MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
08
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΉ

4 άλμπουμ + 1 τραγούδι που μόλις έκαναν την εβδομάδα μας πολύ καλύτερη

Νέα μουσική από τη Dua Lipa, τους Pearl Jam και πολλούς άλλους: τέσσερα άλμπουμ και ένα τραγούδι που μόλις κυκλοφόρησαν.

Dua Lipa "Future Nostalgia"
Monopoli Team

Φαίνεται πως ο κορονοϊός δεν έχει πτοήσει καθόλους τους αγαπημένους μας καλλιτέχνες, οι οποίοι έκαναν την εβδομάδα μας πολύ πιο συναρπαστική με 4 ολοκαίνουρια άλμπουμ και ένα τραγούδι, για κάθε γούστο.

Από την νοσταλγική pop της Dua Lipa, το εφευρετικό R&B του The Weeknd και του PartyNextDoor, μέχρι και το καθαρό ροκ των Pearl Jam και το αριστουργηματικό 17-λεπτο νέο κομμάτι του Bob Dylan, αυτή ήταν σίγουρα μια δυνατή εβδομάδα για τη μουσική.

Το άλμπουμ που θεωρείται ήδη “το καλύτερο για το 2020”

Το “Future Nostalgia” της Dua Lipa κυκλοφόρησε την Παρασκευή 27 Μαρτίου

Με το ομώνυμο ντεμπούτο της, η Dua Lipa έγινε διάσημη παγκοσμίως και μπήκε αμέσως στην playlist μας. Είναι ίσως το πιο φρέσκο πρόσωπο της pop μουσικής αυτή τη στιγμή. Με το δεύτερο της άλμπουμ «Future Nostalgia» έρχεται να μας αποδείξει ότι αυτός ο τίτλος της αξίζει και ότι δεν σκοπεύει να πάει πουθένα. Το πρώτο (ομώνυμο) single του άλμπουμ έχει κυκλοφορήσει εδώ και 4 ολόκληρους μήνες και μας έβαλε αμέσως στο κλίμα του νέου δίσκου, που έχει κυρίως disco/pop τραγούδια. Τα επόμενα single, το «Don’t Start Now» και το “Physical” έγιναν αμέσως επιτυχίες και έκαναν την αγωνία μας ακόμα μεγαλύτερη!

Έτσι, όταν το “Future Nostalgic” κυκλοφόρησε επιτέλους, την Παρασκευή 27 Μαρτίου, τα σχόλια ήταν διθυραμβικά! Οι κριτικοί το έχουν αποκαλέσει “δυναμική pop τελειότητα από μία star που δεν φοβάται να πει ό,τι έχει στο μυαλό της.” Όπως δηλώνει ξεκάθαρα ο τίτλος του, ο δίσκος έχει έναν νοσταλγικό και ταυτόχρονα φουτουριστικό και φρέσκο ήχο. Η Dua έφερε την disco στο 2020, κάνοντας την και πάλι κούλ.

Ένα από τα πολυαναμενόμενα άλμπουμ της χρονιάς

Το “After Hours” του The Weeknd κυκλοφόρησε την Παρασκευή 20 Μαρτίου

Ο The Weeknd είναι άλλος ένας καλλιτέχνης που επέστρεψε δυναμικά μετά από μία τεράστια επιτυχία, το προηγούμενο άλμπουμ του “Starboy” που κέρδισε Grammy και περιείχε τα hit “I Feel it Coming” και “Party Monster.”

Μετά από μία απουσία 4 χρόνων, λοιπόν, επέστρεψε πιο ώριμος και πιο ..σκοτεινός. Ο ίδιος έχει πολύ εύστοχα αποκαλέσει το άλμπουμ αυτό “ένα νέο ψυχωτικό κεφάλαιο που θα σας λιώσει τον εγκέφαλο!” Μιας και η αισθητική του “After Hours” είναι ξεκάθαρα επηρεασμένη από τις μαφιόζικες ταινίες του Μάρτιν Σκορσέζε και την ταινία “Φόβος και παράνοια στο Λας Βέγκας” του Hunter S. Thompson και οι μοναχικοί, σκοτεινοί στίχοι του “δένουν” τέλεια με αυτό το κόνσεπτ, εμείς θα τον πιστέψουμε! Οι κριτικοί φαίνονται εξίσου ενθουσιασμένοι, αποκαλώντας το “κουλ, επιδέξιο, εφευρετικό και αψεγάδιαστο από την αρχή μέχρι το τέλος.”

Το άλμπουμ με την πιο δυνατή συνεργασία

Νέα Μουσική: Το “Partymobile” του PartyNextDoor κυκλοφόρησε την Παρασκευή 27 Μαρτίου

Άλλος ένας R&B δίσκος, πολύ διαφορετικός όμως από αυτόν του The Weeknd. Ο αρκετά υποτιμημένος PartyNextDoor μένει πιστός στα chill και χαλαρά beat του και όπως πάντα ξέρει πως να δημιουργεί τα απόλυτα party anthems. Από τα πιο “δυνατά” κομμάτια του “Partymobile” είναι το πιο χορευτικό “Eye On It” και το ερωτικό “Touch Me.”

Δυστυχώς για τον PartyNextDoor και ευτυχώς για εμάς, ο δίσκος αυτός περιέχει και μια συνεργασία τόσο συναρπαστική, που κλέβει τη δόξα ολόκληρου του άλμπουμ. Στο κομμάτι “Believe It” ο PartyNextDoor επιστρατεύει την Rihanna. Τέσσερα χρόνια από την τελευταία δισκογραφική της δουλειά, το πιο πολυσυζητημένο πρόσωπο της περασμένης χρονιάς επέστρεψε για το ρεφρέν του “Believe It” με καταπληκτικά φωνητικά που ταιριάζουν τέλεια με τα εξίσου άρτια φωνητικά του PartyNextDoor.

Ένα άλμπουμ που θα αγαπήσουν όλες οι γενιές

Νέα Μουσική: To Gigaton των Pearl Jam κυκλοφόρησε την Παρασκευή 27 Μαρτίου

Το Gigaton είναι το πρώτο άλμπουμ των θρυλικών Pearl Jam εδώ και 7 χρόνια, όταν κυκλοφόρησαν το Lightning Bolt. Οι θρύλοι της ροκ μας είχαν δώσει μια γεύση από το άλμπουμ ήδη από τον Ιανουάριο, όταν κυκλοφόρησαν τα “Dance of the Clairvoyants“, “Superblood Wolfmoon” και το “Quick Escape” που φυσικά ενθουσίασαν τους φανατικούς θαυμαστές τους.

Σύμφωνα με τους κριτικούς, πρόκειται για το πιο πειραματικό άλμπουμ των Pearl Jam, αλλά και το πιο εφευρετικό τους από το 1998, καθώς σύμφωνα με το Kerrang! έχει “κάτι για όλους, είναι περίπλοκο, δυναμικό, γεμάτο με ειλικρινές συναίσθημα, αλλά και χιούμορ.” Επίσης, είναι η πρώτη φορά που έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε την (μουσική) “άποψη” των Pearl Jam για την Αμερική της προεδρίας του Τραμπ.

Bonus: Η επιστροφή του Bob Dylan!

Μιας και μιλάμε για θρύλους, άλλος ένας βετεράνος της ροκ αποφάσισε να κάνει και πάλι την εμφάνιση του αυτή την εβδομάδα.  Οχτώ χρόνια μετά την τελευταία του δισκογραφική του δουλειά, ο Bob Dylan κυκλοφόρησε ένα κομμάτι που ξεπερνά τα 17 λεπτά. Ναι, δεν είναι άλμπουμ, αλλά σίγουρα αξίζει μια θέση στην καλύτερη νέα μουσική της εβδομάδας. Ένα τραγούδι του Bob Dylan είναι πιο συναρπαστικό από οποιοδήποτε άλμπουμ.

Το θέμα του τραγουδιού αυτού; Η δολοφονία του Κέννεντυ, φυσικά! Φαίνεται ότι το άτυχο τέλος του JFK ενέπνευσε τον Dylan να γράψει ένα άκρως συναισθηματικό τραγούδι για μία τρομακτική εποχή της ιστορίας, την οποία αποτυπώνει με τέλεια ακρίβεια μέσω των -όπως πάντα- ποιητικών στίχων του.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b