MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ART & LOVE

5 ιδέες για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου εμπνευσμένες από τους αγαπημένους μας πίνακες

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει κι εμείς εμπνεόμαστε από τους πιο ρομαντικούς πίνακες στην ιστορία της τέχνης.

Monopoli Team

Όσο περισσότερο πλησιάζει η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, τόσο περισσότερες συμβουλές θα βρείτε και θα ακούσετε για το πως να κάνετε αυτή την ημέρα πιο ιδιαίτερη. Εμείς σας προτείνουμε να πάρετε έμπνευση από τους πιο ρομαντικούς πίνακες ζωγραφικής του 17ου και 19ου αιώνα, περίοδος γνωστή για τον έντονο ρομαντισμό στην ζωγραφική.

Ξεχάστε λοιπόν τις τετριμμένες συμβουλές και απευθυνθείτε σε αγαπημένους ζωγράφους της Ολλανδικής Χρυσής Εποχής, όπως είναι ο Φρανς Χαλς ο νεότερος και Φρανς φαν Μίρις ο πρσεβύτερος, καθώς και οι ιμπρεσσιονιστές Πιέρ Ογκίστ Ρενουάρ και Χένρι ντε Τουλούζ-Λωτρέκ.

Ξεχάστε τις σέλφι, κάντε ένα πορτρέτο!

Portrait of a Couple, Frans Hals, Rijksmuseum, 1622

Το να βγάλετε μια σέλφι με τον αγαπημένο σας είναι το πιο προφανές και συνηθισμένο πράγμα που θα μπορούσατε να κάνετε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Γιατί να μην κάνετε λοιπόν την διαφορά και να ζητήσετε να ζωγραφίσει κάποιος ειδικός το πορτρέτο σας; Αν και για την εποχή δεν ήταν τόσο συνηθισμένοι οι πίνακες με δύο άτομα στον ίδιο καμβά, μάλλον το ζευγάρι του πίνακα είχε ακριβώς την ίδια ιδέα και έτσι ζήτησε από τον διάσημο ζωγράφο της Ολλανδικής Χρυσής Εποχής, Frans Hals, να ζωγραφίσει το πορτρέτο τους. Το ζευγάρι αυτό μάλλον είναι οι Isaac Abrahamsz Massa και Beatrix van der Laen, μέλη της ολλανδικής ελίτ και φίλοι του Frans Hals, που το 1622 γιόρταζαν τον γάμο τους.

Μοιραστείτε ένα ρομαντικό δείπνο με… θαλασσινά

The Oyster Meal, Frans van Mieris the Elder, Mauritshuis, 1661

Είναι γεγονός ότι ο έρωτας περνάει από το στομάχι. Μήπως τα θαλασσινά είναι και ο πιο γρήγορος δρόμος για την καρδιά του αγαπημένου σας; Αυτό φαίνεται να πιστεύει ο άντρας της εικόνας (ο ίδιος ο Frans van Mieris), ο οποίος προσπαθεί να σαγηνεύσει την γυναίκα της εικόνας, που ήταν και σύζυγος του, με θαλασσινά και συγκεκριμένα στρείδια, γνωστά για τις αφροδισιακές τους ιδιότητες.

Γράψτε του/της ένα ρομαντικό γράμμα

The Letter Writer, Frans van Mieris, Rijksmuseum, 1680

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ρομαντικό από το να γράψει κανείς ένα γράμμα που να εκφράζει τον έρωτα του για τον αγαπημένο του/της. Τα μηνύματα στα σόσιαλ μίντια όσο να ‘ναι έχουν καταντήσει πολύ συνηθισμένα. Ένα γράμμα, όμως, δεν θα το περιμένει κανείς! Πάρτε λοιπόν ιδέα από τον πίνακα του Frans van Mieris του πρεσβύτερου και για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου γράψτε ένα ερωτικό γράμμα στον σύντροφο σας εκφράζοντας ό,τι θέλετε να του πείτε για την ημέρα των ερωτευμένων.

Χορέψτε!

Dance in the Country, Pierre Auguste Renoir, Musee d’Orsay, 1883

Όπως προτείνει και ο Ρενουάρ ο χορός είναι πάντα μια ευχάριστη δραστηριότητα όταν περιλαμβάνει τον αγαπημένο σας. Στην εικόνα του διάσημου ζωγράφου, το ζευγάρι έχει παρασυρθεί εντελώς από τον χορό και την μουσική, ενώ το χαμόγελο στο πρόσωπο της κοπέλας είναι τόσο ειλικρινές που βλέποντας την είμαστε σίγουροι ότι δεν θα μπορούσε να είναι πιο χαρούμενη.

Αν όλα τα παραπάνω αποτύχουν, μείνετε στο κρεβάτι!

In bed-The Kiss, Henri de Toulouse Lautrec, 1892

Ένας από τους πιο ρομαντικούς πίνακες του Χένρι ντε Τουλούζ-Λωτρέκ είναι ο παραπάνω, που απεικονίζει δύο αγκαλιασμένες γυναίκες σε μια στιγμή πάθους. Μάλιστα, ο καλλιτέχνης θεωρούσε τον συγκεκριμένο πίνακα την επιτομή της ευφορίας που προκαλεί ο έρωτας, αποδεικνύοντας ότι πολλές φορές το μόνο που χρειάζεται είναι μια αγκαλιά και ένα φιλί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑB&E Goulandris Shop: Μία ξεχωριστή συλλογή κοσμημάτων με θέμα τον έρωτα12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b