MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΕΧΝΗ

Αλέξης Χριστοδούλου: Ο δημοφιλής 3D καλλιτέχνης πουλά τα viral αρχιτεκτονικά έργα του ως NFT

Ο ελληνική καταγωγής Αλέξης Χριστοδούλου, με το φανατικό κοινό στα social media, πούλησε online τις δημιουργίες του ως NFT

Έργο από τη συλλογή Homesick, credits: Alexis Christodoulou
Έργο από τη συλλογή Homesick, credits: Alexis Christodoulou
Monopoli Team

Ο Αλέξης Χριστοδούλου είναι ο τελευταίος 3D καλλιτέχνης με φανατικό κοινό στα social media που αποφάσισε να πουλήσει online τις δημιουργίες του σε δημοπρασία NFT.

Με τίτλο Homesick, η δημοπρασία περιλάμβανε εννέα animated βίντεο διαφορετικών φανταστικών τοπίων, που συνδυάζουν το τεχνητό με το φυσικό περιβάλλον. Όπως υποδεικνύει και το όνομά της, η συλλογή εξερευνά την ιδέα του σπιτιού και την επιθυμία να περιπλανηθείς στον έξω κόσμο, ενώ είσαι αναγκαστικά “κλεισμένος” μέσα.


Τα έργα πουλήθηκαν ως NFT για 340 χιλιάδες δολάρια μέσω της αγοράς κρύπτο-έργων Nifty Gateway, με το πιο ακριβό ψηφιακό έργο να συγκεντρώνει 17 χιλιάδες δολάρια.

Ο Αλέξης Χριστοδούλου είναι ένας δημιουργός 3D έργων, ελληνικής καταγωγής, που γεννήθηκε στην Νότια Αφρική και τώρα ζει στο Άμστερνταμ. Τα τελευταία χρόνια έχει συγκεντρώσει ένα φανατικό κοινό στα social media, ενώ συγκεκριμένα στον λογαριασμό του στο Instagram (@teaaalexis) έχει πάνω από 220 χιλιάδες followers.


Αυτό ήταν το ντεμπούτο του στην αγορά των NFT και τα πήγε πολύ καλά. Από τα εννέα έργα της δημοπρασία τα τρία ήταν μοναδικά, ενώ τα υπόλοιπα πουλήθηκαν ως περιορισμένες εκδόσεις των 5 ή 150 κομματιών. Με την προκαθορισμένη τιμή των 500 δολαρίων το κομμάτι, οι εκδόσεις των 150 συγκέντρωσαν τα περισσότερα χρήματα -συνολικά 225 χιλιάδες δολάρια!

Όλο και περισσότεροι ψηφιακοί καλλιτέχνες στρέφονται στα NFT

Τα NFT σε συνδυασμό με την τεχνολογία blockchain έχουν αποδειχτεί πολύ αποτελεσματικά ως πιστοποιητικά αυθεντικότητας ενός ψηφιακού έργου. Παράλληλα, επιτρέπουν σε έργα, όπως εκείνα του Χριστοδούλου, που υπάρχουν μόνο στον ψηφιακό κόσμο να πωλούνται και να αγοράζονται -και μάλιστα σε υψηλού επιπέδου δημοπρασίες.

Παλαιότερα, οι ψηφιακοί καλλιτέχνες έπρεπε να βασίζονται στις προμήθειες των εταιριών, για να βγάλουν χρήματα από τα έργα τους. Τώρα, η κρύπτο-τέχνη έχει ανοίξει πρωτόγνωρα μονοπάτια δρόμο για τους δημιουργούς, που μπορούν να πουλούν άμεσα τα έργα τους, παίρνοντας ποσοστά ακόμα και από τις μεταπωλήσεις τους.

Και φυσικά η αγορά αυτή είναι πολλά υποσχόμενη. Πρόσφατα ένας πίνακας του Banksy κάηκε, ώστε να πουληθεί ψηφιακά και συγκέντρωσε περισσότερα χρήματα από το πρωτότυπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑNFT: Η νέα τάση στην αγορά που μπορεί να αλλάξει για πάντα την Τέχνη12.09.2018

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b