MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΔΡΑΣΕΙΣ

Online εκδηλώσεις, σεμινάρια, διαλέξεις: 24 προτάσεις για την εβδομάδα 18-24/1

Online σεμινάρια, διαλέξεις, βιβλιοπαρουσίασεις… συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο αξιόλογες online δράσεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε την εβδομάδα 18-24 Ιανουαρίου 2021.

Διαδικτυακά εκπαιδευτικά προγράμματα Ιδρύματος Θεοχαράκη
Αριστούλα Ζαχαρίου

Για το παιδί

Λέσχη ανάγνωσης στο ηλεκτρονικό περιβάλλον – Ίδρυμα Ευγενίδου

Η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου διοργανώνει online εκπαιδευτικό πρόγραμμα, για παιδιά Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄Δημοτικού «Λέσχη ανάγνωσης στο ηλεκτρονικό περιβάλλον». Το πρόγραμμα είναι εμπνευσμένο από το Θέατρο αναγνωστών (Readers Theatre, ένας τρόπος παρουσίασης της λογοτεχνίας σε δραματική μορφή. Τα παιδιά μαζί με ένα ενήλικο μέλος της οικογένειάς τους, συνεργάζονται για να γνωρίσουν τη χαρά της από κοινού ανάγνωσης, να βελτιώσουν την αναγνωστική τους ευχέρεια και τη σχέση τους με τα Μαθηματικά. Επιλεγμένα βιβλία: «Τα έξυπνα παιχνίδια του κου Πλάτωνα» (Δημήτρης Παναγάκος), «Φαντασία και Μαθηματικά» (Ιωάννης Σταμέλος), «Η μία και μοναδική μαύρη θρούμπα» (Λέλα Στρούτση).

Τετάρτες: 13/1, 20/1 ,27/1, 3/2, 10/2, 17/2
Πέμπτες: 11/2, 18/2, 25/2,  4/3, 11/3, 18/3
‘Ωρα: 17:30
Για προεγγραφή και περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 Γλυπτική. Φτιάχνοντας τους ήρωες μου: Online Εργαστήριο για παιδιά 7-10 ετών – ΚΠΙΣΝ

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρουσιάζει την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021, στις 17:30, το διαδικτυακό εργαστήριο για παιδιά από 7 έως 10 ετών «Γλυπτική: Φτιάχνοντας τους Ήρωες μου». Αντλώντας έμπνευση από τα παραμύθια, την ποίηση και λογοτεχνικά κείμενα θα επιχειρήσουμε να ανιχνεύσουμε, να δημιουργήσουμε και να αποδώσουμε, μέσω της γλυπτικής, τους δικούς μας φανταστικούς Ήρωες. Τα παιδιά που θα συμμετέχουν θα χρειαστεί να έχουν τα εξής υλικά: κόλα stic, μολύβι, ψαλίδι, μπλοκ ακουαρέλας Νο3, ξύλινα μανταλάκια. Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Βασίλης Γεροδήμος, Εικαστικός. Δημιουργική Υποστήριξη: Άρτεμις Μάνου, Θεατροπαιδαγωγός – Φιλόλογος.

Πέμπτη 21/1 | 17:30
Δωρεάν | Απαραίτητη προεγγραφή.
Μέσω zoom
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Σεξουαλική Αγωγή και Διαπροσωπικές Σχέσεις: Webinar για εφήβους – Ίδρυμα Ωνάση

Το Ίδρυμα Ωνάση διοργανώνει τις Πέμπτες, 14, 21 & 28 Ιανουαρίου και 4, 11 & 18 Φεβρουαρίου 2021, 18:00-19:30, το webinar για εφήβους «Σεξουαλική Αγωγή και Διαπροσωπικές Σχέσεις: Ευαισθητοποίηση, Ενημέρωση και Ενεργοποίηση Εφήβων. Όλες οι νέες και οι νέοι μπορούν να συμμετάσχουν ενεργά και βιωματικά, μέσα από συζήτηση, εισηγήσεις, καταγραφή ημερολογίου, δημιουργία ιστοριών, κουίζ και κοινή αναζήτηση και παρακολούθηση βίντεο στο διαδίκτυο. Επίσης, όλες και όλοι μπορούν να συμμετάσχουν σε ομαδική πλατφόρμα συνεργασίας και επικοινωνίας, όπου θα υπάρχει χώρος για να μοιραστούν τις ιστορίες τους, πραγματικές ή φανταστικές. Στην τελευταία συνάντηση, τα υλικά της ομάδας θα εξερευνηθούν θεατρικά μέσω αυτοσχεδιασμών και παιχνιδιών.

Πέμπτη 21/1 | 18:00 – 19:30
Έφηβοι 14-16 ετών | Δωρεάν
Πληροφορίες — Κρατήσεις: [email protected]
Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Online αφήγηση παραμυθιών – Ελληνοαμερικανική Ένωση

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει online αφήγηση παραμυθιών συνοδεία μουσικής από  την Λαμπρινή Γιώτη, το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021, στις 18:00. Ξωτικά, άλογα του νερού, μέλισσες που μιλάνε και γοργόνες από τα παγωμένα τοπία της Βόρειας Ευρώπης και τα βάθη του χρόνου επισκέπτονται τους φίλους της Φαντασίας στη ζεστασιά του σπιτιού τους. Η μαγεία των κέλτικων, σκανδιναβικών και λαπωνικών παραμυθιών και λαϊκών θρύλων ταξιδεύει μέσω της οθόνης με οδηγό στους μυστηριώδεις και παράξενους αυτούς κόσμους με τη μουσικό Λαμπρινή Γιώτη.

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021 | 18:00
Δωρεάν | Απαραίτητη η κράτηση θέσεων.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Ιστορίες από Τέχνη: Διαδικτυακό εργαστήρι για παιδιά 6-11 ετών

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης διοργανώνει, από τις 9 Ιανουαρίου 2021, τη σειρά εικαστικών, διαδικτυακών εργαστηρίων για παιδιά 6-11 ετών, «Ιστορίες από Τέχνη». Ένα ταξίδι στην Τέχνη με αφορμή το έργο σπουδαίων καλλιτεχνών. Σε κάθε διαδικτυακή συνάντηση τα παιδιά ανακαλύπτουν διαφορετικά έργα, τεχνικές και τρόπους έκφρασης. Στόχος είναι η εξοικείωση τους με έννοιες και μορφικά στοιχεία που χρησιμοποιούνται στις εικαστικές τέχνες ώστε να μπορούν να τα ερμηνεύσουν και αργότερα να τα χρησιμοποιήσουν. Τέλος, τα παιδιά θα δημιουργούν τα δικά τους έργα χρησιμοποιώντας χρώματα, πολλή φαντασία αλλά και τεχνικές των μεγάλων ζωγράφων. Τρίτη online συνάντηση: Σάββατο 13/1 στις 17:00, «Οι γραμμές πάνε περίπατο στα έργα του Paul Klee».

Σάββατο 23/1 | 17:00
Κόστος Συμμετοχής: Συμμετοχή εργαστήριο: 12€
Πληροφορίες – Κρατήσεις: Τ: 2103250341 | Ε: [email protected]
Για δηλώσεις συμμετοχής εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Το δικό μου μικροσκόπιο: Διαδικτυακό εργαστήρι για παιδιά 8-11 ετών από την ομάδα Άνασσα

Η ομάδα Άνασσα και η Βορέειος Βιβλιοθήκη διοργανώνουν το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021, 17:00-18:00, το εργαστήριο θετικών επιστημών για παιδιά 8 – 11 ετών, «Το δικό μου μικροσκόπιο». Ένα διασκεδαστικό εργαστήριο που δίνει στα παιδιά τη δυνατότητα να φτιάξουν το δικό τους μικροσκόπιο και να κατανοήσουν τις βασικές αρχές λειτουργίας του.

Σάββατο 23/1 | 17:00
Δωρεάν | Δηλώσεις συμμετοχής: 210 6147181
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Διαδικτυακά εκπαιδευτικά προγράμματα Ιδρύματος Θεοχαράκη

Τα διαδικτυακά εκπαιδευτικά προγράμματα, για παιδιά, του Ιδρύματος Θεοχαράκη συνεχίζονται και τον μήνα Ιανουάριο. Τα Σάββατα 23, 30 Ιανουαρίου 6, 13, 20, 27 Φεβρουαρίου 6, 20 Μαρτίου 2021, 18:00-20:00, θα πραγματοποιηθεί το σεμινάριο για εφήβους «Η τέχνη της αγχιμαχίας (debate): Ρητορικές αντιπαραθέσεις». Τις Κυριακές 24, 31 Ιανουαρίου, 7, 14, 21, 28 Φεβρουαρίου 2021, 11:00-12:00, το πρόγραμμα για παιδιά 8-12 ετών & γονείς «Παίζω με τις τέχνες με αφορμή μια έκθεση».

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Online Εργαστήρια Σαββατοκύριακου – Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα online εργαστήρια Σαββατοκύριακου του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης ξεκινούν την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021, 11:00-13:00, με το πρώτο online εργαστήριο, όπου παιδιά 4-6 ετών, ανακαλύπτουν τα γεωμετρικά σχήματα στα ειδώλια του Μουσείου. Υλικά: Λευκά χαρτιά Α4, 1-2 σελίδες από εφημερίδα ή μια σακούλα χάρτινη από μανάβη ή πολύχρωμα φύλλα Α4, μολύβι, μαρκαδούροι ή λαδοπαστέλ, ψαλίδι και κόλλα stick (ή ρευστή). Αντωνία Βέλλιου (Αφηγήτρια) – Δέσποινα Σακελλαρίου (Αναπτυξιακή Ψυχολόγος). *Επανάληψη εργαστηρίου 31/1.

Κυριακή 24/1 | 11:00 – 13:00
Εισιτήρια στο viva.gr: 8 ευρώ (γονέας και παιδί).
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Λέσχη Ανάγνωσης: Παιδικό βιβλίο – ΚΠΙΣΝ

Τον Ιανουάριο, συνεχίζεται διαδικτυακά η Λέσχη Ανάγνωσης του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, αφιερωμένη στους μικρούς βιβλιόφιλους, με συντονίστρια τη συγγραφέα Τασούλα Επτακοίλη. Αφορμή για τη δεύτερη συνάντηση την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021, στις 17:00, είναι το βιβλίο «ο Αλυσοδεμένος Ελέφαντας», του Χόρχε Μπουκάι. Ο συγγραφέας Χόρχε Μπουκάι, όταν ήταν παιδί, πήγαινε συχνά στο τσίρκο με τον πατέρα του. Κάθε φορά απορούσε βλέποντας τον ελέφαντα της παράστασης να μην συνειδητοποιεί την τεράστια δύναμή του. Έγραψε, λοιπόν, αυτή την ιστορία, για να μας θυμίζει ότι όλα μπορούμε να τα αλλάξουμε, φτάνει να το θελήσουμε.

Κυριακή 24/1 | 17:00
Για παιδιά 7-10 ετών
Δωρεάν | Μέσω zoom
Εγγραφές εδώ. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFashion Stories#1: Hubert de Givenchy -Τα εμβληματικά κινηματογραφικά κοστούμια του αριστοκράτη της μόδας12.09.2018

Βιβλίο

Μυστικά επιτυχίας για οικογενειακές επιχειρήσεις στη νέα εποχή: Online παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίκας Λάμπρου

Τα Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης και οι Εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου στις 19:00 στη διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίκας Λάμπρου «Μυστικά επιτυχίας για οικογενειακές επιχειρήσεις στη νέα εποχή. Για επιχειρηματίες και στελέχη που δεν εφησυχάζουν». Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με τον Μάκη Προβατά, δημοσιογράφο και συγγραφέα. *Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι YouTube των Εκδόσεων Πατάκη.

Δευτέρα 18/1 | 19:00
Δωρεάν
Δείτε την εκδήλωση εδώ.

Public: Online συζήτηση με τον Θεοδόση Μίχο

Με αφορμή το νέο βιβλίο του Θεοδόση Μίχου «Η Αλκμήνη και οι άλλοι» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Key Books, o συγγραφέας και δημοσιογράφος μαζί με τον συγγραφέα Νίκο Παναγιωτόπουλο συζητούν την Δευτέρα 18/1 στις 19:00  για το αν η ιστορία μίας χώρας είναι η ιστορία μίας γυναίκας, ή το ανάποδο; Για το πως κανένας άνθρωπος δεν είναι νησί, και πως αν ενώσει κανείς τα σημεία που καθόρισαν τη μοίρα του καθενός μας ξεχωριστά, θα σχηματίσει μία γραμμή παράλληλη με εκείνη που διατρέχει τη ραχοκοκαλιά της σύγχρονης ιστορίας των συνόρων που μας περιβάλλουν. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Δευτέρα 18/1 | 19:00
Δωρεάν
Δείτε την εκδήλωση εδώ.

Οι γαλλικές λέξεις: Συνάντηση με τον συγγραφέα Mathias Enard – Γαλλικό Ινστιτούτο

Καταξιωμένοι ή ανερχόμενοι γαλλόφωνοι συγγραφείς και στοχαστές από ποικίλα πεδία των επιστημών, προσκεκλημένοι του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας σε τακτά διαστήματα, μας βοηθούν να συνδεθούμε με τις σύγχρονες τάσεις και τους προβληματισμούς της εποχής μας. Πρώτος καλεσμένος της σειράς εκδηλώσεων «Οι γαλλικές λέξεις: Συναντήσεις με γαλλόφωνους συγγραφείς στο Γαλλικό Ινστιτούτο», την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021, στις 19:30, ο Γάλλος συγγραφέας Mathias Enard. Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει ο Γρηγόρης Μπέκος, δημοσιογράφος. Ταυτόχρονη μετάφραση.

Τρίτη 19/1 | 19:30
Δωρεάν
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Λέσχη Ανάγνωσης «Αντώνης Σαμαράκης» – Εκδόσεις Ψυχογιός

Ο νέος κύκλος συναντήσεων της Λέσχης Ανάγνωσης «Αντώνης Σαμαράκης» των Εκδόσεων Ψυχογιός, την οποία θα συντονίζει η συγγραφέας Τέσυ Μπάιλα και θα έχει θέμα τη βιβλιογραφία του Αντώνη Σαμαράκη, συνεχίζεται την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021, στις 19:30,  με το «Διαβατήριο». Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν μέσω Microsoft Teams.

Τετάρτη 18/1 | 19:30
Δωρεάν
Aπαραίτητη η δέσμευση θέσης: [email protected]
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο ταξίδι της φάλαινας: Η ταινία έναρξης του 61ου ΦΚΘ σε πανελλαδική online πρεμιέρα12.09.2018

Σεμινάρια

«Δημιουργώντας το δικό μου narrative workbook για την τάξη μου»: Webinars για εκπαιδευτικούς – Ίδρυμα Ωνάση

Φώτο: Πηνελόπη Γερασίμου

Το Ίδρυμα Ωνάση διοργανώνει τις Τρίτες 12, 19, 26 Ιανουαρίου και 2, 9, 16 Φεβρουαρίου 2021, 18:00-19:30, τη σειρά online εργαστηρίων «Δημιουργώντας το δικό μου narrative workbook για την τάξη μου: Η αφήγηση ως εργαλείο δημιουργικότητας», για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων. Πώς μπορεί ένας εκπαιδευτικός να ενεργοποιήσει τους μαθητές, προκειμένου να προσεγγίσουν με τον δικό τους τρόπο τη γνώση; Μέσα από διαφορετικούς δρόμους αφήγησης, οι εκπαιδευτικοί κάθε ειδικότητας δημιουργούν ένα ατομικό workbook, το οποίο μπορούν να χρησιμοποιούν ως εργαλείο στην καθημερινή τους εργασία. Η δημιουργική γραφή, το storytelling και το fan fiction είναι μόνο κάποιοι από τους τρόπους προσέγγισης επιλεγμένων θεμάτων της διδακτέας ύλης.

Τρίτη 19/1 | 18:00 – 19:30
Κόστος: 6€
Πληροφορίες – κρατήσεις: [email protected]
Περισσότερα εδώ.

«Ανακαλύπτω ξανά» Διαδικτυακό εργαστήρι ντοκιμαντέρ για ενήλικες από το ΠΙΟΠ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει, από την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, διαδικτυακό εργαστήρι ντοκιμαντέρ, για ενήλικες, με τίτλο «Ανακαλύπτω ξανά», με τον σκηνοθέτη και σεναριογράφο Άγγελο Κοβότσο. Μέσα από θεωρητικές προσεγγίσεις και πρακτικές ασκήσεις, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με αυτό το ιδιαίτερο είδος κινηματογράφου. Το εργαστήρι θα ολοκληρωθεί σε τέσσερις διαδικτυακές συναντήσεις. Αναλυτικά οι ημερομηνίες διεξαγωγής: 20/1, 27/1, 3/2 και 10/2 (ώρες 11:00-13:00).

Τετάρτη 20/1 | 11:00-13:00
Δωρεάν | Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Filmic Structure: The Work of Great Directors – Fårö – Creative Learning Online

Ο πολιτισιτκός χώρος  Fårö – Creative Learning διοργανώνει από τις 22 Ιανουαρίου 2021 έως τις 9 Απριλίου 2021, στις 19:00, το online σεμινάριο «Filmic Structures: The Work Of Great Directors». Σε αυτό το σεμινάριο θα συζητηθούν 12 ταινίες από διαφορετικούς σκηνοθέτες και θα αναλυθεί διεξοδικά η κατασκευή τους δίνοντας έμφαση στην παραγωγή, το σενάριο, τις ερμηνείες, το camera work, τους φωτισμούς, την καλλιτεχνική διεύθυνση, τον ήχο, τη μουσική επένδυση, το μοντάζ και την σκηνοθεσία στο σύνολο της. Παράλληλα θα συζητηθεί η φιλμογραφία τους και θα προβληθούν αποσπάσματα από άλλα έργα τους. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Παρασκευή 22/1 | 19:00 – 22:00
Κόστος συμμετοχής (36 ώρες): 250€ (+24% ΦΠΑ), 220€ (+24% ΦΠΑ) για φοιτητές και ανέργους κατόπιν επίδειξης της σχετικής κάρτας.
Περισσότερα εδώ.

Public: Σεμινάριο «Μοντεσσόρι, στο σπίτι με το μικρό παιδί» (1-3 ετών) – Simone Davies (Εκδόσεις Μεταίχμιο) Online

Χρησιμοποιώντας τις αρχές και τα εργαλεία της μεθόδου Μοντεσσόρι, η Simone Davies μας εξηγεί πώς να μετατρέψουμε τη ζωή μας με τα μικρά παιδιά σε μια χαρούμενη και δημιουργική περίοδο για όλη την οικογένεια. Δίνει εκατοντάδες συμβουλές και παραδείγματα, και μοιράζεται μαζί μας χρήσιμες λίστες. Την Παρασκευή 22/1 στις 19.00 μέσα από τις σελίδες του Public στο Facebook, YouTube και blog. Τη μετάφραση και διερμηνεία θα κάνει η μεταφράστρια του βιβλίου Ελένη Στεργιοπούλου, μοντεσσοριανή παιδαγωγός, σύμβουλος γονέων και συνεργάτιδα της συγγραφέα στη σχολή της στο Άμστερνταμ. Συντονίζει η Πελιώ Παπαδιά.

Παρασκευή 22/1 | 19:00
Δωρεάν
Παρακολουθήστε το σεμινάριο εδώ.

Διαδικτυακά εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Θεοχαράκη Online

Τα διαδικτυακά εκπαιδευτικά προγράμματα, για ενήλικες, του Ιδρύματος Θεοχαράκη συνεχίζονται και τον μήνα Ιανουάριο. Τις Δευτέρες 11 και 18 Ιανουαρίου, 18:00-19:30, ολοκληρώνεται το online εργαστήριο «Origami». Τις Δευτέρες 18 και 25 Ιανουαρίου 2021, στις 19:00-20:30 ολοκληρώνεται το online σεμινάριο «Έρωτας & Επανάσταση στην Όπερα». Τις Τρίτες 19, 26 Ιανουαρίου 2021, 19:00-21:00, ολοκληρώνεται το online σεμινάριο καλλιτεχνικής φωτογραφίας. Παρακολουθήστε τις Πέμπτες 21, 28 Ιανουαρίου 2021 και 4,11,18 Φεβρουαρίου 2021, 18:00-20:00, το webinar «Συναισθηματική Νοημοσύνη, E.Q.». Παρακολουθήστε τις Πέμπτες 21 Ιανουαρίου, 4, 18 Φεβρουαρίου, 4, 18 Μαρτίου, 1, 15, 22 Απριλίου 2021, 19:00-20:30, το πρόγραμμα «Η Αρχιτεκτονική στον 21ο αιώνα».

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.

«Έτοιμοι…μοτέρ…πώς φτιάχνουμε μια ταινία με παιδιά και νέους;» Β΄ Κύκλος – Εργαστήρι Θεάτρου «Ξένια Καλογεροπούλου» Online

Το Εργαστήρι Θεάτρου «Ξένια Καλογεροπούλου» διοργανώνει το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021, 18:00-20:30, το διαδικτυακό σεμινάριο για ενήλικες «Έτοιμοι…μοτέρ…πώς φτιάχνουμε μια ταινία με παιδιά και νέους;» Β΄ Κύκλος, με εισηγητή την Γιάννα Δεληγιάννη. *Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται αποκλειστικά σε όσους έχουν παρακολουθήσει τον πρώτο κύκλο του σεμιναρίου

Σάββατο 23/1 – Κυριακή 24/1 | 18:00-20:30
Κόστος: 35€
Πληροφορίες-εγγραφές: 6977843378, [email protected]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤαινιοθήκη Θεσσαλονίκης: Online αφιέρωμα με θέμα «Σινεμά και Φωτογραφία»12.09.2018

Διαλέξεις

«Το Θέατρο της Δευτέρας στο ΑΠΚΥ»: Φάουστ του Γκαίτε Online

Το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα Θεατρικές Σπουδές  του Open University of Cyprus – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου παρουσιάζει, τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021, στις 20:00, την online διάλεξη, το «Το Θέατρο της Δευτέρας στο ΑΠΚΥ»: Φάουστ του Γκαίτε, με εισηγητή τον Δρ. Γεώργιο Κράια, θεατρολόγο και συντονιστή της Θεματικής Ενότητας «Ιστορία του Θεάτρου και Δραματολογία» του εν λόγω Προγράμματος. Έργο τολμηρό και ρηξικέλευθο για τη νεότερη ευρωπαϊκή λογοτεχνία, ο «Φάουστ» πραγματεύεται την αντιφατικότητα της ανθρώπινης ύπαρξης. Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

Δευτέρα 18/1 | 20:00
Δωρεάν
Παρακολουθήστε τη διάλεξη εδώ.

«Από την αυτοκρατορική Βιέννη στη Βιέννη του Χίτλερ»: μια περιδιάβαση – Rembrandt and the Cat Online

Η πολιτιστική πλατφόρμα Rembrandt and The Cat διοργανώνει τις Δευτέρες 18, 25 Ιανουαρίου και 1 Φεβρουαρίου, τον κύκλο online διαλέξεων «Από την αυτοκρατορική Βιέννη στη Βιέννη του Χίτλερ», με τη συγκριτολόγο Τατιάνα Λιάνη. Θα επιχειρηθεί μια περιδιάβαση στην πόλη των μεγαλοφυϊών, την πρωτεύουσα της πολυεθνοτικής αψβουργικής Αυτοκρατορίας, του εύφορου έδαφος όπου συναντήθηκαν κάποιοι από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες και στοχαστές του εικοστού αιώνα. Υπήρξε πράγματι η Βιέννη μια χαρούμενη μητρόπολη των τεχνών, η πόλη της ανεμελιάς, της καλής ζωής, της μουσικής, του χορού και του θεάτρου; Ή ήταν η πόλη που κυνήγησε ανηλεώς κάθε έκφανση πρωτοπορίας, όπως κυνήγησε αργότερα τους Βιεννέζους Εβραίους, που της χάρισαν την απαράμιλλη λάμψη της; Και υπήρξε η Αυστρία όντως «το πρώτο θύμα του Χίτλερ» ή η χώρα που του παραδόθηκε χωρίς να πέσει ούτε μία πιστολιά;

Δευτέρα 18/1 | 19:00
Πλατφόρμα Zoom
Συμμετοχή 25 ευρώ και για τις τρεις διαλέξεις
Κρατήσεις: [email protected]
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

«Home Project» – Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης Online

Τη Δευτέρα 18/1/2021, 8.30μμ, η Υπατία Βρεττού, προσκεκλημένη του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, θα κάνει μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ την παρουσίαση «Home project: η καλλιτεχνική δημιουργία ως σημείο εκκίνησης για τη διερεύνηση του οικείου». Σε αυτή την παρουσίαση πρόκειται να περιηγηθούμε γύρω από την πολυπλοκότητα της έννοιας «Home», συνδέοντάς την με την καλλιτεχνική δημιουργία και πιο συγκεκριμένα με την φωτογραφική πράξη.

Δευτέρα 18/1 | 20:30
Δωρεάν
Παρακολουθήστε τη διάλεξη εδώ.

Ίδρυμα Θεοχαράκη: Online Διαλέξεις  – Εβδομάδα 11-17/1 Online

Οι κύκλοι των online διαλέξεων του Ιδρύματος Θεοχαράκη ξεκινούν τον Ιανουάριο του 2021 και θα πραγματοποιηθούν, live streaming, μέσω zoom. 12, 19, 26 Ιανουαρίου 2021, 20:00 – 22:00, παρακολουθήστε τη διάλεξη του Τάκη Θεοδωρόπουλου «Το γένος των γυναικών: Ελένη, Μήδεια, Κλυταιμνήστρα, Φαίδρα, Ηλέκτρα, Αντιγόνη». 13, 20, 27 Ιανουαρίου 2021, 18:00-20:00, τη διάλεξη του Στέλιου Ράμφου «Προϊστορία και ιστορία της Παλιγγενεσίας (A’ μέρος)». Τέλος, 13, 20, 27 Ιανουαρίου 2021, 18:00-20:00, παρακολουθήστε τη διάλεξη του Ματθαίου Γιωσαφάτ «Ο γάμος και τα προβλήματά του». Τέλος, 19, 26 Ιανουαρίου 2021 και 2,9 Φεβρουαρίου 2021, 18:00-20:00 παρακολουθήστε τη διάλεξη του Γιώργου Κοντογιώργη «1821-2021: Δύο αιώνες αποδόμησης του οικουμενικού ελληνισμού».

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟρνέλα Λούτη: Ποια είναι η ηθοποιός που εισβάλλει στις «Άγριες Μέλισσες»;12.09.2018

Ποιητικές Συναντήσεις. «Με τα λόγια (γίνεται)» – Ελληνοαμερικανοκή Ένωση Online

Ο Ιανουάριος ξεκινά με την καθιερωμένη εκδήλωση του «Με τα λόγια (γίνεται)», όπου η ποιήτρια, φιλόλογος και μεταφράστρια Μαίρη Γιόση επιλέγει, διαβάζει και σχολιάζει ποιήματα που αποτελούν μέρος του προσωπικού της «κανόνα». Στην εκδήλωση, που με έναν κάπως «λοξό», δια της ποίησης, τρόπο συνδυάζει την10η επέτειο του «Με τα λόγια (γίνεται)» με τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, η Μαίρη Γιόση  ξεδιπλώνει μια πολύ προσωπική περιδιάβαση στη νεοελληνική ποίηση από τον 19ο ως τον 21ο αιώνα. Η εκδήλωση προβάλλεται την Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021, στις 19:30, στο YouΤube και στο Facebook της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης καθώς και στο YouTube του «Με τα λόγια (γίνεται)».

Τετάρτη 20/1 | 19:30
Δωρεάν
Δείτε την εκδήλωση εδώ.

Περισσότερα από Σεμινάρια / Διαλέξεις
VIMA_WEB3b