MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

TV Guide: Tαινίες και σειρές που θα δούμε στην τηλεόραση την M. Τετάρτη 28 Απριλίου

Όλες οι εξελίξεις στις δημοφιλείς σειρές αλλά και οι επιλογές από εκπομπές και ταινίες που μπορείτε να απολαύσετε σήμερα, Μ. Τετάρτη 28 Απριλίου.

7 χρόνια στο Θιβέτ
Monopoli Team

20:00 «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» στην ΕΡΤ1 χαιρέτα μου τον πλάτανο επ 130

Επεισόδιο 130: Ο Κανέλλος δεν βρίσκει πουθενά τη Μάρμω και στο χωριό πέφτει συναγερμός: Η Μάρμω εξαφανίστηκε! Η κακοκαιρία μαίνεται και βρίσκει τον Ηλία να κρύβει την οργή του απέναντι στον Μένιο και στον Χαραλάμπη για το θέμα της «Ελβετίας», τον Παναγή αντιμέτωπο με μια αποκάλυψη από το παρελθόν της Κατερίνας, και τη Φιλιώ να ανακοινώνει σε Μυρτώ, Βαρβάρα και Καλλιόπη την απόφασή της να γίνει μέλος του συμβουλίου. Παναγής, Κανέλλος και Σίμος βγαίνουν, τελικά, να ψάξουν τη Μάρμω στο δάσος με απρόσμενα αποτελέσματα, ενώ ο Τζώρτζης, όταν το πληροφορείται, θεωρεί πως μόνο εκείνος είναι ικανός να τη βρει. Τελικά, καταλήγει στο σπίτι της Μάρμως και λίγο μετά θα βρεθεί εκεί και η Μυρτώ. Οι εκπλήξεις, όμως, δεν τελειώνουν, καθώς δεν θα μείνουν για πολλή ώρα μόνοι τους.

ΤΑΙΝΙΕΣ

21:00 «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ- Β’ Μέρος (Jesus of Narareth)» στον ANT1 Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ

Θρησκευτικό δράμα (1977). Σκηνοθεσία Φράνκο Τζεφιρέλι. Ηθοποιοί: Ρόμπερτ Πάουελ, Αν Μπάνκροφτ, Ολίβια Χάσεϊ, Έρνεστ Μποργκνάιν, Κλαούντια Καρντινάλε, Τζέιμς Μέισον, Τζέιμς Φαρεντίνο, Λόρενς Ολίβιε, Άντονι Κουίν, Ρόντ Στάιγκερ,  Ντόναλντ Πλέζανς, Κρίστοφερ Πλάμερ, Πίτερ Ουστίνοβ, Μάικλ Γιόρκ

Υπόθεση: Η πιο μεγαλοπρεπής θρησκευτική παραγωγή στην ιστορία της τηλεόρασης, «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ», είναι ένα ογκώδες και oλoκληρωμέvo έργο, σκηvoθετημέvo με μαεστρία και απλότητα από τov κορυφαίο δημιουργό Φράvκo Τζεφιρέλι. Ο Ιταλός σκηvoθέτης απέδωσε με ευλάβεια και θρησκευτική προσήλωση τα Πάθη του Κυρίου, αναπαριστώντας τα γεγονότα με  πίστη στις Γραφές και απόλυτο σεβασμό στην ιερότητα τoυ θέματος.

23:00 «Η Βίβλος- Β’ Μέρος» στον ANT1 Η Βιβλος

Θρησκευτική μίνι σειρά, παραγωγής Ρομα Ντουάνι & Μαρκ Μπερνέτ (2013). Ηθοποιοί:  Ντιόγκο Μοργκαντο, Ντάργουιν Σοου, Πωλ Μπράιτγουελ, Ράμα Ντουάνι, Αμπερ Ροζ Ρίβαμ, Άντριαν Σίλερ,  Γκρεγκ Χικς , Λουίζ Ντελαμέρ, Μάθιου Γκραιβιέλ κ.ά

Υπόθεση: Η ιστορία που όλοι γνωρίζουμε σε μια κορυφαία παράγωγη με λαμπερούς πρωταγωνιστές, έχοντας  μια διαφορετική σκηνοθετική προσέγγιση με  εντυπωσιακές σκηνές, ενώ τα αριστουργηματικά  εφέ κόβουν την ανάσα και κρατάνε αμείωτο το ενδιαφέρον του τηλεθεατή.

Η μίνι σειρά βασίζεται στην τελευταία αναθεωρημένη έκδοση της Βίβλου και καλύπτει όλα όσα έχουν  συμβεί  από τη «Γένεση μέχρι την Αποκάλυψη» σε μία μεγάλη και ολοκληρωμένη  αφήγηση. Περιλαμβάνει τις  «προφανείς» ιστορίες, όπως είναι η Κιβωτός του Νώε, η Έξοδος, καθώς και η γέννηση, ο θάνατος, και η Ανάσταση του Ιησού. Οι ιστορίες των πρώτων πέντε ωρών της σειράς προέρχονται από την Παλαιά Διαθήκη, ενώ των  υπόλοιπων πέντε από την Καινή.

21:00 «Νώε για μία εβδομάδα (Evan Almighty)» στο STAR Evan Almighty

Κωμωδία, αμερικανικής παραγωγής (2007). Σκηνοθεσία Τομ Σάντιακ. Ηθοποιοί: Στιβ Καρέλ, Μόργκαν Φρίμαν, Λόρεν Γκράχαμ, Τζον Γκούντμαν

Υπόθεση:  Από σταρ της τηλεόρασης, ο Ίβαν Μπάξτερ εκλέγεται βουλευτής και μετακομίζει στην Ουάσινγκτον. Η ζωή του, όμως, θα αλλάξει ακόμα πιο δραματικά όταν ο Θεός του ζητήσει να φτιάξει μια… κιβωτό.

23:00 «Θα σε κάνω Βασίλισσα» στο STAR θα σε κάνω βασίλισσα

Υπόθεση: Ο Αντώνης Τσιλιβίκης (Θανάσης Βέγγος) είναι μεν ένας επιτυχημένος εργολάβος οικοδομών, αλλά ως σύζυγος είναι τσιγκούνης, παραμελεί το σπιτικό του και δεν κάνει το παραμικρό για την όμορφη γυναίκα του Ελένη (Νίκη Λινάρδου). Ο Αντώνης κατάφερε να γίνει αυτό που είναι, χάρη στα δολάρια που έστελνε τακτικά ο Πιτ Παπαθεοφιλόπουλος (Λάμπρος Κωνσταντάρας), θείος της γυναίκας του απ’ την Αμερική, επειδή εκείνη του είχε γράψει πως χήρεψε.

Τώρα που ο Πιτ έρχεται στην Ελλάδα, ο Αντώνης αναγκάζεται να παραστήσει τον ενοικιαστή ενός δωματίου στο σπίτι της γυναίκας του και τα πράγματα περιπλέκονται άσχημα, όταν ο θείος της αποφασίζει να την παντρέψει μ’ έναν πλούσιο ομογενή και φίλο του. Για να αποσοβήσει μεγαλύτερο κακό και να μη χάσει την Ελένη, αναγκάζεται να την κάνει «βασίλισσα», να αφήσει την τσιγκουνιά του και να μετακομίσει οικογενειακώς σε ένα καινούργιο διαμέρισμα μιας πολυκατοικίας που έχτισε προσφάτως.

22:00 «Ψάχνοντας τον Νέμο (Finding Nemo)» στον ALPHA Ψάχνοντας τον Νέμο

Ταινία κινουμένων σχεδίων, αμερικανικής παραγωγής (2003). Σκηνοθεσία Άντριου Στάντον & Λι Ούνκριχ. Φωνές αγγλόφωνης έκδοσης: Άλμπερτ Μπρουκς, Έλεν ΝτεΤζένερις, Αλεξάντερ Γκουλντ, Γουίλεμ Νταφόε, Τζέφρυ Ρας). Φωνές μεταγλώττισης: Θοδωρής Αθερίδης, Ντίνος Σούτης, Δήμητρα Παπαδοπούλου, Σωκράτης Ντούνης.

Υπόθεση:  Ο Μάρλιν και ο γιος του Νέμο, δύο τροπικά ψαράκια, ζουν σε μια ασφαλή γειτονιά του ωκεανού. Κάποια μέρα όμως, ο Νέμο ξεφεύγει από τον υπερπροστατευτικό πατέρα του και εξερευνά την απέραντη θάλασσα, καταλήγοντας… στο ενυδρείο ενός οδοντιάτρου! Απελπισμένος ο Μάρλιν προσπαθεί να τον βρει, ξεκινώντας μια πραγματική οδύσσεια με δεκάδες εμπόδια και κινδύνους. Ευτυχώς γι’ αυτόν, στο δρόμο του θα γνωρίσει την Ντόρι, το πιο καλόκαρδο, αλλά και το πιο αφηρημένο ψάρι του πλανήτη, που θα τον πείσει ότι όλα γίνονται όπως τα θέλουμε εμείς, αρκεί να το πιστεύουμε πραγματικά.

22:10 «Φωτιά Πάνω Από Την Πομπηία (Pompeii)» στο MEGA

Ιστορικό δράμα, αμερικανικής παραγωγής (2014). Σκηνοθεσία Πολ. Γ.Σ. Άντερσον. Ηθοποιοί: Έμιλι Μπράουνινγκ, Τζάρεντ Χάρις, Τζέσικα Λούκας, Κιτ Χάρινγκτον

Υπόθεση: Το 79 μ.Χ. και με φόντο τον ανήσυχο Βεζούβιο, ο Βρετανός σκλάβος Μάιλο καταφθάνει στην Πομπηία ως ο διάσημος μονομάχος Κέλτης. Εκεί θα γνωρίσει την όμορφη κόρη του έπαρχου Κάσια, τον αήττητο «συνάδελφό» του Άτικους, τον οποίο πρέπει να αντιμετωπίσει σε αγώνα μέχρι θανάτου, και τον Ρωμαίο γερουσιαστή Κόρβους, υπεύθυνο για το θάνατο της οικογένειάς του.

23:10 «Επτά Χρόνια στο Θιβέτ (Seven Years at Tibet)» στο MEGA 7 χρόνια στο Θιβέτ

Iστορική ταινία, αγγλο- αμερικανικής παραγωγής (1997). Σκηνοθεσία Ζαν- Ζακ Ανό. Ηθοποιοί: Μπραντ Πιτ, Ντέιβιντ Θιούλις, Μάκο

Υπόθεση: Η αληθινή ιστορία ενός Αυστριακού αλπινιστή, που δραπέτευσε από στρατόπεδο αιχμαλώτων στην Ινδία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, κατέφυγε στο Θιβέτ και έγινε φίλος με το μικρό ακόμα Δαλάι Λάμα.

21:00 «Μπεν Χουρ (Ben Hur)» στο OPEN BEYOND Ben Hur

Περιπέτεια, αμερικανικής παραγωγής (2016). Σκηνοθεσία Τιμούρ Μπεκμαμπέτοφ. Ηθοποιοί: Τόμπι Κέμπελ, Τζακ Χιούστον, Μόργκαν Φρίμαν, Ναζανίν Μπονιάτι

Υπόθεση: Ο Ιουδαίος αριστοκράτης Τζούντα Μπεν-Χουρ, κατηγορημένος άδικα από τον υιοθετημένο αδερφό του Σέβερους Μεσάλα, Ρωμαίο αξιωματικό πλέον, επιστρέφει έπειτα από χρόνια στην Ιερουσαλήμ αναζητώντας εκδίκηση.

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

20:00 «Ιστορικές Επιδρομές: Η Γέφυρα του Γοργοποτάμου» στο COSMOTE HISTORY HD Ιστορικές Επιδρομές

Ντοκιμαντέρ, αμερικανικής παραγωγής (2001)

Υπόθεση: 25η Νοεμβρίου του 1942. Οι ελληνικές αντιστασιακές δυνάμεις, υπό τον συντονισμό Βρετανών πρακτόρων, ανατινάζουν τη Γέφυρα του Γοργοποτάμου. Το ντοκιμαντέρ μεταφέρει στην οθόνη αυτή την κορυφαία. επιχείρηση κατά της γερμανικής κατοχής.

23:00 «Η Ζωή του Ιησού» στο COSMOTE HISTORY HD

Σειρά ντοκιμαντέρ, αμερικανικής παραγωγής (2019). Σκηνοθεσία Κρεγκ Πικλς.

Επεισόδιο 4: Καϊάφας: Η Ανάσταση του Λαζάρου. Ως αρχιερέας της Ιερουσαλήμ, ο Καϊάφας έπρεπε αφενός να έχει ικανοποιημένους τους Ρωμαίους, αφετέρου να προστατεύει τους Εβραίους. Έτσι, όταν η εμφάνιση του Ιησού απείλησε να ανατρέψει τις ισορροπίες, εκείνος τάχθηκε εναντίον του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ ζωή του Ιησού: Πρεμιέρα για το νέο δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ στο COSMOTE HISTORY HD12.09.2018

23:45 «Ταμπακαριά, από το Χθες στο Σήμερα» στο COSMOTE HISTORY HD Ταμπακαριά

Ντοκιμαντέρ, παραγωγής COSMOTE TV & Πολιτιστικής Εταιρείας Κρήτης (2019). Σκηνοθεσία Δημιουργική Ομάδα CINEμαθήματα.

Υπόθεση: Στο χωριό Ταμπακαριά είχαν εγκατασταθεί, από τις αρχές του 19ου αιώνα, οι βυρσοδέψες του νομού Χανίων. Σήμερα, ελάχιστα είναι τα ενεργά εργαστήρια, τα οποία διατηρούν ζωντανή την παραδοσιακή αυτή τεχνική.

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b