MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Λονδίνο: Ένας τοίχος γεμάτος καρδιές για τις ζωές που χάθηκαν στην πανδημία

Σε «έργο μνήμης» μετατρέπεται ένας τοίχος στις όχθες του Τάμεση, πάνω στον οποίο κόκκινες ζωγραφισμένες καρδιές αντιπροσωπεύουν κάθε ζωή που χάθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Φωτογραφία: news.sky.com
Monopoli Team

Σε μνημείο για τα θύματα της πανδημίας, άρχισε να μετατρέπεται τοίχος ύψους δύο μέτρων, στις όχθες του Τάμεση στο Λονδίνο, όταν περίπου 60.000 μοναδικές, κόκκινες καρδιές ζωγραφίστηκαν πάνω του, μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα.

Πίσω από την συγκινητική αυτή πρωτοβουλία βρίσκεται ένας σύλλογος ανθρώπων που έχασαν κάποιον συγγενή τους στη διάρκεια της πανδημίας, με όνομα «Covid-19 Bereaved Families for Justice». Στόχος τους είναι να ζωγραφιστούν συνολικά 150.000 καρδιές έως τα μέσα αυτής της εβδομάδας, με την καθεμία από αυτές να αντιπροσωπεύει και μία ζωή που χάθηκε λόγω κορονοϊού στη Βρετανία.

Μέχρι στιγμής, η χώρα έχει καταγράψει περισσότερους από 149.000 θανάτους από Covid-19 – τον μεγαλύτερο αριθμό στην Ευρώπη.

Στην προσπάθεια συμμετέχουν τόσο κάποια από τα 3.000 μέλη του συλλόγου, όσο και εθελοντές, ενώ το έργο μνήμης προς τιμήν των θυμάτων της πανδημίας αναμένεται ότι θα φτάσει από τη γέφυρα Γουέστμινστερ, απέναντι από το Big Ben και το κοινοβούλιο, έως τη γέφυρα Λάμπεθ, σε απόσταση περίπου 500 μέτρων.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Veruca Salt (@verucasaltuk)

Ο σύλλογος ελπίζει ότι ο τοίχος θα ολοκληρωθεί αυτή την εβδομάδα, ενώ την ίδια στιγμή εύχεται να μη χρειαστεί να προστεθούν άλλες καρδιές σε αυτόν. Ήδη, το έργο έχει τραβήξει την προσοχή των κατοίκων του Λονδίνου, οι οποίοι περνώντας από το σημείο φωτογραφίζουν τις καρδιές και συζητούν με τους εθελοντές.

Με πληροφορίες από theguardian.com.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑStellar Gems: Η νέα ατομική έκθεση του Brian Rochefort online από τη γκαλερί Bernier/Eliades12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b