MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
25
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
STREET ART

ArtWalk 6: Ολοκληρώθηκε στην Πάτρα η 2η τοιχογραφία, με ένα δυνατό μήνυμα

Ολοκληρώθηκε η 2η τοιχογραφία του ArtWalk 6, από τη διάσημη Γαλλίδα καλλιτέχνιδα, Zabou, στο πλαίσιο του Διεθνούς Street Art Festival Πάτρας.

Monopoli Team

Αγάπη, Φιλία, Συντροφικότητα, Αλληλεγγύη, Αλληλοϋποστήριξη

Σε μία από τις δυσκολότερες συγκυρίες της ανθρωπότητας, όπως αυτή που διανύουμε, τι μάς κρατά δυνατούς; Ανάκτησε τις δυνάμεις σου, μάθε από τις κακοτοπιές, δείξε ευαισθησία στο μικρό, νιώσε την χαρά του μεγάλου.

Αυτά τα συστατικά στοιχεία της ανθρώπινης ζωής προσπαθεί να μας μεταφέρει η διάσημη Γαλλίδα καλλιτέχνιδα, Zabou, μέσα από τη δεύτερη τοιχογραφία, η οποία ολοκληρώθηκε  στο πλαίσιο του 6ου Διεθνούς Street Art Festival Πάτρας | ArtWalk 6.

Τα απολύτως ρεαλιστικά ασπρόμαυρα πορτρέτα των δύο αδελφών με ελληνική καταγωγή και φίλων της ίδιας της καλλιτέχνιδας, μάς προτρέπουν σε μία ανθρωπογεωγραφία συναισθημάτων και οπτικών ορίων εναρμονισμένη με την συνοικία στην οποία δημιουργήθηκε. Η χρήση των έντονων χρωμάτων στο φόντο της σύνθεσης, μάς ανάγουν σε κάτι πιο αφηρημένο, όπως η έννοια της φιλίας ή της αλληλεγγύης και συμβολικά μάς μεταφέρουν σε ένα μεγαλύτερο πεδίο ενέργειας μεταξύ των ανθρώπων και των λαών.

«Είμαι εδώ για σένα» είναι ο τίτλος της 42ης συνολικά τοιχογραφίας της διοργάνωσης του ArtWalk, την οποία μπορείτε να θαυμάσετε από κοντά στην οδό Μπουκαούρη 117 στην Πάτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑArtWalk 6: Ξεκίνησε η δημιουργία της 2ης τοιχογραφίας στην Πάτρα12.09.2018

Περισσότερες πληροφορίες για την καλλιτέχνιδα Zabou, μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Περισσότερα από Εικαστικά
Σχετικά Θέματα
Εικαστικά
Αρχαίο Θέατρο Θάσου: Από την ανασκαφή στην αποκατάσταση – Διάλεξη στο πλαίσιο του Megaron Plus
Εικαστικά
Σύλληψη Τσαγκαράκη: Οι οδηγίες της ΕΛΑΣ για όσους φοβούνται ότι εξαπατήθηκαν σε δημοπρασία
Εικαστικά
It’s always the sun: Έκθεση φωτογραφίας για το νέο λεύκωμα της Ελισάβετ Μωράκη
Δραστηριότητες
Ελληνικός Κόσμος: Πασχαλινές παραδόσεις και ανακαλύψεις στα εκπαιδευτικά προγράμματα Απριλίου
Εικαστικά
Η «Αφροδίτη» του Jeff Koons στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Δράσεις
Διήμερο για την τέχνη στον δημόσιο χώρο από την ομάδα εικαστικών +oikismos
Art & Culture
Ο Ανδρέας Αγγελιδάκης στήνει ένα «Escape Room» στη Biennale της Βενετίας
Εικαστικά
Πίνακας του El Greco ανακαλύφθηκε “κρυμμένος” στο Βατικανό
Εικαστικά
ΕΜΣΤ: Διήμερο Συμπόσιο για τη θέση της μη ανθρώπινης ζωής στην κοινωνία
Δραστηριότητες
Μουσείο Βορρέ: Εργαστήρια δημιουργικού χορού για οικογένειες με παιδιά
Εικαστικά
WOW Athens 2026: Οι εκθέσεις και οι περφόρμανς του φεστιβάλ που δίνουν φωνή στην έμφυλη εμπειρία
Εικαστικά
Έφτασε στο Μεσολόγγι ο εμβληματικός πίνακας του Ντελακρουά