MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας: Σε εμβολιαστικό κέντρο μετατρέπεται η διάσημη Μπλε Φάλαινα της Νέας Υόρκης

Οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης θα μπορούν πλέον να εμβολιαστούν κάτω από την “Μπλε Φάλαινα” του Αμερικανικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας -με δώρο ένα δωρεάν εισιτήριο.

Η Μπλε Φάλαινα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Νέας Υόρκης, Photo: D. Finnin, courtesy of: American Museum of Natural History
Η Μπλε Φάλαινα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Νέας Υόρκης, Photo: D. Finnin, courtesy of: American Museum of Natural History
Monopoli Team

Από σήμερα όλοι οι ενηλίκες πολίτες των ΗΠΑ μπορούν να λάβουν το εμβόλιο κατά του covid-19. Έτσι, η Νέα Υόρκη αποφάσισε να κάνει τη διάφορα και να μετατρέψει το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας σε εμβολιαστικό κέντρο.

Αυτό σημαίνει ότι οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης θα μπορούν πλέον να εμβολιαστούν κάτω από την διάσημη Μπλε Φάλαινα, το τεράστιο γλυπτό με μήκος 28 μέτρα, που κρέμεται πάνω από την Αίθουσα του Ωκεανού.

Η ανακοίνωση έγινε από τον δήμαρχο της πόλης Bill de Blasio, ο οποίος παράλληλα αναγνώρισε τη σημασία του πολιτισμού κατά τη διάρκεια της πανδημίας, δηλώνοντας ότι “όταν επιστρέψουν οι τέχνες, θα επιστρέψει και η Νέα Υόρκη”.


“Τα επόμενα χρόνια θα κοιτάμε φωτογραφίες Νεοϋορκέζων που εμβολιάζονται κάτω από τη φάλαινα και θα αποτελούν μία απόδειξη του αγώνα της Νέας Υόρκης κατά του κορονοϊού” δήλωσε η πρόεδρος του μουσείου, Ellen Futter, στη σχετική ανακοίνωση.

Το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας θα ξεκινήσει να δέχεται ραντεβού από αύριο, Τετάρτη 21 Απριλίου, ενώ οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν στις 23 Απριλίου. Μάλιστα, όποιος εμβολιαστεί εκεί θα κερδίσει και ένα εισιτήριο τεσσάρων ατόμων για το μουσείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓερμανία: Εμβολιαστικά κέντρα σε όλη τη χώρα μεταμορφώνονται σε γκαλερί τέχνης12.09.2018

Πάντως, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ένα μουσείο ή χώρος πολιτισμού “επιστρατεύεται” για τις ανάγκες των εμβολιασμών. Στην Ιταλία μουσεία και γκαλερί, όπως το Castello di Rivoli που μετατρέπηκε σε εμβολιαστικό κέντρο, συμβάλλουν επίσης στον αγώνα κατά της πανδημίας φιλοξενώντας εμβολιασμούς.

Με πληροφορίες από το Artnet

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b