MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΑΙΔΙ

Πώς θα βοηθήσετε το παιδί να μείνει τη νύχτα στο κρεβάτι του

Έχετε βαρεθεί να κάνετε βόλτες από το ένα υπνοδωμάτιο στο άλλο, αφού το παιδί σας αρνείται να μείνει όλη τη νύχτα στο κρεβάτι του; Αυτές οι φράσεις μπορεί να βοηθήσουν!

Monopoli Team

Για κάποιους γονείς, το να βάλουν το παιδί τους σε ένα σταθερό πρόγραμμα ύπνου είναι η μεγαλύτερη δοκιμασία που συναντούν τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Συχνά, τα πιτσιρίκια δυσκολεύονται να μείνουν στο κρεβάτι τους και αμέσως μόλις φύγει η μαμά ή ο μπαμπάς από το δωμάτιό τους σηκώνονται και…αρχίζουν οι βόλτες.

Αν βρίσκεστε κι εσείς σ’ αυτή τη φάση που πηγαινοέρχεστε στο παιδικό δωμάτιο για ώρες προκειμένου να προσπαθήσετε ξανά να βάλετε το παιδί στο κρεβάτι του, δοκιμάστε πριν φύγετε από το προσκεφάλι του να του πείτε κάποια από αυτές τις φράσεις:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο Αναγνωστικό της «Γαλιλαίας»: Δωρεάν online αναγνώσεις χριστουγεννιάτικων ιστοριών για καλό σκοπό12.09.2018

«Θα έρθω πάλι να σε τσεκάρω σε 10 λεπτά»

Καθησυχάζοντας το παιδί ότι θα βρεθείτε σύντομα ξανά κοντά του, είναι πιο πιθανό να μην τρέξει αμέσως από πίσω σας όταν φύγετε, Αυτή η φράση θα του προσφέρει ένα αίσθημα ασφάλειας και θα του δείξει ότι δεν είναι κακό να σας θέλει κοντά του, αλλά θα πρέπει να περιμένει στο κρεβάτι του.

«Τώρα εσύ θα κοιμηθείς στο κρεβάτι σου κι εγώ θα πάω στο δικό μου»

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει κι εσείς να πάτε αμέσως για ύπνο, αλλά όταν το παιδί γνωρίζει ότι και εσείς θα κοιμάστε στο δικό σας κρεβάτι, κάνει πιο εύκολα τη σύνδεση και κατανοεί ότι τα κρεβάτια είναι για ύπνο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚΠΙΣΝ: Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος ζωντάνεψε στις οθόνες μας με οικοδεσπότη τον Φοίβο Δεληβοριά12.09.2018

Περισσότερα από Παιδί
VIMA_WEB3b