MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΒΙΒΛΙΟ

Η JK Rowling διαθέτει για δωρεάν ανάγνωση, μέρος του νέου της βιβλίου για παιδιά

Η συγγραφέας του «Χάρι Πότερ», JK Rowling αποφάσισε να διαθέσει, τμηματικά, για δωρεάν διαδικτυακή ανάγνωση το νέο της παιδικό βιβλίο, με τίτλο «The Ickabog», πριν την έκδοση του τον Νοέμβριο.

Rowling
Φωτογραφία: John Phillips
Monopoli Team

Η βρετανίδα συγγραφέας της θρυλικής σειράς βιβλίων «Χάρι Πότερ», JK Rowling ανακοίνωσε την κυκλοφορία του καινούριου της παιδικού βιβλίου, με τίτλο «The Ickabog». Το βιβλίο θα διατεθεί πρώτα τμηματικά, μέσα από τον ιστότοπο theickabog.com, για δωρεάν διαδικτυακή ανάγνωση, έως τον Νοέμβριο, οπότε και αναμένεται να κυκλοφορήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε εκτυπωμένη, ebook και audiobook έκδοση.

Σύμφωνα με την ίδια τη συγγραφέα, η ιστορία επικεντρώνεται γύρω από το ζήτημα «της αλήθειας και της κατάχρησης της εξουσίας» και διαδραματίζεται σε ένα φανταστικό σύμπαν, το οποίο δεν σχετίζεται με καμία από τις προηγούμενες δουλειές της. Πρόκειται για ένα «πολιτικό παραμύθι», το οποίο, απευθύνεται σε ελάχιστα νεανικότερο κοινό απ’ ότι ο «Χάρι Πότερ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚρατικά Βραβεία Παιδικού Βιβλίου: Αυτές είναι οι υποψηφιότητες για το 201912.09.2018

Η «περιπέτεια» του νέου βιβλίου

Η JK Rowling ξεκίνησε να γράφει το «The Ickabog» ανάμεσα στη συγγραφή του Χάρι Πότερ και σκόπευε να το εκδώσει μετά την κυκλοφορία του τελευταίου βιβλίου της σειράς «Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου». Αργότερα, ομως, επέλεξε να αποστασιοποιηθεί για λίγο από τη συγγραφή παιδικών βιβλίων και να επικεντρωθεί σε μυθιστορήματα για ενήλικες, όπως το «Ένας Ξαφνικός Θάνατος».

Μέχρι πριν μερικές εβδομάδες το χειρόγραφο εξακολουθούσε να παραμένει σε ένα κουτί στη σοφίτα της, έως ότου πήρε την απόφαση να το διαθέσει online για τα παιδιά που βρίσκονται σε lockdown. Μάλιστα, τα έσοδα της JK Rowling από την μελλοντική έκδοση του βιβλίου, τον Νοέμβριο, θα δοθούν σε οργανώσεις που βοηθούν ευάλωτες ομάδες, χτυπημένες από την πανδημία του covid-19.

Διαγωνισμός

Τέλος, η συγγραφέας ζήτησε από τους μικρούς αναγνώστες να στείλουν δικές τους εικονογραφήσεις, για κάθε κεφάλαιο του καινούριου της βιβλίου, με τις καλύτερες να συμπεριλαμβάνονται στην εκτυπωμένη έκδοση.

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b