MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΈΞΟΔΟΣ

Καφές και ποτό στις πιο όμορφες αυλές της Αθήνας

Τώρα που ανοίγει ξανά ο καιρός, αυτές οι δροσερές αυλές σε κάθε γωνιά της Αθήνας μας περιμένουν για να απολαύσουμε τον καφέ ή το ποτό μας.

Monopoli Team

Όσο περισσότερο πλησιάζει το καλοκαίρι, τόσο πιο πολύ αποζητούμε στιγμές χαλάρωσης σε μέρη που μας κάνουν να ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε ακόμα στην πόλη! Ειδικά φέτος, η ανάγκη μας να χαλαρώσουμε και να.. ξεφύγουμε λίγο από το χάος της Αθήνας είναι πιο έντονη από ποτέ.

Ευτυχώς, η πόλη μας είναι γεμάτη πανέμορφες αυλές, που σίγουρα δεν θυμίζουν αστικό τοπίο. Εμείς συγκεντρώσαμε τις αγαπημένες μας, που είναι ο,τι πρέπει για έναν δροσερό καφέ ή πότο. Με τους ανθισμένους τους κήπους αυτά τα καφέ και μπαρ είναι μικρές, αλλά απαραίτητες οάσεις πράσινου στο κέντρο και στα περίχωρα της Αθήνας.

Το Λοκάλι
Φωτογραφία: Το Λοκάλι / Μία από τις αγαπημένες μας αυλές στην Αθήνα!

Φωτογραφία: Το Λοκάλι / Μία από τις αγαπημένες μας αυλές στην Αθήνα!

Το Λοκάλι είναι από αυτά τα μαγαζιά που θες να πηγαίνεις ξανά και ξανά. Η δροσερή αυλή του σε συνδυασμό με το “ζεστό” προσωπικό του μας κάνει να νιώθουμε σαν να μην είμαστε στο κέντρο της Αθήνας! Και πιο κέντρο δεν γίνεται, αφού Το Λοκάλι βρίσκεται στην περιοχή του Ψυρρή. Σε αυτή τη μικρή “όαση” μπορείτε να πάτε για έναν ηλιόλουστο καφέ, αλλά και για bruch ή φαγητό, ενώ το βράδυ προσφέρει καταπληκτικά κοκτέιλ.
Σαρρή 44, Ψυρρή

Saorsa

Φωτογραφία: Saorsa Athens

Saorsa σημαίνει ελευθερία και αυτό ακριβώς νιώθουμε όταν καθόμαστε την αυλή του. Συγκεκριμένα, η αισθητική του μας ταξιδεύει σε εξωτικά νησιά -το ίδιο και τα εκπληκτικά κοκτέιλ του. Έχουμε αναφέρει ξανά το Saorsa, όταν μιλήσαμε για την πλατεία «Λέων Αυδή» στο Μεταξουργείο. Το Saorsa «κατοικεί» σε ένα λευκό οίκημα πάνω στην πλατεία και η αυλή του είναι λιτή, αλλά όμορφη, ενώ την κοσμούν γλάστρες με φυτά και λουλούδια.
Γιατράκου 2, Μεταξουργείο

Ergon House
Φωτογραφία: Ergon House / Από τις πιο όμορφες εσωτερικές αυλές στην Αθήνα

Φωτογραφία: Ergon House / Από τις πιο όμορφες εσωτερικές αυλές στην Αθήνα

Το Ergon House δεν είναι ούτε ένα απλό εστιατόριο, ούτε ένα απλό καφέ-μπαρ. Είναι και τα δύο μαζί, καθώς και παντοπωλείο, καθώς έχει ως στόχο να προσφέρει τις καλύτερες γαστρονομικές εμπειρίες στο κέντρο της Αθήνας. Το εξαιρετικό φαγητό του, αλλά και τα κοκτέιλ με την υπογραφή των The Clumsies, μπορείτε να τα απολαύσετε όχι σε μία, αλλά στις δύο αυλές που έχει. Η πρώτη αυλή είναι εσωτερική και βρίσκεται στο ισόγειο του καταστήματος, ενώ η δεύτερη αυλή βρίσκεται στο Ρετιρέ του Ergon, που είναι ό,τι πρέπει για αυτά τα καλοκαιρινά βράδια στην Αθήνα που το μόνο που θέλουμε είναι να απολαύσουμε το κοκτέιλ μας με φόντο την Ακρόπολη.
Ergon House, Μητροπόλεως 26-28

Καφέ του Νομισματικού Μουσείου

Φωτογραφία από τη σελίδα του Καφέ του Νομισματικού Μουσείου

Παρ’ όλο που το καφέ βρίσκεται στο Νομισματικό Μουσείο, με χαρά μάθαμε ότι μετά από παρέμβαση του ΥΠΠΟ, έλαβε την άδεια της άμεσης επαναλειτουργίας! Έτσι, μπορεί να μην έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφτούμε το μουσείο ακόμα, μπορούμε όμως να απολαύσουμε τον καφέ μας στον ανθισμένο κήπο της αυλής του μουσείου, όπου βρίσκεται το καφέ που μας είχε λείψει τόσο.
Ομόνοια 12, Αθήνα

Black Duck Garden
Φωτογραφία: Black Duck Garden, Μία από τις "κρυφές" αλλά πιο διάσημες αυλές στην Αθήνα

Φωτογραφία: Black Duck Garden, Μία από τις “κρυφές” αλλά πιο διάσημες αυλές στην Αθήνα

Ο κήπος της αγαπημένης μας “Μαύρης Πάπιας” άνοιξε ξανά και είναι πιο ανθισμένος από ποτέ! Ο καλά κρυμμένος κήπος της αυλής του Black Duck είναι αγαπημένο στέκι, από τότε που άνοιξε. Μάλιστα, πρόκειται για μία ιστορική αυλή αποτελεί ένα μικρό μέρος του διάσημου κήπου της βασίλισσας Αμαλίας, με έναν φοίνικα που φυτεύτηκε από την ίδια την Αμαλία στη δεκαετία του 1830! Έτσι, δεν είναι περίεργο που οι Αθηναίοι την προτιμούν τόσο για το φαγητό του, όσο και για το ατελείωτο πράσινο που προσφέρει στο κέντρο της Αθήνας.
Παπαρρηγοπούλου 5-7, Πλατεία Κλαυθμώνος

Καμπεθόν
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

#mpyres #αυλη #καμπεθον ???

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Panagiotis Maragos (@panos2788) στις

Άλλο ένας κρυφός παράδεισος του Μεταξουργείου είναι το Καμπεθόν. Για τους φοιτητές της Αθήνας αποτελεί εδώ και χρόνια στέκι, λόγω του χαλαρού κλίματος του και των πολύ καλών τιμών. Για ένα ήσυχο βράδυ με παγωμένη μπύρα και νόστιμους παραδοσιακούς μεζέδες, το Καμπεθόν είναι ό,τι πρέπει!
Κεραμεικού 110, Μεταξουργείο

Che Cocina y Barra Sudamericana

Φωτογραφία: CHE Cocina y Barra Sudamericana

Λίγο πιο μακριά από το κέντρο της Αθήνας, το Che στον Πειραιά αξίζει σίγουρα μια θέση σε αυτή τη λίστα. Η αυλή του με τους φοίνικες και το ατελείωτο πράσινο, αλλά και η αισθητική του μας κάνει να νιώθουμε ότι πίνουμε το ποτό μας στο Μεξικό -ή έστω σε κάποιο εξωτικό νησί με καταπληκτικό μεξικάνικο και κοκτέιλ. Το εντυπωσιακό γκράφιτι της Φρίντα Κάλο σε έναν από τους τοίχους του μας κάνει να ερωτευόμαστε το Che ακόμα πιο πολύ.
Καραΐσκου 151, Πειραιάς

Περισσότερα από Βγαίνουμε έξω
VIMA_WEB3b