MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
TOP 10

Δέκα μουσικά βίντεο που ξεχώρισαν το 2020

Λίγο πριν την είσοδο του καινούριου χρόνου, θυμόμαστε δέκα βίντεο κλιπ του 2020 που είτε εμπνεύστηκαν από την πανδημία είτε μας θύμισαν πώς υπάρχει ζωή και πέρα από τον κορονοϊό.

Monopoli Team

To 2020 αναμφίβολα ήταν μια ξεχωριστή χρονιά. Τόσο τα μέτρα προστασίας όσο και η περίοδος της καραντίνας μας έκαναν να ξεχάσουμε για λίγο τις εξόδους στα κλαμπ, τις συναυλίες και τα φεστιβάλ. Πολλοί μουσικοί, όμως, δεν αποθαρρύνθηκαν και άφησαν τη δημιουργικότητά τους να ξεδιπλωθεί, δημιουργώντας μουσική που μας κράτησε συντροφιά σε αυτές τις ώρες, θυμίζοντας μας την παλιά ζωή και κανονικότητα.

Μάλιστα, κάποια τραγούδια από αυτά εμπνεύστηκαν από την κατάσταση αυτή, είτε διακωμωδώντας τη είτε δίνοντας κουράγιο στους ακροατές.

Εμείς λοιπόν σας παρουσιάζουμε τα 10 καλύτερα μουσικά βίντεο του 2020.

1.Watermelon Sugar- Harry Styles

Δε θα μπορούσαμε να μην ξεκινήσουμε τη λίστα μας με το τραγούδι του Harry Styles που έγινε ο ύμνος αυτού του καλοκαιριού. Το τραγούδι συνοδεύτηκε από ένα «δροσερό» βίντεο που δείχνει τον Styles να διασκεδάζει στην παραλία με πολλές κοπέλες (προ-κορονοιού φυσικά) τρώγοντας καρπούζι. Με τις εικόνες και τα χρώματα του βίντεο να θυμίζουν το επικό βίντεο του Elton John για το τραγούδι «I’m Still Standing»ο Harry Styles μας δίνει μια γεύση του πως ήταν το καλοκαίρι μας (και ελπίζουμε να ξαναγίνει) πριν την πανδημία.

2. Lauv – “Modern Loneliness”

Ξεκάθαρα εμπνευσμένο από την περίοδο της καραντίνας, το βίντεο αυτό απεικονίζει τη ζωή του μουσικού στον εγκλεισμό. Το βίντεο κλιπ αρχίζει με τον καλλιτέχνη στο κρεβάτι, να σκέφτεται τι να κάνει για να μη βαρεθεί. Έτσι ξεκινάει διαλογισμό, selfies, αλλά και να χαζεύει παλιές δημοσιεύσεις στο Instagram από παλιές εξόδους του.

Σε κάποιο σημείο στο βίντεο, μάλιστα, ο ίδιος τραγουδά live στο Instagram, προσπαθώντας να κάνει ό,τι πιο κοντινό σε συναυλία μπορεί για να διασκεδάσει τους φανς του -λύση που πολλοί καλλιτέχνες διάλεξαν ως εναλλακτική φέτος. Το βίντεο αυτό μας φέρνει πολλές αναμνήσεις από την περίοδο του εγκλεισμού, καθώς η καθημερινότητα του καλλιτέχνη δε διαφέρει σε πολλά από την καθημερινότητα των περισσότερων ανθρώπων στην καραντίνα.

3. Stuck with U – Ariana Grande ft. Justin Bieber

Σε παρόμοιο τόνο κινείται και το τραγούδι της Ariana Grande και του Justin Bieber, οι οποίοι ερμηνεύουν ένα τραγούδι αφιερωμένο στους ανθρώπους με τους οποίους περάσαμε μαζί την καραντίνα. Στο βίντεο του τραγουδιού βλέπουμε ανθρώπους να χορεύουν μαζί και να διασκεδάζουν στο σπίτι τους, δείχνοντας ότι ακόμα και στο σπίτι μπορείς να περάσεις καλά με τους ανθρώπους που αγαπάς.

4. WAP – Cardi B και Megan Thee Stallion

Ίσως και το πιο αμφιλεγόμενο βίντεο της χρονιάς, το WAP έσπασε πολλά ρεκόρ με την κυκλοφορία του και τράβηξε την προσοχή πολλών με τα προκλητικά υπονοούμενά του και τον ξεσηκωτικό ρυθμό του. Στο βίντεο οι δύο ράπερ χορεύουν στους ρυθμούς του τραγουδιού, ενώ μας δείχνουν πώς μοιάζουν δύο γυναίκες που δεν φοβούνται για την σεξουαλικότητα τους. Bonus η guest εμφάνιση που κάνει η Kylie Jenner ντυμένη με ένα επιβλητικό λεοπάρ σύνολο.

5. Physical – Dua Lipa

Με μουσική και στίχους εμπνευσμένους από το παλιό τραγούδι της Olivia Newton-John «Let’s Get Physical», το τραγούδι αυτό φέρνει μια νότα νοσταλγίας στη μοντέρνα ποπ μουσική. Η Dua Lipa απεικονίζεται στο βίντεο να χορεύει μέχρι τελικής πτώσεως, με το βίντεο να κινείται σε μονοχρωματικούς τόνους, ενώ στο τέλος όλοι καταλήγουν να χορεύουν σε μια πανδαισία χρωμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ4 άλμπουμ + 1 τραγούδι που μόλις έκαναν την εβδομάδα μας πολύ καλύτερη12.09.2018

6. Beyoncé, Blue Ivy, SAINt JHN και WizKid – Brown Skin Girl

Το 2020 ήταν ιδιαίτερα σημαντικό για το κίνημα Black Lives Matter, ιδιαίτερα μετά τις πολιτικές αναταραχές στις ΗΠΑ που έφερε η δολοφονία του George Floyd. Εμπνευσμένη από το κλίμα αυτό η Beyoncé δημιούργησε το βίντεο για το «Brown Skin Girl».

«Ήταν τόσο σημαντικό για μένα που εκπροσωπήσαμε όλες τις αποχρώσεις και ήθελα όλοι στο βίντεο να λάμπουν μέσα σε ένα βασιλικό φως», δήλωσε η Beyoncé σε μια συνέντευξη λίγο μετά την κυκλοφορία του βίντεο κλιπ στο YouTube. Το βίντεο, ένα απόσπασμα από το άλμπουμ που η τραγουδίστρια κυκλοφόρησε στην πλατφόρμα Disney + με τίτλο «Black Is King».

7. FKA twigs – sad day

Το βίντεο για το τραγούδι της FKA twigs για το τραγούδι “sad day” ακολουθεί την τραγουδίστρια, η οποία περπατά στο δρόμο και μπαίνει σε ένα μπαρ, όπου ξαφνικά αρχίζει μια μάχη με έναν θαμώνα του μαγαζιού. Ο σκηνοθέτης Hiro Murai είναι γνωστός για τα ευφάνταστα βίντεο του, τα οποία αρχίζουν με σκηνές εμπνευσμένες από την πραγματικότητα, αλλά τελικά μας εισάγουν σε έναν υπερρεαλιστικό κόσμο, ο οποίος βασίζεται στο συμβολισμό. Εδώ ο συμβολισμός αφορά ένα ζευγάρι το οποίο προσπαθεί να λύσει τις διαφορές του και να σώσει τη σχέση του, δείχνοντας το να μάχεται με ξίφη τα οποία τελικά πληγώνουν και τους δύο.

8. Phoebe Bridgers -I Know the End

Σε παρόμοια διάθεση συμβολισμού κινείται και το βίντεο του «I Know the End». Το βίντεο αρχίζει με την Phoebe Bridges να κάθεται σε ένα άδειο δωμάτιο μέσα σε μια μπανιέρα γεμάτη νερό και να περιφέρεται σε ένα άσπρο δωμάτιο που θυμίζει νοσοκομείο. Καθώς το τραγούδι προχωρά, τα συναισθήματα του ακροατή αλλάζουν, καθώς ο ρυθμός αλλάζει και η μουσική γίνεται όλο και πιο δυνατή, με την τραγουδίστρια τελικά να καταλήγει να τρέχει προς ένα άδειο στάδιο και να τραγουδά με όλη της τη δύναμη ότι «το τέλος είναι εδώ». 

9. Step Into My Life – Jessie Ware

Το να γυρίσεις βίντεο σε περίοδο καραντίνας έχει αποτελέσει μεγάλη πρόκληση για πολλούς σκηνοθέτες τους τελευταίους μήνες, καθώς θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν λιγότεροι οι συμμετέχοντες στο βίντεο. Αυτό δε φάνηκε να αποτελεί πρόβλημα για την Madison Shelpuk, η οποία αποφάσισε πως στο βίντεο για το τραγούδι της Jessie Ware θα απεικονίζεται ένας άνδρας να χορεύει ολομόναχος σε κέντρο μποόουλινγκ υπό τους ρυθμούς του ανεβαστικού τραγουδιού. Ο χορευτής στο βίντεο χορεύει με πάθος και ενέργεια, συμπαρασύροντας το θεατή να χορέψει κι εκείνος σαν να είναι μόνος του και δεν τον κοιτά κανένας, υπενθυμίζοντάς μας ότι και μόνοι μας μπορούμε να περάσουμε καλά.

10. GNAT – Eminem

Φυσικά από αυτή τη λίστα δε θα μπορούσε να λείπει το τραγούδι που έγραψε ο Eminem για τον κορονοϊό. Τόσο οι καυστικοί στίχοι του ράπερ στο τραγούδι όσο και το βίντεο καταφέρνουν να σχολιάσουν με έξυπνη και σατιρική διάθεση τη νέα πραγματικότητα, με τον ίδιο να ραπάρει σε ένα δωμάτιο γεμάτο από νυχτερίδες φορώντας την ειδική στολή που έχουμε δει να φοράνε οι επαγγελματίες υγείας τον τελευταίο χρόνο. Το τραγούδι αυτό, το οποίο περιλαμβάνεται στο νέο άλμπουμ του ράπερ «Music to be Murdered By» δε θα μπορούσε να είναι πιο ιδανικό comeback για τον ράπερ, καθώς θυμίζει λίγο τον παλιό σαρκαστικό τολμηρό λόγο του Eminem σε μια νέα, ανανεωμένη εκδοχή του.

Περισσότερα από TOP 10
VIMA_WEB3b