MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
15
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ο Χοακίν Φοίνιξ παραγωγός σε νέα ταινία για τη συνείδηση των ζώων

Ο ακτιβιστής και ηθοποιός Χοακίν Φοίνιξ ετοιμάζει μια νέα ταινία για να αλλάξει τον τρόπο που οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται τα ζώα.

Monopoli Team

Ο ακτιβιστής και ηθοποιός Χοακίν Φοίνιξ αποκάλυψε ότι θα είναι παραγωγός σε μία νέα ταινία που αφορά την συναίσθηση των χοίρων.

Ο Φοίνιξ, που πρόσφατα κέρδισε το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του ως Joker, είχε δώσει μια άκρως συναισθηματική και συγκινητική ομιλία όταν παρέλαβε το βραβείο του. Στην ομιλία αυτή, είχε κάνει γνωστές τις απόψεις του γύρω από την άθλια μεταχείριση των ζώων από τις βιομηχανίες κρεάτων, ενώ είχε στηρίξει ανοιχτά τον βιγκανισμό, καθώς θεωρεί εγωκεντρική την εκμετάλλευση και την κατανάλωση ζωϊκών προϊόντων.

Συγκεκριμένα είχε πει: «Πιστεύουμε ότι είμαστε το κέντρο του σύμπαντος. Πηγαίνουμε στη φύση και «κλέβουμε» τους πόρους της. Αισθανόμαστε ότι έχουμε το δικαίωμα να γονιμοποιήσουμε τεχνητά μια αγελάδα και όταν γεννά το μωρό της, να της το κλέβουμε, να παίρνουμε το γάλα της και να το βάζουμε στο γάλα της και τα δημητριακά μας».

Η νέα ταινία με παραγωγό τον Χοακίν Φοίνιξ

Η ταινία, στην οποία θα συμμετέχει ως παραγωγός ο Φοίνιξ, θα έχει τίτλο Gunta και έχει δημιουργηθεί από τον βραβευμένο Ρώσο κινηματογραφιστή Victor Kossakovsky. Ο Kossakovsky είχε γυρίσει το 2018 το ντοκιμαντέρ Aquarela, που παρακολουθεί πλάσματα της θάλασσας ανά τον κόσμο.

Το Gunta αφορά την καθημερινή ζωή ενός γουρουνιού και τριών ακόμα ζώων: δύο αγελάδων και ενός κοτόπουλου. Σε συνέντευξη του, ο Φοίνιξ ανέφερε ότι συγκινήθηκε βαθιά από την Gunta, την οποία αποκάλεσε μία ταινία «βαθειάς σημασίας και τέχνης», ενώ ελπίζει να αλλάξει τον τρόπο που οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται την νοημοσύνη των ζώων.

«Επιδείξεις περηφάνιας και ευλάβειας, διασκέδασης και ευτυχίας είναι τα ενστικτώδη αισθήματα ενός νεαρού γουρουνιου. Στη συνέχεια, ο πανικός, η απόγνωση και η απόλυτη ήττα είναι αποτυπωμένα στο πρόσωπο τους. Αυτό δείχνει ακριβώς ότι όλα τα όντα αντιδρούν και ανταπεξέρχονται με τον ίδιο τρόπο σε τέτοιες περιστάσεις».

Πηγή: The Independent

Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
ANIMASYROS 2025: Ένα Γαλαξιακό ταξίδι στον κόσμο των κινουμένων σχεδίων
Cine News
Το “Sunset Boulevard” ξανά στη μεγάλη οθόνη, 75 χρόνια μετά
Cine News
48ο Φεστιβάλ Δράμας: Οι ελληνικές συμμετοχές της φετινής διοργάνωσης
Cine News
«Να μ’ αγαπάς»: Η νέα καθημερινή σειρά του ALPHA
Cine News
«Το Σπίτι Δίπλα Στο Ποτάμι» στον ALPHA: Ξετυλίγοντας το κουβάρι της ιστορίας – Η Μελισσάνθη
Cine News
Home Cinema: 10+1 ταινίες που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα στην TV
Cine News
Home Cinema: Ποιες ταινίες θα δούμε αυτό το ΣΚ στην τηλεόραση
Cine News
Mandrakia Artis 2025: Όσα θα δούμε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο στο φεστιβάλ της Μήλου
Cine News
Επί Κολωνώ: Θερινό σινεμά στην αυλή με ανεξάρτητο κινηματογράφο και ελεύθερη είσοδο
Cine News
Καλοκαιρινό binge watching: 4 νέες σειρές που θα δεις τον Ιούλιο
Cine News
Home Cinema: 10 ταινίες που αξίζει να δουμε αυτή την εβδομάδα στην TV
Cine News
Home Cinema: Ποιες ταινίες θα δούμε αυτό το ΣΚ στην τηλεόραση