MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
TV NEWS

TV5Monde: Ταινίες, ντοκιμαντέρ και αφιερώματα για την Ημέρα της Γυναίκας

Ο γαλλόφωνος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός TV5Monde, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, εμπλουτίζει το πρόγραμμά του με ντοκιμαντέρ, ταινίες και αφιερώματα γύρω από τους καθημερινούς και μη αγώνες των γυναικών.

TV5Monde
Monopoli Team

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα της Γυναίκας (8 Μαρτίου), το TV5MONDE επιβεβαιώνει εκ νέου τη δέσμευσή του προς τον σκοπό αυτό. Παρουσιάζει μία επιλογή απελευθερωμένων και θαρραλέων γυναικών που αποτελούν πηγή έμπνευσης και προτείνει ένα πρόγραμμα που αποκρυπτογραφεί τους αγώνες τους, σπάει τα ταμπού και αναδεικνύει τα χαρίσματά τους.

Harcelée | Τετάρτη 3 Μαρτίου στις 19:30 (ώρα Ελλάδος) TV5Monde

Η παγίδα της σεξουαλικής παρενόχλησης στη δουλειά. Η Καρίν μόλις προσλήφθηκε στη νέα της δουλειά. Καλοκάγαθος στην αρχή ο εργοδότης της αποδεικνύεται χειραγωγός σιγά σιγά, καταλαμβάνοντας την επαγγελματικής της ζωή, την οικογενειακή της ιδιωτικότητα και σύντομα και την ακεραιότητα του σώματός της.
*Με υπότιτλους

«Haut les Filles» | Κυριακή 7 Μαρτίου, στις 22:00 (ώρα Ελλάδος) TV5Monde

Επιστροφή σε εξήντα χρόνια γαλλικής ροκ γένους θηλυκού. Vanessa Paradis, Françoise Hardy, Brigitte Fontaine, Charlotte Gainsbourg… η ταινία αυτή δίνει το λόγο σε δέκα εμβληματικές Γαλλίδες ροκ καλλιτέχνιδες από τη δεκαετία του ’60 έως σήμερα.
*Με υπότιτλους

«Les Femmes des Francos» | Δευτέρα 8 Μαρτίου στις 13:00 (ώρα Ελλάδος) TV5Monde

Συνάντηση με αφοσιωμένες καλλιτέχνιδες. Συνειδητοποιώντας τη θέση των γυναικών, τη θηλυκότητα, τον φεμινισμό… βυθιζόμαστε στον κόσμο των Francofolies de la Rochelle, παρέα με τις Véronique Sanson, Jane Birkin, Charlotte Gainsbourg… Καθώς και με εκείνες που ενεργούν αθόρυβα.
*Με υπότιτλους

«Au Bonheur des Dames?» | Τετάρτη 10 Μαρτίου στις 22:00 (ώρα Ελλάδος) TV5Monde

Σκιαγράφηση θαρραλέων γυναικών. Είναι μεταξύ 20 και 65 ετών και εργάζονται ως καθαρίστριες. Χωρίς περιστροφές, μιλούν για τους λόγους της επιλογής τους, την αγωνία της πρώτης φοράς, την έλλειψη αναγνώρισης, την εργασιακή αβεβαιότητα…
*Με υπότιτλους

TV5Mondeplus

Αποκλειστικά στην εφαρμογή και στο tv5mondeplus.com. Ακόμη περισσότερα θεματικά προγράμματα, κατά παραγγελία και 100% δωρεάν.

«La Vie surVénus» – Web σειρά

Η ζωή μίας λαμπρής φοιτήτριας, επιτυχημένης blogger κατά τον ελεύθερό της χρόνο. Η 22χρονή Εύα είναι μια λαμπρή φοιτήτρια φυσικής. Οι λογαριασμοί της στο Facebook και στο Twitter, με όνομα χρήστη «Ζωή στην Αφροδίτη», είναι γεμάτες ανέκδοτα και επιστημονικές ιστορίες για τους ακόλουθους της. Παίζουν: Charlotte Dumartheray, Baptiste Moriso κ.α.
*Δείτε τη σειρά εδώ.

«Des Filles et des Règles» – Web σειρά

Για να ενημερωθούν τα κορίτσια, να εμπλακούν τα αγόρια και να ταρακουνηθεί η κοινωνία. Σενεγάλη, Καναδάς, Γαλλία, Μαρόκο: Τέσσερις νέες γυναίκες του σήμερα συζητούν για την έμμηνο ρύση μέσα από την καινοτόμο φόρμα μιας συζήτησης στο Whats App.
*Δείτε τη σειρά εδώ.

«Féminicides»

Ειδικό αφιέρωμα υπέρ του αγώνα κατά της βίας σε γυναίκες.
*Διαθέσιμο από τις 3 Μαρτίου.

«Pays» – Ταινία

Αλληλένδετα πεπρωμένα τριών γυναικών εξουσίας στην πολιτική αρένα. Η 25χρονή Felixe, νεοεκλεγμένη, είναι υπεύθυνοι για τις διαπραγματεύσεις των μεταλλευτικών δικαιωμάτων του νησιού της Besco. Αντιμέτωπη με τον παντοδύναμο Καναδά, η μικρή χώρα, με μια εύθραυστη οικονομία, δεν βρίσκεται σε θέσει ισχύος. Οι συζητήσεις γίνονται πιο έντονες.
Χώρα: Κεμπέκ/Καναδάς
Παίζουν: Macha Grenon, Emily VanCamp κ.α.
*Δείτε την ταινία εδώ.

Μαθαίνοντας γαλλικά

Δωρεάν ασκήσεις για να μάθετε γαλλικά αναφορικά με το θέμα των δικαιωμάτων της γυναίκας. Από εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑTV5Mondeplus: H παγκόσμια γαλλόφωνη πλατφόρμα από το TV5MONDE12.09.2018

ΓΙΑ ΤΟ TV5MONDE

Από αγάπη για τον πολιτισμό (με υπότιτλους).

Βραβευμένες ταινίες και κλασικός κινηματογράφος, πρωτότυπες σειρές, τέχνη του ευ ζην και της γαλλικής τεχνογνωσίας (γαστρονομία, μόδα, ταξίδι), ντοκιμαντέρ (ιστορία, πολιτισμός, ανακάλυψη), ψυχαγωγία (τηλεοπτικά παιχνίδια και μαγκαζίνο, μουσική) και διεθνείς ειδήσεις.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b