MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Lockdown: Το σχέδιο της κυβέρνησης για την σταδιακή άρση του

Τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζει να ανοίξει η κυβέρνηση την αγορά μέχρι τα Χριστούγεννα, ανέπτυξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Monopoli Team

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σε συνέντευξή του, μίλησε για την σταδιακή άρση του lockdown στη χώρα μας. Σύμφωνα με τη μέχρι τώρα πορεία των εξελίξεων, επισήμανε πως η κυβέρνηση προσδοκά την σταθεροποίηση των κρουσμάτων την εβδομάδα που διανύουμε και πτώση του αριθμού τους από την επόμενη. Με βάση αυτό το δεδομένο η κυβέρνηση θα κινηθεί και ανάλογα, κάνοντας έναν πρώτο σχεδιασμό για την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Αν και δεν απέκλεισε την ύπαρξη και άλλων lockdown στο μέλλον, όλα ως τώρα δείχνουν πως η αγορά θα ανοίξει πάλι από 1η Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΒιβλιοπωλεία ανοιχτά, αντίδοτο στον εγκλεισμό12.09.2018

Το πρώτο στάδιο

Πρωταρχικός στόχος, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά είναι το άνοιγμα των σχολείων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων καθώς φαίνεται να έχουν χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο. Το ίδιο προβλέπεται και για το λιανεμπόριο μιας και από ό,τι φαίνεται δεν σχετίζεται πολύ με την αυξημένη μετάδοση του ιού.

Το δεύτερο στάδιο

Οι καφετέριες και τα εστιατόρια ακολουθούν στη συνέχεια, με το άνοιγμά τους να δρομολογείται για τα Χριστούγεννα και με συγκεκριμένους κανόνες και ωράρια που θα υποδείξει η κυβέρνηση. Όσον αφορά στα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης είναι δύσκολο να ανοίξουν, λόγω του έντονου συνωστισμού που δημιουργείται σε αυτά.

Τέλος, δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση ακόμη να γνωρίζει πόσος καιρός θα μεσολαβεί από την μία φάση στην άλλη. Ο τρόπος που θα εξελιχθεί η κατάσταση θα καθορίσει την πορεία των πραγμάτων και καθετί νεότερο θα ανακοινώνεται έγκαιρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕθνικό Θέατρο: Ξεκινούν οι live streaming παραστάσεις12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b