MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

«Η Τέχνη θεραπεύει»: Ένα μουσείο στην Ιταλία μετατρέπεται σε εμβολιαστικό κέντρο κατά του Covid-19

Το μουσείο Castello di Rivoli, κοντά στο Τορίνο, θα είναι το πρώτο μουσείο στην Ιταλία που θα προσφέρει τις μεγάλες αίθουσές του για να χρησιμοποιηθούν ως κέντρα εμβολιασμού κατά του Covid-19.

Monopoli Team

Το μουσείο Castello di Rivoli μετατρέπει τις αίθουσες του σε κέντρα εμβολιασμού, με σκοπό να προσφέρει υποστήριξη στην οργανωμένη προσπάθεια της Ιταλίας να εμβολιάσει τους πολίτες της κατά του Covid-19, από τον οποίο έχουν νοσήσει, συνολικά μέχρι σήμερα, 2,3 εκατομμύρια, ενώ έχουν πεθάνει 80.000 άνθρωποι στη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ“No Time To Die”: Πώς επηρεάζει η νέα αναβολή του Τζέιμς Μποντ τον κινηματογράφο;12.09.2018

Τα ανώτερα στελέχη πήραν την πρωτοβουλία να διαθέσουν τους μεγάλους χώρους του μουσείου για να γίνουν εμβολιαστικά κέντρα, καθώς θεωρούνται ιδανικοί για τον σκοπό αυτό, μιας και διαθέτουν πολλά δωμάτια και αρκετά μεγάλα για να χρησιμοποιηθούν ως αίθουσες αναμονής, όπου θα μπορούν να τηρούνται οι απαραίτητες κοινωνικές αποστάσεις. Επιπλέον το μουσείο έχει εξασφαλισμένο τον έλεγχο του αέρα στο εσωτερικό του, ενώ είναι εξοπλισμένο με θερμο-σαρωτές για να μπορούν να ελέγχονται όσοι εισέρχονται για το εάν έχουν πυρετό. Τέλος, οι φύλακες του μουσείου θα είναι διαθέσιμοι για να καθοδηγούν με ασφάλεια τους ανθρώπου τόσο μέσα όσο και έξω από το κτίριο.

Φυσικά κάτι τέτοιο δεν θα απογοητεύσει καθόλου τους λάτρεις της Τέχνης – κάθε άλλο – καθώς οι τοίχοι των αιθουσών του μουσείου Castello di Rivoli είναι γεμάτοι με τοιχογραφίες της σύγχρονης καλλιτέχνιδος Κλόντια Κόμτε από την Ελβετία, και όχι μόνο. Την ώρα του εμβολιασμού, ο κόσμος θα μπορεί να θαυμάσει και πολλά κλασικά έργα σπουδαίων καλλιτεχνών.

«Η Τέχνη πάντα βοηθούσε στην θεραπεία – πράγματι, μερικά από τα πρώτα μουσεία στον κόσμο ήταν νοσοκομεία», δήλωσε η διευθύντρια του Castello di Rivoli, Carolyn Christov-Bakargiev. «(…) Όλα τα δημόσια μουσεία δεσμευόμαστε να δημιουργήσουμε έναν προσβάσιμο χώρο, ανοιχτό για όλους, για να εξυπηρετήσουμε την κοινότητά μας. Ακόμα και αν δεν είμαστε σε λειτουργία, τα κτίριά μας μπορούν να συνεχίσουν να εξυπηρετούν αυτόν τον σκοπό και να εκπληρώνουν την αποστολή μας: Arte cura – η Τέχνη βοηθά», τόνισε.

Μετά την πρωτοβουλία του Castello di Rivoli, η Cultural Italiae, μια ομάδα Ιταλών πολιτιστικών ηγετών, πρότεινε να ξεκινήσει μια εθνική εκστρατεία με σκοπό να ανοίξουν εκ νέου οι κλειστοί πολιτιστικοί χώροι της χώρας και να χρησιμοποιηθούν ως χώροι υγειονομικής περίθαλψης για τους πολίτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑGlastonbury 2021: Ακυρώνεται τελικά το μεγαλύτερο φεστιβάλ της Βρετανίας;12.09.2018

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b