MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Η πρώτη ταινία Χάρι Πότερ κυκλοφόρησε πριν από 19 χρόνια

Σαν σήμερα κυκλοφόρησε για πρώτη φορά η πρώτη ταινία του Χάρι Πότερ και εμείς αναπολούμε τις πιο θρυλικές στιγμές που μας χάρισε.

Η τελετή της ταξινόμησης
Η τελετή της ταξινόμησης
author-image Φωτεινή Νικολίτσα

Πέρασαν 19 χρόνια απ’ όταν μας συστήθηκε στις κινηματογραφικές μας οθόνες ο Χάρι Πότερ και η παρέα του. Η θρυλική σειρά της Τζ.Κ. Ρόουλινγκ που αποτελείται από 7 βιβλία για τον μικρό μάγο μετατράπηκε σε ταινίες και έδωσε σάρκα και οστά στον Πότερ μέσω του Ντάνιελ Ράντκλιφ.

Μπορεί τα παιδιά της ταινίας να μεγάλωσαν και ο κύκλος των ταινιών να ολοκληρώθηκε αλλά παραμένουν για πολλούς αγαπημένες. Το κινηματογραφικό σύμπαν του Χάρι Πότερ κρύβει πάρα πολλούς θησαυρούς και ήδη από την πρώτη ταινία μας αποκαλύφθηκε η…μαγεία του. Ακολουθεί μια νοσταλγική αναδρομή στις πιο χαρακτηριστικές στιγμές της πρώτης ταινίας “Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος”.

Ο Χάρι Πότερ λαμβάνει έναν καταιγισμό από γράμματα

Όταν ο Χάρι Πότερ έλαβε το γράμμα που θα τον πληροφορούσε ότι είναι μάγος και ξεκινά η φοίτηση στο Χόγκουαρτς, ο θείος του το έσκισε. Τα γράμματα γίνονταν όλο και πιο επίμονα και όσα κι αν κατέστρεφε ο θείος του, αυτά διαρκώς αυξάνονταν. Αποκορύφωμα ήταν η πληθώρα γραμμάτων που άρχισαν να μπαίνουν από το τζάκι και να καλύπτουν όλο το σπίτι.

Τα γράμματα

Τα γράμματα

Ο Χάρι γνωρίζει τον Χάγκριντ

Ο Χάγκριντ, ο τεράστιος φιλικός γίγαντας και φύλακας του Χόγκουαρτς, συναντά για πρώτη φορά τον Χάρι. Του αποκαλύπτει την ιδιότητά του με την γνωστή ατάκα “You’re a wizard Harry” και του ανακοινώνει πως τον δέχτηκαν στην ανώτατη σχολή μαγείας στον κόσμο, το Χόγκουαρτς. Έτσι, τον παίρνει μακριά από τους απαίσιους θείους του!

Ο Χάγκριντ

Ο Χάγκριντ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ10 σειρές για binge-watching που μπορείτε να ξεκινήσετε στην καραντίνα12.09.2018

Η πλατφόρμα 9 3/4 και το Hogwarts Express

Ο Χάρι ανακαλύπτει την διάσημη πλατφόρμα 9 3/4 περνώντας μέσα από έναν τοίχο και αντικρίζει το Χόγκουαρτς Εξπρές που θα τον πάει στο μαγικό αυτό σχολείο. Η πλατφόρμα αυτή υπάρχει στ’ αλήθεια στον σταθμό King’s Cross στο Λονδίνο με ένα καρότσι με βαλίτσες στον τοίχο για την μαγική σας φωτογραφία. Επίσης, υπάρχει και ένα τρένο που κάνει την διαδρομή που φαίνεται και στην ταινία, περνώντας από αυτά τα φανταστικά τοπία. Λέγεται The Jacobite Steam Trail και βρίσκεται στην Σκωτία.

Η πλατφόρμα 9 3/4

Η πλατφόρμα 9 3/4

O Χάρι γνωρίζει την Ερμιόνη και τον Ρον

Οι τρεις τους συναντιούνται για πρώτη φορά στην διαδρομή προς το Χόγκουαρτς. Ήδη ξετυλίγονται οι δυο χαρακτήρες. Η δυναμική και ξερόλας Ερμιόνη και ο αδέξιος αλλά γλυκήτατος Ρόν. Και θα ξεκινήσει μια πολύ δυνατή φιλία…

Χάρι, Ρον και Ερμιόνη

Χάρι, Ρον και Ερμιόνη

Η τελετή της ταξινόμησης

Στην τελετή αυτή μας παρουσιάζεται για πρώτη φορά η εντυπωσιακή τραπεζαρία καθώς και ο διευθυντής της σχολής, ο Άλμπους Ντάμπλντορ. Βλέπουμε, επίσης, τον μοχθηρό καθηγητή Σνέιπ και την Μάγκι Σμιθ. Με ένα καπέλο που μιλάει, αποφασίζεται σε ποιον από τους τέσσερις κοιτώνες θα πάει κάθε μαθητής. Και τα ονόματα αυτών: Γκρίφιντορ, Σλίθεριν, Χάφλπαφ και Ράβενκλοου.

Η τελετή της ταξινόμησης

Η τελετή της ταξινόμησης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα Φιλαράκια: Ο Μάθιου Πέρι αποκαλύπτει πότε να περιμένουμε το πολυαναμενόμενο reunion12.09.2018

Το ξόρκι των ιπτάμενων αντικειμένων

Ένα από τα πρώτα ξόρκια που ακούμε στην ταινία και ίσως από τα πιο γνωστά στο σύνολο των ταινιών. Με τα λόγια “Wingardium Leviosa” και τις κατάλληλες κινήσεις του μαγικού ραβδιού, μπορεί κανείς να κάνει ένα αντικείμενο να αιωρηθεί. Και η πρώτη που το καταφέρνει είναι φυσικά η Ερμιόνη!

Wingardium Leviosa

Wingardium Leviosa

Η γνωριμία με τον Ντράκο Μαλφόι

Φυσικά στην πρώτη ταινία εμφανίζεται και ο αντιπαθητικός συμμαθητής του Χάρι, Ντράκο Μαλφόι. Συστήνεται στον Χάρι και προσβάλλει τον Ρον συμβουλεύοντας τον πρώτο να διαλέξει σωστά τις φιλίες του. Ο νεαρός Πότερ δεν του σφίγγει το χέρι και του απαντά πως ξέρει πως να διαλέγει φίλους και μόνος του. Κι έτσι ξεκινά μια μακροχρόνια έχθρα…

O Ντράκο Μαλφόι

O Ντράκο Μαλφόι

Ο αόρατος μανδύας

Για τα Χριστούγεννα ο μικρός Πότερ λαμβάνει ένα δώρο από έναν άγνωστο αποστολέα. Αυτό είναι ο αόρατος μανδύας, ένα αντικείμενο που δεν κατέχουν πολλοί και που θα του φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο στις μετέπειτα περιπέτειές του.

O αόρατος μανδύας

O αόρατος μανδύας

Το κουίντιτς

Στην πρώτη ταινία ανακαλύπτουμε και το διάσημο παιχνίδι των μάγων, το Κουίντιτς. Περιλαμβάνει ιπτάμενα σκουπόξυλα, μαγεμένες μπάλες και μια χρυσή μπάλα με φτερά που ο πιο γρήγορος παίκτης κυνηγά κι αν την πιάσει το παιχνίδι λήγει. Αυτή τη θέση κατακτά και ο Πότερ μετά την φοβερή επίδοσή του στην πτήση με σκουπόξυλο.

Το κουίντιτς

Το κουίντιτς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠεριήγηση στον μαγικό κόσμο του Harry Potter, εντελώς δωρεάν12.09.2018

Η συνάντηση με τον Βόλντεμορτ

Φυσικά, στο τέλος της πρώτης ταινίας ο μικρός μας ήρωας έρχεται αντιμέτωπος με τον πιο μοχθηρό μάγο που όλοι τρέμουν. Ο “Ξέρεις Ποιος” δεν είναι αρκετά δυνατός για να έχει τη δική του μορφή και ζωντανεύει μέσω του καθηγητή Κουίρελ. Χωρίς να αποτελεί ακόμη μεγάλη απειλή για όλους, ο Χάρι ως ο μόνος που δε φοβάται να προφέρει το όνομά του, τον εξοντώνει. Μέχρι τουλάχιστον την επόμενη ταινία…

Βόλντεμορτ

Βόλντεμορτ

Αυτά είναι μόνο λίγα από τα βασικά στοιχεία του κόσμου των μάγων που παρουσιάστηκαν στην πρώτη ταινία. Το σύμπαν αυτό ξετυλίγεται υπέροχα και στις επόμενες ταινίες. Ίσως η καραντίνα να είναι μια καλή ευκαιρία για έναν μαραθώνιο ταινιών Χάρι Πότερ.

Περισσότερα από Σαν σήμερα
VIMA_WEB3b