το θέμα ταινίες, ντοκιμαντέρ, βίντεο και ηχητικά καλλιτεχνικά έργα.
7 Ιουνίου – 4 Ιουλίου
Δωρεάν
Δείτε το συμπόσιο εδώ

«#ηταυτότητάσουδενθέλειαλλαγή: Τέλος στις Θεραπείες Μεταστροφής στην Ελλάδα» –  Orlando LGBT+ Online

Στα πλαίσια της καμπάνιας του Orlando LGBT+ #ηταυτότητάσουδενθέλειαλλαγή, ανοίγεται διάλογος για τις θεραπείες μεταστροφής και παρουσιάζονται τα αποτελέσματα της πρώτης σχετικής έρευνας στην Ελλάδα, τη Δευτέρα 7 Ιουνίου, στις 18:00. Εισηγήσεις, συζήτηση: Νάνσυ Παπαθανασίου, Έλενα-Όλγα Χρηστίδη, Ψυχολόγοι, επιστημονικά υπεύθυνες Orlando LGBT+. Δανάη Μαραγκουδάκη, Δημοσιογράφος, Inside Story. Συράκος Ιωάννης Κεσέν, ιστορικός, πρώην κληρικός, μέλος Rainbow Seniors. Συντονίζει: Βασίλης Θανόπουλος, Αρχισυντάκτης Antivirus Magazine.
Δευτέρα 7/6 | 18:00
Δωρεάν
Παρακολουθήστε την εκδήλωση εδώ

«40 χρόνια HIV/AIDS: Διεκδικώντας τη δημόσια μνήμη» – Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή»

Η κοινότητα Greek Studies Now, Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή» και το Modern Greek Studies at Oxford διοργανώνουν, τη Δευτέρα 7 Ιουνίου, στις 19:00, τη διαδικτυακή εκδήλωση «40 χρόνια HIV/AIDS: Διεκδικώντας τη δημόσια μνήμη». Μια συζήτηση για την ιστορία και την πορεία του κινήματος για το HIV/AIDS στην Ελλάδα. Θα παρέμβουν ακτιβιστές/ίστριες και μέλη των κοινοτήτων που δραστηριοποιήθηκαν στον αγώνα ενάντια στο HIV/AIDS στην Ελλάδα μαζί με ένα ευρύ δίκτυο συνομιλητών/τριών.
Δευτέρα 7/6 | 19:00
Εγγραφές εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

«Παραμερίζοντας το Πέπλο του Χρόνου» – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάζει την Τρίτη 8 Ιουνίου, στις 19:00, τη διαδικτυακή διάλεξη «Παραμερίζοντας το πέπλο του χρόνου: Αρχαίο θέατρο Γιτάνων», η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσω zoom. Ομιλητές: Γιάννης Χουλιαράς, Προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας. Γεωργία Πλιάκου, Προϊσταμένη του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας. Τη διάλέξη συντονίζει ο Σταύρος Μπένος, Πρόεδρος του Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ.
Τρίτη 8/6 | 19:00
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Ίδρυμα Θεοχαράκη: Online Διαλέξεις 7-13 Ιουνίου:
  • Τις Παρασκευές 2, 9, 16, 23 Απριλίου, 7, 14, 28 Μαΐου και 4, 8 Ιουνίου 2021 παρακολουθήστε τη σειρά διαλέξεων «Τέχνη και Εξουσία», σε διαλογική συζήτηση με τον Καθηγητή Γιάννη Μεταξά.
    Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

«Η σύνδεση της κλιματικής αλλαγής με την υγεία. Η περίπτωση του Covid-19» – Ίδρυμα Ευγενίδου Online

Η τρίτη συζήτηση του κύκλου «Συναντήσεις Επιστήμης» του Ιδρύματος Ευγενίδου θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021 και ώρα 15:00, με θέμα «Η σύνδεση της κλιματικής αλλαγής με την υγεία. Η περίπτωση του Covid-19» και προσκεκλημένους ομιλητές τον Δρα Μανόλη Κογεβίνα, Καθηγητή του ISGlobal στη Βαρκελώνη, και τον Sir Andy Haines, Καθηγητή Περιβαλλοντικής Αλλαγής και Δημόσιας Υγείας στο London School of Hygiene and Tropical Medicine, στο Λονδίνο.
Τετάρτη 9/6 | 15:00
Δωρεάν
Παρακολουθήστε τη συζήτηση εδώ

«Εμπόδια, διακρίσεις λόγω φύλου: Εμπειρίες και βιώματα στο Πανεπιστήμιο» – Ελληνική Εταιρία Γυναικών Πανεπιστημιακών Online

Η Ελληνική Εταιρία Γυναικών Πανεπιστημιακών προσκαλεί γυναίκες εργαζόμενες στο Πανεπιστήμιο, την Τετάρτη 9 Ιουνίου, στις 17:00, στην ανοικτή διαδικτυακή συζήτηση με στόχο να διερευνηθούν τα εμπόδια που τυχόν αντιμετωπίζουν λόγω φύλου κατά την εργασία τους, να καταγραφούν ώστε να διατυπωθούν συγκεκριμένες προτάσεις προς τους αρμόδιους φορείς. Συντονίζει η Μαρία Στρατηγάκη, Αν. Καθηγήτρια, Παντείου Πανεπιστημίου, Πρόεδρος της ΕΛΕΓΥΠ.
Τετάρτη 9/6 | 17:00
Δωρεάν
Παρακολουθήστε τη συζήτηση εδώ ή μέσω zoom

«Ίντερσεξ Δικαιώματα και Διεκδικήσεις στην Ελλάδα» – Ελληνική Κοινότητα Ίντερσεξ Online

Η Ελληνική Κοινότητα Ίντερσεξ και το Athens Pride – Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας διοργανώνουν, την Τετάρτη 9/6 και ώρα 7μμ, διαδικτυακά την πρώτη δημόσια εκδήλωση για τα «Ίντερσεξ Δικαιώματα και Διεκδικήσεις στην Ελλάδα». Με αφορμή την έναρξη του Athens Pride, είναι η κατάλληλη στιγμή να γίνουν ορατά τα ίντερσεξ άτομα στην Ελλάδα καθώς και τα θέματα που αντιμετωπίζουν σε κοινωνικό και νομικό επίπεδο.
Τετάρτη 9/6 | 19:00
Δωρεάν
Παρακολουθήστε μέσω zoom.

«Πανδημία COVID-19 και πανδημία της πληροφορίας: Περί συνωμοσιολογίας και μετά-αλήθειας» – ΕΛΨΕ Online

Η Ελληνική Ψυχολογική Εταιρεία παρουσιάζει την Πέμπτη 10 Ιουνίου, στις 18:30, την online διάλεξη «Πανδημία COVID-19 και πανδημία της πληροφορίας: Περί συνωμοσιολογίας και μετά-αλήθειας». Σε μια εποχή, που εκρηκτικές πληροφορίες και ειδήσεις στοχεύουν κυρίως στο συναίσθημα των πολιτών παρά σε μια συνεκτική και τεκμηριωμένη παρουσίαση των συμβάντων, ποιες γνωστικές και κοινωνικές διεργασίες διευκολύνουν την εδραίωση θεωριών συνωμοσίας και πώς μπορούμε να αντισταθούμε στην πανδημία της πληροφορίας;
Πέμπτη 10/6 | 18:30
Δωρεάν
Παρακολουθήστε τη συζήτηση μέσω zoom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπό το Bridgerton μέχρι το Crown: Οι πιο διάσημες σκηνές του Netflix με… LEGO12.09.2018

Άλλες εκδηλώσεις

«Δε μ’ αγαπάς. Μ’ αγαπάς» – Αθήνα 9,84

Δέκα χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση του έργου «Δε μ’ αγαπάς. Μ’ αγαπάς» σε κείμενο και σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια, οι ακροατές του ραδιοφώνου του Αθήνα 9.84, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την Ρένη Πιττακή και την Πέγκυ Τρικαλιώτη – τις δύο πρωταγωνίστριες στο θέατρο Βασιλάκου το 2011 –στη ραδιοφωνική μετάδοση της παράστασης στο πλαίσιο της «Πλατείας Θεάτρου», τη Δευτέρα 7 Ιουνίου στις 21:00.
Δευτέρα 7/6 | 21:00
Δωρεάν
Δείτε την παράσταση εδώ

Παρουσίαση θεατρικού έργου «Νικήρατος» – Εταιρεία για τον Ελληνισμό και Φιλελληνισμό Online

Η Εταιρεία για τον Ελληνισμό και Φιλελληνισμό διοργανώνει την Τετάρτη 9 Ιουνίου, στις 19:30, online παρουσίαση του θεατρικού έργου της Ευανθίας Καΐρη, «Νικήρατος» (1826), με τη μορφή αναλογίου. Ένα έργο μανιφέστο προς τους Φιλέλληνες της εποχής.
Τετάρτη 9/6 | 19:30
Δωρεάν
Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Kivotos Channel – Ίδρυμα Ωνάση Online

Την Πέμπτη 10 Ιουνίου, στις 21:00, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση εκπέμπει από το YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση με ένα τηλεοπτικό κανάλι που δεν μοιάζει με κανένα άλλο σε live YouTube πρεμιέρα. Το Kivotos Channel, σε σύλληψη, σκηνοθεσία και δραματουργία του Ηλία Αδάμ και καλλιτεχνική επιμέλεια της Εύας Γιαννακοπούλου. Είναι η πρώτη μέρα σε μια εποχή μετά από πανδημία, όταν μια κοινότητα πλασμάτων μπαίνει στα παρασκήνια ενός τηλεοπτικού καναλιού. Αν και επέζησαν από μια καταστροφή, δεν αισθάνονται ανασφαλή.
Πέμπτη 10/6 | 21:00
Δωρεάν
Παρακολουθήστε την εκδήλωση εδώ

«Διαδικτυακός Περίπατος στα Ζαγοροχώρια» – Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης Online

Τη Τετάρτη 9 Ιουνίου στις 8 το βράδυ, το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, οργανώνει διαδικτυακό περίπατο στα Ζαγοροχώρια. Ταξιδεύουμε στα Ζαγοροχώρια και ανακαλύπτουμε τη μοναδική ομορφιά, την παράδοση και την ιστορία των χωριών της Ηπείρου. 46 μοναδικοί οικισμοί, απίστευτης αρχιτεκτονικής και ομορφιάς, πέτρινα γεφύρια, ο ποταμός Αωός με φυσική ομορφιά που κόβει την ανάσα. Μαζί μας ο εμπνευστής του θεσμού Γιώργος Μακρής και η η ερευνήτρια και διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και συγγραφέας Καλλιόπη Στάρα.
Τετάρτη 9/6 | 20:00
Εγγραφές εδώ.
Κόστος: 8€
Για αγορά εισιτηρίου και περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Onassis Podcasts – Ίδρυμα Ωνάση

Τα Onassis Podcasts μάς προκαλούν να βυθιστούμε στον υπέροχο κόσμο δημιουργικών και ανήσυχων μυαλών, να ανακαλύψουμε τομείς γνώσης που δεν γνωρίζουμε, να αμφισβητήσουμε προκαταλήψεις και ιδέες, σε όποιο σημείο του πλανήτη κι αν βρισκόμαστε. Καλλιτέχνες, φιλόσοφοι, πανεπιστημιακοί, ακτιβιστές, άνθρωποι από όλα τα πεδία της ζωής, της τέχνης, των επιστημών, του σήμερα, πρωταγωνιστούν σε συζητήσεις που αξίζουν να ακουστούν.
7-13 Ιουνίου
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

«Istorima»: Οι συναρπαστικές ιστορίες πραγματικών ανθρώπων σε μια ιστοσελίδα

Η νέα δωρεάν online πρωτοβουλία των Katherine Fleming και Σοφίας Παπαϊωάννου, «Istorima», με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, μας καλεί να ακούσουμε, να μοιραστούμε τις δικές μας ιστορίες και να έρθουμε όλοι πιο κοντά. Στο www.istorima.org  θα βρείτε επιλεγμένες ιστορίες σε μορφή podcast, video και γραπτές. ‘Όλες οι συνεντεύξεις που συλλέγουν οι Ερευνητές του Istorima θα βρίσκονται σε ένα μεγάλο αρχείο προφορικών ιστοριών ανοικτό και προσβάσιμο σε όλους.
7-13 Ιουνίου
Δωρεάν
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

«Ψηφιακό παιχνίδι για μεγάλους» – Ίδρυμα Β. και Ε. Γουλανδρή

Φώτο: Pinelopi Gerasimou

Στο πλαίσιο της πρωτότυπης online δράσης «Ψηφιακό παιχνίδι για μεγάλους», η οποία είναι ειδικά σχεδιασμένη για άτομα άνω των 65 ετών, το Ίδρυμα Β. & Ε. Γουλανδρή και η seveneleven παρουσιάζουν την τρίτη και τελευταία θεματική ενότητα των εβδομαδιαίων διαδικτυακών ξεναγήσεων, με τίτλο «Καλλιτεχνικά ρεύματα»κάθε Πέμπτη στις 19:00. Στο πλαίσιο της τρίτης ενότητας της δράσης επιλέγονται έργα μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης από τη συλλογή του Ιδρύματος, πραγματοποιείται συζήτηση για καλλιτεχνικά ρεύματα του 19ου και 20ου αιώνα, και εξετάζεται η επίδρασή τους στη σημερινή εποχή.
Πέμπτη 10/6 | 19:00
Ελεύθερη συμμετοχή μέσω ηλεκτρονικής προεγγραφής στο goulandris.gr
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 πάρκα στην Αθήνα για ατελείωτες ανοιξιάτικες βόλτες12.09.2018

Με αφορμή το ‘21 –  Ίδρυμα Μποδοσάκη

Τo Ίδρυμα Μποδοσάκη θα αναρτά, κάθε εβδομάδα του 2021 στο BLOD.gr, μια ολιγόλεπτη παρέμβαση μιας προσωπικότητας από τους χώρους της υποκριτικής, της ιστορίας, της λογοτεχνίας, της γαστρονομίας, της οικονομίας, της σκηνοθεσίας, της φιλοσοφίας, της κοινωνιολογίας, της μουσικής, της θεωρητικής πληροφορικής, του αθλητισμού και της κοινωνίας των πολιτών, «Με αφορμή το ‘21». Μικρές ψηφίδες σύγχρονης σκέψης, που θα δημοσιοποιούνται σε σύντομα βίντεο κάθε Τρίτη του ’21. Το «Με αφορμή το ‘21» εγκαινιάζει ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος σε ένα 3λεπτο βίντεο που μπορείτε να δείτε στο BLOD.
7-13 Ιουνίου
Διαθέσιμο όλο το 24ωρο

Δωρεάν
Δείτε το 20ο βίντεο εδώ.

Περισσότερα από Σεμινάρια / Διαλέξεις
VIMA_WEB3b