MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΌΛΗ

5 καλοκαιρινές ταράτσες με θέα την Ακρόπολη για να ανακαλύψετε ξανά την Αθήνα

Το καλοκαίρι έφτασε κι εμείς σας προτείνουμε πέντε “ψαγμένες” ταράτσες στην Αθήνα για καφέ, ποτό ή και φαγητό.

Photo by Stavrialena Gontzou on Unsplash
Photo by Stavrialena Gontzou on Unsplash
author-image Τατιάνα Γεωργακοπούλου

Το καλοκαίρι έφτασε και ξέρουμε όλοι τι σημαίνει αυτό. Αυτή είναι η κατάλληλη εποχή για καφέ ή ποτό σε μία ηλιόλουστη (ή έναστρη) ταράτσα -και αν έχει και όμορφη θέα ακόμα καλύτερα!

Ευτυχώς το κέντρο της Αθήνας είναι γεμάτο με πανέμορφες ταράτσες, που εκμεταλλεύονται στο έπακρο την υπέροχη θέα του βράχου της Ακρόπολης, που μπορεί να έχουμε δει εκατοντάδες φορές, ποτέ όμως δεν την βαριόμαστε.

Εμείς λοιπόν συγκεντρώσαμε πέντε λίγο πιο “ψαγμένες” ταράτσες με υπέροχη θέα, κατάλληλες για όλες τις ώρες της ημέρας αλλά και για όλα τα γούστα.

Ermou 18
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ermou 18 Beyond the Horizon (@ermou18)


Ξεκινάμε την λίστα μας με ένα new entry στην πόλη, το Ermou 18, που άνοιξε μόλις τον Σεπτέμβριο και όπως είναι φυσικό δεν προλάβαμε να το επισκεφτούμε όσο θέλαμε, αφού λίγες εβδομάδες μετά μπήκαμε σε καθολικό lockdown. Τώρα λοιπόν που μπορούμε, ανυπομονούμε να πάμε ξανά σε αυτή την πανέμορφη ταράτσα με την μίνιμαλ αισθητική, τα ξύλινα τραπέζια και φυσικά την Ακρόπολη… στο πιάτο. Κρυμμένη σε μία στοά στον εμπορικό δρόμο της Ερμού, μπορεί και να την χάσετε. Αξίζει όμως να ψάξετε την πρώτη στοά μετά την οδό Βουλής επί της Ερμού, να ανεβείτε στον 7ο όροφο και να ανακαλύψετε μία από τις πιο όμορφες ταράτσες της Αθήνας.
Έρμου 18, Αθήνα

Manouka

Στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου Utopia βρίσκουμε άλλο ένα new entry, το πανέμορφο Manouka. Το Manouka είναι ένα wine-bar που πράγματι έλειπε από την Αθήνα. γι’ αυτό και είμαστε πολύ χαρούμενοι που αυτό το καλοκαίρι θα απολαμβάνουμε επιλεγμένες ετικέτες κρασιών (από τον πολύ έμπειρο σομελιέ Βασίλη Παπαδόπουλο) με την πιο όμορφη θέα. Φυσικά, εκτός από κρασί, επιβάλλεται να δοκιμάσετε το συγκλονιστικό brunch, αλλά και τα πιάτα με την υπογραφή του σεφ Παναγιώτη Βασιλάτου, ενώ τις πιο βραδινές ώρες τα signature cocktails του Γιάννη Πισσά είναι must.
Ερμού 46, Αθήνα

L’ Amiral
Φωτογραφία: L Amiral Athens/Facebook

Φωτογραφία: L Amiral Athens/Facebook

Στη βάση της Ακρόπολης, λίγα μέτρα μακριά από το Μοναστηράκι και τα Αναφιώτικα βρίσκεται ίσως η πιο όμορφη ταράτσα της Πλάκας, εκείνη του L’ Amiral. Στεγάζεται σε ένα ανακαινισμένο νεοκλασικό και αποτελεί ένα ιδανικό all-day στέκι, το οποίο μπορείτε να επισκεφτείτε από το πρωί μέχρι το βράδυ. Σερβίρει υπέροχο brunch, καταπληκτική σύγχρονη μεσογειακή κουζίνα, αλλά και ιδιαίτερα cocktails, κατάλληλα για after-work drinks. Και όλα αυτά κάτω από τη μαγευτική θέα της Ακρόπολης!
Πανός 6, Αθήνα

Luv n Roll House

Στην οδό Καραϊσκάκη, 500 μέτρα από την Ακρόπολη βρίσκεται και το ολοκαίνουριο Luv n Roll House. Αν το όνομα σας ακούγεται γνώριμο, αυτό είναι γιατί αποτελεί δημιουργία των ανθρώπων πίσω από το διάσημο ομώνυμο τατουατζίδικο στα Μελίσσια. Πλέον λοιπόν όσοι έχετε αγαπήσει το Luv n Roll μπορείτε να επισκεφτείτε τον πολυχώρο τέχνης Luv n Roll House, που φιλοξενεί μία από τις πιο όμορφες και ιδιαίτερες ταράτσες στην πόλη. Προς το παρόν ο κορονοϊός δεν τους επιτρέπει να πραγματοποιήσουν τις εκδηλώσεις που είχαν κατά νου, μπορείτε όμως να το επισκεφτείτε για το καταπληκτικό brunch του και τα ξεχωριστά signature cocktails.
Καραϊσκάκη 14, Αθήνα

Retiré at the ERGON House
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ERGON House (@ergonhouse)


Το Ergon House δεν είναι ούτε ένα απλό εστιατόριο, ούτε ένα απλό καφέ-μπαρ. Είναι και τα δύο μαζί, καθώς και παντοπωλείο, καθώς έχει ως στόχο να προσφέρει τις καλύτερες γαστρονομικές εμπειρίες στο κέντρο της Αθήνας. Το εξαιρετικό φαγητό του, αλλά και τα κοκτέιλ μπορείτε να τα απολαύσετε όχι σε μία, αλλά στις δύο αυλές που έχει. Η πρώτη αυλή είναι εσωτερική και βρίσκεται στο ισόγειο του καταστήματος, ενώ η δεύτερη αυλή βρίσκεται στην ταράτσα, στο Ρετιρέ του Ergon, που είναι ό,τι πρέπει για αυτά τα καλοκαιρινά βράδια στην Αθήνα που το μόνο που θέλουμε είναι να απολαύσουμε το κοκτέιλ μας με φόντο την Ακρόπολη.
Μητροπόλεως 26-28, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚαφές και ποτό στις πιο όμορφες αυλές της Αθήνας12.09.2018

Περισσότερα από Βγαίνουμε έξω
VIMA_WEB3b