MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΊΚΑΙΡΑ

5 πράγματα που ανυπομονούμε να κάνουμε ξανά το 2021

Το 2020 ήταν σίγουρα η χρονιά που εκτιμήσαμε όσα θεωρούσαμε δεδομένα. Πλέον το μόνο που επιθυμούμε να μας φέρει το 2021 είναι όλα αυτά τα καθημερινά πράγματα που στερηθήκαμε φέτος

Monopoli Team

Παρά τα όσα περάσαμε φέτος, μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι το 2020 μάς έδωσε την ευκαιρία να πατήσουμε μία “παύση” στους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας και να εκτιμήσουμε όλα όσα θεωρούσαμε δεδομένα. Από τις αγκαλιές με τους αγαπημένους μας ανθρώπους μέχρι και μία απλή βόλτα με φίλους, όλα πλέον είναι πιο περίπλοκα λόγω μίας πανδημίας, που δεν πιστεύαμε ποτέ ότι θα έπρεπε να αντιμετωπίσουμε.

Έτσι, οι φετινοί μας “στόχοι” είναι διαφορετικοί και σίγουρα πιο… απλοί από τις προηγούμενες χρονιές, αφού πλέον το μόνο που επιθυμούμε να μας φέρει το 2021 είναι όλα αυτά τα καθημερινά πράγματα που στερηθήκαμε φέτος.

Εμείς συγκεντρώσαμε πέντε από αυτά τα πράγματα που μας έλειψαν φέτος και ελπίζουμε να ξαναζήσουμε το 2021.

1.Να ξαναπάρουμε αγκαλιά τους αγαπημένους μας

Ποιος θα μας το έλεγε ότι μία αγκαλιά θα ήταν αυτό που θα μας έλειπε περισσότερο φέτος; Με την πανδημία του κορονοϊού να καθιστά αναγκαία την κοινωνική αποστασιοποίηση δύο μέτρων για την προστασία όλων μας, οι αγκαλιές και γενικότερα οι περισσότερες εκφράσεις στοργής είναι δυστυχώς επίφοβες. Το 2021 λοιπόν ελπίζουμε οι συνθήκες να μας επιτρέψουν να αγκαλιάσουμε ξανά τα αγαπημένα μας πρόσωπα, χωρίς να φοβόμαστε για την υγεία τους.

2.Να πάμε μία βόλτα

Σίγουρα μπορούμε ακόμα να κάνουμε βόλτες στο πλαίσιο της σωματικής μας άσκησης με τον κωδικό 6. Δεν μπορούμε, όμως, να πάμε μακριά και σίγουρα είναι δύσκολο να εξερευνήσουμε την αγαπημένη μας πόλη, όπως παλιά. Έτσι, όταν ο συνωστισμός δεν αποτελεί πια πρόβλημα, θα περπατήσουμε ξανά όλη την Αθήνα, μέχρι να ανακαλύψουμε κάθε γωνιά της.

3.Να πάμε ξανά για καφέ και ποτό με φίλους

Το 2020 ήταν επίσης η χρονιά που μετανιώσαμε για κάθε φορά που είπαμε “όχι” σε έξοδο με φίλους μας, γιατί δεν είχαμε όρεξη να βγούμε, αλλά και για κάθε φορά που αντί να βρεθούμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα αρκεστήκαμε σε βίντεοκλήσεις και μηνύματα. Το 2021, όμως, δεν θα ξανακάνουμε το ίδιο λάθος. Όταν είμαστε πλέον ασφαλείς από τον κορονοϊό θα πάμε σε όλα εκείνα τα μέρη που είχαμε στη “λίστα” μας, αλλά δεν προλάβαμε να πάμε.

4.Να κάνουμε εκδρομές και ταξίδια

Άλλη μία αγαπημένη συνήθεια που ήταν “απαγορευμένη” φέτος, τουλάχιστον τους περισσότερους μήνες του χρόνου, ήταν οι εκδρομές και τα ταξίδια. Ο μόνος τρόπος να “επισκεφτούμε” νέα μέρη ήταν μέσα από φωτογραφίες και εικονικές περιηγήσεις. Έτσι, όταν τα ταξίδια εκτός νομού και χώρας γίνουν ξανά ασφαλή, ανυπομονούμε να οργανώσουμε μία εξόρμηση και να επισκεφτούμε ένα-ένα όλα τα μέρη που μπήκαν στη “λίστα” μας φέτος.

5.Να πάμε θέατρο, σινεμά, μουσεία, συναυλίες
Εθνικό Θέαρο, φωτογραφία: Πάτροκλος Σκαφίδας

Εθνικό Θέαρο, φωτογραφία: Πάτροκλος Σκαφίδας

Οι τέχνες ήταν από τα σοβαρότερα “θύματα” του κορονοϊού φέτος, αφού οι χώροι πολιτισμού παρέμειναν κλειστοί για τους περισσότερους μήνες του έτους. Έτσι, μόλις ανοίξουν ξανά τα αγαπημένα μας θέατρα, κινηματογράφοι και μουσεία θα σπεύσουμε να τα στηρίξουμε, γιατί όσο ευρηματικές και να είναι οι streaming πλατφόρμες και οι εικονικές περιηγήσεις, τίποτα δε μπορεί να συγκριθεί με την live εμπειρία.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b