MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

“Προδοσία για τους ψυχικά ασθενείς”: Σκληρή κριτική του Ντέιβιντ Φίντσερ για τον “Τζόκερ”

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Ντέιβιντ Φίντσερ εξαπέλυσε σκληρή κριτική για την ταινία «Τζόκερ», ίσως την πιο αμφιλεγόμενη ταινία του 2019.

Monopoli Team

Σε πρόσφατη συνέντευξη του, ο Ντέιβιντ Φίντσερ δήλωσε πως η ταινία “Τζόκερ” του 2019 αποτελεί «προδοσία για τους ψυχικά ασθενείς ανθρώπους».

Η ταινία της DC, με πρωταγωνιστή τον Χόακιν Φίνιξ ως Τζοκερ, έχει δεχτεί κριτική κατά καιρούς για την απεικόνιση των ψυχικά ασθενών, με πολλούς να την θεωρούν την πιο αμφιλεγόμενη ταινία του 2019.

Σε μια νέα συνέντευξη με την βρετανική εφημερίδα The Telegraph, ο σκηνοθέτης, ο οποίος έκανε την μεγάλη του επιστροφή αυτή την εβδομάδα με την κυκλοφορία της νέας του ταινίας «Mank», παρομοίασε τον Τζόκερ με «παγίδα».

«Νομίζω ότι οι δημιουργοί της ταινίας σκέφτηκαν απλώς «Ναι, ας πάρουμε τον Travis Bickle και τον Rupert Pupkin (χαρακτήρες από τις ταινίες Taxi Driver και The King of Comedy’s αντίστοιχα) και να τους ενώσουμε σε ένα χαρακτήρα, και μετά να τον παγιδεύσουμε σε μια ταινία-προδοσία των ψυχικά ασθενών, και να το εκμεταλλευτούμε όλο αυτό για να βγάλουμε ένα δισεκατομμύριο δολάρια», είπε ο σκηνοθέτης.

Όσον αφορά την επιτυχία της ταινίας στο box office, ο Φίντσερ δήλωσε ότι πιστεύει ότι τα κινηματογραφικά στούντιο «δεν θέλουν να κάνουν τίποτα που δεν μπορεί να αποφέρει τεράστιο κέρδος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧοακίν Φίνιξ: 10 εμβληματικοί ρόλοι που καθόρισαν την πορεία της καριέρας του12.09.2018

Επίσης, στην ίδια συνέντευξη, ο Fincher αποκάλυψε ότι εργάζεται σε μια νέα μίνι σειρά με θέμα την «cancel culture», δηλαδή την πρακτική του να μην υποστηρίζουμε πια κάτι, συνήθως μία διασημότητα ή προϊόν, λόγω προβληματικής συμπεριφοράς του.

«Πρόκειται για το πώς η σύγχρονη κοινωνία δέχεται μια συγγνώμη», εξήγησε για το έργο που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα. «Εάν δώσετε μια πραγματικά εγκάρδια συγνώμη και κανείς δεν την πιστεύει, είναι σαν να μη ζητήσατε καθόλου συγγνώμη. Είναι μια ιδέα που προβληματίζει πολύ κόσμο, αλλά ζούμε σε δύσκολους καιρούς» δήλωσε ο σκηνοθέτης.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b