MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΈΑ

Brit Awards 2021: Οι γυναίκες σάρωσαν τα βρετανικά βραβεία μουσικής σε μία τελετή γεμάτη συγκινήσεις

Στα φετινά Brit Awards δεν έλειψαν οι συναρπαστικές νικήτριες, αλλά και οι συγκινητικές στιγμές, σε μία τελετή με θεατές, χωρίς μάσκες ή μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Η Dua Lipa σάρωσε τα φετινά Brit Awards, φωτογραφία: Instagram/BRITs
Η Dua Lipa σάρωσε τα φετινά Brit Awards, φωτογραφία: Instagram/BRITs
Monopoli Team

Φαίνεται ότι τα Brit Awards άλλαξαν στάση, μετά την περσινή κατακραυγή για τις ανδροκρατούμενες υποψηφιότητες του 2020 -από τις 25 υποψηφιότητες των “μεικτών” βραβείων μόνο μία ήταν γυναικεία. Φέτος, όμως για πρώτη φορά στην ιστορία των βραβείων, έξι από τις πέντε υποψήφιες σε κάθε “μεικτή” κατηγορία ήταν γυναίκα.

Όπως και τα φετινά βραβεία Grammy, όπου οι Billie Eilish, Taylor Swift και Megan Thee Stallion κέρδισαν τα τέσσερα μεγάλα βραβεία, έτσι και τα Brits αποφάσισαν να δώσουν βήμα στις γυναίκες καλλιτέχνιδες.

Έτσι, στα Brit Awards 2021 είχαμε συναρπαστικές νικήτριες, καθώς και μία τελετή γεμάτη συγκινήσεις. Υπενθυμίζεται ότι η φετινή τελετή αποτέλεσε μέρος του “πειράματος” της βρετανικής κυβέρνησης, για ασφαλείς εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους. Γι’ αυτό το λόγο μπόρεσαν να παρευρεθούν 4,000 θεατές, χωρίς μάσκες ή μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Ας ρίξουμε λοιπό μια ματιά στους μεγάλους νικητές της βραδιάς και στις πιο συγκινητικές στιγμές.

Οι μεγάλοι νικητές της βραδιάς

Η Dua Lipa “σάρωσε” τα φετινά Brit Awards, κερδίζοντας τα κορυφαία βραβεία της βραδιάς, το BRIT για το Καλύτερο Άλμπουμ της Χρονιάς (χάρη στο γεμάτο επιτυχίες “Future Nostalgia”), καθώς και το βραβείο Καλύτερης Γυναίκας Καλλιτέχνιδας.

Στη συνέχεια της βραδιάς, οι Little Mix έγιναν το πρώτο αποκλειστικά γυναικείο συγκρότημα που κερδίζει το Βραβείο Καλύτερου Βρετανικού Συγκροτήματος, με τους Gorillaz (2018), τους Stereo MCs (1994) και τους Five Star (1987) να αποτελούν τα μοναδικά συγκροτήματα με γυναίκες που έχουν κερδίσει στο παρελθόν.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BRITs (@brits)


Το βραβείο Καλύτερου Διεθνούς Συγκροτήματος κέρδισε επίσης ένα αποκλειστικά γυναικείο συγκρότημα, οι HAIM. Τελευταία φορά που το συγκεκριμένο βραβείο πήγε σε γυναικείου συγκρότημα, ήταν πριν από δύο δεκαετίες, όταν κέρδισαν οι Destiny’s Child με την Beyonce.

Η Billie Eilish κέρδισε επίσης ένα σημαντικό Βραβείο, αυτό της Διεθνούς Γυναίκας Καλλιτέχνιδας, ενώ η pop τραγουδίστρια Griff κέρδισε το βραβείο Ανερχόμενου.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BRITs (@brits)


Στο τέλος της βραδιάς, η Taylor Swift έγινε η πρώτη γυναίκα που κερδίζει το τιμητικό Global Icon Awards, που στο παρελθόν έχει απονεμηθεί στον David Bowie, τον Elton John και τον Robbie Williams.

Το βραβείου Διεθνούς Άνδρα Καλλιτέχνη κέρδισε ο The Weeknd, που προκάλεσε αντιδράσεις όταν δεν συμπεριλήφθηκε στα βραβεία Grammy φέτος, παρά τις τεράστιες επιτυχίες του. Το βραβείο του απονεμήθηκε από την Michelle Obama, που παρευρέθηκε εικονικά μέσω βίντεο στην τελετή.

Οι συγκινητικές ομιλίες και οι στιγμές που ξεχώρισαν

Αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες που κατέλαβαν οι εργαζόμενοι στην πρώτη γραμμή κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι δισκογραφικές εταιρείες δώρισαν 2,500 χιλιάδες εισιτήρια σε εργαζομένους υγείας, με τη δυνατότητα να φέρουν μαζί τους έναν καλεσμένο της επιλογής τους.

Έτσι, η Dua Lipa αποφάσισε να τους ευχαριστήσει σε μία συγκινητική ομιλία, κατά την οποία προέτρεψε τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να τους “δίνει έναν δίκαιο μισθό”. “Είναι πολύ καλό να χειροκροτάμε για τους εργαζομένους υγείας, αλλά πρέπει και να τους πληρώνουμε” δήλωσε και στη συνέχεια αφιέρωσε το βραβείο της στην νοσοκόμα Dame Elizabeth Anionwu. Το επόμενο βραβείο της, από την άλλη, το αφιέρωσε στον γενναίο άνδρα που πέθανε τον Απρίλιο, όταν προσπάθησε να σώσει μία γυναίκα που είχε πέσει στον ποταμό Τάμεση.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BRITs (@brits)


Το δικό του “ευχαριστώ” έδωσε και ο Harry Styles, που κέρδισε το βραβείο του Καλύτερου Τραγουδιού για το Watermelon Sugar. “Σας ευχαριστώ για όλα όσα κάνατε για αυτή τη χώρα” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BRITs (@brits)


Άλλη μία στιγμή που ξεχώρισε από τη φετινή τελετή απονομής ήταν το live του Rag’n’Bone Man με την Pink, οι οποίοι τραγούδησαν στο πλευρό της Lewisham and Greenwich NHS Trust Choir, δηλαδή της Χορωδίας του Βρετανικού ΕΣΥ.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BRITs (@brits)


Άλλες συναρπαστικές live εμφανίσεις ήταν εκείνη της Dua Lipa, που ερμήνευσε όλες τις επιτυχίες της, της Αμερικανίδας Olivia Rodrigo που τραγούδησε την επιτυχία της Drivers License, καθώς και μία συνεργασία-έκπληξη του Elton John με τους Years & Years στο τραγούδι των Pet Shop Boys “It’s a Sin”, καθώς ο frontman των Years & Years πρωταγωνιστεί σε ομώνυμη με το τραγούδι σειρά του BBC.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑIt’s a Sin: 10 λόγοι για να μη χάσετε τη νέα σειρά που έσπασε όλα τα ρεκόρ τηλεθέασης12.09.2018

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b