MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΑΤΖΕΝΤΑ

Online Agenda: 30 προτάσεις με ταινίες, παραστάσεις, συναυλίες για σήμερα 12 Φεβρουαρίου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο αξιόλογες προτάσεις για εκδηλώσεις που μπορείτε να δείτε διαδικτυακά την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου.

«Η Λίμνη των Κύκνων» - Christmas Theater Online
Αριστούλα Ζαχαρίου

Θέατρο

«Για την Ελένη» – Θέατρο Σταθμός
Online

Φωτογραφία: Karol Jarek

Η βραβευμένη παράσταση του Μάνου Καρατζογιάννη «Για την Ελένη», με τη Μαρία Κίτσου, παρουσιάζεται, 12, 13 και 14 Φεβρουαρίου στις 20:00, σε online streaming προβολές, μέσω viva.gr. Στην παράσταση, που παρουσιάζει για πρώτη φορά στην σκηνή την τραγική ιστορία της μεγάλης Ελένης Παπαδάκη, θύμα των Δεκεμβριανών, η Ηθοποιός επιστρέφει στο χώρο της για να αφηγηθεί το εμφύλιο κύτταρο του Θεάτρου, του τόπου της, του καιρού της. Η Μαρία Κίτσου, στο ρόλο της Ελένης και ο Μάριος Μακρόπουλος, στο ρόλο του βουβού εκτελεστή της.

Παρασκευή 12/2 | 20:00
Εισιτήριο: 8€
Αγοράστε εισιτήριο και δείτε την παράσταση εδώ.

«Το 3%» της Βίλης Σωτηροπούλου

Η παράσταση « Το 3%» της Βίλης Σωτηροπούλου, διατίθεται για on demand προβολές, 10-21 Φεβρουαρίου 2021, μέσω viva.gr. 2040 μ.χ . Στο υποθηκευμένο κρατίδιο New Ελλάνα οι φυλακές έχουν γεμίσει. Η «ανελεύθερη» Ξένια μόνη στο σπίτι, εκτίει ποινή χρόνων για λιγοστά χρέη. H έξοδος στη βεράντα έχει απαγορευτεί, η ψυχοθεραπεία το ίδιο. Οι Φύλακες λέγονται «Φίλοι» και διδάσκουν χορογραφίες ποικίλης ύλης. Εγκλεισμός και μοναχική διασκέδαση, οι νέοι τρόποι της εξουσίας. Σκηνοθεσία: Ροζαμάλια Κυρίου, Βασίλης Παπαδημητρίου, Βίλη Σωτηροπούλου | Παίζουν: Ανδρέας Bιτωράτος, Μίνα Λαμπροπούλου, Αννα Μακρή, Πασχάλης Μερμηγκάκης, Γιώργος Νάσιος , Βίλη Σωτηροπούλου , Στέλλα Τροκάνα και Πέτρος Μελαχροινούδης.

Παρασκευή 12/2 | Διαθέσιμη όλο το 24ωρο
Εισιτήριο: 8€
Για αγορά εισιτηρίου και περισσότερες πληροφορίες εδώ.

«Οι Πιο Δυνατές» στο viva.gr

Το έργο της Άννας Αδριανού «Οι Πιο Δυνατές», σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Κυριακού, έρχεται για online streaming προβολές, 5-19 Φεβρουαρίου 2021, μέσω viva.gr. Ένας από τους πιο «δυνατούς» μονολόγους του Αύγουστου Στρίντμπεργκ, μεταμορφώνεται σε ένα «παιχνίδι για δύο». Δυο γυναίκες, σύζυγος και ερωμένη του ίδιου άντρα, συναντιούνται παραμονή Χριστουγέννων, σε ένα καφέ μπαρ και μέσα από αλλεπάλληλες προκλήσεις, εκθέτουν την ζωή τους και τους ρόλους τους κι αναμετριούνται μέχρις εσχάτων. Παίζουν: Άννα Αδριανού, Βάσια Παναγοπούλου, Κατερίνα Μπιλάλη.

Παρασκευή 12/2
Ώρα: 21:00

Εισιτήριο: 7€
Αγοράστε εισιτήριο και δείτε την παράσταση εδώ.

Διαθέσιμες επιλογές από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση (δωρεάν):
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Πανούκλα: Το αριστούργημα του Αλμπέρ Καμύ έρχεται online από το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης12.09.2018

Παρασκευή 12/2

Άλλες ελληνικές παραστάσεις Online
  • Στο πλαίσιο των Παραβάσεων, του Θεατρικού Αναλόγιου του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), διατίθεταιτο αριστούργημα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες Δον Κιχότε ντε λα Μάντσα και την Περιπέτεια των ανεμόμυλων σε σκηνοθετική επιμέλεια Έκτορα Λυγίζου.
  • Η web παράσταση του Θεάτρου Τέχνης «Πυραμίδες» του Ανδρέα Φλουράκη θα είναι διαθέσιμη, για online streaming προβολές, 10-14 Φεβρουαρίου, μέσω viva.gr.
  • Η παράσταση «Ο Τζόνι πήρε το όπλο του» του Ντάλτον Τράμπο, σε θεατρική διασκευή Σοφίας Αδαμίδου και σκηνοθεσία Θάλειας Ματίκα, είναι διαθέσιμη on demand, έως τις 14 Φεβρουαρίου 2021, μέσω viva.gr.
  • Το stand up comey show του Λάμπρου Φισφή «Δες το Θετικό» θα είναι διαθέσιμο για online streaming προβολές, έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021, μέσω viva.gr.
  • Τριάντα οκτώ ηθοποιοί του ΚΘΒΕ έντυσαν με τις φωνές τους, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση της Έφης Δρόσου, το μνημειώδες έργο της «Οδύσσειας», σε μετάφραση του Δημήτρη Μαρωνίτη.
  • Η παράσταση θεάτρου ραδιοφώνου, «Το Πάτωμα», σε κείμενο Ζέτης Φίτσιου και σκηνοθεσία Ανδρέα Φλουράκη, είναι διαθέσιμη on demand, από την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020, μέσω της ιστοσελίδας iroes.art .
  • Ολόκληρη η stand up comedy παράσταση του Αλέξανδρου Τσουβέλα, «Κακός Παράδεισος» διαθέσιμη on demand, για διαδικτυακή παρακολούθηση, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του stand-up comedian. Οδηγίες για το πως να παρακολουθήσετε την παράσταση δείτε εδώ.

Παρασκευή 12/2

«Το Κουκλόσπιτο» – Digital Theatre Online

Η διαδικτυακή πλατφόρμα Digital Theatre διαθέτει για ενοικίαση μερικές από τις καλύτερες θεατρικές παραγωγές παγκοσμίως. Παρακολουθήστε online την παράσταση «Το Κουκλόσπιτο» του Ερρίκου Ίψεν, από το Young Vic Theatre, σε σκηνοθεσία Carrie Cracknell. Η Νόρα Χέλμερ, έχοντας δανειστεί χρήματα για να σώσει τον σύζυγό της, αναγκάζεται να αποκαλύψει το μυστικό της, γεγονός που την οδηγεί να επανεκτιμήσει τις συνθήκες της ζωής της. Παίζουν: Hattie Morahan, Nick Fletcher, Dominic Rowan κ.α.

Παρασκευή 12/2
Τιμή Ενοικίασης: 7.99£
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Άλλες διαθέσιμες παραστάσεις από το εξωτερικό Online
  • Ο Mint Theater Company προσφέρει για δωρεάν on demand προβολές, από την 1η έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021, την παράσταση «Katie Roche» της Teresa Deevy, σε σκηνοθεσία Jonathan Bank.
  • Ο Royal Shakespeare Company διαθέτει για δωρεάν online παρακολούθηση μέσω youtube, έως τις 16 Μαρτίου 2021, ηχητικό αρχείο της παράστασης του βραβευμένου έργου της Juliet Gilkes Romero, με τίτλο «The Whip», σε σκηνοθεσία Kimberley Sykes.

Παρασκευή 12/2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚρίστοφερ Πλάμερ: Οι 10 καλύτερες στιγμές του σπουδαίου ηθοποιού στο σινεμά12.09.2018

Παιδικό Θέατρο

Διαθέσιμες παραστάσεις για παιδιά
  • Η θεατρική παράσταση «Έλμερ, ο Παρδαλός Ελέφαντας», σε σκηνοθεσία Ιωάννας Γεωργαντά και κείμενο-στίχους Παύλου Μητσόπουλου, παρουσιάζεται, μέσω online streaming, από τις 29 Ιανουαρίου έως τις 14 Φεβρουαρίου.
  • Το Θέατρο Τέχνης διαθέτει το μυθιστήρημα του Εκτόρ Μαλό, «Χωρίς Οικογένεια», σε διασκευή Άνδρης Θεοδότου και σκηνοθεσία Δημήτρη Δεγαΐτη, για on demand προβολές μέσω vimeo.
  • Η παράσταση «Ο Ψαροτρομάρας» της Φρόσως Χατόγλου από το Κουκλοθέατρο Κρήτης θα είναι διαθέσιμη, έως τις 13 Μαρτίου 2021, για on demand online παρακολούθηση.

Παρασκευή 12/2

Μουσικό Θέατρο

«Αΐντα» – Christmas Theater Online

Η «Αΐντα» του Τζουζέπε Βέρντι, μια υπερπαραγωγή του Φράνκο Τζεφιρέλι, με την ορχήστρα, τη Χορωδία και το Μπαλέτο της Σκάλας του Μιλάνου, έρχεται, 12-14 Φερβουαρίου 2021, στο Christmas Theater Online.  Η Αΐντα, κόρη του Βασιλιά της Αιθιοπίας, είναι σκλάβα της Αμνέριδας, δηλαδή της κόρης του Βασιλιά της Αιγύπτου. Και οι δύο γυναίκες αγαπούν τον Ρανταμές, αρχιστράτηγο των Αιγυπτίων, ο οποίος επιστρέφει νικητής από τον πόλεμο κατά των Αιθιόπων. Μουσική Διεύθυνση: Ρικάρντο Σαϊγί. Σκηνοθεσία: Φράνκο Τζεφιρέλι.

Παρασκευή 12/2 | 20:00
Εισιτήριο: 15€
Αγοράστε εισιτήριο και δείτε την παράσταση εδώ.

«Ο Χορός των Μεταμφιεσμένων» – Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης

Η Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης συνεχίζει και αυτή την εβδομάδα τις δωρεάν online προβολές σημαντικών παραγωγών της. Σειρά έχει την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου η όπερα «Ο Χορός των μεταμφιεσμένων» του Τζουζέπε Βέρντι. Μια παραγωγή του 1991, σε μουσική διεύθυνση James Levine και σκηνοθεσία Piero Faggioni. Ο εμβληματικός τενόρος Λουτσιάνο Παβαρότι ενσαρκώνει τον Ρικάρντο, τον άτυχο κυβερνήτη της Βοστώνης που ερωτεύεται την καλύτερη φίλη της συζύγου του, Amelia (Aprile Millo).

Παρασκευή 12/2
Δωρεάν
Διαθέσιμη από 02:30 π.μ έως 01:30 π.μ (της επόμενης μέρας)
Παρακολουθήστε τις παραστάσεις εδώ.

«Ο Μαγικός Αυλός» – Κρατική Όπερα της Βιέννης Online

H Κρατική Όπερα της Βιέννης, στο πλαίσιο των διαδικτυακών προβολών δημοφιλών παραγωγών της, παρουσιάζει την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, στις 20:00 (ώρα Ελλάδος), την όπερα «Ο Μαγικός Αυλός» του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ. Ο νεαρός πρίγκιπας Tamino ξεκινάει μαζί με τον Papageno ένα ταξίδι διάσωσης της νεαρής Pamina, κόρης της Βασίλισσας της Νύχτας, από τον Sarastro. Για βοήθεια στην αποστολή τους, στον Tamino δίνεται ένας μαγικός αυλός που μετατρέπει τη λύπη σε χαρά. Μια παραγωγή του 2017, σε μουσική διεύθυνση Adam Fischer και σκηνοθεσία Moshe Leiser – Patrice Caurier.

 Παρασκευή 12/2 | 20:00 (ώρα Ελλάδος)
Απαιτείται εγγραφή
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Il trittico – Βασιλική Όπερα του Λονδίνου Online

Η Βασιλική Όπερα του Λονδίνου προσφέρει για on demand παρακολούθηση, έως τις 7 Μαρτίου 2021, την συλλογή τριών μονόπρακτων οπερών του Τζάκομο Πουτσίνι, με τίτλο «Il trittico», στην οποία περιλαμβάνονται οι όπερες «Il tabarro», «Suor Angelica» και «Gianni Schicchi». Σε σκηνοθεσία Richard Jones και μουσική διεύθυνση Antonio Pappano. Κυμαινόμενες από το μελόδραμα έως την κωμωδία. Αν και κάθε όπερα μπορεί να παρασταθεί αυτόνομα, οι τρεις μαζί δίνουν την αίσθηση ενός ολοκληρωμένου γεγονότος, πλούσιο σε υφές και μουσικές φόρμες. Παίζουν: Lucio Gallo, Eva-Maria Westbroek κ.α. Ermonela Jaho.

Παρασκευή 12/2
Εισιτήριο: 3.51€
Αγοράστε εισιτήριο και δείτε την παράσταση εδώ.

«Μανόν» – Opera Vision Online

Η δωρεάν streaming παλτφόρμα Opera Vision διαθέτει, από τις 12 Φεβρουαρίου 2021, στις 20:00 (ώρα Ελλάδος), έως τις 12 Μαρτίου 2021, στις 20:00 (ώρα Ελλάδος), την όπερα του «Μανόν» του Ζυλ Μασνέ, από την Κρατική Όπερα του Αμβούργου. Στο δρόμο της για τη μονή, μια νεαρή, αξιαγάπητη γυναίκα ερωτεύεται έναν γοητευτικό ξένο και αποφασίζει να το σκάσει μαζί του. Παρασυρόμενη από μια ζωή πλούτου και πολυτέλειας, υποκύπτει σε έναν πλούσιο ευγενή, όμως δεν μπορεί να ξεχάσει την πραγματική της αγάπη. Μουσική Διεύθυνση: Sébastien Rouland. Σκηνοθεσία: David Bösch.

Παρασκευή 12/2 | 20:00 (ώρα Ελλάδος)
Δωρεάν
Δείτε την παράσταση εδώ.

«The Long Goodbye» – Riz Ahmed Online

Η μουσική παράσταση του βραβευμένου με Έμμυ Riz Ahmed, «The Long Goodbye», είναι διαθέσιμη για on demand προβολές, έως την 1η Μαρτίου στις 01:59 π.μ. (ώρα Ελλάδος), σε σκηνοθεσία Kirsty Housley. Η παράσταση αναμειγνύει την αφήγηση, τη μουσική από το άλμπουμ του πρωταγωνιστή «The Long Goodbye», που έχει λάβει θερμές κριτικές, καθώς και έναν εμβυθιστικό ήχο που θα μας οδηγήσει σε ένα μουσικό-προσωπικό ταξίδι γεμάτο συναίσθημα, στο οποίο κυριαρχεί η ερώτηση «Πως φτάσαμε έως εδώ». Η παράσταση ακολουθεί το τελευταίο τραγούδι του Riz Ahmed «Once Kings».

Παρασκευή 12/2
Εισιτήριο: £5, £10, £15, £20
Για αγορά εισιτηρίου και περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Άλλες διαθέσιμες παραστάσεις μουσικού θεάτρου
  • Η Opera North προσφέρει, για δωρεάν διαδικτυακή παρακολούθηση, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της, την όπερα του Μπέντζαμιν Μπρίτεν «Το στρίψιμο της βίδας», σε μουσική διεύθυνση Leo McFall και σκηνοθεσία Alessandro Talevi.
  • Από της 25 Νοεμβρίου είναι διαθέσιμη, στη νέα online τηλεόραση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η όπερα «Μαντάμα Μπαττερφλάι» του Τζάκομο Πουτσίνι, σε σκηνοθεσία Ούγκο ντε Άνα και μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού.

Παρασκευή 12/2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Σύλβια Πλαθ για τη ζωή, τον έρωτα και τον θάνατο12.09.2018

Χορός

«Η Λίμνη των Κύκνων» – Christmas Theater Online Online

«Η Λίμνη των Κύκνων», σε χορογραφία του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με το μπαλέτο και την Ορχήστρα της Όπερας του Παρισιού, έρχεται, από τις 12 έως τις 15 Φεβρουαρίου 2021, στο Christmas Theater on line. Η πριγκίπισσα Οντέτ και οι φίλες της περνούν τη ζωή τους παγιδευμένες στη μορφή του κύκνου από τότε που τις μάγεψε ο μάγος Ρόθμπαρτ. Τα μάγια μπορεί να λύσει μόνο ο έρωτας, ο οποίος έρχεται με την όψη του ωραίου πρίγκιπα Ζίγκφριντ, που ορκίζεται να σώσει την Οντέτ. Μουσική Διεύθυνση: Βέλο Παν.

Παρασκευή 12/2 | 20:00
Εισιτήριο: 15€
Αγοράστε εισιτήρια και δείτε την παράσταση εδώ.

Ancient Future Solo – Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Online

Με αφετηρία την «Ελένη» του Ευριπίδη και την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, από τη διδακτέα ύλη Γυμνασίου και Λυκείου αντίστοιχα, οι οκτώ έφηβοι μαθητές 13-17 ετών που συμμετείχαν στο Ancient Future Solo, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα χορού του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, ανακαλύπτουν μέσα από το σώμα και την κίνηση το Aρχαίο Δράμα και δημιουργούν ο καθένας και η κάθε μία τη δική τους χορογραφική δημιουργία με την καθοδήγηση της Μαριάννας Καβαλλιεράτου και της βοηθού της, Αρετής Αθανασοπούλου. Τα 8 πρωτότυπα χορευτικά soli θα προβάλλονται στο greekfestival.gr από τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021 και για 8 μέρες.

Παρασκευή 12/2
Δωρεάν
Δείτε τα χορευτικά soli εδώ.

Άλλες διαθέσιμες παραστάσεις χορού Online
  • Η Βασιλική Όπερα του Λονδίνου προσφέρει για on demand παρακολούθηση, από τις 29 Ιανουαρίου έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021, την παράσταση μπαλέτου «La Fille mal gardée», σε μουσική Ferdinand Hérold και χορογραφία, Frederick Ashton.
  • Το διασημότερο μπαλέτο όλων των εποχών,  «Η Λίμνη των Κύκνων» του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, ανεβαίνει σε Hi definition πολυκάμερη μαγνητοσκόπηση από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, έως 15 Φεβρουαρίου 2021.

Παρασκευή 12/2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈκπτωτοι στη σκηνή και στην κοινωνία12.09.2018

Μουσική

Αλκίνοος Ιωαννίδης – ΚΠΙΣΝ Online

Απολαύστε τη συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Ιουνίου στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, από την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου στις 11.00 έως την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου στις 23.00, μέσω της ιστοσελίδας snfcc.org/IoannidisOnDemand. Μόνος επί σκηνής, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης παίζει και τραγουδά τα τραγούδια του στην πρωτογενή μορφή τους, όπως ήταν τη στιγμή της δημιουργίας τους. Τραγούδια αγαπημένα όπως τα «Όνειρο ήτανε», «Ο κόσμος που αλλάζει» και «Βυθός».

Παρασκευή 12/2 | 11:00 π.μ.
Διαθέσιμη έως τις 14/2 στις 23:00
Δωρεάν
Δείτε τη συναυλία εδώ.

Τηλελάιβ 3: Nalyssa Green x KRISTOF x Δεσποινίς Τρίχρωμη Online

Στο Τηλελάιβ 3, της σειρά διαδικτυακών συναυλιών «Τηλελάιβ» η Nalyssa Green και η Δεσποινίς Τρίχρωμη υποδέχονται τον KRISTOF με τη μουσική- και όχι μόνο- ταυτότητά του. Με καινούργιο υλικό και οι τρεις την χρονιά της πανδημίας, η οποία υποτίθεται ότι θα ήταν το 2020, αποφάσισαν  να παίξουν μουσική διαδικτυακά γιατί φοβούνται μην ξεχάσουν. Οδηγίες παρακολούθησης εδώ.

Παρασκευή 12/2 | 21:30
Εισιτήριο: Από 5€
Για περισσότερες πληροφορίες και αγορά εισιτηρίου εδώ.

Pearl Jam – Home Shows Night 2

Οι Pearl Jam διαθέτουν για on demand παρακολούθηση, από το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, στις 03:00 π.μ. (ώρα Ελλάδος), έως τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, στις 9:59 π.μ. (ώρα Ελλάδος), τη δεύτερη από τις δύο συναυλίες, «Home Shows», που πραγματοποιήθηκαν στο Σιάτλ τον Αύγουστο του 2018, για τη συγκέντρωση χρημάτων για τους άστεγους, μέσω της πλατφόρμας nugs.net.

Σάββατο 13/2 | 03:00 π.μ.
Διαθέσιμο έως 15/2 στις 09:59 π.μ.
Εισιτήριο: 14.99$
Για αγορά εισιτηρίου και περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Ergon Ensemble – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών Online

Με το βλέμμα στραμμένο στη σύγχρονη ελληνική δημιουργία, το Ergon Ensemble επιστρέφει στο Megaron Online με την πρώτη από μία σειρά συναυλιών που τιτλοφορούνται «Ο επαναπατρισμός της Διασποράς Ι: Ο Νέος Κόσμος». Στο πρώτο αφιέρωμα, που εστιάζει στις ΗΠΑ και στον Καναδά και μεταδίδεται σε streaming την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου στις 20:30 από την ιστοσελίδα και το Facebook του Μεγάρου, παρουσιάζονται τρεις συνθέτες, τρεις αισθητικές και έξι έργα: Δύο ντουέτα του Χρήστου Χατζή, ένα κουαρτέτο και ένα σεξτέτο του Παναγιώτη Κόκορα και ολοκληρώνεται ένα σεξτέτο και ένα νονέτο του Χarry Stafylakis. Μουσική διεύθυνση: Philippe Auguin.

Παρασκευή 12/2
Διαθέσιμο έως τις 20:30
Δωρεάν
Δείτε τη συναυλία εδώ.

Συναυλία LSO με τον Λεωνίδα Καβάκο – Πρωτοβουλία 1821-2021 Online

Η Πρωτοβουλία 1821-2021 διαθέτει, έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021, την πρώτη επετειακή της δράση για δωρεάν παρακολούθηση μέσω youtube. Πρόκειται για διαδικτυακή συναυλία της London Symphony Orchestra, σε μουσική διεύθυνση Sir Simon Rattle με σολίστ τον Λεωνίδα Καβάκο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει το «Κοντσέρτο για Βιολί» του Μπεργκ και τη «Συμφωνία Νο 9 – Η Μεγάλη Συμφωνία» του Σούμπερτ.

Παρασκευή 12/2 | Διαθέσιμη έως 28/2
Δωρεάν
Δείτε τη συναυλία εδώ.

Σινεμά

Cinema Made in Italy – Ταινιοθήκη της Ελλάδος Online

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, η πολιτιστική πρωτοβουλία Tempo Forte, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών και το Ινστιτούτο Λούτσε Τσινετσιτά παρουσιάζουν το πρώτο διαδικτυακό φεστιβάλ στην Ελλάδα, αφιερωμένο στο Ιταλικό σινεμά, μέσα από την πλατφόρμα της Ταινιοθήκης, online.tainiothiki.gr, 12-22 Φεβρουαρίου 2021. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα προβληθούν 16 νέες ιταλικές ταινίες από τα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ, με την Αλίντα Βάλι, τον Πάολο Κόντε, την Μαρίνα Αμπράμοβιτς, τον Ρομπέρτο Μπενίνι, τον Έλιο Τζερμάνο, τον Πιερφραντσέσκο Φαβίνο κ.α. H έναρξη του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί, Παρασκευή 12/2 στις 12:00 μ.μ., με την ελληνική πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ της Ilaria Freccia, «H επανάσταση είμαστε εμείς» («La rivoluzione siamo noi»). Δείτε εδώ το Αναλυτικό Πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

12-22 Φεβρουαρίου 2021
Εισιτήρια: 3 ευρώ. Πακέτο 5 ταινιών: 5 ευρώ. Πακέτο 10 ταινιών: 8 ευρώ.
Αγοράστε εισιτήρια και δείτε τις ταινίες εδώ.

Κινηματογραφικός Κύκλος: Angela Molina – Ινστιτούτο Θερβάντες Online

Το Ινστιτούτο θερβάντες στην Αθήνα διοργανώνει από τις 12 έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021, τη σειρά κινηματογραφικών προβολών «Άνχελα Μολίνα. Βραβείο Γκόγια για την προσφορά της στον κινηματογράφο». Η Άνχελα Μολίνα, μια από τις πιο εμβληματικές ηθοποιούς του ισπανικού κινηματογράφου, θα τιμηθεί από την Ακαδημία κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών με το Βραβείο Γκόγια  για την προσφορά της στον Κινηματογράφο. Οι προβολές αφιερωμένες στην Άνχελα Μολίνα ξεκινούν την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου στις 21:00, με την ταινία του José Luis Borau «La Sabina» (1979). Η ταινία θα είναι διαθέσιμη το κανάλι του Ινστιτούτου Θερβάντες στο Vimeo, για 48 ώρες.

Παρασκευή 12/2 | 21:00
Διαθέσιμη έως 14/2 | 21:00
Υπότιτλοί: Αγγλικοί

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελλοπονήσου Online

Σαράντα οκτώ διεθνείς ταινίες, στην πλειονότητά τους σε πανελλήνια πρώτη προβολή, εξασφάλισε για τους θεατές του το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά διαδικτυακά από τις 5 έως τις 14 Φεβρουαρίου 2021. Τιμώντας τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, το μεγάλο αφιέρωμα του Φεστιβάλ έχει την θεματική «Διεκδικώντας την ελευθερία». Στο πλαίσιο του οποίου θα προβληθούν 13 ταινίες ξένων σκηνοθετών. Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

5-14 Φεβρουαρίου 2021
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Άλλες διαθέσιμες ταινίες για on demand παρακολούθηση Online
  • Η Βερολινέζικη Schaubühne διαθέτει online και δωρεάν, από την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, στις 18:00 (ώρα Ελλάδος) έως την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, στις 18:00 (ώρα Ελλάδος) το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του Marcus Lindeen «The Raft», με αγγλικούς υπότιτλους.
  • Η StraDa Films διαθέτει, μέσω viva.gr, έως τις 4 Μαρτίου, «Το ταξίδι της φάλαινας», την συγκινητική ταινία έναρξης του 61ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, χωρίς συνδρομή. Σενάριο-σκηνοθεσία: Φίλιπ Γιούριεφ.
  • Η «Lara», η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Jan-Ole Gerster, σκηνοθέτη της ταινίας «Oh Boy» είναι η ταινία Α΄Προβολής που είναι διαθέσιμη από τη StraDa Films , έως τις 4/3 μέσω viva.gr.
  • Το «Bref»,το βραβευμένο ντοκιμαντέρ της Χριστίνας Πιτούλη, προβάλλεται δωρεάν στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση από τις 6 Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα Κλειτοριδεκτομής.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜπέρτολτ Μπρεχτ: Ο οραματιστής που σημάδεψε το παγκόσμιο θέατρο12.09.2018

Έκθεση

«ΜΥΡΙΑ ΟΣΑ [γ]ραμμένα, ἕν πανίον. 1821-2021» – Λύκειο των Ελληνίδων

Το «παρών» στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση δίνει το Μουσείο Ιστορίας της Ελληνικής Ενδυμασίας του Λυκείου των Ελληνίδων με την ψηφιακή έκθεση με τίτλο  «ΜΥΡΙΑ ΟΣΑ [γ]ραμμένα, ἕν πανίον. 1821-2021». Η έκθεση διαρθρώνεται σε 12 θεματικές ενότητες, κάθε μία από τις οποίες αναπτύσσεται μέσα από έργα βίντεο σύγχρονων εικαστικών. Τα θέματα θα αναρτώνται σαν έργο σε εξέλιξη, κάθε Παρασκευή και ώρα 18.21, σε ψηφιακό περιβάλλον, διαθέσιμο στην ιστοσελίδα https://1821.lykeionellinidon.com. Στην έκθεση παρουσιάζονται πολύτιμα και μοναδικά τεκμήρια από τις συλλογές του Μουσείου, προερχόμενα από περιοχές που πρωταγωνίστησαν στην Επανάσταση του 1821.

Πέμπτη 11/2 | Διαθέσιμη όλο το 24ωρο
Δωρεάν
Δείτε τ0 2ο βίντεο εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤέχνη και Έμφυλη Κακοποίηση – Όχι άλλα “ιερά τέρατα”: Διαδικτυακή συζήτηση από το State of Concept12.09.2018

Εκδηλώσεις

«Το Ημερολόγιο ενός Σκύλου»: Online oπτικοακουστική αφήγηση από τη Violet Louise

Η ψηφιακή παράσταση «Το Ημερολόγιο ενός Σκύλου», μια online οπτικοακουστική αφήγηση από τη Violet Louise, για μια γυναίκα που αναζητά στο διαδίκτυο ίχνη του σκύλου της που έφυγε από τη ζωή, θα είναι διαθέσιμη από 10 Φεβρουαρίου μέχρι και 31 Μαρτίου 2021, με δωρεάν είσοδο στη σελίδα: http://violetlouise.com/el/το-ημερολόγιο-ενός-σκύλου/.

10 Φεβρουαρίου – 31 Μαρτίου
Δωρεάν
Δείτε την αφήγηση εδώ.

Με αφορμή το ‘21 –  Ίδρυμα Μποδοσάκη

Τo Ίδρυμα Μποδοσάκη θα αναρτά, κάθε εβδομάδα του 2021 στο BLOD.gr, μια ολιγόλεπτη παρέμβαση μιας προσωπικότητας από τους χώρους της υποκριτικής, της ιστορίας, της λογοτεχνίας, της γαστρονομίας, της οικονομίας, της σκηνοθεσίας, της φιλοσοφίας, της κοινωνιολογίας, της μουσικής, της θεωρητικής πληροφορικής, του αθλητισμού και της κοινωνίας των πολιτών, «Με αφορμή το ‘21». Μικρές ψηφίδες σύγχρονης σκέψης, που θα δημοσιοποιούνται σε σύντομα βίντεο κάθε Τρίτη του ’21. Το «Με αφορμή το ‘21» εγκαινιάζει ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος σε ένα 3λεπτο βίντεο που μπορείτε να δείτε στο BLOD.

Παρασκευή 12/2
Διαθέσιμο όλο το 24ωρο

Δωρεάν
Δείτε το 5ο βίντεο με τη Μαρία Ευθυμίου εδώ.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b