MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΑΤΖΕΝΤΑ

Online Agenda: 48 προτάσεις με ταινίες, παραστάσεις, συναυλίες για το Σαββατοκύριακο 20-21/2

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο αξιόλογες προτάσεις για εκδηλώσεις που μπορείτε να δείτε διαδικτυακά το Σαββατοκύριακο 20-21 Φεβρουαρίου.

Online
Θάνος Μικρούτσικος-Νίκος Καββαδίας: «Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου»
Αριστούλα Ζαχαρίου

Θέατρο

«O Κοτζάμπασης του Καστρόπυργου» – Εθνικό Θέατρο
Online

Φωτογραφία: Πάτροκλος Σκαφίδας

Το Εθνικό Θέατρο ανεβάζει για πρώτη φορά έργο του Μ. Καραγάτση «Ο Κοτζάμπασης του Καστρόπυργου», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου. H παράσταση θα κάνει πρεμιέρα σε live streaming μετάδοση το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, στις 19:30. Γνώριμοι ημίθεοι από το έπος του 1821 παρελαύνουν με τις ανθρώπινες αδυναμίες ενώπιόν μας και μας μεταφέρουν στην άγρια ζωή εκείνων που ονειρεύτηκαν μια ελεύθερη πατρίδα.  Παίζουν: Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Κώστας Βασαρδάνης, Ξανθή Γεωργίου, Δημήτρης Ήμελλος, Βίκυ Κατσίκα, Αλκιβιάδης Μαγγόνας, Χρήστος Μαλάκης, Λήδα Μανιατάκου, Μάξιμος Μουμούρης, Γιώργος Μπινιάρης, Δημήτρης Μπίτος, Λεωνή Ξεροβάσιλα, Αρετή Πασχάλη, Μελισσάνθη Ρεγκούκου, Γιώργος Χριστοδούλου.

Σάββατο 20/2 | 19:30
Εισιτήριο: 8€ | Αγοράστε εισιτήριο εδώ.
Δείτε την παράσταση εδώ.

«Γιούγκερμαν» – Θέατρο Πορεία Online

Η παράσταση του Θεάτρου Πορεία «Γιούγκερμαν», το εμβληματικό μυθιστόρημα του Μ. Καραγάτση, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου, με τον Γιάννη Στάνκογλου στον κεντρικό ρόλο και έναν θίασο 20 πρωταγωνιστών, θα είναι διαθέσιμη για προβολή από 21 Φεβρουαρίου έως 15 Μαρτίου στην πλατφόρμα on demand του θεάτρου Πορεία και στο viva.gr. Παρακολουθείστε τον βίο και την πολιτεία του γοητευτικού και δαιμόνιου Φινλανδού αριστοκράτη που ανακάλυψε το «υψηλό» μέσα από την ελληνική ψυχή.

21/2 – 15/3
Εισιτήριο: 7.99€
Αγοράστε εισιτήριο και δείτε την παράσταση εδώ.

«Ριχάρδος Β’ », σε σκηνοθεσία Έφης Μπίρμπα Online

Το Rēs Ratio Network παρουσιάζει την τέταρτη σκηνοθετική δουλειά της Έφης Μπίρμπα, «Ριχάρδος Β’», βασισμένη στο ομότιτλο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, για on demand προβολές στις 19, 20, 21 Φεβρουαρίου 2021. Η παράσταση επικεντρώνεται στην τραγικότητα της εκθρόνισης του βασιλιά και της απογύμνωσής του από κάθε ματαιότητα, στον συνειδησιακό σεισμό που έπεται». Ο Άρη Σερβετάλη στον ομώνυμο ρόλο. Συμμετέχουν: Νίκο Καμόντο, Ερμή Μαλκότση, Ιωάννα Τουμπακάρη και Αχιλλέα Χαρίσκο. *Με δυνατότητα παρακολούθησης της παράστασης online οποιαδήποτε στιγμή μέσα στο τριήμερο 19, 20, 21 Φεβρουαρίου 2021 και για διάστημα 4 ωρών από την έναρξη της προβολής.

19-21 Φεβρουαρίου 2021
Εισιτήριο: 10€
Για αγορά εισιτηρίου και περισσότερες πληροφορίες εδώ.

«e-σχύλου ΟΡΕΣΤ3ΙΑ: Μια διαδρομή…» – Rembrandt and the Cat Online

Το Θεατρικό σχήμα Γκραν Γκινιόλ και η πολιτιστική πλατφόρμα Rembrandt and the Cat παρουσιάζουν το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου την παράσταση «e-σχύλου ΟΡΕΣΤ3ΙΑ: Μια διαδρομή…», σε σκηνοθεσία Στάθη Μαυρόπουλου. Μια απενοχοποιημένη και απόλυτα διασκεδαστική διαδρομή μέσα από 500 επιλεγμένους στίχους του «Αγαμέμνονα», των «Χοηφόρων» και των «Ευμενίδων», φιλτραρισμένους από την πολυετή έρευνα σχολιαστών, φιλολόγων, δραματολόγων. Παίζουν: Διονύσης Καραθανάσης, Ιωάννα Λαμνή, Στάθης Μαυρόπουλος.

Σάββατο 20/2
Πληροφορίες – Κρατήσει: [email protected]
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

«Για την Ελένη» – Θέατρο Σταθμός Online

Η βραβευμένη παράσταση του Μάνου Καρατζογιάννη «Για την Ελένη», με τη Μαρία Κίτσου, παρουσιάζεται, 19, 20 και 21 Φεβρουαρίου στις 20:00, σε online streaming, μέσω viva.gr. Στην παράσταση, που παρουσιάζει για πρώτη φορά στην σκηνή την τραγική ιστορία της μεγάλης Ελένης Παπαδάκη, θύμα των Δεκεμβριανών, η Ηθοποιός επιστρέφει στο χώρο της για να αφηγηθεί το εμφύλιο κύτταρο του Θεάτρου, του τόπου της, του καιρού της. Η Μαρία Κίτσου, στο ρόλο της Ελένης και ο Μάριος Μακρόπουλος, στο ρόλο του βουβού εκτελεστή της.

Σάββατο 20/2 – Κυριακή 21/2
Ώρα: 20:00

Εισιτήριο: 8€
Αγοράστε εισιτήριο και δείτε την παράσταση εδώ.

«Απολυμένη» του Αντώνη Τσιπιανίτη Online

Οι online streaming παραστάσεις του μονολόγου Αντώνη Τσιπιανίτη «Απολυμένη»,  με την Κατερίνα Διδασκάλου, συνεχίζονται 13-14, 20-21, 27-28 Φεβρουαρίου 2021. Δύο από αυτές θα διαθέτουν ελληνικούς υπότιτλους για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής. Η Μαριέτα εργάζεται ως κοσμικογράφος σε μεγάλο γυναικείο περιοδικό. Η στήλη της θεωρείται κορυφαία στο είδος της. Πλούσιοι και διάσημοι κάνουν το παν για να δημοσιεύσει φωτογραφία τους. Η ζωή της είναι γεμάτη λάμψη, πάρτι, ταξίδια. Και μια μέρα.. ξαφνικά απολύεται… Όλες οι «πόρτες» κλείνουν.

Σάββατο 20/2 – Κυριακή 21/2
Ώρες: Από τις 18:00 – 22:00 (με ελληνικού υπότιτλους)
Ώρες: Από τις 20:00 – 00:00
Εισιτήριο: 8€
Αγοράστε εισιτήριο και δείτε την παράσταση εδώ.

Comedy Click – A Virtual Stand Up Comedy Show Online

Ο Στέλιος Ανατολίτης, ο Δημήτρης Χριστοφορίδης, ο Άγγελος Σπηλιόπουλος και ο Blink Mike παρουσιάζουν, από τις 19 Φεβρουαρίου και κάθε Παρασκευοσαββατοκύριακο, το live streaming comedy show, «Comedy Click». Η παρέα μαζεύεται σε ένα loft παρουσία περιορισμένου κοινού, δημιουργώντας μια homemade παράσταση για να νιώσεις σαν το σπίτι σου (αν μένεις σε loft). *Ημερομηνίες παραστάσεων: 19-20-21-26-27-28 Φεβρουαρίου – 5-6-7 Μαρτίου | Εισιτήρια μέσω viva.gr.

Σάββατο 20/2 – Κυριακή 21/2
Ώρα: 20:00

Εισιτήριο: 8€
Για αγορά εισιτηρίου και περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Κώστας Μαλιάτσης και Θανάσης «Κάιν» Σαμαράς – Λοσάντζελε Comedy Club Online

Tο Λοσάντζελε Comedy Club, άνοιξε και σας περιμένει. Κώστας Μαλιάτσης, Δημήτρης Χριστοφορίδης, Αλέξανδρος Χαριζάνης, Αλέξανδρος Μαλιάτσης, Σπήλιος Φλώρος και Θάνος Αυγερινός, θα μοιραστούν στις 30 Ιανουαρίου αλλά και στις 6 και 13 Φεβρουαρίου τη σκηνή του Λοσάντζελε, για να δώσουν άλλο χρώμα στα Σαββατιάτικα βράδια σας, από τη ζεστασιά του σπιτιού σας. Σάββατο 13/2 στις 21:00 θα εμφανιστούν live streaming οι Κώστας Μαλιάτσης, Αλέξανδρος Χαριζάνης και Θάνος Αυγερινός.

Σάββατο 20/2 | 21:00
Εισιτήριο: 8€
Για αγορά εισιτηρίου και περισσότερες πληροφορίες εδώ.

«Οι Δέκα Μικροί Μήτσοι εμβολιάζονται» – viva.gr

Ο Λάκης Λαζόπουλος έρχεται στις οθόνες μας, τα Σάββατα 20,27 Φεβρουαρίου και 6 Μαρτίου, με τη live streaming εκπομπή «Οι Δέκα Μικροί Μήτσοι Εμβολιάζονται» και καλεσμένους τους Χάρη Ρώμα, Ελένη Γερασιμίδου και Λάκη Γαβαλά, μέσω viva.gr. Οι πολυαγαπημένοι μας ήρωες, ντροπαλοί και αγανακτισμένοι, κουτοπόνηροι και μεγαλοαστοί, κοσμικές και φτωχοδιάβολοι, επιστρέφουν και μας ανεβάζουν το ηθικό. Διαθέσιμες για on demand προβολές: από Τρίτη 23/2 έως και Κυριακή 28/2  – (επεισόδιο 20/2), από Τρίτη 2/3 έως και Κυριακή 7/3 – (επεισόδιο 27/2), από Τρίτη 9/3 έως και Κυριακή 14/3 – (επεισόδιο 6/3). Τιμές Εισιτηρίων: 5,90€ (Live), 3,90€ (on demand), 17,90 € ( πακέτο για 3 live + Αλ Τσαντίρι Νιουζ).

Σάββατο 20/2 | 21:00
Εισιτήριο: 5.99€ | Αγοράστε εισιτήριο εδώ.
Για παρακολούθηση παράστασης και περισσότερες πληροφορίες εδώ.

«Σινέ» – viva.gr

Η παράσταση «Σινέ» του Παντελή Καναράκη έρχεται για on demand ποροβλές, 13-14, 20-21 και 27-28 Φεβρουαρίου, μέσω viva.gr. Μια σάτιρα στον ελληνικό και ξένο κινηματόγραφο. Καουμπόηδες και ινδιάνοι από τα αμερικάνικα σπαγγέτι, ινδοί πρίγκιπες από το Bollywood , τουρκάλες χορεύτριες από τα τούρκικα μελό του εβδομήντα, ταβερνάκια στην πλάκα που φιλοξενούν πάθη, ίντριγκες, μαχαιρώματα και τέλος ένα φουστανελάτο σκηνικό με θέμα, τι άλλο; την επανάσταση του 1821. Παίζουν: Παντελής Καναράκης, Σοφία Βογιατζάκη, Σόλωνας Τσούνης, Ρένος Ρώτας, Στεφανία Γκουρνέλου, Κατερίνα Ψωμά, Λαμπρινή Σκρέκα, Θεόφιλος Πασχάλης.

Σάββατο 20/2 – Κυριακή 21/2
Διαθέσιμη από τις 18:00 έως τις 23:59
Εισιτήριο: 9.90€
Αγοράστε εισιτήριο και δείτε την παράσταση εδώ.

Διαθέσιμες επιλογές από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση (δωρεάν):

Σάββατο 20/2 – Κυριακή 21/2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Κουρσάρος, με το μπαλέτο Μαριίνσκι στο Christmas Theater Online12.09.2018

Άλλες ελληνικές παραστάσεις
  • Η θεατρική παράσταση του Αρκά «Η Ζωή Μετά» που παρουσιάζεται σε Online streaming – Worldwide, παίρνει διαδικτυακή παράταση για τα Σαββατοκύριακα 6-7, 13-14, 20-21 και 27-28 Φεβρουαρίου.
  • Η παράσταση των διηγημάτων του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Όνειρο Στο Κύμα, Έρως Ήρως», σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, με τον Θεμιστοκλή Καρποδίνη, είναι διαθέσιμη για on demand προβολές, 13-22 Φεβρουαρίου, μέσω ticketservices.gr.
  • Η παράσταση «Το 3%» της Βίλης Σωτηροπούλου, διατίθεται για on demand προβολές, 10-21 Φεβρουαρίου 2021, μέσω viva.gr.
  • Η  εφηβική παράσταση του Θεάτρου Τέχνης για τις εξαρτήσεις, με τίτλο «Μια Μέρα Χωρίς», σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ., η οποία απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, από 12 χρονών είναι διαθέσιμη μέσω vimeo και τα Σάββατα 20, 27 Φεβρουαρίου στις 18:00, μέσω viva.gr.
  • Η παράσταση «Ο Τζόνι πήρε το όπλο του» του Ντάλτον Τράμπο, σε θεατρική διασκευή Σοφίας Αδαμίδου και σκηνοθεσία Θάλειας Ματίκα, είναι διαθέσιμη on demand, έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021, μέσω viva.gr.
  • Στο πλαίσιο των Παραβάσεων, του Θεατρικού Αναλόγιου του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), διατίθεταιτο αριστούργημα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες Δον Κιχότε ντε λα Μάντσα και την Περιπέτεια των ανεμόμυλων σε σκηνοθετική επιμέλεια Έκτορα Λυγίζου.
  • Η web παράσταση του Θεάτρου Τέχνης «Πυραμίδες» του Ανδρέα Φλουράκη θα είναι διαθέσιμη, 17-28 Φερβουαρίου, για online streaming προβολές μέσω viva.gr και για on demand προβολές μέσω vimeo.
  • Το stand up comey show του Λάμπρου Φισφή «Δες το Θετικό» θα είναι διαθέσιμο για online streaming προβολές, έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021, μέσω viva.gr.
  • Η παράσταση θεάτρου ραδιοφώνου, «Το Πάτωμα», σε κείμενο Ζέτης Φίτσιου και σκηνοθεσία Ανδρέα Φλουράκη, είναι διαθέσιμη on demand, από την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020, μέσω της ιστοσελίδας iroes.art .
  • Ολόκληρη η stand up comedy παράσταση του Αλέξανδρου Τσουβέλα, «Κακός Παράδεισος» διαθέσιμη on demand, για διαδικτυακή παρακολούθηση, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του stand-up comedian. Οδηγίες για το πως να παρακολουθήσετε την παράσταση δείτε εδώ.

Σάββατο 20/2 – Κυριακή 21/2

«Woyzeck Interrupted» – Deutsches Theater Berlin Online

Το Deutsches Theater Berlin παρουσιάζει το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, στις 21:00 (ώρα Ελλάδος), την παράσταση «Woyzeck Interrupted», εμπνευσμένη από τον «Βόιτσεκ» του Γκέοργκ Μπύχνερ, σε σκηνοθεσία Amir Reza Koohestani και διασκευή Mahin Sadri. Οι πρόβες για το ανέβασμα του «Βόιτσεκ» του Μπύχνερ διακόπτονται λίγο πριν την πρεμιέρα, όπως και η σχέση του πρωταγωνιστή με την πρακτικάρια, η εγκυμοσύνη της, καθώς και οποιοδήποτε όνειρο να αποκτήσουν παιδί μαζί. Ακόμη και ο χωρισμός τους αναβάλλεται λόγω του lockdown. Οι δυό τους κλεισμένοι μέσα σε ένα διαμέρισμα παρασύρονται από την αλληλοεξαρτήσεις τους υπό την ηχώ του κειμένου του Μπύχνερ. Παίζουν: Lorena Handschin, Enno Trebs.

Σάββατο 20/2 | 21:00 (ώρα Ελλάδος)
Εισιτήριο: 10€  | Αγγλικοί Υπότιτλοι
Για αγορά εισιτηρίου και περισσότερες πληροφορίες εδώ.

«Far from the Madding Crowd» – Digital Theatre

Η διαδικτυακή πλατφόρμα Digital Theatre διαθέτει για ενοικίαση μερικές από τις καλύτερες θεατρικές παραγωγές παγκοσμίως. Παρακολουθήστε online την παράσταση «Far From the Madding Crowd», από το English Touring Theatre, σε σκηνοθεσία Kate Saxon, βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Τόμας Χάρντι. Η ιστορία της Bathsheba Everden, η οποία αφότου κληρονομεί τη φάρμα του θείου της, έρχεται αντιμέτωπη με έναν αντροκρατούμενο κόσμο στην προσπάθειά της να διαχειριστεί μόνη της τις υποθέσεις της. Παίζουν: Rebecca O’Mara, Stephen Billington, Phil Cheadle κ.α.

Σάββατο 20/2 – Κυριακή 21/2
Τιμή Ενοικίασης: 7.99£
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣαν σήμερα έφυγε από τη ζωή ο Ουμπέρτο Έκο: Ο κόσμος μέσα από τα λόγια του σπουδαίου διανοητή12.09.2018

Παιδικό Θέατρο

«Ο Τρελαντώνης» – Θέατρο Τεχνοράμα

Ο «Τρελαντώνης» της Πηνελόπης Δέλτα, σε θεατρική διασκευή της Αλεξάνδρας Γιαννοπούλου και σκηνοθεσία της Ανδρονίκης Μαλακόζη, έρχεται να διασκεδάσει , να θυμίσει αλλά και να διδάξει μέσα από on demand προβολές, 20, 21, 27 και 28 Φεβρουαρίου, στο viva.gr. Παίζουν: Δήμητρα Θεοδουλίδου, Γιώργος Κωνσταντίνου, Αναστασία Μαυροπούλου, Χρήστος Μυλωνάς, Βλάσσης Παπακωνσταντίνου, Μαρία Προδρόμου και Σωτηρία Σακαλάκη.

Σάββατο 20/2 – Κυριακή 21/2
Διαθέσιμο 10:00 – 20:00
Εισιτήριο: 8€
Αγοράστε εισιτήριο και δείτε την παράσταση εδώ.

 «Οι τρεις σωματοφύλακες» – Ακροπόλ

Το μυθιστόρημα για μικρούς «Οι τρεις σωματοφύλακες», του Αλέξανδρου Δουμά, που μεταφέρθηκε στην σκηνή του Ακροπόλ την περίοδο 2016-2017, σε σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαΐδη, θα είναι διαθέσιμο για on demand προβολές, έως την 1η Μαρτίου, μέσω viva.gr. Έντεκα ηθοποιοί ενσαρκώνουν τους πάμπολλους ρόλους του έργου μέσα σε μία καταιγιστική δράση, όπου προέχει η φιλία και η συντροφικότητα σαν κύριο μοτίβο του έργου. Παίζουν: Κωνσταντίνος Αρνόκουρος, Αλέξανδρος Αχτάρ, Πάρις Θωμόπουλος, Αμαλία Καβάλη, Χρήστος Καπενής κ.α.

Σάββατο 20/2 – Κυριακή 21/2
Διαθέσιμη έως 1η Μαρτίου
Εισιτήριο: 10€
Αγοράστε εισιτήριο και δείτε την παράσταση εδώ.

«Η Βαλίτσα με τις Μάσκες» – Θέατρο Αερόπλοιο

Το Θέατρο Αερόπλοιο παρουσιάζει τις Κυριακές 21, 28 Φεβρουαρίου και 7, 14 Μαρτίου, στις 16:00, τη live streaming παράσταση «Η Βαλίτσα με τις Μάσκες», σε σκηνοθεσία Νίκου Καμτσή, μέσω viva.gr. Ένα χαρούμενο λαμπερό θέαμα, γεμάτο χορό, τραγούδια, μάσκες, σερπαντίνες, κομφετί και πολλή συμμετοχή των παιδιών. Παίζουν: Λαμπρινή Θάνου, Άντα Κουγιά.

Κυριακή 21/2 | 16:00
Εισιτήριο: 10€
Για αγορά εισιτηρίου και περισσότερες πληροφορίες εδώ.

«Ο Καραγκιόζης και οι Δεινόσαυροι» – Θέατρο Σκιών Ζωής Μαρίνου

Το Θέατρο Σκιών Ζωής Μαρίνου διαθέτει για on demand προβολές, το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου και την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, την παράσταση «Ο Καραγκιόζης και οι Δεινόσαυροι», μέσω viva.gr. Ο παιδικός μας ήρωας μπλέκει και μπλέκεται με τον Τρικεράτωπα, τον Πτεροδάκτυλο, τον Βροντόσαυρο και άλλα προϊστορικά πλάσματα, για να βρεθεί στο τέλος αντιμέτωπος με τον επιβλητικό Τυραννόσαυρο Rex.

Σάββατο 20/2 – Κυριακή 21/2
Εισιτήριο: 6€
Για αγορά εισιτηρίου και περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Cirko Cachivache – «Το Όνειρο της Μόλυ»

Η ομάδα σύγχρονου τσίρκου Cirko Cachivache μας μεταφέρει όλους στα χρόνια της παιδικής αθωότητας και της ξεγνοιασιάς με τo «’Oνειρο της Μόλυ», το οποίο θα είναι διαθέσιμο για on demand προβολές, έως 1η Μαρτίου, μέσω viva.gr.  Μια παράσταση για όλη την οικογένεια με πολλά ακροβατικά κόλπα, ζογκλερικά, θέατρο, ζωντανή μουσική και άφθονο γέλιο. Σκηνοθεσία: Μανώλης Καρυωτάκης – Esther Andre Gonzalez.

Σάββατο 20/2 – Κυριακή 21/2
Εισιτήριο: 10€
Αγοράστε εισιτήριο και δείτε την παράσταση εδώ.

Διαθέσιμες παραστάσεις για παιδιά Online
  • Η ομάδα βιωματικού διαδραστικού θεάτρου για παιδιά, L&S, διαθέτει, έως τις 10 Απριλίου 2021, για on demand προβολές την παράσταση «Πινόκιο και Τζεπέτο: Ένα αληθινό Παραμύθι», σε σκηνοθεσία Νίκου Λημνιού, μέσω viva.gr.
  • Η εταιρεία Μέθεξις προσφέρει, 6-7, 13-14, 20-21 και 27-28 Φεβρουαρίου 2021, online, την παράσταση, «Ο Πέτρος και ο Λύκος», σε σκηνοθεσία Χρήστου Τριπόδη, από τις 10:00 π.μ.
  • Ο Καραγκιοζοπαίχτης, Κωνσταντίνος Κουτσουμπλής, μεταφέρει την παράγκα του Καραγκιόζη διαδικτυακά, μέσω του viva.gr, 6-7, 13-14, 20-21 και 27-28 Φεβρουαρίου 2021 και παρουσιάζει την παράσταση Θεάτρου Σκιών «Ο Μυθικός Καραγκιόζης».
  • Το Θέατρο Αερόπλοιο παρουσιάζει από τις 13-28 Φεβρουαρίου, με μορφή online streaming την παράσταση «Της Φωτιάς και του Αέρα», σε σκηνοθεσία Νίκου Καμτσή, μέσω viva.gr.
  • Το θέατρο Σοφούλη παρουσιάζει την online διαδραστική παράσταση για όλη την οικογένεια, με τίτλο «Η Νίκη της Ελπίδας», 14-21 Φεβρουαρίου, μέσω viva.gr.
  • Το Κουκλοθέατρο Κρήτης διαθέτει για on demand προβολές, έως τις 10 Μαρτίου 2021, την παράσταση «Πινόκιο», βασισμένο στο λογοτεχνικό έργο του Κάρλο Κολόντι, μέσω ticketservices.gr.
  • Η θεατρική παράσταση «Έλμερ, ο Παρδαλός Ελέφαντας», σε σκηνοθεσία Ιωάννας Γεωργαντά και κείμενο-στίχους Παύλου Μητσόπουλου, παρουσιάζεται, μέσω online streaming, από τις 19 έως τις 28 Φεβρουαρίου.
  • Το Θέατρο Τέχνης διαθέτει, για on demand ποροβλές, το μυθιστήρημα του Εκτόρ Μαλό, «Χωρίς Οικογένεια», σε διασκευή Άνδρης Θεοδότου και σκηνοθεσία Δημήτρη Δεγαΐτη, για on demand προβολές μέσω vimeo και για online streaming προβολές, μέσω viva.gr, τις Κυριακές 21 και 28 Φεβρουαρίου.
  • Η παράσταση «Ο Ψαροτρομάρας» της Φρόσως Χατόγλου από το Κουκλοθέατρο Κρήτης θα είναι διαθέσιμη, έως τις 13 Μαρτίου 2021, για on demand online παρακολούθηση.

Σάββατο 20/2 – Κυριακή 21/2

Μουσικό Θέατρο

Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου – viva.gr

Η μουσική παράσταση «Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου» παρουσιάζεται online μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα της viva.gr για 6 παραστάσεις, 20, 21, 26, 27, 28 Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου 2021, δίνοντάς μας την ευκαιρία να περιπλανηθούμε στον σαγηνευτικό κόσμο του Νίκου Καββαδία με την μουσική του Θάνου Μικρούτσικου, μέσα από την παράσταση, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη. Μια κινηματογραφική αφήγηση με τη συμμετοχή των Θάνου Mικρούτσικου, Στέλιου Μάινα, Σταύρου Ζαλμά, Ελισάβετ Μουτάφη, Νίκου Αρβανίτη, Μιχάλη Μαρίνου, Μαριάννας Πολυχρονίδη, Ιωάννη Παπαζήση, Μαρούσκας Παναγιωτοπούλου, Κώστα Φαλελάκη, Γιάννη Μαθέ και τριάντα ηθοποιών, χορευτών μουσικών, τραγουδιστών.

Σάββατο 20/2 | 20:00
Κυριακή 21/2 | 19:00
Εισιτήριο: 12€
Για αγορά εισιτηρίου και περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Η νύχτα με τα αστέρια: Γιορτινό γκαλά της Σκάλας του Μιλάνου – Christmas Theater Online

Τα μεγαλύτερα αστέρια της όπερας, του μπαλέτου και της μουσικής υποδέχονται το 2021 στην Σκάλα του Μιλάνου, με το «Gala Teatro Alla Scala», το Γιορτινό Γκαλά της La Scala, το οποίο θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε online, 19-21 Φεβρουαρίου 2021, στο Christmas Theater Online. Στο γκαλά θα παρακολουθήσουμε αποσπάσματα από δημοφιλείς όπερες, από την παράσταση μπαλέτου «Ο Καρυοθραύστης» του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι και χορογραφίες πάνω σε μουσική του Τζουζέπε Βέρντι και του Ερίκ Σατί. Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Σάββατο 20/2 – Κυριακή 21/2
Ώρες: 18:00, 20:00

Εισιτήριο: 15€
Αγοράστε εισιτήριο και δείτε την παράσταση εδώ.

«Ντον Τζοβάννι» – Εθνική Λυρική Σκηνή

Η όπερα «Ντον Τζοβάννι» του Μότσαρτ, μια νέα διεθνής συμπαραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, έρχεται στο nationalopera.gr/GNOTV από τις 14 Φεβρουαρίου 2021. Μουσική διεύθυνση Ντάνιελ Σμιθ και σκηνοθεσία Τζων Φούλτζεϊμς. Με τους: Τάση Χριστογιαννόπουλο, Βασιλική Καραγιάννη, Γιάννη Χριστόπουλο, Πέτρο Μαγουλά, Άννα Στυλιανάκη, Τάσο Αποστόλου, Νίκο Κοτενίδη και Χρύσα Μαλιαμάνη. Η υπόθεση αφορά τις ερωτικές περιπέτειες του ακόλαστου Ισπανού ευγενούς Ντον Τζοβάννι.

Σάββατο 20/2 – Κυριακή 21/2
Εισιτήριο: 10€ | Αγοράστε εισιτήριο εδώ.
Δείτε την παράσταση εδώ.

«Πελλέας και Μελισσάνθη» – Opera Vision Online

Η δωρεάν streaming παλτφόρμα Opera Vision διαθέτει, από τις 19 Φεβρουαρίου, στις 20:00 (ώρα Ελλάδος), έως τις 19 Αυγούστου 2021, στις 13:00 (ώρα Ελλάδος), την όπερα του Κλωντ Ντεμπυσσύ «Πελλέας και Μελισάνθη», σε μουσική διεύθυνση Jonathan Nott, σκηνοθεσία-χορογραφία Damien Jalet και Sidi Larbi Cherkaoui, σύλληψη-σκηνογραφία Μαρίνα Αμπράμοβιτς, από το Grand Théâtre de Genève . Παίζουν: Jacques Imbrailo, Mari Eriksmoen και Leigh Melrose.

Σάββατο 20/2 – Κυριακή 21/2
Διαθέσιμη έως 19/8

Δωρεάν
Δείτε την παράσταση εδώ.

Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης Online

Η Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης συνεχίζει και αυτή την εβδομάδα τις δωρεάν online προβολές σημαντικών παραγωγών της, με ένα αφιέρωμα στον σπουδαίο σκηνοθέτη Φράνκο Τζεφιρέλι. Σειρά έχει το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου η όπερα του Μότσαρτ «Ντον Τζοβάννι», σε μουσική διεύθυνση James Levine, με τον Samuel Ramey στον ομώνυμο ρόλο. Ακολουθεί την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου η όπερα «Κάρμεν» του Ζωρζ Μπιζέ, σε μουσική διεύθυνση James Levine, με την Waltraud Meier στον ομώνυμο ρόλο και τον Plácido Domingo στον ρόλο του Δον Χοσέ.

Σάββατο 20/2 – Κυριακή 21/2
Δωρεάν
Διαθέσιμη από 02:30 π.μ έως 01:30 π.μ (της επόμενης μέρας)
Παρακολουθήστε τις παραστάσεις εδώ.

Κρατική Όπερα της Βιέννης Online

H Κρατική Όπερα της Βιέννης, στο πλαίσιο των διαδικτυακών προβολών δημοφιλών παραγωγών της, παρουσιάζει το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, στις 20:00 (ώρα Ελλάδος), την όπερα «Η Υπνοβάτις» του Βιντσέντζο Μπελίνι, σε μουσική διεύθυνση Guillermo García Calvo, με τους Juan Diego Flórez, Daniela Fally, Luca Pisaroni κ.α. Ακολουθεί την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, στις 19:00 (ώρα Ελλάδος), η όπερα «Κάρμεν» του Ζωρζ Μπιζέ, σε μουσική διεύθυνση Andrés Orozco-Estrada, με τους Anita Rachvelishvili, Piotr Beczała, Erwin Schrott κ.α.

Σάββατο 20/2 | 20:00
Κυριακή 21/2 | 19:00

Απαιτείται εγγραφή
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Άλλες διαθέσιμες παραστάσεις μουσικού θεάτρου Online
  • Το κανάλι πολιτισμού Arte in English διαθέτει, για δωρεάν διαδικτυακή παρακολούθηση, έως τις 25 Φεβρουαρίου, την όπερα «Αΐντα» του Τζουζέπε Βέρντι, με τους Sondra Radvanovsky, Ksenia Dudnikova, Jonas Kaufmann.
  • Η δωρεάν streaming παλτφόρμα Opera Vision διαθέτει, από τις 12 Φεβρουαρίου 2021, στις 20:00 (ώρα Ελλάδος), έως τις 12 Μαρτίου 2021, στις 20:00 (ώρα Ελλάδος), την όπερα «Μανόν» του Ζυλ Μασνέ, από την Κρατική Όπερα του Αμβούργου.
  • Η Βασιλική Όπερα του Λονδίνου προσφέρει για on demand παρακολούθηση, έως τις 7 Μαρτίου 2021, την συλλογή τριών μονόπρακτων οπερών του Τζάκομο Πουτσίνι, με τίτλο «Il trittico», στην οποία περιλαμβάνονται οι όπερες «Il tabarro», «Suor Angelica» και «Gianni Schicchi».
  • Η μουσική παράσταση του βραβευμένου με Έμμυ Riz Ahmed, «The Long Goodbye», είναι διαθέσιμη για on demand προβολές, έως την 1η Μαρτίου στις 01:59 π.μ. (ώρα Ελλάδος), σε σκηνοθεσία Kirsty Housley.
  • Η Opera North προσφέρει, για δωρεάν διαδικτυακή παρακολούθηση, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της, την όπερα του Μπέντζαμιν Μπρίτεν «Το στρίψιμο της βίδας», σε μουσική διεύθυνση Leo McFall και σκηνοθεσία Alessandro Talevi.
  • Από της 25 Νοεμβρίου είναι διαθέσιμη, στη νέα online τηλεόραση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η όπερα «Μαντάμα Μπαττερφλάι» του Τζάκομο Πουτσίνι, σε σκηνοθεσία Ούγκο ντε Άνα και μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού.

Σάββατο 20/2 – Κυριακή 21/2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Charlotte de Witte σε ένα εκρηκτικό live dj set από την Αρχαία Μεσσήνη12.09.2018

Χορός

«Ζιζέλ» – Christmas Theater Online

Μια από τις σπουδαιότερες χορογραφίες του 21ου αιώνα, η παράσταση «Ζιζέλ» του Άκραμ Καν, από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας, έρχεται από τις 19 έως τις 22 Φεβρουαρίου 2021 στο Christmas Theater Online. Η παρτιτούρα («Ο Παρατηρητής») του Βιντζένζο Λαμάνια αποτελεί μια σύγχρονη διασκευή της πρωτότυπης μουσικής του Αντόλφ Αντάμ και ακούγεται από την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Εθνικού Μπαλέτου της Αγγλίας. Τα σκηνικά και τα κοστούμια από τον βραβευμένο με Όσκαρ σχεδιαστή Τιμ Γιπ.

Σάββατο 20/2 – Κυριακή 21/2
Ώρες: 16:00, 20:00

Εισιτήριο: 15€
Αγοράστε εισιτήριο και δείτε την παράσταση εδώ

Άλλες διαθέσιμες παραστάσεις χορού Online
  • Η Βασιλική Όπερα του Λονδίνου προσφέρει για on demand παρακολούθηση, από τις 29 Ιανουαρίου έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021, την παράσταση μπαλέτου «La Fille mal gardée», σε μουσική Ferdinand Hérold και χορογραφία, Frederick Ashton.
  • Το διασημότερο μπαλέτο όλων των εποχών,  «Η Λίμνη των Κύκνων» του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, ανεβαίνει σε Hi definition πολυκάμερη μαγνητοσκόπηση από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, έως 1η Μαρτίου 2021

Σάββατο 20/2 – Κυριακή 21/2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΛυρική Σκηνή: Οι Τέσσερις εποχές του Αντόνιο Βιβάλντι έρχονται στην GNO TV12.09.2018

Μουσική

Mihalis Kalkanis Group – Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Online

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου συνεχίζει τον κύκλο των διαδικτυακών προβολών το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, στις 17:00, όπου μέσα από τις οθόνες μας θα μεταφερθούμε στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, για να απολαύσουμε το Mihalis Kalkanis Group με καλεσμένους τους Χάικ Γιαζιτζιάν και Γιάννη Αναστασάκη. Για την πρεμιέρα μπείτε εδώ. Η μουσική παράσταση θα είναι διαθέσιμη για 48 ώρες.

Σάββατο 20/2 | 17:00
Διαθέσιμη για 48 ώρες
Δωρεάν
Δείτε τη συναυλία εδώ.

Lighthouse Sessions: Σαβίνα Γιαννάτου – ΚΠΙΣΝ

Την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου στις 20.30 καλεσμένη του Αλέξανδρου Δράκου Κτιστάκη στην ενότητα online μουσικών εκδηλώσεων «Lighthouse Sessions» του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι η Σαβίνα Γιαννάτου. Κάθε μήνα ο Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης συνομιλεί με τους διακεκριμένους καλεσμένους του για τη ζωή και τις μουσικές τους αναζητήσεις, ενώ, παράλληλα, τους καλεί σε έναν μουσικό διάλογο, με τη συνοδεία ενός τζαζ τρίο και ενός κουαρτέτου εγχόρδων.

Κυριακή 21/2 | 20:30
Δωρεάν
Παρακολουθήστε την εκδήλωση εδώ.

Άλκηστις Πρωτοψάλτη – Gazarte Online

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη επιστρέφει στον αγαπημένο της χώρο, το Gazarte, και μπαίνει απευθείας στα σπίτια μας και στις καρδιές μας, όπου κι αν βρισκόμαστε, με δύο ιδιαίτερες LiveStreaming παραστάσεις, Κυριακή 14, στις 21:00 και Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, στις 14:00. Με τις ξεχωριστές της ερμηνείες, με ροκ διάθεση και συντροφιά τους ταλαντούχους μουσικούς της, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη εγκαινιάζει μία νέα εποχή. Στις 13:30 θα μεταδοθεί το pre-show.

Κυριακή 21/2 | 14:00
Εισιτήριο: 12-15€
Αγοράστε εισιτήριο και δείτε τη συναυλία εδώ.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου livestream από τον Σταυρό του Νότου

Την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου στις 21:00, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου θα μας τραγουδήσει ζωντανά από τη ζεστή ατμόσφαιρα του Σταυρού του Νότου όλα όσα αγαπάμε. Ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε όλους, όσοι αισθάνονται, όπως ο ίδιος, ατίθασοι και νέοι στην καρδιά, συγκινούνται, προβληματίζονται, ζουν με τρυφερότητα και ροκ διάθεση. Μέσω viva.gr.

Κυριακή 21/2 | 21:00
Εισιτήριο: 10€
Αγοράστε εισιτήριο και δείτε τη συναυλία εδώ.

Dimitris Kalantzis Quartet – Half Note Online

Το κουαρτέτο του Δημήτρη Καλαντζή έρχεται το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, στις 18:00, στο Half Note Jazz Club και παρουσιάζει, μέσω live streaming, την μουσική παραγωγή «Mano’s». Η εκδήλωση θα είναι διαθέσιμη έως την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου. Μια μοναδική συνεύρεση  της παγκόσμιας jazz γλώσσας με τα κλασσικά ελληνικά ηχοχρώματα, που διεθνοποιεί τη μουσική του μεγάλου Έλληνα συνθέτη, Μάνου Χατζιδάκι.

Σάββατο 20/2 | 18:00
Διαθέσιμη έως 26/2
Εισιτήριο: 10€
Για αγορά εισιτηρίου και περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Σολίστ της ΚΟΑ – Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών παρουσιάζει την τρίτη δωρεάν online συναυλία του Κύκλου Σολίστ της ΚΟΑ, το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, στις 20:30. . Τρία κορυφαία Κοντσέρτα και μία Συμφωνία. Τρεις αιώνες, τέσσερις συνθέτες, τρεις σολίστες σε έργα κομβικά για το ρεπερτόριό τους. Μουσική Διεύθυνση: Στάθης Σούλης. Σολίστ: Κώστας Σίσκος, κόρνο | Γεώργιος-Θεόδωρος Ραράκος, τούμπα | Νίκος Τσουκαλάς, κοντραμπάσο. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

Σάββατο 20/2 | 20:30
Δωρεάν
Δείτε τη συναυλία εδώ.

Μότσαρτ και Προκόφιεφ – Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις δωρεάν διαδικτυακές μεταδόσεις συναυλιών της, την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, στις 19:00,  με έργα Μότσαρτ και Προκόφιεφ, υπό τη μουσική διεύθυνση του Γεώργιου Βράνου. Στο πιάνο η νικήτρια του 5ου Διεθνούς Διαγωνισμού Πιάνου «Γιώργος Θυμής» (2011), Martyna Jatkauskaite.

Κυριακή 21/2 | 19:00
Δωρεάν
Δείτε τη συναυλία εδώ.

Ρενάτο Ρίπο και Βικτωρία-Φιοράλμπα Κιαζίμη – ΠΣΚΗ

Λυρισμός, μελωδική ευκρίνεια και ποικιλία, η φολκλόρ αισθητική της Ισπανικής ψυχής και το φλεγόμενο πάθος του nuevo tango της Αργεντινής, συναντιούνται επί σκηνής το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, στις 21:00, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου και μεταφέρονται στο κοινό μέσα από την live streaming προβολή, με τους Ρενάτο Ρίπο και Βικτωρία-Φιοράλμπα Κιαζίμη, η οποία θα μεταδοθεί από την επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΚΗ https://www.cccc.gr/gr/live-streaming.

Σάββατο 20/2 | 21:00
Εισιτήριο: 5€ | Αγοράστε εισιτήριο εδώ.
Δείτε τη συναυλία εδώ.

Άλλες διαθέσιμες μουσικές εκδηλώσεις
  • Απολαύστε τη συναυλία της Katerine Duska και του Leon of Athens που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2020 στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, διαθέσιμη από την Παρασκευή 19/02 στις 11.00 έως την Κυριακή 21/02 στις 23.00, εδώ.
  • Το Arachnesound, ένα φεμινιστικό μουσικό πρότζεκτ για τις Ελληνίδες ποιήτριες από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, που δημιουργήθηκε σε ανάθεση της Στέγης έρχεται στο Onassis Channel, από τις 17 Φεβρουαρίου 2021.
  • Η Πρωτοβουλία 1821-2021 διαθέτει, έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021, την πρώτη επετειακή της δράση για δωρεάν παρακολούθηση μέσω youtube. Πρόκειται για διαδικτυακή συναυλία της London Symphony Orchestra, σε μουσική διεύθυνση Sir Simon Rattle με σολίστ τον Λεωνίδα Καβάκο.

Σάββατο 20/2 – Κυριακή 21/2

Σινεμά

«Σινεμά Άνοιχτο» – Ίδρυμα Ωνάση Online

Οι νικητές των κινηματογραφικών Βραβείων Ίρις 2020, Σύλλας Τζουμέρκας, Ζαχαρίας Μαυροειδής και Διονύσης Σαμιώτης, επιλέγουν από δυο ελληνικές ταινίες που τους καθόρισαν και ενέπνευσαν το έργο τους, στο πλαίσιο της νέας δράσης «Σινεμά Ανοιχτό». Από την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου έως την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021, ο Σύλλας Τζουμέρκας (Βραβείο Ίρις 2020 Σκηνοθεσίας, για την ταινία «Το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών») επιλέγει τον «Φόβο» του Κώστα Μανουσάκη και την «Εαρινή Σύναξη των Αγροφυλάκων» του Δήμου Αβδελιώδη. Οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες δωρεάν  Onassis Channel στο YouTube.

19-21 Φεβρουαρίου 2021
Δωρεάν
Δείτε τις ταινίες εδώ.

«Πολιορκία στην Οδό Λιπέρτη» – viva.gr

Η βραβευμένη στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ταινία του Σταύρου Παμπαλλή, «Πολιορκία στην Οδό Λιπέρτη», ένα σύγχρονο αστικό γουέστερν που διαδραματίζεται κοντά στην Πράσινη Γραμμή της Λευκωσίας, με πρωταγωνιστή τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, ξεκινά την κινηματογραφική της διαδρομή online στις 19, 20, 21 και 22 Φεβρουαρίου στο viva.gr. Η οικονομική κρίση τους στέρησε τα πάντα εκτός από το σπίτι τους. Σήμερα κινδυνεύει και αυτό. Αυτήν τη φορά όμως είναι διατεθειμένοι να παλέψουν. Άλλωστε δεν έχουν τίποτα πια να χάσουν…

Σάββατο 20/2 | 08:00, 11:00, 18:00, 21:00
Κυριακή 21/2 | 00:00, 03:00, 06:00, 08:00, 11:00, 18:00, 21:00
Δευτέρα 22/2 | 00:00, 03:00, 06:00
Εισιτήριο: 6.50€
Αγοράστε εισιτήριο και δείτε την ταινία εδώ.

Kids Love Cinema – Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Online

Οι αγαπημένες κυριακάτικες προβολές του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για όλη την οικογένεια («Kids Love Cinema»), συνεχίζονται και το ερχόμενο σαββατοκύριακο 20 – 21 Φεβρουαρίου 2021 στην online πλατφόρμα του Φεστιβάλ, online.filmfestival.gr, με μια τρυφερή ταινία για την ιδιαιτερότητα και την ποικιλομορφία, το φιλμ «Ο αδερφός μου κυνηγάει δεινόσαυρους» του Stefano Cipani. *Οι online προβολές, στο πλαίσιο του «Kids Love Cinema», ξεκινούν στις 10 το πρωί του Σαββάτου και ολοκληρώνονται στις 10 το βράδυ της Κυριακής.

Σάββατο 20/2 από τις 10:00 π.μ.
Έως Κυριακή 21/2 στις 22:00
Εισιτήριο: 3€
Δείτε την ταινία εδώ.

Κινηματογραφικός Κύκλος: Angela Molina – Ινστιτούτο Θερβάντες

Το Ινστιτούτο θερβάντες στην Αθήνα διοργανώνει από τις 12 έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021, τη σειρά κινηματογραφικών προβολών «Άνχελα Μολίνα. Βραβείο Γκόγια για την προσφορά της στον κινηματογράφο». Η Άνχελα Μολίνα, μια από τις πιο εμβληματικές ηθοποιούς του ισπανικού κινηματογράφου, θα τιμηθεί από την Ακαδημία κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών με το Βραβείο Γκόγια  για την προσφορά της στον Κινηματογράφο. Οι προβολές αφιερωμένες στην Άνχελα Μολίνα συνεχίζονται την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου στις 21:00, με την ταινία του Manuel Gutiérrez Aragón «Μισός Ουρανός» (1986). Η ταινία θα είναι διαθέσιμη το κανάλι του Ινστιτούτου Θερβάντες στο Vimeo, για 48 ώρες.

Σάββατο 20/2 – Κυριακή 21/2
Διαθέσιμη έως 21/2 στις 21:00

Δωρεάν
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Cinema Made in Italy – Ταινιοθήκη της Ελλάδος Online

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, η πολιτιστική πρωτοβουλία Tempo Forte, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών και το Ινστιτούτο Λούτσε Τσινετσιτά παρουσιάζουν το πρώτο διαδικτυακό φεστιβάλ στην Ελλάδα, αφιερωμένο στο Ιταλικό σινεμά, μέσα από την πλατφόρμα της Ταινιοθήκης, online.tainiothiki.gr, 12-22 Φεβρουαρίου 2021. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα προβληθούν 16 νέες ιταλικές ταινίες από τα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ, με την Αλίντα Βάλι, τον Πάολο Κόντε, την Μαρίνα Αμπράμοβιτς, τον Ρομπέρτο Μπενίνι, τον Έλιο Τζερμάνο, τον Πιερφραντσέσκο Φαβίνο κ.α. H έναρξη του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί, Παρασκευή 12/2 στις 12:00 μ.μ., με την ελληνική πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ της Ilaria Freccia, «H επανάσταση είμαστε εμείς» («La rivoluzione siamo noi»). Δείτε εδώ το Αναλυτικό Πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

12-22 Φεβρουαρίου 2021
Εισιτήρια: 3 ευρώ. Πακέτο 5 ταινιών: 5 ευρώ. Πακέτο 10 ταινιών: 8 ευρώ.
Αγοράστε εισιτήρια και δείτε τις ταινίες εδώ.

Άλλες διαθέσιμες ταινίες για on demand παρακολούθηση
  • Ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού οργανώνει διαδικτυακή προβολή της ταινίας της Μαρίας Χατζημιχάλη-Παπαλιού «Φιλοθέη, η Aγία των Αθηνών», μέσω του επίσημου ψηφιακού καναλιού του Δήμου στο youtube, από την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, στις 19:00 έως και την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου.
  • Ο Nanni Moretti στην βραβευμένη στο Φεστιβάλ Καννών (1994) ταινία του, «Αγαπημένο μου Ημερολόγιο», βολτάρει με βέσπα στη Ρώμη, επισκέπτεται τα νησιά της Σικελίας, αφηγείται τις περιπέτειές του με τους γιατρούς. Η ταινία θα είναι διαθέσιμη έως τις 14 Μαρτίου 2021, μέσω viva.gr.
  • Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Alejandro Amenαbar («Οι άλλοι», «Η Θάλασσα Μέσα Μου») με τίτλο «Tesis» και πρωταγωνίστρια την Ana Torrent θα είναι διαθέσιμη για on demand προβολές, έως τις 14 Μαρτίου 2021, μέσω viva.gr.
  • Η βραβευμένη με όσκαρ ταινία του Αλεχάντρο Αμενάμπαρ «Η Θάλασσα μέσα μου», με πρωταγωνιστή τον δημοφιλή ηθοποιό Χαβιέρ Μπαρδέμ, θα είναι διαθέσιμη για on demand προβολές, έως τις 14 Μαρτίου, μέσω viva.gr.
  • Η StraDa Films διαθέτει, μέσω viva.gr, έως τις 4 Μαρτίου, «Το ταξίδι της φάλαινας», την συγκινητική ταινία έναρξης του 61ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, χωρίς συνδρομή. Σενάριο-σκηνοθεσία: Φίλιπ Γιούριεφ.
  • Η «Lara», η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Jan-Ole Gerster, σκηνοθέτη της ταινίας «Oh Boy» είναι η ταινία Α΄Προβολής που είναι διαθέσιμη από τη StraDa Films , έως τις 4/3 μέσω viva.gr.
  • Το «Bref»,το βραβευμένο ντοκιμαντέρ της Χριστίνας Πιτούλη, προβάλλεται δωρεάν στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση από τις 6 Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα Κλειτοριδεκτομής.

Σάββατο 20/2 – Κυριακή 21/2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτάνλεϊ Κρέιμερ: Οι 10 σημαντικότερες ταινίες του σπουδαίου οραματιστή του κινηματογράφου12.09.2018

Έκθεση

«Διάλογοι, αλληλοδράσεις – Ελληνογαλλικό αρχείο Δημοσθένη Αγραφιώτη» – Μουσείο Γουναροπούλου Online

Η online έκθεση παρουσιάζει τη δωρεά που πρόσφερε στο Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου ο ποιητής και καλλιτέχνης διαμέσων, Δημοσθένης Αγραφιώτης. Η δωρεά περιλαμβάνει δύο έργα του Αγραφιώτη, ντοκουμέντα της διεθνούς, πολυσχιδούς δραστηριότητάς του και μια σειρά από γαλλικές περιοδικές εκδόσεις που επηρέασαν βαθιά τον καλλιτέχνη, συμπεριλαμβανομένων των περιοδικών Critique (147 τεύχη) και Le Cahier du Refuge (173 τεύχη). Για περισσότερες πληροφορίες και περιήγηση στην έκθεση εδώ.

Σάββατο 20/2 – Κυριακή 21/2
Διαθέσιμη έως 31/3
Δωρεάν
Περιηγηθείτε στην έκθεση εδώ.

«ΜΥΡΙΑ ΟΣΑ [γ]ραμμένα, ἕν πανίον. 1821-2021» – Λύκειο των Ελληνίδων

Το «παρών» στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση δίνει το Μουσείο Ιστορίας της Ελληνικής Ενδυμασίας του Λυκείου των Ελληνίδων με την ψηφιακή έκθεση με τίτλο «ΜΥΡΙΑ ΟΣΑ [γ]ραμμένα, ἕν πανίον. 1821-2021». Η έκθεση διαρθρώνεται σε 12 θεματικές ενότητες, κάθε μία από τις οποίες αναπτύσσεται μέσα από έργα βίντεο σύγχρονων εικαστικών. Τα θέματα θα αναρτώνται σαν έργο σε εξέλιξη, κάθε Παρασκευή και ώρα 18.21, σε ψηφιακό περιβάλλον, διαθέσιμο στην ιστοσελίδα https://1821.lykeionellinidon.com. Στην έκθεση παρουσιάζονται πολύτιμα και μοναδικά τεκμήρια από τις συλλογές του Μουσείου, προερχόμενα από περιοχές που πρωταγωνίστησαν στην Επανάσταση του 1821.

Σάββατο 20/2 – Κυριακή 21/2
Δωρεάν
Δείτε τ0 3ο βίντεο εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΆρης Σερβετάλης: Να μην κατακρίνουμε τα πρόσωπα, αλλά την πράξη12.09.2018

Εκδηλώσεις

«Το Ημερολόγιο ενός Σκύλου»: Online oπτικοακουστική αφήγηση από τη Violet Louise

Η ψηφιακή παράσταση «Το Ημερολόγιο ενός Σκύλου», μια online οπτικοακουστική αφήγηση από τη Violet Louise, για μια γυναίκα που αναζητά στο διαδίκτυο ίχνη του σκύλου της που έφυγε από τη ζωή, θα είναι διαθέσιμη από 10 Φεβρουαρίου μέχρι και 31 Μαρτίου 2021, με δωρεάν είσοδο στη σελίδα: http://violetlouise.com/el/το-ημερολόγιο-ενός-σκύλου/.

10 Φεβρουαρίου – 31 Μαρτίου
Δωρεάν
Δείτε την αφήγηση εδώ.

Με αφορμή το ‘21 –  Ίδρυμα Μποδοσάκη

Τo Ίδρυμα Μποδοσάκη θα αναρτά, κάθε εβδομάδα του 2021 στο BLOD.gr, μια ολιγόλεπτη παρέμβαση μιας προσωπικότητας από τους χώρους της υποκριτικής, της ιστορίας, της λογοτεχνίας, της γαστρονομίας, της οικονομίας, της σκηνοθεσίας, της φιλοσοφίας, της κοινωνιολογίας, της μουσικής, της θεωρητικής πληροφορικής, του αθλητισμού και της κοινωνίας των πολιτών, «Με αφορμή το ‘21». Μικρές ψηφίδες σύγχρονης σκέψης, που θα δημοσιοποιούνται σε σύντομα βίντεο κάθε Τρίτη του ’21. Το «Με αφορμή το ‘21» εγκαινιάζει ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος σε ένα 3λεπτο βίντεο που μπορείτε να δείτε στο BLOD.

Σάββατο 20/2 – Κυριακή 21/2
Διαθέσιμο όλο το 24ωρο

Δωρεάν
Δείτε το 6ο βίντεο με τον Διονύση Σαββόπουλο εδώ.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b