MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ο Έλον Μασκ πιστεύει ότι θα μπορέσουμε να στείλουμε ανθρώπους στον Άρη το 2026

Έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να καταστρέψουμε έναν ακόμα πλανήτη!

Monopoli Team

Ο διευθύνων σύμβουλος του SpaceX και της Tesla, Έλον Μασκ, δήλωσε αρκετά σίγουρος ότι σε έξι χρόνια από τώρα οι πρώτοι άνθρωποι θα μπορέσουν να ταξιδέψουν στον Άρη. «Ίσως και με λίγη τύχη σε τέσσερα!», ανέφερε ο ίδιος.

Συγκεκριμένα, ο Έλον Μασκ μιλώντας στο Axel Springer Award Show στο Βερολίνο, δήλωσε – μεταξύ άλλων – ότι είναι αρκετά σίγουρος πως σε έξι χρόνια από τώρα οι πρώτοι άνθρωποι θα προσγειωθούν στον Άρη. Μάλιστα, ο ίδιος σκοπεύει να στείλει ένα μη επανδρωμένο όχημα στον Άρη σε περίπου δύο χρόνια, βασιζόμενος στο γεγονός ότι η Γη και ο Άρης περιστρέφονται γύρω από τον ήλιο σε συγχρονισμό κάθε 26 μήνες.

Όταν ρωτήθηκε για τους προσωπικούς του στόχους και για να το αν ο ίδιος θα είναι μεταξύ των πρώτων ανθρώπων στον Άρη, ο Μασκ απάντησε ότι προτεραιότητά του είναι να διασφαλίσει πως υπάρχει η απαιτούμενη τεχνολογία για μια αποστολή στον Άρη, έτσι ώστε «πολλοί άνθρωποι να μπορέσουν να επισκεφθούν τον πλανήτη και να κάνουν τη ζωή διαπλανητική ώστε να έχουν μια βάση στο φεγγάρι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤσάρλι Μπρούκερ: Ένα παρωδιακό ντοκιμαντέρ για το 2020 ετοιμάζει ο δημιουργός του «Black Mirror»12.09.2018

Παρ’ όλα αυτά, δεν χαροποιεί όλους το σχέδιο του Μάσκ για τον αποικισμό του πλανήτη Άρη από τους ανθρώπους. Την περασμένη εβδομάδα, στις 23 Νοεμβρίου, ο σκηνοθέτης Βέρνερ Χέρτζογκ σχολίασε ότι «η οικοδόμηση πόλεων στον Άρη θα ήταν ένα τεράστιο λάθος». Ο σκηνοθέτης εξήγησε ότι διαφωνεί με τον Μασκ όταν μιλάει για τον προγραμματισμένο αποικισμό του Άρη, τονίζοντας ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει «να είναι σαν τις ακρίδες» αλλά αντιθέτως να «ενδιαφέρονται για το πώς να διατηρήσουν τον πλανήτη Γη ασφαλή και κατοικήσιμο».

Το HBO φαίνεται να σκέφτεται διαφορετικά, ωστόσο, καθώς το δίκτυο ετοιμάζει μια περιορισμένη σειρά για την εταιρεία SpaceX.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Οικία Κατακουζηνού συλλέγει τα…όνειρα που κάναμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας12.09.2018

Παρακολουθήστε το βίντεο με τις δηλώσεις του Έλον Μασκ:

Πηγή: Dazed

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b