MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΟΛΗ

5 πάρκα στην Αθήνα για ατελείωτες ανοιξιάτικες βόλτες

Περάστε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων -που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 24 Μαϊου- σε ένα από τα πέντε πιο όμορφα (και κεντρικά) πάρκα της Αθήνας.

Σήμερα είναι η Ευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων!, Photo by Ignacio Brosa on Unsplash
Σήμερα είναι η Ευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων!, Photo by Ignacio Brosa on Unsplash
Monopoli Team

Για όλους εμάς που χειμώνα-καλοκαίρι βρισκόμαστε στην Αθήνα, τα πάρκα και οι κήποι είναι σίγουρα μια οικονομική επιλογή -που αγαπήθηκε πολύ και κατά τη διάρκεια του lockdown- για τις ζεστές εκείνες ημέρες που θέλουμε να κάνουμε μια βόλτα στην δροσιά.

Φυσικά, το καλό με τα πάρκα είναι ότι προσφέρουν κι άλλες επιλογές πέραν της βόλτας. Για παράδειγμα, πολλά από τα παρακάτω πάρκα προσφέρουν χώρους για (δωρεάν φυσικά!) πικ-νικ, παιδικές χαρές ή δρομάκια για τρέξιμο και περίπατο. Και όλα αυτά κάτω από τη σκιά των δέντρων και με ελεύθερη είσοδο.

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων -που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 24 Μαϊου- ας δούμε πέντε από τα πιο όμορφα (και κεντρικά) πάρκα της Αθήνας.

Εθνικός Κήπος
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

#seemycity #seemyathens #life_greece #team_greece #wu_athens #ig_athens #ae_greece #gf_greece #mafia_moments #nature_greece #naturelovers #nature_perfection #daros_world #ptk_nature #rsa_nature_landscapes #travel_greece #travel_drops #roundphot0 #kings_greece #greecelover_gr #greece_is_awesome

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ?️? ??????? (@vlsandy) στις

Ο πρώτος κήπος-πάρκο που μας έρχεται πάντα στο μυαλό, όταν αναρωτιόμαστε που θα μπορούσαμε να πάμε για έναν όμορφο περίπατο στο “τσιμεντένιο” κέντρο της Αθήνας είναι ο Εθνικός Κήπος. Όπως είναι φυσικό, ο Εθνικός Κήπος θεωρείται το κορυφαίο πάρκο-κήπος στην Αθήνα, καθώς έχει έκταση 15,5 εκτάρια, απέραντες εκτάσεις με δέντρα και φυτά, την διάσημη λιμνούλα του με πάπιες και φυσικά χώρους που μπορείτε να ξεκουραστείτε, να διαβάσετε το βιβλίο σας, να μιλήσετε με την παρέα σας και φυσικά να κάνετε πικ-νικ, και όλα αυτά σε απόσταση αναπνοής από την κεντρικότερη πλατεία, αυτή του Συντάγματος. Ο Εθνικός Κήπος είναι προσβάσιμος από τις περιοχές του Συντάγματος, του Παγκρατίου και του Κολωνακίου, ενώ αν το επισκεφτείτε μπορείτε να περάσετε να δείτε και το Ζάππειο, που αποτελεί μία από τις εξόδους του Κήπου.

Άλσος Νέας Σμύρνης


Το Άλσος Νέας Σμύρνης  βρίσκεται στην καρδιά της Νέας Σμύρνης, πέντε λεπτά από την διάσημη πλατεία της. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα της Αττικής με έκταση 50.000 τ.μ., ενώ διαθέτει ειδικά δρομάκια για τρέξιμο, παγκάκια και χώρους για πικνίκ, μια παιδική χαρά για τους μικρούς μας φίλους, ακόμα και όργανα γυμναστικής στα οποία μπορεί να γυμναστεί ο καθένας. Στο κέντρο του Άλσους λειτουργεί ένα κυλικείο, από το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε δροσιστικά αναψυκτικά, τα οποία μπορείτε να απολαύσετε είτε στο χώρο του κυλικείου είτε στα διάφορα παγκάκια που υπάρχουν στο Άλσος. Όντας δίπλα στην πλατεία Νέας Σμύρνης, μπορείτε να φτάσετε εκεί με το τραμ.

Πάρκο Τρίτση
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ???????? (@_fwteinimp)


Το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης “Αντώνης Τρίτσης”, ή Πάρκο Τρίτση όπως είναι γνωστό στους περισσότερους, αποτελεί το μεγαλύτερο μητροπολίτικο πάρκο της Αττικής, με έκταση 1.200 στρεμμάτων. Βρίσκεται στο Ίλιον, αρκετά πιο μακριά από τα υπόλοιπα πάρκα της λίστας μας, αλλά αξίζει κανείς να το επισκεφτεί, καθώς παρέχει πάγκους για πικ-νικ και ένα πανέμορφο τοπίο για περίπατο, τρέξιμο, βόλτα, με τεχνητές λίμνες και καταπράσινες εκτάσεις. Έτσι, είναι λογικό να έχει καθημερινά πάρα πολλούς επισκέπτες (τα Σαββατοκύριακα μαζεύει μέχρι και 16.000 επισκέπτες), χωρίς όμως να δημιουργείτε οχλαγωγία, καθώς όπως είπαμε το πάρκο είναι τεράστιο. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Πάρκου Τρίτση, η πρόσβαση γίνεται μέσω πέντε κύριων εισόδων. Οι δύο βρίσκονται στα ανατολικά, επί της λεωφ. Δημοκρατίας (είσοδοι Α: Μουστακλή και Β: Δημοκρατίας), μία στα νότια, επί της οδού Μπίμπιζας (είσοδος Γ: Μπίμπιζα) και δύο βρίσκονται στα δυτικά, επί της λεωφ. Φυλής (είσοδοι Δ: Φυλής νότια και Ε: Φυλής βόρεια).

Άλσος Παγκρατίου
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Ποιος είπε πως η Αθήνα δεν έχει πράσινο?!? Λατρεμένο Άλσος!! #athens #myatenas #greece #park

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eleftheria Kalpenidou (@elekalp) στις

Το Άλσος του Παγκρατίου βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της Αθήνας, στο αγαπημένο μας Παγκράτι, στη συμβολή των οδών Ευτυχίδου και Βρυάξιδος. Έχει συνολική έκταση 30 στρέμματα και τα τελευταία χρόνια έχει αναβαθμιστεί σημαντικά, καθώς έχουν φυτευτεί ιδιαίτερα φυτά, καθαρίζεται συχνά, λειτουργεί καφέ με υπέροχη θεά το πάρκο, ενώ διαθέτει όργανα γυμναστικής για όποιον ενδιαφέρεται για υπαίθρια γυμναστική. Παράλληλα, υπάρχει μια παιδική χαρά σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά και παγκάκια κάτω από την σκιά των δέντρων.

Πάρκο Γουδή


Πρόκειται για ένα πάρκο έκτασης 49 στρεμμάτων και βρίσκεται στο Δήμο Ζωγράφου. Πέρα από το απέραντο πράσινο που προσφέρει, υπάρχουν κιόσκια για να καθίσετε, πανέμορφες τεχνητές λίμνες, ενώ μπορείτε να απλώσετε στο γρασίδι την πετσέτα σας για πικ-νικ. Παράλληλα, αποτελεί και πολιτισμικός χώρος, καθώς γίνονται διάφορες συναυλίες και εκδηλώσεις στον χώρο του πάρκου. Είναι προσβάσιμο από την οδό Γ. Παπανδρέου και από την διάνοιξη της οδού Παπαδιαμαντοπούλου.

Περισσότερα από Στην Πόλη
VIMA_WEB3b