MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΠΡΟΒΟΛΗ

3η Νύχτα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου: Δωρεάν online προβολή της ταινίας «The Audition»

Στα πλαίσια της 3ης Νύχτας Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου θα προβληθεί, για μία μόνο φορά, ψηφιακά και δωρεάν η ταινία «The Audition».

The Audition
The Audition
Monopoli Team

Η 3η Νύχτα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου πραγματοποιείται online με την προβολή της ταινίας The Audition, την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου στο www.filmfestival.gr, στις 20:00Το 61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης μπορεί να τελείωσε, όμως οι online εκδηλώσεις με προβολές στο πλαίσιο της ετήσιας δραστηριότητάς του συνεχίζονται 

 Έτσι, την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου συμμετέχει στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης για την 3η Νύχτα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου και μας προσκαλεί να παρακολουθήσουμε όλοι μαζί, από την ασφάλεια του σπιτιού μας, την ταινία The Audition της Ίνα Βάισε, με πρωταγωνίστρια τη Νίνα Χος, στο ρόλο μιας δασκάλας βιολιού, που παθαίνει εμμονή με έναν ταλαντούχο νεαρό μαθητή της σε σημείο που καταστρέφεται η προσωπική της ζωή. 

3η Νύχτα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

3η Νύχτα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Πώς θα παρακολουθήσετε την ταινία

 Η online προβολή της ταινίας θα πραγματοποιηθεί μέσω της ιστοσελίδας του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, www.filmfestival.gr. Για το κοινό θα είναι διαθέσιμα 200 μηδενικά εισιτήρια, που θα δοθούν με σειρά προτεραιότητας. Το σύστημα κράτησης εισιτηρίων θα ανοίξει για το κοινό 15 λεπτά πριν από την έναρξη της προβολής (19:45). Για να δείτε την ταινία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον λογαριασμό που ήδη έχετε από το TIFF61, διαφορετικά θα πρέπει να δημιουργήσετε έναν καινούριο.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑCinemathesis: Φτάνει στην άγονη γραμμή για να μυήσει τα παιδιά στον κινηματογράφο12.09.2018

Η ταινία «The Audition»

(Γαλλία – Γερμανία, 2019) 

Σκηνοθεσία: Ίνα Βάισε / Ina Weisse. Σενάριο: Δάφνη Χαριζάνη, Ίνα Βάισε. Με τους:  Nina HossSimon AbkarianJens AlbinusΈγχρωμη, 99΄.  

Η Άννα Μπρόνσκι είναι δασκάλα βιολιού σε κάποιο ωδείο. Ενάντια στις συμβουλές των συναδέλφων της, ουσιαστικά επιβάλλει την προαγωγή ενός μαθητή της, του Αλεξάντερ, στον οποίο διακρίνει ένα σπάνιο μουσικό ταλέντο. Καθώς προετοιμάζει, με μεγάλη αφοσίωση, τον μαθητευόμενό της για τις τελικές εξετάσεις, αρχίζει να παραμελεί σταδιακά τον νεαρό γιο της Γιόνας, ο οποίος είναι επίσης μαθητής βιολιού. Με την ημέρα της τελικής ακρόασης να πλησιάζει, η Άννα πιέζει όλο και περισσότερο τον Αλεξάντερ, ζητώντας το τέλειο, με οποιοδήποτε κόστος …  

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

Λίγα λόγια για την 3η Νύχτα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Η 3η Νύχτα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου υλοποιείται από το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη: MEDIA» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που στηρίζει τον οπτικοακουστικό τομέα στην Ευρώπη. Στην πρώτη της διοργάνωση το 2018, πραγματοποιήθηκε σε 34 κινηματογραφικές αίθουσες του δικτύου Europa Cinemas, σε 27 ευρωπαϊκές χώρες, προβάλλοντας συνολικά 21 ταινίες ενώ η 2η Νύχτα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου (2019) πραγματοποιήθηκε σε 54 κινηματογράφους σε χώρες της Ευρώπης με τη συμμετοχή περισσότερων από 14.500 θεατών.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Ψηφιακό αλλά άρεσε πολύ12.09.2018

Στόχος της Νύχτας Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου είναι να δείξει πώς η Ευρωπαϊκή Ένωση ωφελεί τη δημιουργική και πολιτιστική βιομηχανία, αλλά και την κοινωνία. Η πρωτοβουλία αυτή συνδέει κινηματογραφικές αίθουσες σε όλη την Ευρώπη και έχει, επίσης, ως στόχο να συμβάλει στην ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των ανθρώπων γύρω από μια κοινή ευρωπαϊκή ταυτότητα που βασίζεται στην ποικιλομορφία. 

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b