MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
TV NEWS

Η «Ευτυχία» του Άγγελου Φραντζή σε Α’ τηλεοπτική μετάδοση στον Αnt1

H δραματική βιογραφική ταινία «Ευτυχία», που αναφέρεται στη ζωή της σπουδαίας στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, θα προβληθεί, την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου στις 21:00, σε Α’ τηλεοπτική μετάδοση στον Αnt1.

Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στον ρόλο της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου.
Monopoli Team

Την «Ευτυχία», την μεγαλύτερη ελληνική παραγωγή για το 2019, που έκανε πρεμιέρα στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2019, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές και καταφέρνοντας λίγους μήνες μετά να είναι η μεγάλη νικήτρια των βραβείων Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε για πρώτη φορά τηλεοπτικά.

Η Κάτια Γκουλιώνη υποδύεται την Ευτυχία σε νεαρή ηλικία.

Τη σκηνοθεσία της ταινίας υπογράφει ο βραβευμένος Έλληνας σκηνοθέτης Άγγελος Φραντζής, το σενάριο η Κατερίνα Μπέη, ενώ τον ρόλο της Ευτυχίας αναλαμβάνουν η Κάτια Γκουλιώνη και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, οι οποίες υποδύονται τη στιχουργό σε δύο διαφορετικές ηλικίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕυτυχία Παπαγιαννοπούλου: Οι άγνωστες ιστορίες πίσω από τα πιο διάσημα τραγούδια της12.09.2018

Η υπόθεση της ταινίας

Η ταινία παρουσιάζει την πραγματική ιστορία της ζωής της μεγαλύτερης Ελληνίδας στιχουργού του λαϊκού τραγουδιού, της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, από τον ξεριζωμό της Σμύρνης και τον ερχομό στην Ελλάδα με τα δύο παιδιά της, μέχρι τις αποτυχημένες προσπάθειες της να γίνει ηθοποιός και την καταξίωση με τα περίφημα «στιχάκια» της τα οποία πουλούσε για πενταροδεκάρες προκειμένου να θρέψει τον εθισμό της στο τζόγο.

Μία σπουδαία γυναίκα και προσωπικότητα, που άφησε τη δική της σφραγίδα στο λαϊκό τραγούδι με τους στίχους της, που έγιναν μερικές από τις μεγαλύτερες και διαχρονικότερες επιτυχίες, όπως τα «Περασμένες μου αγάπες», «Όνειρο απατηλό», «Είμαι αϊτός χωρίς φτερά», «Ηλιοβασιλέματα», «Η φαντασία», «Είσαι η ζωή μου», «Μαντουμπάλα», «Στ΄ Αποστόλη το κουτούκι», «Πετραδάκι, πετραδάκι», «Μου σπάσανε τον μπαγλαμά», «Δύο πόρτες έχει η ζωή» («Το τελευταίο βράδυ μου»), «Ρίχτε στο γυαλί φαρμάκι».

Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Θάνος Τοκάκης

Οι πρωταγωνιστές

Μαζί με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και την Κάτια Γκουλιώνη, στην «Ευτυχία» πρωταγωνιστούν η Ντίνα Μιχαηλίδου, ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, ο Θάνος Τοκάκης, ο Παύλος Ορκόπουλος, η Ευαγγελία Συριοπούλου, η Λίλα Μπακλέση και η Ευγενία Σαμαρά. Στην ταινία εμφανίζονται, επίσης, οι Αντώνης Λουδάρος, Κρατερός Κατσούλης, Ματθίλδη Μαγγίρα, Χρύσα Ρώπα, Ανδρέας Κωνσταντίνου και ο τραγουδοποιός Φοίβος Δεληβοριάς.

Τη μουσική επένδυση της ταινίας υπογράφει ο Μίνως Μάτσας, ενώ τα εμβληματικά τραγούδια της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου ερμηνεύουν οι Γιώργος Νταλάρας, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Κώστας Τριανταφυλλίδης και Μαρία Κίτσου.

Δείτε το τρέιλερ:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΆννα Καρίνα: Online αφιέρωμα στη μούσα της Nouvelle Vague από το Γαλλικό Ινστιτούτο και την Ταινιοθήκη12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου, 21:00 στον Ant1

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b