ΣΥΝΤΑΓΗ
Burger με μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμά από το Cookbloggr
Τσικνοπέμπτη σήμερα και τη…γιορτάζουμε διαφορετικά, φτιάχνοντας ένα πολύ αγαπημένο πιάτο για μικρούς και μεγάλους!
Monopoli Team
04.03.2021
Υλικά για τον κιμά:
- 250 γρ μοσχαρίσιο κιμά άπαχο
- 250 γρ χοιρινό κιμά άπαχο
- Αλάτι-πιπέρι
- 1 κ.γ πάπρικα καπνιστή
- 1 κ.σ μουστάρδα
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε ροδέλες
- 2 κ.σ μπαλσάμικο ξίδι
- 1 κ.γ ζάχαρη
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 3 ψωμάκια μπριός μπέργκερ
- Μπέικον
- Ντομάτα σε φέτες
- Μαρούλι
- Μαγιονέζα
- Κέτσαπ-μουστάρδα
- Μπάρμπεκιου σως
- Πίκλες αγγουριού
- 3 φέτες τσένταρ
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τον κιμά.
Σε τηγάνι σχάρα ψήνουμε το μπέικον. Μόλις είναι έτοιμο αφαιρούμε και προσθέτουμε τα μπιφτέκια και τα ψήνουμε.
Όταν είναι έτοιμα κ εκείνα προσθέτουμε από πάνω το τσένταρ και το μπέικον να λιώσει ίσα ίσα το τσένταρ και μεταφέρουμε στο ψωμάκι αφού έχουμε τοποθετήσει μαγιονέζα.
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια βάζουμε το λάδι να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά κι προσθέτουμε όλα τα υλικά.
Ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν ωραίο καραμελωμένο χρώμα περίπου 5 λεπτά.
Συνθέτουμε το μπέργκερ μας με τα υλικά της επιλογής μας.
Βρείτε περισσότερες συνταγές του blog εδώ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚέικ μανταρινιού με γλάσο λευκής σοκολάτας από το Cookbloggr12.09.2018
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: 5 προτάσεις για την Τρίτη 19 Μαρτίου
Νηστεία: «πρόβα» για στροφή στη vegan διατροφή
Free City: 4 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Τρίτη 19 Μαρτίου
H Patti Smith στη Στέγη: H ποιήτρια που έχει τη δύναμη
Δίαιτα χωρίς ζάχαρη: Πώς λειτουργεί και γιατί δεν πρέπει να την ακολουθήσεις
Παστέλ χρώματα: Ιδέες για να τα ενσωματώσεις στη διακόσμηση του σπιτιού
Τα βραβεία του 26ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
Γευστικά Κούλουμα: 6 υπέροχες συνταγές για το σαρακοστιανό τραπέζι!
Πώς θα γιορτάσετε τα Κούλουμα στην Αθήνα;
Μπουρανί: Ποιο είναι το “σόκιν” έθιμο που αναβιώνει την Καθαρά Δευτέρα στον Τύρναβο